На якому рахунку відобразити держмито

  1. Як відобразити в бухобліку плату за надання відомостей з ЕГРП Підставою для такого висновку послужив...
  2. Бухгалтерська преса і публікації 2008
  3. Держмито: виписка з ЕГРП 2018
  4. Відображення в обліку плати за надання виписки з ЕГРЮЛ
  5. Як відобразити в обліку організації придбання об'єкта нерухомості
  6. На якому рахунку відобразити витрати виписку з ЕГРП
  7. Бухгалтерські проводки по держмито - нарахування і оплата
  8. На який рахунок віднести держмито
  9. Порядок законного оформлення збору на користь держави
  10. Операції, що вимагають виплати держмита
  11. Рахунок для відображення проводки
  12. Ведення обліку
  13. Юридичні нюанси
  14. На який рахунок віднести держмито?
  15. Коли необхідно відносити оплату зборів на витрати
  16. За яким рахунком відображаються проводки в бухгалтерському обліку
  17. Приклади проводок в бухгалтерському обліку
  18. Основні види держмита для фірми
  19. Облік держмита в бухгалтерському та податковому обліку
  20. Повернення держ. мита
  21. Приклади нарахування та виплати держмита в проводках
  22. Як відобразити в обліку держмито за отримання виписок з ЕГРЮЛ і за позов до арбітражного суду?
  23. Це цікаво:

Як відобразити в бухобліку плату за надання відомостей з ЕГРП

Підставою для такого висновку послужив п. 3 ст. 7 Федерального закону від 08.08.2001 N 129-ФЗ

«Про державну реєстрацію юридичних осіб та індивідуальних підприємців»

. Згідно з цим пунктом кошти, одержувані за надання відомостей з ЕГРЮЛ, використовуються виключно з метою створення, підтримки і розвитку системи державної реєстрації. Тому податківці не визнають даний платіж державної пошліной.С 1 січня 2011 р

Росреестр надав організації послугу з надання відомостей з ЕГРП

Орган, який надає державну послугу з надання відомостей з ЕГРП, не зобов'язаний оформляти акт виконаних робіт і рахунок-фактуру по наданій послузі.

Документальним підставою для відображення в обліку факту надання установі розглядається адміністративної послуги є один з документів, передбачений п. 32 Адміністративного регламенту. Первинні облікові документи є головним документальним свідченням здійснення тієї чи іншої операції.

Бухгалтерська преса і публікації 2008

АТ реєструє договори оренди земельних ділянок та набутого нерухомого майна.

На яких рахунках бухобліку відображати витрати: по оплаті за проведення робіт про кадастровому обліку; по оплаті послуг БТІ з виготовлення поверхових планів будівель і споруд; по платежах за державну реєстрацію прав на нерухоме майно та угод з ним?

( «Консультант Бухгалтера», 2000, N 2) «Консультант Бухгалтера», N 2, 2000. Питання: Акціонерне товариство проводить реєстрацію договорів оренди земельних ділянок та набутого нерухомого майна.

Держмито: виписка з ЕГРП 2018

При цьому держмито за надання виписки з ЕГРН не передбачена в НК РФ.

Тому правильно говорити про плату за надання виписки.

Розмір цієї плати затверджений не НК РФ, а Наказом Мінекономрозвитку від 10.05.2018 № 291. Величина плати залежить не тільки від того, як виписка запрошені, в якому вигляді вона надається (на папері або електронно), але і від того, цю це виписку замовляє (фізична або юридична особа).

Відображення в обліку плати за надання виписки з ЕГРЮЛ

Підкажіть, якими проводками відобразити в бухгалтерському та податковому обліку плату за надання виписки з ЕГРЮЛ про нашу організацію (ФГБУ). Оплата за рахунок внебюджету. Які документи будуть підтвердженням витрати? Якою датою відобразити в обліку (оплата, повідомлення про отримання запиту або по виходить від податкової)

повідомляємо наступне: Витрати на отримання виписку з ЕГРЮЛ віднесіть на подстатью Косгеї 226 «Інші роботи, послуги» і відобразіть в обліку такими проводками: Дебет 2.401.20.226 Кредит 2.302.26.730 - прийняті до обліку витрати за отримання виписки з ЕГРЮЛ; Дебет 2.302.26.830 Кредит 2.201.11.610 - оплачені витрати за отримання виписки з ЕГРЮЛ.

Витрати за отримання виписки з ЕГРЮЛ оформите Довідкою за формою 0503833, так як податкова інспекція ніяких документів на дані витрати не надасть. В обліку відобразити нарахування витрат за отримання виписки з ЕГРЮЛ установа може датою оплати (датою складання платіжного доручення) або попередньої оплати датою, так як оплата не прийнятих до обліку витрат може проводитися (так як в даній ситуації перераховувати не авансовий платіж).

При розрахунку податку на прибуток дані витрати не зважайте.

Як відобразити в обліку організації придбання об'єкта нерухомості

Правовідносини сторін при продажу нерухомості регулюються нормами параграфів 1 «Загальні положення про купівлю-продаж» і 7 «Продаж нерухомості» гл. 30 ГК РФ (п. 5 ст. 454 ЦК України).

Перехід права власності на будівлю за договором продажу нерухомості до покупця підлягає державній реєстрації (п. 1 ст. 551, п. П. 1, 6 ст. 131 ГК РФ, п. 1 ст. 12 Федерального закону від 21.07.1997 N 122 ФЗ

«Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та угод з ним»

На якому рахунку відобразити витрати виписку з ЕГРП

Хочете отримати розширений доступ до документів і сервісів? Зареєструйтеся або увійдіть

від експертів Нормативу

Ми як комерційна організація запращіваем в Росреестра відомості з ЕГРП (про наявність об'єктів нерухомості) за своїми потребілям-боржникам?

Бухгалтерські проводки по держмито - нарахування і оплата

У бухгалтерському обліку державне мито відображається за кредитом 68 рахунку, а сплата - по дебету. Для першого випадку, зазначеного вище, держ.

мито враховується в складі придбаного майна або прав.

На який рахунок віднести держмито?

Зазвичай для цього використовують субрахунок 68.10 - Інші податки та збори. Дебет 08 (10,41 ...) Кредит 68.10 - державне мито за придбання прав або майна.

perspectiva78.ru

На який рахунок віднести держмито

Не впевнені, що Ваш бухгалтер правильно відраховує мито на користь держави? Зверніть увагу на податкове законодавство Росії. Глава 25.3 НК РФ чітко вказує, на який рахунок слід віднести держмито з розрахункового рахунку фірми. Також прозоро регулюються виплати при виконанні розрахунку з фінансово відповідальними особами.

Порядок законного оформлення збору на користь держави

Для бухгалтерського обліку має значення те, яким чином проведена оплата комісійної державного збору:

  • Якщо для сплати мита на користь держави використовуються основні засоби фірми, необхідно оформляти операцію проводкою «Дебет 68 рахунок« Держмито »Кредит 51»;
  • При оформленні виплати відповідальною особою кредит прописується підсобним рахунком 71 «Розрахунки з підзвітними особами». За базовий гарант береться авансова звітність.
  • Оформлення податкового обліку передбачає внесення збору у вартість після того, як проведена реєстрація. Щоб врахувати держмито в бухгалтерському обліку, використовується створений резерв. Притому державний збір враховується в сумі вартості власності перед проведенням оплати, реєстрації прав.

    Операції, що вимагають виплати держмита

    Компанії, юридичні інтереси яких представляють бухгалтери, зобов'язані регулярно сплачувати державне мито. Всі оплати можна розділити на категорії:

    1. Оформлення майна у власність, прав на володіння: за реєстрацію автомобіля, покупку тонера, стелажів в офіс і т.п .;
    2. Судові витрати: подача заяви в арбітражний суд з боку позивача, виплата моральної, матеріальної шкоди з боку відповідача, розгляд скарг;
    3. Організаційні процедури компанії: за виписку з ЕГРЮЛ, внесення поправок в документи щодо засновників та співвласникам, оформлення дозволів, затвердження ліцензій, свідоцтв.
    4. Наприклад, якщо власник планує оформити реєстрацію права власності, він зобов'язаний відобразити державне мито згідно з рахунком 68, що відповідає Податковому кодексу РФ (ст. 333).

      Рахунок для відображення проводки

      Щоб вирішити, на який рахунок віднести держмито, бухгалтер повинен керуватися особливостями категорій операцій. Основні проводки в бухобліку можна відобразити таблицею:

      Як виконується проводка по держмито, якщо необхідно оформити у власність невеликий об'єкт?

      Як виконується проводка по держмито, якщо необхідно оформити у власність невеликий об'єкт

      При правильному оформленні держмито не підлягає оподаткуванню.

      Ведення обліку

      В роботі компанії часто взаємодіють з нотаріальними конторами: посвідчують копії установчих форм, юридичні переклади, підписи відповідальних осіб для надання інтересів фірми в суді, офіційних представництвах. Для відображення держмита в бухгалтерському обліку при оплаті нотаріально значущих операцій можна використовувати сплату фінансово відповідальною особою. При цьому використовується проводка:

      Оплата комісійної збору проведена підзвітною особою. Субрахунок: Дебет 68 «Держмито» Кредит 71.

      Бухгалтер компанії взаємодіє з нотаріусом-приватником? Оплата збору на користь держави не проводиться. Проводиться оплата нотаріальних послуг за розцінками приватної нотаріальної контори.

      Можливе повернення на рахунки фірми невикористаної держмита, якщо, наприклад, суддя винесе резолюцію, яка підтримує вимоги компанії з боку позивача і зобов'яже виплачувати державний податковий збір відповідачу, як винної особи. Як правильно провести облік повернення держмита в бухгалтерському обліку? Виконуються проводки:

    5. Відбивається борг в бюджеті, необхідне повернення державного мита. Субрахунок: Дебет 68 «Держмито» Кредит 91-1;
    6. Повертається раніше оплачена державне мито. Субрахунок: Дебет 51 «Держмито» Кредит 68.
    7. Юридичні нюанси

      Перша мито, яку платить юридична особа - збір за реєстрацію компанії. З цього дня ведеться бухгалтерський облік держмита за всі операції, що проводяться фірмою.

      Чи потрібно враховувати держмито при виплаті податків? Дані виплати не є витратами компанії, їх не потрібно враховувати при нарахуванні єдиного податку, оформлення оподаткування прибутку.

      Засоби на користь держави слід перераховувати до того, як пройдена державна реєстрація. При цьому повинен бути підписаний акт приймання і передачі сформованих основних засобів.

      Якщо бухгалтер не перерахував вчасно мито, включити її до складу основних засобів можна, виконавши нарахування збору на субрахунок 96, який є резервним для майбутніх витрат.

      kreditvbanke.net

      На який рахунок віднести держмито?

      Державне мито - це федеральний збір у вигляді плати за вчинення уповноваженими посадовими особами органів державної влади певних юридично значимих дій. Цілком природно, що для підприємства оплата мита є витратами. Але не всі знають на який рахунок віднести держмито, щоб проводка була коректною. Далі ми більш детально розповімо про те, як відображати операції в бухгалтерському обліку по відображенню нарахувань та оплати державних мит.

      Коли необхідно відносити оплату зборів на витрати

      Витрати, які компанія понесла на оплату державного мита, визнаються в тому звітному періоді, в якому ці дії були безпосередньо здійснені. Те скільки організація буде користуватися результатом, значення не має. Наприклад, коли компанія оплачує держмито за видачу ліцензії (дозвіл на якийсь певний вид діяльності), то не залежно від того, якою буде термін її дії - витрати в бухгалтерському обліку необхідно визнавати в тому періоді, коли ліцензія була отримана.

      За яким рахунком відображаються проводки в бухгалтерському обліку

      У бухгалтерському обліку і нарахування, і оплата державного мита враховуються на рахунку 68 «Розрахунки по податках і зборах». Щоб зробити проводку - необхідно відкрити відповідно до Плану рахунків субрахунок «Державне мито», і тоді оплата відобразиться таким чином:

      Дт 68 субрахунок «Державне мито» Кт 51 - сплачено держмито.

      Якщо говорити про те, який саме повинен бути порядок відображення державного мита на рахунках, то це залежить від причин, за якими вона була сплачена. Це можуть бути:

    8. придбання окремих видів прав або майна;
    9. операції, які проводяться в рамках основної діяльності компанії;
    10. операції, які не пов'язані з основним видом діяльності організації;
    11. розгляд справ в судах.
    12. Приклади проводок в бухгалтерському обліку

      Ми розглянемо найбільш часті варіанти, які зустрічаються в організаціях при нарахуванні державного мита в бухгалтерському обліку.

      1. Якщо компанія оплатила держмито при купівлі або створення майна, то її необхідно включити в фактичну вартість цього майна. Наприклад, вона була нарахована за сертифікацію товарів, за реєстрацію прав на об'єкт нерухомості (до того як вони були введені в експлуатацію), тоді таку операцію треба відобразити таким проведенням:

      Дт 09 (10, 41.) Кт 68 субрахунок «Державне мито» - нарахована держмито за операціями, які пов'язані придбанням (створенням) майна.

      2. Якщо організація оплачує збір в результаті поточної діяльності (наприклад, за завірення документи, реєстрацію договорів і т.д.), то проводка буде виглядати наступним чином:

      Дт 20 (26, 25, 44.) Кт 68 субрахунок «Державне мито» - нарахована держмито за операціями, які пов'язані з основним видом діяльності компанії.

      3. Коли компанії необхідно сплатити держмито за операціями, які не належать до основного виду діяльності, то сума зборів в цьому випадку повинна бути включена в інші витрати. Наприклад, таке може бути при відчуженні майна за договорами міни. Тоді потрібно зробити проводку:

      Дт 91-2 Кт 68 субрахунок «Державне мито» - нарахована держмито за операціями, які не пов'язані з основним видом діяльності підприємства.

      4. Коли компанія перераховує збір за розгляд справи в суді, тоді сплачена сума так само повинна входити в інші витрати і проводка буде виглядати так:

      Дт 91-2 Кт 68 субрахунок «Державне мито» - нарахована держмито за розгляд справи в суді.

      Оскільки ці витрати повинні бути визнані в момент виникнення, то проводка виконується в день подачі заяви в суд.

      5. Якщо організація виступає відповідачем у суді і програє справу, то вона повинна заплатити судові витрати, в т.ч. держмито. Отже, потрібно буде виконати проводки:

      Дт 91-2 Кт 76 - відображено судові витрати (в т.ч. держмито), які підлягають відшкодуванню позивачу відповідно до рішення суду.
      Дт 76 Кт 51 - перерахована позивачеві сума відшкодування судових витрат (в т.ч. держмито) згідно з рішенням суду.

      Дані проводки виконуються в день, коли рішення суду вступило в силу. Не варто плутати з датою прийняття рішення, вони можуть відрізнятися. А позивач в цьому випадку буде відображати операцію наступними проводками:

      Дт 76 Кт 91-1 - включено до складу інших доходів відшкодування судових витрат (в т.ч. держмита) згідно з рішенням суду.
      Дт 51 Кт 76 - надійшло на розрахунковий рахунок відшкодування судових витрат (в т.ч. держмита) за рішенням суду.

      6. Якщо компанія з бюджету повертає державне мито, яка раніше була врахована на витратах (в принципі, по іншому і бути не могло, якщо це повернення - значить вона була раніше сплачена і зроблені відповідні проводки), то в такому випадку потрібно цю суму віднести до інших доходів. Це необхідно виконати на дату прийняття рішення про повернення збору. Щоб відобразити таке відшкодування в бухгалтерському обліку необхідно зробити проводки:

      Дт 68 субрахунок «Державне мито» Кт 91-1 - відображена заборгованість бюджету з повернення державного мита;
      Дт 51 Кт 68 субрахунок «Державне мито» - повернуто з бюджету сума раніше сплаченої держмита.

      Як бачите, в цілому немає нічого складно. Якщо ви зіткнулися з такими операціями вперше, то першим ділом відкрийте субрахунок. А далі вже дивіться на суть операції, за що конкретно держмито було сплачено. Пам'ятайте, що витрати на її оплату необхідно відображати відразу не залежно від того скільки часу буде діяти ліцензія, сертифікат і т.д., які ви придбали і заплатили відповідний збір.

      www.ami-tass.ru

      Всім фірмам доводиться стикатися з необхідністю сплату держ Всім фірмам доводиться стикатися з необхідністю сплату держ. мита. У різних випадках її розмір і терміни сплати індивідуальні. У цій статті ми з вами розглянемо як відбувається нарахування і оплата держмита в проводках бухгалтерського обліку.

      Для юридичних осіб найбільш часта причина, по якій доводиться сплачувати державне мито - вчинення юридичних дій та держ. реєстрація. Також одні з найчастіших причин сплати збору: звернення до нотаріуса, придбання майна та прав, судові розгляди.

      Основні види держмита для фірми

      Державні мита для юридичних осіб умовно можна розділити на три види:

    13. Придбання прав або майна - держ. мито сплачується за їх реєстрацію.
    14. Операції по діяльності організації - дуже широкий спектр: термінова видача виписки з ЕГРЮЛ, зміни в установчих документах, видача дозволів та свідоцтв, надання ліцензій і т.д.
    15. Судові розгляди - держ. мито за подачу позовної заяви до суду, скарг, початку судового провадження тощо
    16. Облік держмита в бухгалтерському та податковому обліку

      У бухгалтерському обліку державне мито відображається за кредитом 68 рахунку, а сплата - по дебету. Для першого випадку, зазначеного вище, держ. мито враховується в складі придбаного майна або прав.

      На який рахунок віднести держмито? Зазвичай для цього використовують субрахунок 68.10 - Інші податки та збори.

      Проведення будуть наступні:

    17. Дебет 08 (10,41 ...) Кредит 68.10 - державне мито за придбання прав або майна.
    18. Дебет 20 (26,44 ...) Кредит 68.10 - державне мито за операціями, пов'язаними з основною діяльністю фірми.
    19. Дебет 91-2 Кредит 68.10 - державне мито за операціями, непов'язаним з основною діяльністю фірми.
    20. Дебет 68.10 Кредит 51 - перерахування державного мита.
    21. Державне мито за послуги нотаріуса може оплачувати підзвітну особу. Тоді проводка буде виглядати так:

    22. Дебет 68.10 Кредит 71 - оплачена державне мито підзвітною особою.
    23. У податковому обліку даний вид господарських операцій враховується, як інші витрати організації. Моментом визнання є дата нарахування. При цьому повинні дотримуватися умови:

    24. Державне мито сплачується згідно вимог законодавства.
    25. Державне мито доцільна для організації і несе фінансові витрати.
    26. Сума мита визначена і сплачена.
    27. При сплаті через підзвітних осіб є документи, що підтверджують її перерахування.

    Єдиний виняток - сплата держ. мита за реєстрацію фірми. Вона не приймається до витрат.

    Повернення держ. мита

    Повернення гос.пошліни можливий далеко не у всіх випадках. Повний перелік наведено в ст.333.40 НК РФ. Там же можна знайти випадки, коли повернення держ. мита неможливий.

    • Дебет 51 Кредит 68.10 - повернення грошових коштів на розрахунковий рахунок
    • Потім потрібно сторнувати записи по списанню витрат на сплату держ. мита.

      Приклади нарахування та виплати держмита в проводках

      Організація перерахувала державне мито за термінове надання для участі в аукціоні виписки з ЕГРЮЛ в розмірі 400 руб. Також були видані гроші співробітнику, для того, щоб запевнити цей документ у нотаріуса - 180 руб.

      saldovka.com

      Як відобразити в обліку держмито за отримання виписок з ЕГРЮЛ і за позов до арбітражного суду?

      Чи необхідно робити проводки по нарахуванню держмита на сплату в ИФНС за отримання виписок з ЕГРЮЛ і за позов до судів? Або можна відобразити в обліку однією проводкою, без аналітики Дебет 91-2 Кредит 51?

      Державне мито відноситься до федеральних податків і зборів (п. 10 ст. 13 НК РФ).

      Відповідно до Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку фінансово-господарської діяльності організацій, затв. наказом Мінфіну Росії від 31.10.2000 № 94н для узагальнення інформації про розрахунки з бюджетами з податків і зборів, що сплачуються організацією, призначений рахунок 68 «Розрахунки по податках і зборах».

      У бухгалтерському обліку вашої організації в описаній ситуації при відображенні операцій з держмитом слід сформувати проводки:

      Дт рахунку обліку витрат Кт 68 - нарахована державне мито. Дт 68 Кт 51 - сплачено державне мито.

      Відповідно до Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку порядок ведення аналітичного обліку встановлюється організацією виходячи з зазначеної Інструкції, положень та інших нормативних актів, методичних вказівок з питань бухгалтерського обліку.

      Оскільки призначення держмита, сплаченого вашою організацією, різні, то на нашу думку в цілях забезпечення аналізу і контролю слід організувати аналітичний облік операцій з держмитом.

      Отримати детальну інформацію про облік судових витрат і арбітражних зборів з метою обчислення податку на прибуток ви можете в Довіднику «Податок на прибуток організацій» розділу «Податки та внески» на ІТС.

      Користувачі ІТС версій ПРОФ можуть отримувати безкоштовні консультації аудиторів з питань бухобліку та оподаткування, а також консультації фахівців з трудового права з кадрових питань.

      Свої запитання Ви можете надсилати на адресу [email protected].

      У листі необхідно вказати реєстраційний номер програми, на яку оформлений договір 1С: ІТС і детально описати ситуацію, що вимагає консультації.

      Ознайомитися з іншими відповідями аудиторів на запитання користувачів можна тут

      buh.ru

      Це цікаво:

      • Наказ ФНС 576 Федеральний ПОДАТКОВА СЛУЖБА від 16 вересня 2011 року N ММВ-7-3 / 576 @ Про затвердження Порядку Подання до податкових ОРГАНІВ відомостей про доходи фізичних осіб та Повідомлень про неможлівість утриманого податку та сумою [...]
      • Порядок розрахунку податку на майно организации Наказ Федеральної податкової служби від 31 березня 2017 р N ММВ-7-21 / 271 @ "Про затвердження форм та форматів подання податкової декларації з податку на майно організацій і податкового розрахунку за авансовим платежем [...]
      • Закон 29-ФЗ від 02012000 Юридичний портал Поради професіоналів Федеральний закон від 02012000 n 29 ФЗ Федеральний закон від 2 січня 2000 р Вимоги абзацу четвертого пункту 2 статті 3, статей 9, 10, 12, пунктів 2 і 3 статті 16, пунктів 1 - [...]
      • Федеральний закон 82 від 19051995 Федеральний закон від 19 червня 2000 р N 82-ФЗ "Про мінімальний розмір оплати праці" (зі змінами та доповненнями) Федеральний закон від 19 червня 2000 р N 82-ФЗ "Про мінімальний розмір оплати праці" Із змінами і [...]
      • Наказ на затвердження переліку професій Наказ Міністерства освіти і науки РФ від 2 липня 2013 р N 513 "Про затвердження Переліку професій робітників, посад службовців, за якими здійснюється професійне навчання" (зі змінами та [...]
      • Кримінальний кодекс злочин невеликої тяжкості Федеральний закон від 7 грудня 2011 N 420-ФЗ "Про внесення змін до Кримінального кодексу Російської Федерації і окремі законодавчі акти Російської Федерації" (зі змінами та доповненнями) Федеральний закон від 7 [...]
    Які документи будуть підтвердженням витрати?
    На який рахунок віднести держмито?
    Як правильно провести облік повернення держмита в бухгалтерському обліку?
    Чи потрібно враховувати держмито при виплаті податків?
    На який рахунок віднести держмито?
    Чи необхідно робити проводки по нарахуванню держмита на сплату в ИФНС за отримання виписок з ЕГРЮЛ і за позов до судів?
    Або можна відобразити в обліку однією проводкою, без аналітики Дебет 91-2 Кредит 51?

    Новости