Mobile-review.com 23 ради, як вибрати відеореєстратор

  1. Комбо-пристрої
  2. Класичні відеореєстраторі
  3. Відеореєстратори з додатковими функціями
  4. Відеореєстратори для зйомки в темний час доби

Цей матеріал - не рекламний. У Росії поки що багато людей користуються відеореєстраторами - ці пристрої допомагають на дорозі, в розмові зі співробітниками ДАІ, і в суді довести свою правоту, і показати, як все було. Ми вирішили допомогти всім власникам автомобілів з вибором правильного відеореєстратора. Формат вибрали незвичайний. Зібралися втрьох: я, простий власник автомобіля, який нічого не знає про такі пристрої, Володимир Войнов, один з творців форуму videoregforum.ru, і Артем Попов, представник компанії-дистриб'ютора автомобільної електроніки «АВТОДЕН». Розмовляли про відеореєстратори пару годин, в результаті представляємо на ваш суд результати. Спершу ми зібрали прості поради для тих, хто, як я, нічого не знає про відеореєстратори. Тут же ви знайдете приклади відео там, де це буде потрібно. Ну а нижче - невеликий список рекомендованих пристроїв. Якщо є що додати, ласкаво просимо в коментарі. Цей матеріал - не рекламний

1. Почнемо з рознесених відеореєстраторів. Такі пристрої зручні тим, що вам не потрібно їх знімати і нести з машини - продавці дуже люблять розповідати про те, наскільки це здорово і просто. Але от коли ви станете встановлювати відеореєстратор, коли починається вся ця мука з проводами, прокладкою і установкою, тоді прийде розуміння, що рознесене пристрій добре лише на папері. Мало того, колупати нову машину - взагалі якесь святотатство. Майте цей момент на увазі при виборі і відразу визначайтеся, який відеореєстратор вам потрібен, стаціонарний або ж звичайний, знімний. Зауважимо також, що установка стаціонарного відеореєстратора може вам дорого обійтися, в деяких сервісах за це можуть попросити близько 20 000 рублів (нормальна ціна - від 5 000 до 8 000 рублів). І ще треба враховувати важливу річ, не пропаде чи є гарантія на автомобіль при встановленні додаткового обладнання.

2. Захист від злодіїв в сучасних відеореєстраторах, важлива це функція чи ні? Варто на неї розраховувати? Ну, уявіть, ваш реєстратор почне знімати те, що відбувається попереду машини або в салоні, поки її розкривають. Розкриває її чоловік в масці, сідає, вимикає відеореєстратор і їде. Чи є користь від захисту від злодіїв в відеореєстраторові або це маркетингова функція? Це, друзі, маркетинг чистої води. Іноді ще буває, що помилкове спрацьовування G-сенсора призводить до того, що відеореєстратор працює і садить вам акумулятор. Або ж відбувається «забивання» карти пам'яті не стираються файлами. Ось і цінні доповнення до цього пункту від Артема Попова: «Доповню, тому що в цьому параграфі мова йде про дві функції. Перша - це запис по спрацьовуванню «детектора руху». Потрібно розуміти, що це програмно реалізована функція, ніякого такого «детектора руху» в реєстраторі немає, це фішка матриці. Буває корисна, коли ставиш машину на парковку і її притирає інша машина. Або коли встановлюєш прилад будинку і стежиш за невірною дружиною або котом-хуліганом. Але в разі крадіжки - розіб'ють скло і вкрадуть все цінне разом з реєстратором. Якщо, звичайно, в салоні не разнесенка встановлена ​​так приховано, що камер не видно майже. І друга функція - це запис по спрацьовуванню G-сенсора (він же акселерометр). Це вже реальний датчик, який реагує на сили інерції, що виникають при повороті або струшуванні реєстратора. Якщо датчик спрацював, запис зберігається в стирається області картки пам'яті. На практиці, та ще з урахуванням якості наших доріг, майже будь-яка карта пам'яті в переважній більшості реєстраторів дуже швидко заповнюється такими стираються файлами. Є винятки, в основному це дорогі реєстратори. Загалом, друзі, при покупці відеореєстратора в першу чергу варто звертати увагу на інші, більш важливі речі.

