Mobile-review.com UMR Talk: сенсорні телефони - еволюція чи революція ?!

  1. Сенсорні телефони: Who wants a stylus?
  2. Несміливі кроки в сенсорний світ
  3. 2007 рік. Винаходимо телефон заново
  4. 2008 рік. Вивішуємо стілуси і медіатори
  5. 2009 -... Отже, who все-таки wants a stylus?
  6. Революція відбулася!
  7. Apple iPhone / iPod Touch як ігровий пристрій
  8. конкуренти
  9. Управління, Ігри
  10. Висновок
  11. Nokia 5800 - месія або продовжувач традицій

Що таке UMR? Університет Mobile-Review, організований головним редактором нашого ресурсу і що складається з більш ніж 20 «студентів» з різних куточків не тільки Росії, але і країн ближнього зарубіжжя.

Що таке UMR Talk? Це наша нова рубрика, в якій ми, учасники проекту, будемо говорити про те, що ми знаходимо цікавим і вартим уваги на ринку телекомунікацій. Це наша колонка, в якій ми висловлюємо свої думки і судження. І якщо зазвичай колонку веде одна людина, то в даному випадку нас буде кілька. Якщо часто колумніст - це експерт у своїй області, то ми - звичайні користувачі, нехай і стежать за тим, у що розвивається сфера, про яку ми пишемо.

Що таке «UMR Talk: сенсорні телефони - еволюція чи революція»? Це наша перша жовтнева стаття. Цей місяць запам'ятається Росії стартом офіційних продажів iPhone 3G і анонсом першого смартфона на платформі Symbian Taco - Nokia 5800. Подібні події не могли пройти непоміченими і викликали жарку полеміку і довгі дискусії в усіх засобах масової інформації. Ми не будемо обходити настільки «родючу» тему стороною і поговоримо про це. А почнемо з історії питання ...

Сенсорні телефони: Who wants a stylus?

Для того щоб простежити за розвитком сенсорних телефонів, доведеться заглянути в минуле. Отже, жили-були кишенькові комп'ютери на Windows Mobile, і одного разу в них вирішили вбудувати телефонний модуль. Перші комунікатори вийшли не дуже зручними, але вони росли функціонально, зменшувалися фізично і врешті-решт стали цілком придатні для здійснення дзвінків. Паралельно з Windows Mobile розвивалися комунікатори на Symbian UIQ, правда, в основному силами однієї лише компанії SonyEricsson.

Несміливі кроки в сенсорний світ

Таким чином, історично склалося, що сенсорні екрани були долею комунікаторів. Однак деякі компанії ставили поодинокі експерименти над споживачем, випускаючи звичайні телефони з сенсорним управлінням. І якщо в Philips 755 ніхто не позбавляв вас звичної клавіатури, а сенсорний екран служив лише для розширення функціональності, то в телефонах на зразок Fly X7 вам треба повністю відкинути весь попередній досвід користувачів і навчитися обходитися маленьким екранчиком і пером.

І якщо в Philips 755 ніхто не позбавляв вас звичної клавіатури, а сенсорний екран служив лише для розширення функціональності, то в телефонах на зразок Fly X7 вам треба повністю відкинути весь попередній досвід користувачів і навчитися обходитися маленьким екранчиком і пером

Ну і не можна не згадати досить дивний, але в історичному сенсі цікавий продукт компанії Neonode, яка вже в той далекий час запропонувала відмовитися від стилуса.

Ну і не можна не згадати досить дивний, але в історичному сенсі цікавий продукт компанії Neonode, яка вже в той далекий час запропонувала відмовитися від стилуса

Але експерименти залишалися лише експериментами, до тих пір, поки ...

2007 рік. Винаходимо телефон заново

Отже, споконвіку сенсорний екран в мобільному пристрої автоматично означав наявність стилуса. Але Стів Джобс на тій самій презентації в Сан-Франциско, на якій він заново винайшов вело ... вибачте, телефон, вимовив магічне "Who wants a stylus? Nobody wants a stylus!".

Товариш Джобс розповів присутнім, що, виявляється, кожен день ми носимо з собою найдосконаліший інструмент для управління телефоном, що він дав нам з народження ... І все подумали, що так, але ж стилус вже своє віджив! З тих пір почалася ера "пальцеоріентірованний інтерфейсів".

