нержавіючі труби

  1. ГОСТи, характеристики труб з нержавіючої сталі від виробників
  2. Перспективи і прогнози розвитку сектора металопрокату з нержавіючої сталі

Виробники нержавіючої труби в останні роки переживають відчутний підйом за рахунок різко збільшеного рівня затребуваності металопрокату з нержавіючої сталі в сфері нафтогазової промисловості.

Починаючи з 2009 року, коли пішов активний приплив коштів для розвитку даної галузі, багато виробників були змушені підвищити обсяги продукції, що випускається, щоб задовольнити запити динамічно розвивається сфери.

Починаючи з 2009 року, коли пішов активний приплив коштів для розвитку даної галузі, багато виробників були змушені підвищити обсяги продукції, що випускається, щоб задовольнити запити динамічно розвивається сфери

ГОСТи, характеристики труб з нержавіючої сталі від виробників

Вітчизняні виробники нержавіючої труби активно переймають зарубіжний досвід і методи виготовлення, що вносить свої корективи в якість і властивості нержавіючого металопрокату.

Проте, орієнтованість на міжнародні стандарти не скасовує того, що будь-який нержавіючий металопрокат повинен бути виготовлений за ДСТУ, що діють на території Російської Федерації.

Фактично їх існує всього два:

  1. Для зварних труб. Технологія виготовлення зварних труб (ГОСТ 11068 81) полягає в тому, що стрічкової заготівлі, що подається на лінію за допомогою спеціального барабанного вала, надається циліндрична форма. Місце з'єднання зварюється одним з декількох допустимих методів: електричною дугою (відбувається в сфері інертного газу), високочастотним струмом, плазмою або лазером, електронними пучками. Важливо відзначити, що всі процеси повинні відбуватися в умовах вакууму.

  2. Для безшовних труб. Безшовні труби припускають використання спеціальної круглої заготовки. За ГОСТом весь процес ділиться на кілька етапів: надання необхідної товщини стінок і діаметра, калібрування, різання. Важливу роль відіграє температура, при якій виготовляється труба.

Тепло- і холоднодеформовані вироби підкоряються ГОСТ 9941 81, в якому діаметр коливається від 6 до 274 міліметрів і має діапазон товщини стін від 0,3 до 21 міліметра. Гарячедеформовані - по ГОСТ 9940 81 з показниками 58-326 і 3,6-31 міліметра відповідно.

Незалежно від типу нержавіючої труби все вони мають ряд обов'язкових характеристик:

  • стійкість до корозії;

  • стійкість до агресивних дій навколишнього середовища;

  • висока температура плавлення.

Нафтогазова промисловість активно використовує безшовні труби з нержавіючої сталі, так як, окрім усіх перерахованих вище переваг, вони виключають можливість протікання.

Перспективи і прогнози розвитку сектора металопрокату з нержавіючої сталі

Спостерігаючи за результатами досліджень по споживанню нержавіючих труб різного типу в Росії протягом п'яти років з 2005 по 2010 роки, можна зробити висновок, що користуються стабільним попитом на безшовні труби в РФ як і раніше не буде далеко відходити від своїх позицій.

Спостерігаючи за результатами досліджень по споживанню нержавіючих труб різного типу в Росії протягом п'яти років з 2005 по 2010 роки, можна зробити висновок, що користуються стабільним попитом на безшовні труби в РФ як і раніше не буде далеко відходити від своїх позицій

Швидке скорочення обсягів споживання зварних труб обумовлено появою відповідних побутових аналогів типу труб ПВХ, а також недостатньою міцністю і надійністю для нафтогазових та інших підприємств, що вважають за краще безшовний тип нержавіючої труби.

Усереднена динаміка зростання затребуваності різних видів труб наведена на діаграмі нижче (використовувалося кілька незалежних досліджень). В середньому зварні труби втратили близько 15% від своїх початкових показників.

Російський ринок нержавіючого металопрокату за прогнозами експертів буде активно розширюватися, і вже до середини 2017 значно зміцнить свої позиції на закордонних торговельних майданчиках.

Виробники нержавіючої труби вже зараз активно сертифікують свої товари і підприємства, підганяючи їх під відповідність міжнародним стандартам.

Виробники нержавіючої труби для нафтогазової промисловості беруть участь на виставці «Нафтогаз» в Москві.

Читайте інші наші статті:

Виробництво оцинкованих труб
Експлуатація нафтових родовищ
Виробники труб зі сталі

Новости