3. Кут огляду сучасного відеореєстратора повинен бути не менше 130 - 140 градусів, причому виробники часом лукавлять і не вказують кут огляду по горизонталі, а це найважливіший параметр. Відповідно, у відеореєстратора може бути заявлений кут огляду 130 градусів, а насправді, це 90 градусів. Як визначити справжній кут огляду? Можна пошукати відео на YouTube для тієї моделі, що вас цікавить, або ж шукати марку відеореєстраторів, де вказують потрібний кут огляду. Це сама об'єктивна перевірка кута огляду в більшості випадків.

4. Оптимальне дозвіл зараз - SuperHD (1296p - 2304 х 1296 точок), ну і, звичайно, до цих пір актуальні реєстратори з FullHD. Якщо раптом вас вабить 4K і хтось із виробників вказує таке на коробці - краще не варто вестися, тут явно щось не так. В майбутньому записи з 4K з'являться, але поки таке якість просто не потрібно, адже одне тягне за собою інше - потужний процесор - більше місця на карті пам'яті - відповідно, змінюється і ціна. Повторимося, поки SuperHD - це найкраще дозвіл для відеореєстратора, важлива в результаті деталізація на відстані 3-4 метра.

Коментар Володимира: «Проте, SuperHD навіть зараз зустрічається рідко і у відносно дорогих моделей. І так, чим більше дозвіл, тим пристрій буде більш схильне до перегріву, особливо влітку при відсутності належного відводу тепла ».

Коментар Артема: «Я б не був такий критичний щодо перегріву, все залежить від конкретного приладу, один з наших відеореєстраторів з топовим на поточний момент процесором Ambarella A7LA70 майже не гріється завдяки продуманій конструкції корпусу».

5. Найзручніше кріплення - це присоска на скло. Всі килимки та інше не зарекомендували себе належним чином. Так, у вас на склі буде прилад, вірніше, під дзеркалом заднього виду. Акуратно прокладете кабель, і ви швидко перестанете звертати увагу на реєстратор.

Акуратно прокладете кабель, і ви швидко перестанете звертати увагу на реєстратор

Коментар Володимира: «Тут складно говорити однозначно. Килимки - це взагалі не про відеореєстратори. Про присосок, на мій погляд, спірно. Це досить громіздка конструкція, яку треба діставати з бардачка, а то і ще гірше - носити з собою. На мій смак, найбільш зручні рішення - з жорстким кріпленням липучкою до скла з можливістю швидкого зняття з цього кріплення самого ВР. Варіантів такого зняття і установки досить багато (у різних моделей можуть бути свої) - більш-менш зручних, в тому числі, з варіантом кріплення на магніті. Так, і бажано, щоб харчування подавалося через саме кріплення, щоб не думати про те, що ще треба вставити / витягти провід. Такі рішення зустрічаються, наприклад, у Datakam і TrendVision (разом з магнітним кріпленням). Вважаю їх найбільш зручними в разі класичного компонування. За інших виробників не беруся говорити ».

Коментар Артема: «Кріплення на присоску з підведенням харчування - найзручніший варіант, на мій погляд. У наших топових моделях саме такі рішення реалізовані, наприклад, в популярній 750-й моделі. Компактно, просто, зручно. Знімаєш реєстратор з кріплення, ховаєш в бардачок - все, вільний! Причому провід живлення до кріплення можна приховано через салон прокинути навіть самостійно, за десять хвилин все навіть самими кривими руками робиться ».

6. Матриця зараз повинна бути не менше 2 МП, і, кажуть, краще брати реєстратори, де використовуються матриці Sony, так як вони показують непогані результати при запису відео вночі. Але, взагалі, чим вище дозвіл, тим краще.

Коментар Володимира: «З приводу мегапікселів, може бути, і не потрібно говорити, адже важливо не тільки їх кількість, але і фізичний розмір - від цього залежить чутливість матриці. Але в цілому, так, для FullHD 2МП досить ».

Коментар Артема: «Математика проста. Full HD - 2 МП мінімум, Super HD - 4 МП мінімум. Sony - це, звичайно, здорово, але дорого і не завжди виправдано в разі реєстратора. Добре показують себе матриці від OMNIVISION, наприклад, OV4689 ».

7. Запис відео в салоні зазвичай потрібна в професійних цілях, але продавці в магазинах можуть вам сказати, що і це досить важлива функція - вірити в це не варто.

8. А ось камера ззаду може допомогти водієві-параноїк. Зазвичай камера ззаду використовується в складі вбудованої системи і може бути використана ще і для маневрування заднім ходом.