Розробники програм для Windows Mobile разом почали пропонувати свої рішення, що копіюють те, що було зроблено в першому "яблучному" телефоні. У бій кинулися і маловідомі поодинокі розробники, і такі "монстри", як VITO Technology.

У бій кинулися і маловідомі поодинокі розробники, і такі монстри, як VITO Technology

З'явилися оболонки для контактів, оболонки для читання SMS, оболонки для оболонок, і всі вони були розраховані на управління "найдосконалішим інструментом". Але, на жаль, на це не були розраховані екрани, втоплені в корпус і ніколи раніше не бачили такого жорстокого поводження. Той, хто коли-небудь натискав пальцем хрестик в правому верхньому куті екрану, повинен розуміти, про що йде мова.

В цей же час HTC представила свій перший комунікатор з серії Touch. У ньому вперше з'явилася оболонка TouchFLO, а екран знаходився врівень з корпусом, що виводило зручність управління пальцями на новий рівень. Але все ж touch-інтерфейс знаходився в зародковому стані, а будь-який крок в сторону від оболонки вів до стандартного вигляду платформи, що неабияк псувало враження. Але крига скресла, і HTC Touch став першим комунікатором на Windows Mobile, якого не злякалися прості користувачі, який пішов у маси. А це була маленька, але все ж революція!

На догоду модної публіці були створені LG Prada і Samsung Armani, де сенсорний екран більшою мірою став відображенням сучасних трендів, ніж реальною необхідністю. Але Samsung активно взялася за пристрої з сенсорним управлінням, як прості телефони, так і комунікатори.

2008 рік. Вивішуємо стілуси і медіатори

Пристрасті по айфон трохи вляглися, HTC довела свій інтерфейс TouchFLO до глянцевого блиску в 3D-версії, постаравшись якомога глибше заховати все, що пов'язано з Windows Mobile і запропонувавши реальну альтернативу інтерфейсу від компанії Apple.

Пристрасті по айфон трохи вляглися, HTC довела свій інтерфейс TouchFLO до глянцевого блиску в 3D-версії, постаравшись якомога глибше заховати все, що пов'язано з Windows Mobile і запропонувавши реальну альтернативу інтерфейсу від компанії Apple

І начебто так зручно пальцями перегортати контакти, повідомлення та музику на чудовому екрані HTC Touch Diamond. І начебто справді nobody wants a stylus! Але варто користувачеві злегка збитися з второваною доріжки екрану Today - і ось знову воно, велике і жахливе дітище корпорації Microsoft! В якому з ходу і не розберешся, до якого зі своїм "досконалим інструментом» не під'їдеш.

В якому з ходу і не розберешся, до якого зі своїм досконалим інструментом» не під'їдеш

Samsung теж наполегливо закликає відмовитися від пера в комунікаторах, випустивши i900 WiTu. Стилус додається як додатковий аксесуар, який можна прикріпити до пристрою за допомогою шнурка. І начебто все добре: і віджети, і інтерфейс головного екрану, максимально наближений до звичайних сенсорним телефонами Samsung. Але всередині-то як і раніше воно, велике і жахливе, простягає свої лапи до зазівався користувачеві! Можливо, з появою Windows Mobile 7 ситуація зміниться, але поки що факт залишається фактом: ця операційна система потребує стилусе, як би Samsung ні викидав його геть з корпусу.

Можливо, з появою Windows Mobile 7 ситуація зміниться, але поки що факт залишається фактом: ця операційна система потребує стилусе, як би Samsung ні викидав його геть з корпусу

Поки що залишаються неясними перспективи пристроїв на платформі Android. З одного боку, раз за справу взялися такі компанії, як Google і HTC, то успіх забезпечений, з іншого - те, що вже представлено публіці, поки підходить більше для ентузіастів, ніж для простих користувачів. Але тим цікавіше буде спостерігати за розвитком цієї потужної платформи.

Але тим цікавіше буде спостерігати за розвитком цієї потужної платформи

Як усі ми знаємо, Nokia теж постаралася на славу, випустивши платформу S60 Taco. Судячи з фотографій і відгуками, новий інтерфейс зручний для управління пальцями. Але на зображеннях Nokia 5800 раз у раз промайне наш друг стилус, а також інші підручні інструменти на зразок медіатора. Що це, штучки для ностальгують або дійсно потрібний інструмент управління? Поки що Nokia залишає альтернативу, і вибір залишається за користувачами.

Поки що Nokia залишає альтернативу, і вибір залишається за користувачами

2009 -... Отже, who все-таки wants a stylus?

