Огляд фітнес-браслета Xiaomi Mi Band 3

  1. Комплектація Xiaomi Mi Band 3
  2. Дизайн
  3. Ремінець Xiaomi Mi Band 3
  4. дисплей
  5. можливості
  6. Mi Fit
  7. автономність
  8. Редакція висловлює подяку інтернет-магазину iLounge.ua за надання Xiaomi Mi Band 3 на огляд

З моменту виходу другого покоління одного з найпопулярніших фітнес-трекерів у світі пройшло вже 2 роки, і за мірками індустрії це дуже багато

З моменту виходу другого покоління одного з найпопулярніших фітнес-трекерів у світі пройшло вже 2 роки, і за мірками індустрії це дуже багато. Відповідно, прихильники Mi Band очікували значних нововведень, раз у виробника розробка нової версії зайняла стільки часу. У своєму третьому поколінні браслет Xiaomi дійсно помітно оновився, але чи виправдає очікування шанувальників? Давайте спробуємо розібратися.

від 584 грн

Пропозицій: 108

Комплектація Xiaomi Mi Band 3

На зміну білій коробочці з зображенням браслета, в якій поставлявся Mi Band 2, прийшла упаковка з прозорою верхньою частиною, крізь яку видно капсула.

Усередині лежить ремінець і адаптер для зарядки. З урахуванням того, що капсула в третьому поколінні збільшена, то став більше і адаптер харчування.

Дизайн

Зовнішній вигляд - це саме помітна зміна третього покоління в порівнянні з другим, але кардинальних змін тут немає. Mi Band 3 отримав більш обтічний і глянсовий дизайн капсули.

Поки що заявлено три колірні рішення: чорне, червоне і синє. Але незабаром точно з'явиться незліченна кількість всіляких ремінців з різних матеріалів і різних кольорів. У всіх випадках колір капсули чорний.

Сама капсула стала більше і трохи важче, але вона як і раніше виконана з пластика.

Її форма також змінилася, з боків з'явилися виїмки для більш надійного кріплення до браслету.

На одному з кінців капсули розташовані контакти для зарядки, а знизу - оптичний пульсометр. Корпус тепер захищений не просто від бризок, але і розрахований на плавання при глибині не більше 50 метрів.

У порівнянні з Mi Band 2, лицьова панель якого була плоскою, в новій версії вся верхня частина прикрита об'ємним прозорим пластиком. А це позитивно позначилося на зручності використання, так як дисплей тепер сенсорний.

Палець ковзає по екрану дуже легко, але на ньому залишаються відбитки. До того ж є підозра, що без подряпин в такому випадку точно не обійдеться, але як показав перший досвід використання, відразу вони точно не з'являються. З іншого боку, знайти захисну плівку для такої форми буде не просто.

Ремінець Xiaomi Mi Band 3

За своїм виглядом ремінець такий же, як і раніше, але став зовсім небагато ширше і злегка змінився зовнішній вигляд кнопки.

Але все це помітно тільки при найближчому розгляді. Браслет став трохи тонше в місцях контакту з капсулою, а це потенційно слабке місце. Але, за рахунок виїмок з боків корпусу, дістати капсулу з ремінця не так вже і просто навіть навмисно, не кажучи вже про випадкових моментах. За час використання капсула ні разу не випадала з ремінця, в незалежності від Тугість його затягування на зап'ясті, навіть під час пробіжок.

До кнопці-застібці питань немає, за час використання вона розстебнулася тільки раз, та й то, після того як я зачепився рукою за стіну. До самого ремінцю звикаєш швидко, під час сну на нього перестаєш звертати увагу, а за рахунок форми він не чіпляється за одяг.

Як матеріал використовується гладка на дотик гума, комфортна при щоденному носінні. Загальна довжина ремінця збільшилася до 247 мм, проти 235 мм у Mi Band 2. І тепер, за рахунок подовженої на 5 мм капсули ремінець підходить для зап'ясть з обхватом від 155 до 216 мм.

дисплей

Це саме та частина браслета, яка піддалася найбільш помітного апгрейду. Замість маленького однострочного віконця, Mi Band 3 отримав дисплей з діагоналлю 0,78 дюйма, виконаний за технологією OLED з роздільною здатністю 128х80. У порівнянні з попередником, дисплей може відобразити значно більше корисної інформації. Наприклад, в режимі очікування він показує не тільки час, але і дату, а також кількість кроків.

Більш того, як я вже згадував, дисплей тепер сенсорний і є органом управління, на додаток до кнопки під ним. Сенсорна поверхня досить чутлива, але є легке відчуття невеликого лага. Ймовірно справа не в самому дисплеї, а в не найвищою швидкості роботи.

Рівень яскравості дисплея відрегулювати не можна, в приміщенні він добре читається, кути огляду досить широкі, наскільки це дозволяє утоплення матриці в корпус. Критичний недолік по суті один - повна відсутність читабельності при прямому сонячному світлі.

