Найпопулярніші англійські бренди одягу (10 фото)

  1. «Burberry»
  2. «Topshop»
  3. «Paul Smith»
  4. «Alexander McQueen»
  5. «Next»

Англійців важко назвати законодавцями моди, в минулому, вони сильно орієнтувалися на модні віяння, які відбувалися у Франції, Італії та Іспанії, щось переймаючи в повній мірі, а щось трансформуючи на свій лад.

Але, що у англійців ніколи не відняти, це традиційне якість і ґрунтовність, завдяки яким багато брендів і вийшли на світовий ринок. Англія - ​​це завжди класика і вишукана простота, тут ви не зустрінете французьку помпезність або іспанську строкатість, бренди, народжені на землях Туманного Альбіону, відрізняються стриманістю і чарівною скромністю.

Вважається, що законодавицею чистого «англійського стилю», який перестав орієнтуватися на віяння решти Європи, є королева Вікторія. Саме при ній аристократи стали поступово відмовлятися від розкішних прикрас і помпезних нарядів, на перший план виходить простота і скромність.

Навіть на власне весілля королева одягла легке біле плаття без зайвих деталей, ніж сильно здивувала і надихнула придворних дам, адже до цього весільні сукні були виключно кольоровими і шилися з важких матеріалів.

Поступово одяг ставала практичною і зручною, на перше місце виходить не сукня в цілому, а окремі деталі - краватка, хустинка, рукавички , Шаль і так далі. Подібні елементи додають костюму тієї самої знаменитої англійської елегантності, яка і стала визначальною рисою для багатьох англійських брендів сучасності.

Стиль, що зародився в Англії, пізніше, був прозваний «класичним», сьогодні він вважається традиційним і успішно диктує актуальні тенденції для формування ділової та повсякденного моди.

З упевненістю можна сказати, що одяг і взуття, яку випускають в Великобританії, відрізняється витонченістю, практичністю, зручністю, стриманим силуетом і, звичайно, відмінною якістю.

Найпопулярніші модні будинки Англії відомі і визнані в усьому світі, а більшість британських брендів за замовчуванням приписуються до списку «най-най», саме тому про деякі з них ми і вирішили вам сьогодні розповісти.

«Burberry»

Найбільш примітні риси Burberry це, звичайно ж, традиційна клітка, чоботи, тренчі і пальто, адже кому-кому, як не мешканцем одного з найбільш дощових і туманних міст на світі знати толк в якісній верхньому одязі. Невелика компанія Burberry Group Plc була відкрита в 1856 році англійським модельєром Томасом Берберрі.

Саме він, 25 роками пізніше, відкрив, невідомі до того часу, властивості габардиновою тканини. З її допомогою можна було створювати «дихаючі» і, в той же час, непромокальні одягу, що дизайнер і зробив: змоделював бежевий тренч, який швидко затьмарив, популярні в той час, важкі макінтоші.

Знаменитий принт «клітка», перший час, служив підкладкою на фірмових тренчах, але в 1920-му році Burberry вперше випускає жіночу дорожню сумку, яку прикрасила саме та сама клітина Nova. Через 30 років компанія перетворюється в знаменитий англійський бренд, який в той же час стає офіційним постачальником одягу королеви Єлизавети II, а потім і всього двору.

Через 30 років компанія перетворюється в знаменитий англійський бренд, який в той же час стає офіційним постачальником одягу королеви Єлизавети II, а потім і всього двору

Сьогодні Burberry представлений в трьох основних напрямках: Prorsum, який випускає колекції одягу та аксесуарів виключно класу люкс, вони ж беруть участь в модних показах. London - сучасна класика, представлена ​​лаконічними і стильними моделями, які підходять практично всім. Brit - більш сміливе і молодіжний напрям.

«Topshop»

Ще один знаменитий англійський бренд, який, спочатку, позиціонував себе виключно як виробник чоловічого одягу.

Згодом ситуація змінилася, в першому фірмовому магазині, який був відкритий в 1974 році, була представлена ​​колекція жіночого одягу, орієнтованої на дівчат у віці від 14 до 25 років, по суті, сьогодні нічого не змінилося. З ситуацією впоралися просто: зробили колекції бренду обмеженими, в результаті чого одяг стала ексклюзивною, а, значить, впізнаваною.

З ситуацією впоралися просто: зробили колекції бренду обмеженими, в результаті чого одяг стала ексклюзивною, а, значить, впізнаваною

На даний момент Topshop - це популярний англійський бренд молодіжного одягу, який вміло поєднує останні fashion-тенденції з якістю пошиття, а також демократичністю цін. Бренд переживав злети і падіння, наприклад, в середині 80-х його популярність сильно впала, покупців було занадто мало.

Бренд переживав злети і падіння, наприклад, в середині 80-х його популярність сильно впала, покупців було занадто мало

Центральний магазин популярного бренду можна знайти в самому серці Лондона, на Oxford Street Circus, який вже став своєрідною пам'яткою міста, адже він є найбільшим фірмовим бутиком одягу в світі!

«Paul Smith»

Знаменитий британський бренд був заснований Полом Смітом в 1976 році в Англії, який займається випуском чоловічого, дитячого та жіночого одягу, взуття, годинників, парфумів, купальників, нижньої білизни і аксесуарів класу люкс.

Не дивлячись на всю різноманітність представлених товарів, це саме той англійський дизайнер, який знаменитий пошиттям чоловічих костюмів, вони вже давно вважаються справжнім втіленням модної класики і елегантності.

Не дивлячись на всю різноманітність представлених товарів, це саме той англійський дизайнер, який знаменитий пошиттям чоловічих костюмів, вони вже давно вважаються справжнім втіленням модної класики і елегантності

Імперія Пола Сміта постійно розширюється і росте, на сьогоднішній день його бренд вже представлений в 35 країнах світу, його колекції щорічно представляються на тижнях моди в Лондоні, а сам дизайнер не втомлюється експериментувати і радувати своїх шанувальників чимось новеньким в виключно «англійському стилі» .

«Alexander McQueen»

Найвідоміший британський модний будинок, який спеціалізується на випуску одягу, взуття та аксесуарів люксового сегмента ринку. Перша колекція молодого і невідомого дизайнера була представлена ​​світу в якості дипломної роботи, яка була помічена модним редактором Ізабеллою Блоу.

З тих пір життя талановитого дизайнера круто змінилася: буквально через рік він засновує власний іменний бренд, після чого починається низка шокуючих і вражаючих модних показів, після яких модельєра стали називати «хуліганом англійської моди».

До речі, саме Alexander McQueen в 2011 році потрудилися над створенням весільного вбрання нареченої принца Вільяма, Кейт Міддлтон.

«Next»

Це саме та марка, яка випускає одяг в класичному англійському стилі, вона підходить всім і кожному, адже Next не роблять ставку на швидко мінливі модні віяння, хоча в кожній новій колекції ви завжди знайдете свіжі модні рішення.

Одяг, випущена під цим брендом, легко вписується в будь-який гардероб, підходить, як для офісу, так і для вечірки - стриманість і елегантність її головний коник.

Одяг, випущена під цим брендом, легко вписується в будь-який гардероб, підходить, як для офісу, так і для вечірки - стриманість і елегантність її головний коник

Засновником компанії став англійський кравець Joseph Hepworth, який починав свою діяльність з невеликого сімейного підприємства в далекому 1864 році, а результат сьогодні ви можете оцінити самі.

Новости