Що ж виходить, всі телефони і комунікатори тепер будуть управлятися пальцями, а стилус піде в історію? Або звичайні екрани залишаться долею лише самих бюджетних моделей "для пенсіонерів", а потім підуть і з цього сегмента, надавши нашим бабусям і дідусям можливість насолоджуватися touch-інтерфейсом? Боюся, що до цього часу ми з вами самі встигнемо завести онуків. Більш реальним представляється спільне існування двох світів, сенсорного і традиційно-кнопкового. Причому списувати з рахунків стилус теж не варто, і на те є кілька причин.

Одним з недоліків iPhone вважається відсутність функції copy-paste. Але чи помічали ви, що при управлінні пальцями цей самий "копіпаст" може зіграти з вами злий жарт? Ви хочете прокрутити сторінку з текстом, а телефон починає текст виділяти. Або, навпаки, хочете виділити текст, а він починає прокручуватися. У Windows Mobile-комунікаторах, в яких додана прокрутка пальцями, така проблема існує і дуже дратує. В iPhone сталося урізання функціональності на догоду простоті, але користувачів, які хочуть вичавити з пристрою максимум, такий підхід не влаштує.

Як би не старалися розробники, але управління пальцями підходить лише для досить грубих дій. Компактність пристроїв диктує обмеження на діагональ екрану, а значить, щоб потрапляти пальцями в елементи управління, ці елементи повинні бути аж ніяк не маленького розміру. При проектуванні спрощених інтерфейсів втрачається частина потрібних, складних функцій. Кому-то ці функції і не були потрібні, а хтось, награвшись в "простоту", згадає про стилус, самотньо висить на шнурку.

Революція відбулася!

У будь-якому випадку, як би не критикували Apple iPhone, обгрунтовано чи ні, але він поклав початок новій ері сенсорних інтерфейсів. HTC поширив цю ідею на сегмент Windows Mobile, де її підхопили інші виробники комунікаторів, наприклад, Samsung. Nokia врахувала досвід цих компаній і створила S60 Taco, маючи за плечима довгий шлях розвитку платформи S60. Ну а нам з вами залишається спостерігати за змаганням провідних виробників, які прагнуть створити самий функціональний, доброзичливий і інтуїтивно зрозумілий сенсорний телефон. Приготуйте попкорн і готівкові кошти для покупки вподобаного пристрою. У всякому разі, багатство вибору нам тепер забезпечено!

Алла Шинкарюк ( [email protected] )


Співробітники компанії Apple не сплять днями і ночами, для того щоб знову і знову підливати масла у вогонь, і піклуються про те, щоб ім'я їхнього дітища «iPhone» не сходило зі сторінок сайтів, згадувалося в ефірах телебачення і газетних статтях. Черговою дозою пального став запуск сервісу App Store, що дозволяє встановлювати додаткові програми та ігри, за допомогою чого iPhone перетворюється в справжню ігрову консоль. Саме про це сьогодні поговорить Рафаель Гілязітдінов ...

Apple iPhone / iPod Touch як ігровий пристрій

З моменту появи сервісу App Store і одночасного виходу нової прошивки для iPhone / iPod Touch, що підтримує цей сервіс, пройшло вже кілька місяців. App Store від Apple дозволяє купувати і встановлювати вподобані додатки для вашого пристрою. Зробити це можна як з самого iPhone / iPod Touch, так і з комп'ютера, на якому встановлена ​​програма iTunes. Кількість доступних додатків на сьогоднішній момент налічує вже тисячі, і розробники активно анонсують нові і нові додатки. У цій статті я розповім про те, які конкуренти є зараз у яблучних пристроїв, про те, як реалізовано управління, і чи буде iPhone / iPod Touch успішний як ігровий пристрій.

Більшістю додатків з App Store є Ігри. З моменту анонса iPhone багато хто пророкував, що ігри можуть зробити пристрій набагато цікавіше. З появою App Store це стало реальним. На даний момент такі великі розробники ігор, як Electronic Arts, Gameloft, THQ, щосили займаються розробкою ігор для iPhone, що не може не радувати власників даних пристроїв.

