Навіщо потрібні фітнес-браслети

Фітнес-модель, персональний тренер і дієтолог Дарина Кареліна розповіла, що таке фітнес-браслети і для чого потрібні ці новомодні гаджети.

Фітнес-модель, персональний тренер і дієтолог Дарина Кареліна розповіла, що таке фітнес-браслети і для чого потрібні ці новомодні гаджети

Здорове, струнке тіло і добре самопочуття - то, чого всі ми хочемо! Кому-то потрібно схуднути на певну кількість кілограм, кому-то наростити сантиметри в правильних місцях, ну а комусь - попрощатися з пивом і забути дорогу в МакДональдс. Але робота над собою - це важка щоденна праця. І, здавалося б, ми знаємо, що потрібно робити для досягнення результату. Правильно харчуйтеся, тренуйся - все вийде. Але очікування і реальність часом не збігаються. Ви прямуєте основним правилам, а результат не той. Напевно, багато хто з вас стикалися з цією проблемою.
Так в чому ж причина? Відповідь проста. Насправді теоретичних знань у вигляді книг, статей з Інтернету і рад знаючих людей часто недостатньо. Кожен з нас індивідуальний. Тому для ефективної роботи над собою і досягнення бажаних цілей необхідно активно відслідковувати свої щоденні результати, аналізувати, вчасно виявляти помилки і коригувати їх. Тут як раз і приходять на допомогу такі популярні нині фітнес-браслети .

Для нашої країни це відносно нові девайси
Для нашої країни це відносно нові девайси. Тому не всі розуміють, навіщо вони потрібні і чи дійсно настільки корисні. Мені пощастило протестувати різні пристрої в дію. І мушу вам сказати, що навіть якщо ви 20 років провалялися на дивані, але хочете струнку фігуру , Не відмовляйтеся від своєї мрії! З браслетами стало простіше добиватися поставлених цілей. Зараз розповім чому.

Технології розвиваються з неймовірною швидкістю, представляючи нові рішення, які покращують якість життя. Спочатку можна було рахувати калорії в спеціальних програмах на комп'ютері, потім вони перекочували в смартфони разом з додатками, які відстежують сон і рухову активність. Але телефон не скрізь і не завжди можна взяти з собою. До того ж для комплексного підходу краще щось одне, що об'єднує всі важливі сфери життєдіяльності. І тут з'явилися фітнес-браслети і трекери. Безумовно, професійні гаджети для спорту існують давно. Але зазвичай вони не завжди зрозумілі і доступні любителю. Тому і не набули масового поширення. А ера фітнес-браслетів дає можливість кожному почати усвідомлено вести здоровий спосіб життя і отримати такі бажані форми. Тепер все просто. Одягнув пристрій на руку або ж повісив на шию у вигляді кулона, як у Misfit, поставив додаток на телефон і все. Ваше завдання жити, а маленький пристрій все зафіксує, зведе воєдино і надасть аналітику, допомагаючи зрозуміти, куди рухатися далі.

Ваше завдання жити, а маленький пристрій все зафіксує, зведе воєдино і надасть аналітику, допомагаючи зрозуміти, куди рухатися далі

Як можуть допомогти фітнес-браслети саме вам? Ми так влаштовані, що часто або недооцінюємо, або переоцінюємо себе. Може здаватися, ніби ми активно рухаємося протягом дня, а по факту це не складе і 60% від рекомендованої норми.
Ми можемо вважати, що досить спимо. А при цьому нескінченно довго шукати причини свого стресу, і, відповідно, низьких показників в тренуваннях, неможливості контролювати апетит. Хоча розгадка буде критися саме в нестачі сну.
І найбільші помилки, як показує практика, криються в харчуванні. А воно становить 70% успіху в процесі роботи над собою. Як би інтенсивно ви не тренувалися, результати будуть або плачевними, або зовсім відсутні, якщо у вас проблеми з харчуванням.
Ось такого роду помилки і гальмують вас в досягненні успіху. А не інші причини, такі як генетика, відсутність фізпідготовки і роки бездіяльності. Тому якраз браслети і можуть допомогти вам багато в чому розібратися і назавжди змінити себе.

Ці пристрої також можна порівняти з розвиваючою іграшкою. Кожному з нас цікаво дізнаватися про себе щось нове. Уявіть, наскільки захоплюючим може бути процес пізнання себе з кожним днем. Як цікаво можна вирішувати завдання і ставити нові цілі, регулярно спостерігаючи свої результати на екрані телефону. А змагальний момент завжди допоможе легше впоратися з будь-яким завданням. Перегляд успіхів інших учасників, який можливий в таких браслетах як Jawbone, Nike Fuelband, Polar loop, підстьобує до нових досягнень.

Я протестувала різні браслети. Всі вони по-своєму цікаві і корисні. Різноманітність функціоналу та дизайну, безумовно, може збити з пантелику при виборі. Але прийняти рішення насправді не так вже й складно. Випишіть всі цілі, які ви хотіли б досягти, і подумайте, які функції в зв'язку з цим для вас важливо відстежувати. Після цього відкрийте опис будь-якого браслета і порівняйте з вашими завданнями. Коли ваш коло пошуків звузиться, рекомендую звернутися до точки продажу та проконсультуватися з продавцем, потримавши гаджет в руках, примірявши його, протестувавши.

І кілька практичних порад від мене.
Якщо ви не впевнені в своєму харчуванні, тривалості та якості сну, рухової активності, вибирайте пристрій, який дозволяє стежити за всіма цими процесами одночасно. Наприклад, Jawbone і Misfit допомогли мені звернути увагу на сон і дізнатися рівень своєї рухової активності. Якщо ви плаваєте, то тут вибір однозначно звузиться до MisFit, адже він водонепроникний.
Якщо ви не впевнені в своєму харчуванні, і стежити за цією складовою для вас в пріоритеті, то краще вибрати Jawbone. Він дозволяє порівнювати в рамках однієї програми, скільки ви витратили калорій протягом дня і скільки спожили. А ще у нього неймовірно зручний щоденник харчування, який має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс і дозволяє зчитувати штрих-коди (знає більшість наших і звичайно ж зарубіжних продуктів).

Для тих, кому важливіше рухова активність і спортивні показники, однозначно підійдуть браслети зі професійним ухилом, в деякі з яких навіть вбудовані вимірювачі пульсу. Радує, що виробники готові йти далі, враховуючи інтереси людей, захоплено займаються спортом. Мене вразили браслети Samsung Gear Fit і Gear 2, Nike Fuelband і Polar Loop. Всі вони мають спортивний дизайн, виконані з якісних матеріалів. Вимірювання серцевого ритму є в Samsung Gear Fit, Gear 2 і Polar Loop.

Якщо ви вважаєте, що красиве тіло і здоровий спосіб життя - це складно, повірте, це не так! У будь-який час і в будь-якому віці можна почати працювати над собою і отримати прекрасне тіло і міцне здоров'я. Не бійтеся пробувати, тим більше коли є настільки зручні та доступні помічники, які будуть супроводжувати вас на шляху до мрії!

Детальніше про те, як я тестувала фітнес-трекери - в моєму відео-ролику:

Думка редакції може не збігатися з думкою автора статті.

Так в чому ж причина?

Новости