На цій фотографії дисплеї обох браслетів включені, але, на жаль, на них абсолютно нічого не видно На цій фотографії дисплеї обох браслетів включені, але, на жаль, на них абсолютно нічого не видно.

можливості

Xiaomi Mi Band 3 вміє рахувати кроки, пульс, показувати час, відстежувати якість сну і виводити повідомлення. В цілому, список аналогічний такому у Mi Band 2, але майже кожна з функцій стала більш інформативною завдяки збільшеному дисплею.

Так, крім годин на дисплей ви можете вивести кількість кроків і дату, а самих варіантів відображення дисплея в режимі очікування тепер три. Меню стало трохи ширше, навігацію по ньому здійснюється свайпамі, для доступу до функцій тепер потрібно натиснути і утримати сенсорну кнопку на пару секунду, а для того, щоб повернутися необхідно короткочасне натискання. Щоб уникнути випадкових спрацьовувань, дисплей може бути заблокований, а для його розблокування досить провести знизу вгору.

У меню з'явився прогноз погоди і секундомір - це нові функції. Фітнес-розділ представлений кількістю пройдених кроків, кілометрів, витрачених калорій і відсотком від денної норми кроків. Далі є пункт, де можна прочитати останні повідомлення з месенджерів. Mi Band 3 вміє виводити інформацію про вхідні дзвінки, відображаючи ім'я контакту. Шляхом тривалого натискання на сенсорну кнопку дзвінок можна відхилити. З корисних фішок можна виділити функцію пошуку смартфона, при якій він почне видавати гучний звук, а також можливість дистанційно включити або відключити звук. Сподобалася помітна сила вібрації, яку відчуваєш, навіть в глибокій фазі сну. До речі, розумного будильника як і раніше немає.

Для Mi Band 3 поки що відсутня глобальна прошивка, тому меню на китайській мові. При цьому кирилиця в повідомленнях підтримується, але шрифт із зарубками і великими інтервалами читається дуже важко на невеликому дисплеї. Але, в порівнянні з Mi Band 2 вже непогано, принаймні прочитати заголовок повідомлення і тип програми звідки воно надійшло можна. За попередньою інформацією, глобальна версія з'явиться восени. З нею також має надійти версія браслета з NFC, але користуватися цим інтерфейсом для безконтактних платежів за межами Китаю буде не можна. По крайней мере, якщо Xiaomi не запуститься в Україні свою платіжну систему Mi Pay.

Як інтерфейс підключення використовується Bluetooth 4.2. Для відстеження кроків і сну - акселерометр, а ось барометра і GPS немає. За час використання довільних розривів зв'язку помічено не було, можливості повідомити про розрив з'єднання вібрацією в додатку я не знайшов, при втраті зв'язку на дисплеї з'являється тільки іконка.

В цілому, сильних похибок в роботі браслета помічено не було, але не можна сказати і про повне їх відсутності. До роботи пульсометра при повсякденному використанні і під час пробіжок зауважень немає, для оптичного датчика точність хороша, крім занять в тренажерному залі, але це особливість технології фотоплетізмографія, а не конкретного пристрою. Під час пробіжки ви можете бачити на екрані браслета свою швидкість, кілометраж і пульс, але за умови включеного режиму бігу в додатку Mi Fit.

Mi Fit

Для настройки браслета вже традиційно використовується фірмовий додаток, за роки існування помітно наростити функціональність. Якщо ви користувалися ношеними пристроями Xiaomi або Amazfit, то інтерфейс вам буде знаком. Для нових користувачів коротко опишу додаток. Вас зустрічають три вкладки, одна зі зведенням про фізичну активність за день (кроки, сон, пульс), друга - журнал тренувань, а на третій сконцентровані настройки гаджета і додаткові параметри.

У налаштуваннях ви можете бачити рівень заряду акумулятора, включати будильник, вибирати програми для виведення повідомлень і управляти іншими дрібними функціями, на кшталт сигналу про те, що ви давно не вставали і пора пройтися.

Для користувачів iPhone інтерфейс аналогічний і функціональність в разі Mi Band 3 буде та ж.

автономність

Разом зі збільшеним корпусом, в Mi Band 3 був встановлений більш ємний акумулятор на 110 мАг. Але заявлений час роботи залишилося колишнім - 20 днів, по всій видимості це пов'язано з використанням більшого дисплея. Варто враховувати, що цей час можна досягти тільки при рідкісному використанні пульсометра.

А ось включення періодичної перевірки пульсу раз в 30 хвилин скоротить автономність до 12-13 днів. В налаштуваннях також є можливість включити перевірку пульсу тільки як допоміжну функцію для відстеження сну, в такому випадку час роботи буде відповідати заявленим. Повний час зарядки від комплектного адаптера становить приблизно 2 години.

Редакція висловлює подяку інтернет-магазину iLounge.ua за надання Xiaomi Mi Band 3 на огляд

ua   за надання   Xiaomi Mi Band 3   на огляд

У своєму третьому поколінні браслет Xiaomi дійсно помітно оновився, але чи виправдає очікування шанувальників?

Новости