конкуренти

iPhone / iPod Touch як ігровий пристрій можна розглядати з двох сторін, з одного боку як телефон з ігровою складовою, і з іншого боку як конкурента ігрових приставок.

iPhone / iPod Touch як ігровий пристрій можна розглядати з двох сторін, з одного боку як телефон з ігровою складовою, і з іншого боку як конкурента ігрових приставок

У випадку з телефонами у iPhone є на даний момент тільки один явний конкурент в особі Nokia і його сервісу N-Gage, який доступний в останніх пристроях від Nokia, N-серії. Жителі Росії також можуть ним скористатися і купити гри, також можуть спробувати будь-яку гру в режимі Free Trial і, якщо сподобається, купити. Поки що список доступних ігор можна назвати великим, всього 20 ігор і ще 4 coming soon (тобто очікують виходу). Пристрої, на яких сервіс вже зараз доступний: Nokia N81, N81 8GB, N82, N85, N95, N95 8GB, N96 і Nokia 5320 XpressMusic. Обіцяють незабаром і підтримку інших моделей. Ціна на будь-яку гру становить 300 рублів.

Цікаво буде стежити за розвитком цього напрямку від Nokia, але поки воно явно поступається on-line-магазину App Store від Apple. Кількість додатків невелика, та й самі гри не так цікаві в плані управління і якості графіки. Пристрій від Apple обходить в цьому смартфони від Nokia за кількома показниками.

  • Дозвіл екрану 480х320 (320х240 у Nokia)
  • Кількість додатків в App Store
  • Управління акселерометром (акселерометр - вбудований датчик, що реагує на відхилення пристрою в просторі)
  • Ціна

З першими двома пунктами все ясно, а от щодо методу управління можуть виникнути питання. Можливо, багато хто скаже, що апаратні клавіші управління куди краще, ніж сенсорний екран і акселерометр, але це справа смаку. До того ж, використання ігор в iPhone реалізовано дуже навіть непогано, і це є його родзинкою. Цікаво пробувати щось нове, управляти не кнопками, а самим пристроєм, мати зворотний зв'язок. Ми можемо це бачити на прикладі ігор, які використовують саме акселерометр в якості основного керуючого елемента. Такі ігри стоять у верхівці списку найпопулярніших.

Що стосується ціни, то в Nokia зробили так, що всі ігри коштують однаково, а саме 300 рублів. Недорого, але якщо порівнювати з iPhone, то гри не дотягують як мінімум за якістю графіки до рівня iPhone

За 9.99 $ в App Store можна купити додаток, яке буде мати захоплюючий геймплей (ігровий процес) і графіку краще, ніж на Nokia. У цьому можна переконатися на прикладі гри Asphalt, яка представлена ​​на обох платформах.

У цьому можна переконатися на прикладі гри Asphalt, яка представлена ​​на обох платформах

iPhone

iPhone

Nokia

Від інших виробників поки нічого не чути, немає телефонів або смартфонів і комунікаторів, в яких явно фігурувала б ігрова складова і була б база ігор.

З іншого боку, якщо розглядати iPhone як конкурента таким приставок, як PlayStation Portable (PSP) і Nintendo DS lite, то тут «Революційний пристрій» не може з ними змагатися на рівних. У цих Ігрових консолей вже є свій ринок, і споживач навряд чи купить iPhone замість PSP або Nintendo DS. Тим більше що PlayStation Portable - спочатку ігровий пристрій з мультимедіа-функціями, і тому воно має ряд дуже вагомих переваг.

Тим більше що PlayStation Portable - спочатку ігровий пристрій з мультимедіа-функціями, і тому воно має ряд дуже вагомих переваг

PlayStation Portable (PSP)

PlayStation Portable (PSP)

Nintendo DS lite

Форм-фактор ігрового пульта зі зручним розташуванням елементів для ігор, фізичних клавіш, а не сенсорних. Є пристрій читання карт пам'яті і дисків UMD, спеціально розроблених для цієї консолі. Екран пристрою має діагональ 4.3 дюйма і дозвіл 480x272 пікселів. Графічні можливості PSP на порядок вище, ніж пристроїв Apple, і з цим не посперечаєшся, просто подивіться на скріншоти нижче.

PlayStation Portable

PlayStation Portable

iPhone

Ціна PSP нижче, ніж iPhone / iPod Touch.

Nintendo DS lite - взагалі само по собі дуже спірне пристрій, дуже незвичайне. iPhone виглядає сучасніше і зручніше на тлі приставки від Nintendo. У Nintendo DS lite два екрани, один з яких сенсорний. Екрани мають маленьке дозвіл, всього 256x192 пікселів, і якість картинки на них не дотягує до рівня iPhone / iPod Touch. Сенсорний дисплей реагує тільки на стилус, ви не зможете керувати пальцями. Пристрій має сумісність з іграми від приставки GameBoy Advance, що поповнює кількість доступних ігор. Але всі ігри за рівнем графіки і геймплея дуже прості.

