Монтаж металочерепиці в Мінську: вартість робіт, інструкція, відео урок

  1. види металочерепиці
  2. Переваги та недоліки покрівлі з металочерепиці
  3. Види прокату металочерепиці представлені на нашому ринку:
  4. Що слід врахувати при монтажі покрівлі з металочерепиці
  5. Інструкція з укладання та монтажу металочерепиці
  6. Монтаж металочерепиці відео
Види робіт Одиниця виміру Вартість, рублів Монтаж покрівлі з металочерепиці (кроквяна система, гідроізоляція з конттрейкой, лати, укладання металочерепиці) м2 від 20,00 бел / руб Монтаж металочерепиці на обрешітку (при наявності готової кроквяної системи з латами) м2 від 6,00 бел / руб

Монтаж металочерепиці - затребувана послуга, так як цей матеріал доступний і має корисні характеристиками. Ми виконуємо роботи, враховуючи його особливості, акуратно і відповідально.

види металочерепиці

Модульна металочерепиця

Модульна. Дуже добре підходить для облаштування дахів зі складною конструкцією, що обумовлюється невеликими розмірами аркуша і специфічними стиками. це спрощує монтаж модульної металочерепиці . Інші характеристики такі ж, як у класичного матеріалу.

Детальніше
листова металочерепиця

Листова. Основний матеріал - листова холоднокатана сталь. Лист піддається гарячого оцинкування і пасивації, завдяки чому утворюється плівка, яка перешкоджає корозії. Завдяки подальшим діям матеріал набуває інші важливі властивості.


Переваги та недоліки покрівлі з металочерепиці

Пристрій покрівлі з металочерепиці має кілька важливих корисних і негативних моментів. Спочатку звернемо увагу на переваги.

- Легка вага і монтаж. На один квадратний метр витрачається від чотирьох до семи кілограмів матеріалу, завдяки чому з металочерепиці можна облаштовувати навіть навіси. монтаж покрівлі не зв'язується з серйозними труднощами або використанням спеціальної техніки.

- Висока міцність. Вона обумовлена ​​ребрами жорсткості і немаленькою товщиною листа.

- Привабливий вигляд. Матеріал виглядає на покрівлі естетично. Є можливість не тільки вибрати відповідний по стилю колір, але і пофарбувати листи в будь-який відтінок.

- Стійкість до різких температурних перепадів. Дана властивість пов'язується з мінімізацією теплового розширення в матеріалі.

- Відповідність екологічним вимогам. Чи не відбувається виділення в атмосферу шкідливих речовин при нагріванні матеріалу.

Схема покрівельного пирога

недоліки:

- Відсутність шумоізоляції. Через це чується звук від ударів крапель дощу, граду. Виконуючи монтаж покрівлі з металочерепиці, слід вжити заходів щодо шумозаглушенню. Це легко досягається шляхом утеплення покрівлі . Теплоізоляційний матеріал значно зменшить шум.

- Велика кількість відходів. Виконуючи монтаж і роблячи розкрій матеріалу, потрібно бути готовим до утворення чималої обсягу відходів, особливо, якщо облаштовується складна покрівельна конструкція.

- Невисока жорсткість. Металочерепиця - легко ранима матеріал. На ньому легко утворюються подряпини, які знижують термін експлуатації через схильності корозії.

- Утворення конденсату на внутрішній стороні матеріалу. Через це укладання черепиці зв'язується із застосуванням заходів, спрямованих на боротьбу з браком, наприклад, за допомогою створення зазорів між дахом і гідроізоляційної мембраною.

Види прокату металочерепиці представлені на нашому ринку:

Типи покриттів металочерепиці:

поліестер

Поліестер. Толшина цього покриття становить 25мкм. Основа його - поліефірна фарба. Поліестер має глянсову поверхню і високий опір до ультрафіолету. Однак даний тип покриття легко піддається механічних пошкоджень. Металочерепиця з таким покриттям потребує дбайливого звернення при доставці і монтажі.


матовий поліестер

Матовий поліестер. Дане покриття має товщину покриття - 30-35мкм. Його основі - матова поліефірна фарба. Завдяки цьому покрівля не дає відблисків на сонці. Цей тип покриття, як і звичайний поліестер, також має низьку опірність до механічних впливів. Тому монтаж необхідно довірити тільки професіоналам.


поліуретан

Поліуретан. Його товщина становить 50мкм. Це покриття представляють різні компанії під своїми торговими марками: Pural, Prisma і Granite. Зовні має матово-шовковистий вид. Поліуретан має високий опір до сонячного, механічного і хімічного впливу.


пластізол

Пластізол. Таке покриттям має товщину 200мкм. В його основі лежить полівінілхлорид. Зовні пластизол весь покритий маленькими пересічними ризиками і зірочками. Це покриття має дуже високий опір механічним впливам, процарапать його до металу дуже складно. Однак цей матеріал не витримує високі температури. Від прямих сонячних променів плостізол вицвітає і поступово руйнується.


