Митне оформлення експрес вантажів

Експрес-вантажі являють собою вид товарів, на митне оформлення яких витрачається мінімум часу

Експрес-вантажі являють собою вид товарів, на митне оформлення яких витрачається мінімум часу. Тривалість доставки таких вантажів вимірюється годинами.

Митним Кодексом виділено чотири категорії експрес-вантажів, а саме:

  • Перша категорія. До неї відноситься некомерційна документація. Зазвичай такі товари проходять кордон позачергово через своїх значних обсягів.
  • Друга категорія. Товари, що мають невелику вартість. Це вантажі, які не обкладаються митними зборами, а також товари, митна вартість яких не перевищує межу 200 євро.
  • Третя категорія. Вантаж, на який необхідно оформляти особливу документацію. Вартість таких товарів варіюється від 200 до 1000 євро за однією накладною. Декларують їх за допомогою подачі довільного переліку товарів.
  • Четверта категорія. Товари, які повинні бути впорядковано декларовані. До цієї групи вантажів відносять товари, чия вартість перевищує одну тисячу євро. При цьому процедура декларування проводиться за строго регламентованої формою, встановленою законодавчо в травні 2010 року Комісією Митного Союзу.

Інформація про перевезення експрес-вантажів

У 2013 році регламентований порядок перевезення експрес-вантажів через митницю. Згідно п.11 Наказу Федеральної митної служби РФ в митний орган повинні бути надані дані про безпеку товару і дотримання ним усіх вимог Митного Кодексу. Пакет документів залежить від виду транспортування експрес-вантажу.

  • Автотранспорт. Потрібно інформація, що міститься в документації на транспортний засіб, в перевізних документах, а також в документах самого перевізника.
  • Авіаперевезення. В цьому випадку при митному оформленні знадобляться відомості, які відображені у генеральній декларації, в вантажної відомості, в переліку бортових припасів, в загальній накладній, в пасажирській відомості і в комерційній документації на всі вантажі компанії-перевізника.

Схема оформлення експрес-вантажів

Незважаючи на те, що процедура митного оформлення експрес-вантажів значно спрощена в порівнянні з іншими видами товарів, помилок і недоліків в оформленні супровідної документації допускати не можна. В іншому випадку експрес-вантаж буде затриманий на невизначений термін. Грамотний митний представник оформить документацію швидко і без похибок.

Сертифікація експрес-вантажів

Процедура сертифікації експрес-вантажів може затягнутися через тривале узгодження з будь-яким відомством або міністерством. Неприємно дивує часто і розмір державного мита за це узгодження. Компанія «Універсальні вантажні рішення» має навички роботи в даній сфері, а також налагоджені ділові відносини з багатьма органами сертифікації.

Для наших фахівців митне оформлення експрес-вантажів не викликає складнощів.

Дізнатися вартість митного оформлення експрес вантажів

Новости