Є ще одна виграшна для iPhone / iPod Touch сторона. Вам не треба йти в магазин і шукати диск або карту з грою, вам досить купити гру в App Store сидячи вдома або де завгодно прямо з пристрою. Ціна на ігри варіюється від безкоштовних до приблизно 10 $, каталог ігор великий, є багато цікавих ігор, за які не доведеться платити.

У PSP ціни на ігри знаходяться на рівні від 700 до 2000 рублів за диск.

Ігри для Nintendo DS - в районі 500-1500 рублів.

Управління, Ігри

У пристрої, в якому немає апаратних клавіш, було б дуже важко організувати управління в іграх. Але на допомогу iPhone приходить акселерометр і великий сенсорний екран. До цих двох елементів і зводиться все управління в іграх. Але ці способи управління теж потрібно вміти правильно реалізувати, інакше буде нецікаво грати.

Наведу приклади управління iPhone / iPod Touch в деяких іграх

Real Football 2009. Все управління реалізовано за допомогою кнопок на сенсорному екрані. Є джойстик ліворуч і 2 клавіші пасу і удару справа. Як не дивно, але для гри цього достатньо. Грати досить легко ... тільки є один недолік, якого було не уникнути, використовуючи сенсорний екран. При тривалій грі, особливо якщо відволіктися і не дивитися весь час на клавіші, на які потрібно натискати, лівий палець може потрапити при натисканні не туди, і ви, наприклад, побіжите до своїх воріт замість чужих. В іншому грати приємно. Немає нічого особливого, але час зайняти такою грою можна, особливо якщо ви любитель футболу.

Немає нічого особливого, але час зайняти такою грою можна, особливо якщо ви любитель футболу

У грі Asphalt 4: Elite Racing ви виконуєте різні місії, від їзди на час до переслідування машин і виведення їх з ладу. На даний момент це найуспішніша гра з серії «Гонки» на iPhone. Реалізовано три способи управління:

Реалізовано три способи управління:

1) При натисканні на ліву частину екрана машина їде наліво, при натисканні на праву - їде направо.

1) При натисканні на ліву частину екрана машина їде наліво, при натисканні на праву - їде направо

2) Відхиляючи телефон вліво / вправо, ви повертаєте автомобілем. При відхиленні вперед ви запускаєте прискорення.

При відхиленні вперед ви запускаєте прискорення

3) На екрані з'являється кермо. Водячи пальцем по керму, ви повертаєте вліво / вправо.

Цікава схема управління. Мене приємно здивувала сама можливість вибору управління. Кожен знайде спосіб, який йому до душі.

Майже в 90% ігор реалізована система управління акселерометром. У кожній грі управління незвично, десь на екрані вже промальовані напівпрозорі клавіші, за допомогою яких ви керуєте, десь потрібно відхиляти або трясти пристрій. Все це робить гру на iPhone веселою і кумедною.

Висновок

iPhone / iPod Touch має хороші шанси стати однією з найпопулярнішіх мобільніх платформ майбутнього року. Сейчас, за повідомленнями Apple, Вже понад 10 миллионов власніків iPhone первого и іншого поколение, и це щє не рахуючі тих, хто купивши iPod Touch. А если є така призначила для користувача база, и Користувачі ОХОЧЕ вітрачають гроші на Ігри, то и розробник приходять и створюють Нові і Нові ігри. Уже зараз гри на сенсорних пристроях від Apple здатні затягнути в захоплюючі ігрові світи і радувати нас відмінним геймплеєм, непоганий графікою, а для мобільних телефонів і зовсім кращої, незвичайним управлінням у вигляді акселерометра і великого сенсорного дисплея. Пристрої iPhone / iPod Touch не можуть змагатися з такою ігровою консоллю, як PlayStation Portable, але якщо вам потрібен іміджевий телефон, а у вільний час ви любите пограти в іграшки і зайняти цим час, то Apple iPhone вам прекрасно підійде. І для такого плеєра, як iPod Touch, ігрова складова є величезним плюсом в доважок до його відмінним мультимедійним можливостям.

