Несправності холодильника Бош

  1. Несправності холодильника Бош двокамерного
  2. Несправності двокамерного холодильника Бош - блимає лампочка
  3. У двокамерному холодильнику Бош накопичується вода - які несправності?
  4. Відео

Найнадійнішими холодильниками для масового споживача вважають моделі від концерну Бош. Двокамерні, однокамерні, що вбудовуються апарати продуманої компоновки, лаконічного стилю служать більше 10 років. Але відмови бувають і у холодильників Бош. Щоб діагностувати несправності, для їх усунення потрібен фахівець. Техніка складна, управляється електронікою, для ремонту потрібні знання.

Несправності холодильника Бош двокамерного

Несправності холодильника Бош двокамерного

Аналіз відмов холодильних пристроїв виявляє часто зустрічаються поломки, характерні саме для продукції конкретної компанії. Для двокамерних холодильників Бош причинами звернення в сервіс стане відмова однієї камери. Виявити несправність допоможе діагностика.

Навіть якщо холодильник з електронним управлінням має функцію самодіагностики, від тільки видає сигнал, але точну причину знаходить фахівець. Чим довше термін експлуатації приладу, тим більше проблемних зон.

Причинами несправностей можуть бути:

  • Знос вузлів, пов'язаний з виробленням посадочних місць, втомою металу, корозією.
  • Підключення холодильника в мережу без стабілізатора. Найчастіше при перепадах напруги виходить з ладу електроніка.
  • Витік холодоагенту внаслідок порушення герметичності системи охолодження.
  • Несправність регулюючих систем - пускового реле, термостата і датчиків.
  • Відмова або некоректна робота мотор-компресора.
  • Проблеми з системами видалення конденсату.

Ви тільки що купили холодильник і встановили його в приміщенні? Прочитайте уважно інструкцію з експлуатації. Включати прилад слід не раніше ніж через 2-3 години. Потрібен час, щоб холодоагент зайняв своє місце. З самого початку встановіть стабілізатор напруги. Для німецьких холодильників нормальним параметром вважається 230 В. Це актуально для сучасних моделей з інверторним двигуном і електронним управлінням.

Новий холодильник працює дуже голосно? Перевірте, чи знято болти, вони можуть заважати компресора. Якщо є деренчання і вібрація - обтягніть кріплення. Перевірте, відстань від стін і корпусних меблів має бути 5-7 см. Необхідно час, щоб деталі мотокомпрессора приробилися. Підвищений шум протягом перших днів роботи - нормально.

Зміна звучання у давно працює холодильника Бош має насторожити. Це пов'язано з виниклими несправностями. Чим раніше викликати майстра, тим дешевше обійдеться ремонт. Найдорожчим вузлом в холодильнику Бош є холодильний агрегат, заміна його порівнянна з ціною вироби.

Несправності двокамерного холодильника Бош - блимає лампочка

Несправності двокамерного холодильника Бош - блимає лампочка

Всі сучасні двокамерні холодильники Бош мають електронну систему управління. Сповіщаючи про несправності, відхиленнях режиму миготінням світлового табло, рефрижератор пищить, код помилки відображається на дисплеї.

Дискретний сигнал лампочки вимагає від користувача звернути увагу на режим в камерах. Коли холодильник тільки що включений, температура в шафі ще не набралася, аварійка буде горіти. В камеру тільки що завантажили продукти - природно, там підвищилася температура, і знову буде блимати червона лампочка. Вона ж сповістить, якщо надовго відключався світло, і піднялася температура в шафі.

При появі на дисплеї холодильника Бош коду несправності ЄС потрібно перевірити, чи немає намерзання льоду, замінити кнопку всередині, контакт включає висвітлення при відкриванні дверей.

Якщо причина в відхиленні температури від заданої відома, світловий сигнал можна відключити. Для цього слід натиснути кнопку m і потримати кілька секунд. На табло висвітиться значення, при якому включився аварійний сигнал. Після, показання зміняться на поточні.

У цей момент слід перевірити щільність дверей, причини нагрівання. Якщо не було завантаження продуктів, відключення енергії, в камері немає крижаної шуби, необхідно викликати майстра - у наявності внутрішня поломка. Можливо, дає збої регулятор температури, або несправності в контурі охолодження.

Іншими причинами, за якими холодильник скаржиться, можуть бути:

  • Тріщина в місці з'єднання мідних трубок з випарником. В системі стає менше фреону, він не повністю відводить тепло з камери.
  • Забився фільтр поглинач вологи - прохід холодоагенту утруднений.
  • Стала непридатною електронна плата, що відповідає за температурний режим.
  • В апараті з одним компресором порушено розподіл тепла між камерами або неможливо забезпечити заданий режим при високій температурі навколишнього середовища.
  • Відмова терморегулятора.

У холодильниках з Ноу Фрост можуть бути несправності в системі відтавання конденсату. Це призводить до наростання шуби всередині камери і поганий теплопередачі.

Несправності холодильників Бош Сайд-бай-Сайд найчастіше пов'язані з системою Ноу Фрост. Перемерзає випарник холодильника, а температура в морозильній камері в верху вище, ніж внизу. Дефект прихований за декоративними панелями, усунути його може майстер. Трапляється несправність «помилка код ECC» - замикання в платі управління (в холодильниках Бош, вироблених для інших країн, не для Росії). Для усунення потрібно тестувати плату, щоб зрозуміти в чому справа.

У двокамерному холодильнику Бош накопичується вода - які несправності?

Сучасні холодильники Бош використовують крапельну розмороження, Ноу фрост і ручне видалення льоду з морозилки. Вода може з'явитися при порушеннях в догляді за апаратом.

Повітря в холодильній камері містить вологу. При крапельної розморожуванні, конденсат накопичується на холодній стінці, стікає по напрямних в отвір і по трубці стікає в контейнер, встановлений над конденсатором. Вода може залишитися в камері і витікати через двері, якщо забилося отвір сміттям. Потрібно звільнити днище, знайти отвір і прочистити його. Не виходить - забита відводить трубка, потрібен майстер.

Не виходить - забита відводить трубка, потрібен майстер

Натекло вода під холодильник? Напевно ємність під рідина над контейнером відійшла або патрубок спрямований повз. Причина усувається самостійно. Потрібно від'єднати холодильник від мережі, розгорнути і встановити лоток правильно. Одночасно перевірте, можливо, лоток або трубка підтікають, з'явилася тріщина. Тоді потрібна заміна. Увага! Включати прилад можна після 10 хвилин після установки в попереднє положення.

У морозильній камері вода знизу може з'явитися при нещільно закритих дверях через зносився ущільнювача. Невелика кількість теплого повітря тане лід внизу, водичка випливає через щілину.

В Системі Ноу фрост використовується електричний нагрівач випарника. Його відмова призводить до скупчення конденсату.

У двохкомпресорних холодильниках камери незалежні. Тому при виході з ладу компресора морозильника - камера потече, в холодильній камері - продукти зіпсуються. Щоб цього не сталося, існує набридлива звукова і світлова сигналізація.

Відео

Пропонуємо переглянути відео з особливою функціональності холодильників Бош модель «Доміно».

Ви тільки що купили холодильник і встановили його в приміщенні?
Новий холодильник працює дуже голосно?
У двокамерному холодильнику Бош накопичується вода - які несправності?
Натекло вода під холодильник?

Новости