Коментар Володимира: «З приводу маневрування - це питання, тому що така камера повинна бути якось підключена до бортової системи автомобіля, а у всіх виробників різні стандарти. Я б сказав, що не знаю жодного реєстратора, який можна підключити до штатної системі. З приводу параної не впевнений, тому що ймовірність того, що приїдуть ззаду, в нашій країні дуже висока. Тут, швидше, питання в дорожнечі і складності такої установки ».

9. Чи потрібна батарея в відеореєстраторові? Так, звичайно, потрібна. Вона допоможе зберегти файл, якщо машина затихне, плюс можна буде витягти реєстратор з машини і записати те, що сталося, якщо телефон кудись випав і загубився в салоні (таке буває).

10. HDMI для реєстратора не потрібен, це маркетинг. У суді і ГИБДД оперують картою пам'яті, ну а щоб подивитися запис на місці ...

11. ... Чи допоможе відеореєстратор з дисплеєм. Дисплей - це необхідна для реєстратора штука. Наприклад, одного мого друга зупинили співробітники ДІБДР і хотіли виписати штраф за перетин суцільної. Запис з реєстратора допомогла з'ясувати, що це помилка - ну а щоб подивитися запис, потрібен дисплей. Нехай навіть зовсім маленький.

Нехай навіть зовсім маленький

12. Чи важлива запис звуку? Так, важлива, особливо якщо ви спілкуєтеся з співробітниками ДІБДР і щось йде не так. Тут ще допоможе поворотне кріплення, але це вже деталі. Важливо, щоб в реєстраторі був запис звуку!

13. Чим менше кнопок на корпусі реєстратора, тим краще. Зайва кнопка для фотозйомки - це маркетингове рішення, особливо зараз, коли майже у всіх смартфони з камерами.

Коментар Володимира: «Так, кнопок багато не потрібно. Нормальна кількість - 4-5, і краще, коли це фізичні кнопки. У таких пристроях вважаю використання сенсорних дисплеїв не найкращим рішенням ».

Коментар Артема: «Згоден, не пригадаю вдалої реалізації сенсорного дисплея - завжди щось пригальмовує, підвисає тощо».

14. До речі, на наявність фотозйомки у відеореєстратора можна не звертати уваги за згаданою вище причини - ви зробите якісні фото на смартфон. Завдання відеореєстратора - зробити якісний запис аварії.

15. Реєстратори застарівають за 2-3 роки. Тому якщо ви раптом бачите в продажу за неймовірною акції якусь незрозумілу модель, перевірте перед покупкою, коли вона була випущена. У мережах люблять зливати старий товар, і ціна вам може здатися нормальної - але насправді, це не так.

16. Хочете влаштувати відеореєстратор з смартфона? У камери смартфона гірше кут огляду, плюс запис може перерватися через виклик, SMS, чого завгодно. Краще купити окремий пристрій, інструменту краще відеореєстратора поки не придумано. Навіть реєстратор за 3 000 рублів буде краще, ніж смартфон!

17. По картах пам'яті порада одна - вибирайте microSD (або яка використовується у вашому приладі) десятого класу і надійних брендів. І, як показує практика, чим більший об'єм карти пам'яті, тим довше вона живе. Більшість сучасних пристроїв підтримують роботу з картами пам'яті 32 ГБ - цього більш ніж достатньо навіть для повсякденного використання.

18. Питання про те, з якою швидкістю повинен робитися запис, всіх загнав у глухий кут. Тридцять кадрів в секунду - це непогано. Але шістдесят кадрів в секунду - ще краще, тому що відео виходить плавним, при уповільненому перегляді легко розглянути номера на зустрічній смузі. У підсумку ми підготували відеосравненіе записи 30 і 60 кадрів в секунду, вирішуйте самі. Коментар Володимира: «Знавці голосують за 60 fps, а й 30 fps теж зійде. Я швидше за 30. Не впевнений в практичну користь 60-ти fps і не думаю, що на це варто звертати увагу при покупці, якщо людина не шукає щось специфічне ».

Коментар Артема: «Я вважаю, що в ряді випадків запис з частотою 60 кадрів в секунду виправдана. Подібний fps реалізований, до слова, в екшн-камерах, де важливо відобразити швидко рухаються об'єкти. Ролики для порівняння (запис проведена в один і той же час на однакові реєстратори Parkcity DVR HD 750. Один реєстратор записував Super HD при 30к / с, інший - Full HD при 60К / с):

Дуже важливо при перегляді в плеєрі встановити максимальну якість відео, як на скріншоті нижче, так ви зрозумієте різницю:

19. Щодо наявності GPS думку двояке. З одного боку, такий відеореєстратор покаже швидкість, положення, допоможе підказати наявність камери поруч - але може іноді і свідчити проти тебе. Що, якщо на відеореєстраторові у вас швидкість вище допустимої? Краще визначати камери за допомогою спеціалізованих пристроїв, а відеореєстратор нехай працює за призначенням. Думка Артема: «Не зовсім згоден з цим. Вважаю функцію оповіщення про камерах і радарах дуже навіть корисною в реєстраторі, особливо якщо вона добре реалізована. Якщо виробник підходить до питання поновлення баз цих самих радарів і камер серйозно, тоді користувачі завжди будуть в курсі що чекають їх на дорозі сюрпризів. Плюс, завжди приємно знати дозволену швидкість на ділянці дороги, по якому рухаєшся. Наприклад, Parkcity DVR HD 770 може виводити цю інформацію на дисплей або навіть оповіщати голосом - дуже зручно! »

20. Є відеореєстратори з поляризаційним фільтром. Це, звичайно, здорово, але тільки вимагає настройки кожного разу після того, як ви його ставите на нове місце.

21. Ось невелика підказка за актуальними цінами в серпні 2015 го року. Від 3 000 рублів коштують пристрої з можливістю запису відео в FullHD, від 7 000 рублів - в SuperHD, рознесені пристрої коштують від 9000 рублів, комбіновані (відеореєстратор + радар-детектор) або ж нішеві пристрої з підтримкою роботи з iOS / Android коштують від 10 000 рублів.

22. Відображення дати і часу на записи - корисна річ, якщо раптом доведеться використовувати запис як доказ. Ця опція називається «штамп дати і часу». Також корисно, якщо є GPS і дані також нашаровуються на запис.

23. Додаткові коментарі наших експертів:

Володимир Войнов: «Ще є пара моментів, які хотів озвучити щодо вибору. Ціни на більш-менш пристойні пристрої починаються приблизно від 3 000-4 000 тисяч рублів. Причому не факт, що навіть за цю ціну ви купите якісний прилад. Я б рекомендував, скоріше, орієнтуватися на ціни від 5 000-6 000 тисяч для ВР FullHD з класичним компонуванням.

За рідкісним винятком, не варто брати пристрою брендів, які виробляють все, від електрочайників до телевізорів. Орієнтуйтеся на спеціалізованих виробників. Такі пристрої можуть бути дорожче, але будуть якісніше з високою гарантією, прослужать довше і матимуть адекватну тех. підтримку.

На ринку на даний момент існує величезна кількість ширвжитку під різними назвами. Проводиться це, як правило, на одному і тому ж заводі в Китаї і продається в великих мережевих магазинах побутової техніки. Служать такі пристрої недовго і мають посередню якість запису.

Відеореєстратор краще купувати або в інтернет-магазинах, або в спеціалізованих магазинах автоаксесуарів ».

Артем Попов: «Згоден з Володимиром, пораджу всім читачам підходити до питання вибору реєстратора серйозно, адже від цього залежить їх кінцева безпека на дорозі. Зазначу, що найкраще робити вибір на користь зарекомендували себе на ринку брендів з багатим досвідом, розвиненою сервісною мережею, напрацьованим авторитетом ».

Тепер коментарі від Володимира Войнова і Артема Попова щодо рекомендованих пристроїв. Ми вирішили максимально спростити читачам життя і обійтися без таблиць і вказівки цін - ціни постійно змінюються, і сенсу в цьому мало. Кожен з цих гаджетів гарний у своїй категорії за станом на серпень 2015 року. Володимир в першу чергу орієнтувався на популярність тих чи інших на форумі, ну а Артем - на кількість проданих пристроїв, кількість повернень приладів на роздрібних точках.

Комбо-пристрої

Stealth MFU 620 - хороший функціонал при доступній ціні, приклад вдалої реалізації комбо-пристрої. З мінусів - як і у багатьох представників цього типу, нагрівання корпусу під час роботи (не так критично, як у багатьох інших конкурентів). Швидше за все, це пов'язано з тим, що використовується топова конфігурація процесора минулого покоління - Ambarella A2S60 проти перших і найдешевших конфігурацій A5 у переважної більшості конкурентів.