Рафаель Гілязітдінов ( [email protected] )


Як уже згадувалося вище, на початку жовтня компанія Nokia офіційно підтвердила свою участь в гонці «озброєння», анонсувавши готується до випуску пристрій - Nokia 5800 Tube.

Nokia 5800 - месія або продовжувач традицій

Осінь цього року дуже багата на цікаві події, одним з них є анонс компанією Nokia довгожданої моделі 5800 (кодова назва Tube) з сенсорним екраном, а також старт офіційних продажів iPhone 3G на російському ринку. Чим же хороший новий апарат від Nokia, чи буде він популярний ???

Айфон продається без особливого ажіотажу, який був присутній при продажах першої моделі на американському ринку. Та й взагалі, ринок прохолодно зустрів нову версію знаменитої трубки від Apple.

А тепер масла у вогонь підливає фінський гігант, який обіцяє початок продажів Tube в Росії і деяких країнах Сходу на кінець цього року за цілком прийнятною і конкурентоспроможною ціною.

Вже зараз на багатьох сайтах рясніють статті про революційний 5800 і про те, що айфону загрожує безславне смерть. Кожен, кому не лінь, проводить порівняння з останнім, і завжди не на користь американського апарату. Звичайно, кожному мало-мальськи тямить в мобільній техніці зрозуміло, що Tube кладе на лопатки iPhone, але це не зовсім вірно, порівнювати їх безпосередньо.

Але їх порівнюють і будуть порівнювати, а в момент початку продажів 5800 і напередодні новорічних свят перед покупцем може стати дилема «Що купити?». Nokia, випускаючи цей апарат, кинула виклик всьому ринку і різних сервісів. В першу чергу перетнуться якраз аудиторії покупців смартфонів Nokia, телефонів від Apple і просто любителів апаратів з сенсорним екраном. Мало того, що нова ОС обіцяє бути стабільною і відкритою для розробки додатків, так ще й ціна заявлена ​​набагато нижче такої у iPhone, а альтернативи по співвідношенню ціна / якість / імідж у фінського продукту просто не буде.

У нього немає зараз і на найближчий час прямих конкурентів, він універсальний і охоплює безліч ніш. Нечувані продажу першого айфона були обумовлені величезною кількістю галасу, розведеною навколо нього, а 5800 має шанс продаватися у великих кількостях, не потребуючи особливої ​​реклами.

Подивіться самі: вам потрібен хороший звук в навушниках і гучні динаміки - кращий варіант на ринку це якраз 5800; вам потрібен хороший, великий екран для перегляду відео та вай-фай зі зручним браузером для веб-серфінгу - знову ж таки, вибір падає на фінський смартфон, а ще крім цього у нього є GPS, ОС Symbian, камера 3 Мп зі швейцарською оптикою і багато інших цікавих і важливих «фіч».

Подивіться самі: вам потрібен хороший звук в навушниках і гучні динаміки - кращий варіант на ринку це якраз 5800;  вам потрібен хороший, великий екран для перегляду відео та вай-фай зі зручним браузером для веб-серфінгу - знову ж таки, вибір падає на фінський смартфон, а ще крім цього у нього є GPS, ОС Symbian, камера 3 Мп зі швейцарською оптикою і багато інших цікавих і важливих «фіч»

Мені здається, 5800 приречений на успіх, ви більше ніде не знайдете такої функціональності, багатого комплекту поставки (особливо зачепив «медіатор») і якісного складання. Неважливо, що використаний пластик, зате він досить високої якості, і збірка корпусу обіцяє бути високої якості. Адже навіть на iPhone 3G задня кришка не металева, а з глянсового пластика.

Важливий також сервіс Comes With Music, знову ж таки, напрошується аналогія з іншим дітищем Apple - iTunes. Останній не настільки цікавий в порівнянні з фінським варіантом, адже нам обіцяють разом з покупкою безкоштовну річну підписку на сервіс! Нічого подібного каліфорнійська компанія запропонувати не може на даний момент, та й навряд чи зробить якісь великі кроки в майбутньому. Хоча їй доведеться це зробити, інакше можна буде очікувати спаду продажів і інтересу до марки і її музичним і телефонним продуктам.

5800 подібний до раптової блискавки - тільки з'явившись на ринку, він вже дає нам зрозуміти, що ще багато чого можна змінити в сенсорних телефонах, і встановлює нову планку для них. Це пристрій воістину революційне, воно охоплює відразу кілька класів пристроїв, причому втілює їх функції повністю, закриває класи. Апарат може поховати медіаплеєри як клас, принаймні існування таких пристроїв, як iPod Touch, вже під питанням, його може врятувати тільки повне використання «заліза» під потреби різних функцій, особливо ігор.

Як вже говорилося, вихід Tube запланований на грудень, а Росія - одна з перших країн, де почнуться продажі. Вже зараз видно, що фінський гігант посадить нас на сенсорні пристрої ... Питання тільки в тому, коли такі апарати почнуть повномасштабний наступ ...

Віктор Муллін ( [email protected] )


Як можна було в черговий раз переконатися, компанії-виробники не стоять на місці, а технології розвиваються, і останній рік, а також кілька наступних, великий акцент робиться на моделі, обладнані сенсорним екраном. Телефон набуває все більше функцій, і, що особливо радує, якість реалізації не поступається прототипам, тобто тих пристроїв, від яких ці функції були запозичені. Нам лише залишається приходити в захват від чергової новинки, яка краще за свого попередника в рази і не може залишити нас байдужими, а наші гаманці - повними.

Підготував Роман Юсупов ( [email protected] )
Опубліковано - 14 жовтень 2008 р

Є, что Додати?! Пишіть ... [email protected]

Новини:

03.06.2019 Oppo продемонструвала роботу камери під екраном

03.06.2019 Xiaomi готує смартфон з «невидимою» фронтальною камерою

03.06.2019 Відбувся російський реліз смартфона Huawei P Smart Z з висувною фронтальною камерою

03.06.2019 У китайській продажу з'явилася 10,3-дюймова електронна книга Xiaomi MOAAN W7

03.06.2019 У Росії стартують продажі розумних дитячих годин з 4G - GEOZON LTE

03.06.2019 Samsung розкрила всі деталі про новий смартфон Galaxy M40

03.06.2019 Huawei придбала російські технології з розпізнавання осіб

31.05.2019 Meizu оновила 14 смартфонів

31.05.2019 TCL приступить до серійного виробництва гнучких екранів в четвертому кварталі

31.05.2019 Samsung Galaxy Note 10 може обійтися без фізичних кнопок і роз'єму для аудіо

31.05.2019 Продажі Huawei в Індії ніяк не постраждали

31.05.2019 «Лабораторія Касперського»: кожен десятий російський школяр-геймер приділяє онлайн-ігор весь вільний час

31.05.2019 Відео на каналі: APPLE ВСЕ | Проблеми в Китаї

31.05.2019 Mastercard: в Європі назріває бум індустрії звуку

31.05.2019 Amazon зацікавлений в придбанні Boost Mobile у T-Mobile і Sprint

31.05.2019 OPPO випустила молодшу версію смартфонів лінійки Reno Z

31.05.2019 moto z? - смартфон СЕРЕДНЯ уровня з підтрімкою змінніх модулів moto mods

30.05.2019 Відбувся анонс нового смартфона СЕРЕДНЯ уровня MEIZU 16Xs

30.05.2019 INOI kPhone - смартфон для дітей з батьківськім контролем

30.05.2019 Відео на каналі: ОГЛЯД | Samsung Q900R 8K Smart QLED TV 2019

30.05.2019 Відео на каналі: ОГЛЯД | ZTE Blade V10 и V10 Vita

30.05.2019 Відео на каналі: БЛІЦ | Як правильно Встановити захисне скло

30.05.2019 Відео на каналі: БЛІЦ | Як відрізняються захисні скла для смартфонів

30.05.2019 Відео на каналі: НЕФОРМАТ | показне споживання

30.05.2019 У Яндекс.Таксі может з'явитися опція замовлення вертольотів

підписка

Сенсорні телефони: Who wants a stylus?
Отже, who все-таки wants a stylus?
Що таке UMR Talk?
Що таке «UMR Talk: сенсорні телефони - еволюція чи революція»?
Сенсорні телефони: Who wants a stylus?
Вибачте, телефон, вимовив магічне "Who wants a stylus?
Що це, штучки для ностальгують або дійсно потрібний інструмент управління?
Отже, who все-таки wants a stylus?
Що ж виходить, всі телефони і комунікатори тепер будуть управлятися пальцями, а стилус піде в історію?
Або звичайні екрани залишаться долею лише самих бюджетних моделей "для пенсіонерів", а потім підуть і з цього сегмента, надавши нашим бабусям і дідусям можливість насолоджуватися touch-інтерфейсом?

Новости