Ми робимо Гран-прі: як забезпечити безпеку гонки

  1. Спираючись на успішний досвід
  2. пропускна система
  3. Що не можна проносити
  4. Все під контролем

Як буде забезпечуватися безпека глядачів і учасників російського етапу Формули 1, за рахунок чого зросте пропускна здатність при вході на Сочі Автодром і що не варто брати з собою на трибуни - про все це в черговому матеріалі з циклу «Ми робимо Гран-прі».

Як буде забезпечуватися безпека глядачів і учасників російського етапу Формули 1, за рахунок чого зросте пропускна здатність при вході на Сочі Автодром і що не варто брати з собою на трибуни - про все це в черговому матеріалі з циклу «Ми робимо Гран-прі»

Забезпечення безпеки під час підготовки та проведення Гран-прі Росії Формули 1 являє собою великий комплекс заходів, який заснований на чітких, регламентованих діях. Можна сказати, що співробітниками відділу забезпечення безпеки Сочі Автодрому був створений новий стандарт для автоспортивних заходів в Російській Федерації.

Так, перед дебютним Гран-прі Росії Формули 1, які пройшли восени 2014 року, одним із завдань відділу була адаптація вимог FOM до вимог законодавства Росії. Разом з тим, було підготовлено ряд міжвідомчих документів з МВС, ФСБ, Федеральною митною службою, Адміністрацією міста Сочі і Краснодарського краю.

«Забезпечення безпеки Гран-прі Росії Формули 1 ведеться в суворій відповідності до російського законодавства, а також міжнародними угодами в галузі безпеки спортивних заходів, - зазначає фахівець з безпеки паддока Антон Карацун. - Як і в попередні роки, будуть задіяні сили МВС, Росгвардіі, МНС та інші органи ».

Спираючись на успішний досвід

Безпека учасників і глядачів, супутніх заходів, антитерористична, медична та інформаційна безпека - ось ті питання, які з успіхом вирішуються співробітниками цієї служби.

Організація цих аспектів на попередніх російських етапах Формули 1 була відзначена найвищими оцінками офіційних осіб Російської Федерації і чемпіонату світу Ф1. Спираючись на цей досвід, відділ служби безпеки готується до чергового, вже п'ятому Гран-прі Росії на Сочі Автодромі.

«Нами розроблений план охорони громадської безпеки, узгоджений з усіма правоохоронними органами, які братимуть участь в цьому заході, - розповідає директор з безпеки АНО« РОСГОНКІ »Геннадій Кравчук. - Відділ безпеки, що входить в АНО «РОСГОНКІ», координуватиме діяльність структур охоронного підприємства «Заслін», з яким укладено довгостроковий договір. Співробітники охоронного підприємства будуть працювати як на доглядових групах, використовуючи спеціальні технічні засоби, так і на всій території проведення заходу ».

У дні Гран-прі на Сочі Автодромі будуть задіяні близько 2500 співробітників силових структур, більше 500 професіоналів охоронного підприємства, а також представники міжнародної компанії, що співпрацює з FOM.

«Наша спільна задача - забезпечити безпеку учасників і глядачів Гран-прі Росії, - наголошує Геннадій Кравчук. - Для цього ми володіємо всіма необхідними засобами і можливостями. В цьому році ми використовуємо весь накопичений досвід, а також нові напрацювання ».

За минулі п'ять років у співробітників відділу безпеки Сочі Автодрому навіть з'явилася своя хороша прикмета, пов'язана з примхами погоди.

«Гоночна тиждень під час усіх попередніх Гран При починалася з дощу: від звичайного, до зливи зі шквалистим вітром, - згадує Антон Карацун. - До днях офіційних тренувань, кваліфікації і власне гонки завжди було ясно і сонячно. Так що капризи тропічної погоди - це хороший знак для організаторів ».

пропускна система

Вболівальників, які збираються відвідати Гран-прі Росії, звичайно, в першу чергу цікавлять питання, пов'язані з пропускною системою. Цього року процес проходження огляду при вході на Сочі Автодром повинен стати ще швидше.

«Ми збільшили пропускну здатність, запровадивши ще один пропускний пункт біля стадіону Фішт, - уточнює Геннадій Кравчук. - Це дозволить уникнути черг і зробити прохід на автодром максимально комфортним ».

Зрозуміло, в цілях безпеки всіх відвідувачі будуть проходити процедуру огляду особистих речей за допомогою спеціальних рамок і рентгенотелевізійний установок.

«Огляд глядачів будуть здійснювати співробітники приватної охоронної організації у взаємодії зі співробітниками МВС, - каже Антон Карацун. - Список заборонених для пронесення на захід предметів опублікований в публічній оферті, з якою можна ознайомитися на офіційному сайті Сочі Автодрому ».

- Список заборонених для пронесення на захід предметів опублікований в публічній оферті, з якою можна ознайомитися на офіційному сайті Сочі Автодрому »

Що не можна проносити

Заборонені до проносу на трибуни речі будуть вилучатися. Як вже було зазначено, з повними правилами можна ознайомитися на сайті Сочі Автодрому по засланні , Але ось перелік деяких основних речей, який не варто з собою брати на трибуни:

- будь-який алкоголь, продукти харчування, напої, скляні пляшки або ємності, прапори на металевому або дерев'яному держаку довжиною більше 1,5 метрів, стільці, лавки, табуретки, будь-які переносні холодильники або кошика, або гелієві кулі;

- домашніх тварин (за винятком собаки-поводиря, що супроводжує власника квитка з інвалідністю);

- вогнепальна зброя та інша зброя, яке може бути використане для нападу, а також будь-який предмет, який може бути використаний для заподіяння шкоди іншим людям, або предмети, що імітують вогнепальну зброю або зброю, яке може бути використане для нападу;

- пропагандистські матеріали екстремістського характеру; матеріали, що містять нацистську або екстремістську атрибутику або символіку;

- велосипеди, скутери, скейтборди, роликові ковзани, феєрверки, лазерні указки, фрісбі, музичні інструменти і / або підсилювачі звуку, включаючи системи оповіщення;

- самокати, в т.ч. електричні самобалансірующіхся самокати з двома або трьома колесами (наприклад, марки Segway);

- сигнальні ракети, свистки, гучномовці, вувузели, (за винятком дудок і горнів), будь-який електронний обладнання або інше телемовні обладнання.

Все під контролем

Безпека буде забезпечуватися на всій території проведення заходу - це стосується і глядацьких зон, і паддока, і майданчиків, де будуть проходити численні активності, включаючи музичні концерти.

«Периметр безпеки включатиме територію Сочі Автодрому, Олімпійського парку, прилеглі території, задіяні для проведення основних і допоміжних заходів», - підкреслює Антон Карацун.

Словом, забезпечення безпеки Гран-прі Росії 2018 року організовано на найвищому рівні.

Новости