Playme P400 Tetra - новинка 2015 року на ринку. Всі функції реалізовані добре, немає типового перегріву корпусу, можливо, через використання Ambarella A7. З технічних і призначеним для користувача характеристиками аналогічний більш дорогому Neoline 9700

З гібридних пристроїв варто відзначити Inspector Marlin і лінійку Neoline 9500-9700. На думку Володимира Войнова, з того, що є на ринку, це найбільш стабільні і безпроблемні рішення.

Класичні відеореєстраторі

Parkcity DVR HD 750 - один з найбільш якісніх Super HD реєстраторів на поточний момент! Якість відео на висоті за рахунок використання найсучаснішого проца Ambarella A7LA70! Записує Super HD і Full HD 50 к / с.

TrendVision 718 - ще один ВР з класичним компонуванням і магнітним швидкознімним кріпленням. Запис відео в SuperHD. TrendVision дуже популярні у нас, так як приділяють багато уваги дрібницям і роботі з клієнтами. Наприклад, використовують металеві холдери, що позбавляє їх реєстратори від спливання фокуса через перегрів.

Datakam G5 - класичне компонування з екраном, досить популярна в РФ. Примітна зручним магнітним кріпленням. Хороша якість картинки.

Єдине - завищена ціна в порівнянні з багатьма іншими конкурентами.

Playme BACK - новинка. Super HD з величезним екраном, супер-светосильним об'єктивом (діафрагма 1,8) і якісної нічний зйомкою, GPS-інформатор (заливається база, прилад попереджає про поліцейських радарах)

Відеореєстратори з додатковими функціями

Parkcity DVR HD 450 - два канали запису відео, кожен - чесний Full HD (камера на самому реєстраторі + виносна камера). Для людей, що цінують тотальний контроль і безпеку. Якість відео на кожному каналі - гарне, надійна конструкція.

Axiom 1100 - прилад з виносної камерою з прихованою установкою. Варто сказати, що якість картинки не найкраще, якщо порівнювати з пристроями зі схожою ціною.

Blackvue 3500 - простий, якісний і компактний реєстратор без екрану. В принципі, такі розміри і чорний колір можуть бути достатні для постійного встановлення, але виймається з кріплення він досить легко.

Parkcity DVR HD 720 - з екраном і вайфай, а також приємною ціною. Якість відео - цілком собі на рівні розрізнення госномеров з відстані 8-10 метрів при дозволі 1920 * 1080

Ще б відзначив пристрою від VicoVation як досить якісні, з класичним компонуванням.

З найбільш доступних моделей Артем зазначив Parkcity DVR HD 590. Чесний Full HD, мініатюрний корпус розміром із сірникову коробку, демократична ціна - цей прилад можна заховати за дзеркало заднього виду так, що його практично не буде видно зовні авто.

Відеореєстратори для зйомки в темний час доби

Ось яку пораду дає Володимир: "Загалом, з огляду на ціну, на мій погляд, саме за якістю зйомки вночі важко щось знайти краще:

DOD VRH3
Necker S1
TrendVision TV-107

Ну і якщо хочеться чогось більш преміального Vico Vation WF1 (якщо, звичайно, вдасться знайти) ".

Поради, зауваження, доповнення? Запрошуємо вас обговорити цю статтю, ну і сподіваємося, що вона вам стане в нагоді при виборі аксесуара для автомобіля.

За допомогу в підготовці статті висловлюємо подяку Володимиру Войнову і форуму videoregforum.ru а також Артему Попову.

Поділитися:

Ми в СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ:


Є, что Додати?! Пишіть ... [email protected]

2. Захист від злодіїв в сучасних відеореєстраторах, важлива це функція чи ні?
Варто на неї розраховувати?
Чи є користь від захисту від злодіїв в відеореєстраторові або це маркетингова функція?
Як визначити справжній кут огляду?
9. Чи потрібна батарея в відеореєстраторові?
12. Чи важлива запис звуку?
16. Хочете влаштувати відеореєстратор з смартфона?
Що, якщо на відеореєстраторові у вас швидкість вище допустимої?
Поради, зауваження, доповнення?

Новости