Мита США на алюміній і сталь оскаржив ЄС в СОТ

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  2. Орфографічна помилка в тексті:

17 квітня 2018, 9:57 Переглядів: 17 квітня 2018, 9:57 Переглядів:   Фото: архів Сегодня

Фото: архів "Сегодня".

В рамках спору про мита США на вироби зі сталі та алюмінію Європейський Союз подав скаргу до Світової організації торгівлі (СОТ). раніше в СОТ на американські мита поскаржився Китай . ЄС "як експортер з великою зацікавленістю" зажадав проведення якнайшвидших консультацій з США, повідомили в СОТ, передає Deutsche Welle .

З кіл, близьких до Єврокомісії, стало відомо, що переговори між ЄС і США вже ведуться "на різних рівнях". Єврокомісія вимагає, щоб виробники з ЄС були звільнені від оголошених тарифів на сталь і алюміній.

Як відомо, президент США Дональд Трамп підписав розпорядження про введення мит на ввезення сталі та алюмінію, введення яких, за даними СОТ, може ініціювати торговельну війну . Мита на ввезення стали складуть 25%, на алюміній - 10% відсотків.

Нові тарифи вступили в силу 23 березня. Тимчасове виключення зроблено для Канади, Мексики, Австралії, Аргентини, Бразилії, Південної Кореї і ЄС. Це питання у Трампа розраховують вирішити до кінця квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Раніше Єврокомісія затвердила проект заходів в сфері зовнішньої торгівлі з США. Одним із запропонованих кроків, зокрема, є захист інтересів в сфері зовнішньої торгівлі в рамках СОТ. Другий мірою може стати введення аналогічних митних тарифів на американський імпорт в ЄС.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Торговий спір США і Європи дійшов до СОТ". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости