НАСА оприлюднив план висадки на Марс

НАСА оприлюднив детальний план підготовки до відправки своїх астронавтів на Марс.

«Подорож НАСА на Марс: наступні піонерські кроки в освоєнні космічного простору», - йдеться на сайті космічного агентства, передає Lenta.ru .

«НАСА знаходиться найближче до відправлення американських астронавтів на Марс, ніж будь-коли раніше. (...) НАСА направляє нашу націю і весь світ в подорож на Марс », - зазначив глава НАСА Чарльз Болден.

Болден також повідомив, що найближчим часом має намір обговорити вищезгаданий план з членами Конгресу, а також національними, комерційними і міжнародними партнерами. Сам план передбачає активну діяльність за трьома основними напрямками.

Перше з них - Earth Reliant - припускає продовження досліджень на Міжнародній космічній станції (МКС). В даний час це єдиний майданчик, на якій НАСА відпрацьовує технології тривалого перебування людини в космосі і його вплив на здоров'я астронавтів.

Друге - Proving Ground - направлено на проведення робіт з метою створення ефективних технологій по маніпулюванню об'єктами в умовах далекого космосу. В першу чергу це передбачає відкриття проміжної бази (наприклад, на навколомісячної орбіті) для доставки астронавтів на Марс.

Третій напрям (Earth Independent) включає в себе будівництво незалежної від Землі інфраструктури в навколомарсіанські просторі (не виключено, що це може бути станція на одного з супутників Червоної планети) і в кінцевому підсумку на поверхні Марса.

«Стратегія НАСА передбачає проведення короткострокових заходів і розвиток потенціалу для подорожі на Марс, пов'язані зі стійким присутністю в майбутньому людини в глибокому космосі», - пояснив помічник глави агентства Вільям Герштенмайер.

У своєму плані НАСА перерахувало основні наявні заділи, пов'язані з транспортом, ефективною роботою і здоров'ям астронавтів.

Новости