Що слід врахувати при монтажі покрівлі з металочерепиці

Якщо потрібен монтаж металочерепиці, ціна в Мінську і республіці буде залежати від того, чи застосовуються заходи для захисту від шуму, конденсату чи ні. Не варто економити на цьому, тому що такі додаткові заходи впливають на термін експлуатації покрівлі і комфорт знаходяться в будівлі.

Матеріал монтується на дах під ухилом від дванадцяти градусів. Це важливо враховувати ще на етапі планування будівельних робіт. Монтаж металочерепиці в Мінську і Мінській області, як і в будь-якому іншому місці, може здійснюватися з правого торця і того, який розташований навпроти. У першому варіанті кожен наступний лист закріплюється на попередній, у другому - краю наступного листа заходять під той, який вже укладений.

Інструкція з укладання та монтажу металочерепиці

Інструкція по монтажу черепиці допомагає виконати роботи якісно і оперативно. Вона включає в себе важливі моменти і певні етапи.

1. Кроквяна система двосхилого даху під металочерепицю. Перед початком всіх робіт необхідно зробити точний розрахунок несучої здатності покрівлі. Одним з головних чинників, який визначає стійкість покрівельного каркаса до зовнішніх навантажень, є крок і перетин крокв. Чим точніше зроблений розрахунок, тим надійніше і довговічніше буде конструкція. Чим крутіше скати, тим можна більше робити крок крокв. В основному перетин крокв береться 150х50 міліметрів, крок установки до 90 см. (Детальніше див. установка кроквяної системи )

2. Гідроізоляція. Так як металочерепиця сильно вбирають, гідроізоляційний матеріал укладається обов'язково. Вона розстеляється поверх кроквяної системи і притискається контробрешітка. Обов'язково необхідно дотримуватися перехлест матеріалу.

3. Решетування. Це дерев'яний каркас, який закріплюється до крокв поверх шару гідроізоляції. На нього встановлюються листи матеріалу. Крок обрешітки під металочерепицю залежить від типу профілю. Під звичайну металочерепицю монтаж обрешітки виконується з кроком 35см. Перетин обрешітки підбирається виходячи з кроку кроквяної системи.

4. Виконання контрольних обмірів покрівлі (перевірка діагоналей даху). Це один з найбільш ефективних методів виявлення порушень, своєчасне виправлення яких допомагає максимально якісно виконувати всю роботу.

Перевірка діагоналей скатів покрівлі

5. Чим правильно різати листи? Болгарку використовувати не можна. Різати листи матеріалу можна ножицями по металу або електричними висічні ножиці.

Інструмент для різання металочерепиці

6. Монтаж листів. При двосхилим даху процес можна починати виконувати з будь-якого торця. Шатрова конструкція передбачає укладання з центру, поступово зміщуючись в сторони. Кожен лист підганяється по карнизу і по довжині, потім матеріал кріпиться на саморізи. У зоні нахлеста необхідно зробити ще одну фіксацію для підвищення міцності покрівлі.

Укладання металочерепиці на скат

7. Правильний кріплення. Матеріал кріпиться до елементів обрешітки за допомогою саморізів зі спеціальними ущільнювальними шайбами. Важливо при закручуванні не передаючи її.

8. Установка добірних елементів. Вони включають в себе спеціальні комплектуючі, які забезпечують надійність і естетичність покрівлі. Фіксація торцевих планок здійснюється внахлест. Розмір перехлеста в межах 5 сантиметрів. Карнизна планка закріплюється за допомогою цвяхів до нижнього бруска обрешітки. Установка ендови - своєрідна перевірка якості роботи. Якщо все виконано правильно, в місцях кріплення лист матеріалу буде щільно притиснутий до єндовою дошці, завдяки чому виключається можливість проникнення води під ендову.

Монтаж добірних елементів покрівлі

Монтаж металочерепиці відео

Вартість монтажу металочерепиці

Зразкові ціни вказані в таблиці нижче. Вони відносяться до Мінська і всій республіці. Будемо раді виконати замовлення і зробити вашу дах краще! На вартість монтажу покрівлі з металочерепиці впливає два головні чинники - метраж і складність робіт. (Детальніше див прайс-лист на покрівельні роботи )

Монтаж, ремонт, реконструкція покрівлі з металочерепиці - робота, яку ми виконуємо з великим бажанням і якісно!

Види робіт Одиниця виміру Вартість, рублів Монтаж покрівлі з металочерепиці (кроквяна система, гідроізоляція з конттрейкой, лати, укладання металочерепиці) м2 від 20,00 бел / руб Монтаж металочерепиці на обрешітку (при наявності готової кроквяної системи з латами) м2 від 6,00 бел / руб

Рейтинг: 4.7 / 5 (Проголосувало: 29)

Новости