На Пейзажній алеї встановили новий фонтан

  1. Федір Баландін

На Пейзажній алеї встановили новий фонтан у формі графічного знака гривні «₴».

Фонтан складається з двох сполучених чаш, через які перекинуто міст, що символізує дві горизонтальні риси на грошовому знаку. Чаші зроблені зі склопластику і облицьовані каменем з мозаїчною інкрустацією золотистого кольору. При цьому замість однієї з частинок мозаїки використовували золоту монету номіналом 1 гривня.

У фонтані обладнали систему циркуляції води, завдяки якій він не буде засмічуватися: потік відсіває сміття і не дозволяє йому потрапляти в форсунки водозбірника. Очікується, що спеціальна технологія дозволить фонтану працювати навіть при мінусовій температурі, правда, перевірити це можна буде тільки взимку.

Фонтан встановили на обгородженій дитячому майданчику зі скульптурами персонажів, що символізують позитивні і негативні явища в економіці. За задумом авторів проекту, прозора вода у фонтані повинна символізувати чисті фінансові потоки.

Федір Баландін

голова громадської організації «Київ. Стратегія-2025 »

Фонтан абсолютно інтегрований в українську дійсність - ми намагалися максимально захистити його від можливих поломок і забруднень. Перед тим як відкрити фонтан, ми тиждень його тестували - кидали туди різні предмети, каміння, сипали пісок і перевіряли, як працює система циркуляції води. Тим більше за майданчиком, на якій він встановлений, спостерігають волонтери - це жителі сусідніх будинків, які відкривають її вранці і закривають ввечері, прибирають там. Можна сказати, це сама захищена частина Пейзажки.

Радує, що за один день, поки фонтан працює, туди вже накидали монети різних валют - російські рублі, евромелочь, шведські крони і навіть індійські рупії. Значить, він прижився.

Наступним об'єктом, який ми встановимо на майданчику, буде хитромудра дитяча гірка у формі труби з вигинами.

Фото: газета «Взгляд»

Новости