ОГЛЯД: Xiaomi Mi Band 2 - просунута версія популярного фітнес-трекера

  1. Характеристики Xiaomi Mi Band 2
  2. Зовнішній вигляд і комплект поставки
  3. функціональність
  4. Автономний режим: можливості екрану і жестів
  5. Додатки та сумісність
  6. автономність
  7. Тестування в агресивних умовах
  8. підсумки

Мабуть, Xiaomi вирішила раз в півроку оновлювати свої фітнес-пристрої. Кожне з них виробляє фурор, і з кожним разом компанія тільки збільшує свої продажі. У минулому році Mi Band став найбільш продаваним розумним фітнес-аксесуаром. Ми писали і про першому Xiaomi Mi Band , І про оновленої версії з пульсомірів . Настала черга розповісти свої враження від роботи пристрою другого покоління - Mi Band 2.

Характеристики Xiaomi Mi Band 2

  • Матеріали капсули: полікарбонат, пластик.
  • Матеріали браслета: термопластичний силіконовий вулканизат.
  • Клас захисту корпусу: IP67.
  • Функції: вимір ЧСС, крокомір, підрахунок дистанції і витрачених калорій, моніторинг сну, розумний будильник, повідомлення про дзвінки, розблокування планшета / смартфона.
  • Датчики: трёхосевой акселерометр, оптичний пульсометр.
  • Індикація: монохромний OLED-дисплей з діагоналлю 0,42 дюйма, вібромотор.
  • Акумулятор: вбудований літій-полімерний ємністю 70 мА · год.
  • Автономна робота: до 20 днів.
  • Бездротовий зв'язок: Bluetooth 4.0 LE.
  • Робоча температура: від -20 до +70 ° C.
  • Розміри: 40,3 × 15,7 × 10,5 мм.
  • Вага: 7 р
  • Сумісність: iOS 7 / Android 4.3.
  • Комплект поставки: модуль, браслет, зарядний кабель.

Від інших фітнес-браслетів Xiaomi новинка відрізняється наявністю OLED-дисплея і сенсорної кнопки. Браслет складається з двох частин - пластикової капсули і ремінця. Модуль став більший. Вага також збільшився, хоча це не відчувається. Базова функціональність, не пов'язана з екраном, практично не змінилася, як і вимоги до смартфону, з яким пристрій буде працювати в дуеті.

Зовнішній вигляд і комплект поставки

Зовнішній вигляд і комплект поставки

У традиційній для лінійки картонній коробці розміщується модуль Mi Band 2, браслет, інструкція на китайському і зарядний пристрій.

У традиційній для лінійки картонній коробці розміщується модуль Mi Band 2, браслет, інструкція на китайському і зарядний пристрій

Основний модуль зазнав значних змін. Верхню панель тепер займає OLED-дисплей і чутлива до дотику кнопка. Зображення на екрані за рахунок використаної матриці прекрасно читається на сонці і не сліпить в темряві. Значну частину часу дисплей темний і включається тільки при необхідності: при натисканні кнопки, що приходить оприлюдненні чи необхідності поглянути на годинник (як це зробити, не торкаючись до пристрою, читайте нижче). Кнопка емкостная, не реагує на сторонні предмети. Вся панель тепер плоска.

Вся панель тепер плоска

Крім появи екрану і врізаної в нього кнопки, є і інші зовнішні зміни. Так, Xiaomi Mi Band 2 використовує новий пульсометр - це можна побачити при найближчому розгляді. Світло від датчиків стало менше, світлодіоди розташовані інакше. Але найголовніше, тепер віконце пульсометра знаходиться в обтічнику, який височить над модулем майже на 1,5 мм.

Але найголовніше, тепер віконце пульсометра знаходиться в обтічнику, який височить над модулем майже на 1,5 мм

Змінився і ремінець. Тепер він регулюється в межах 155-210 мм, а загальна довжина становить 235 мм. Модуль першої версії вставлявся з зовнішньої сторони і періодично випадав. У новій конструкції функціональну капсулу можна вставити тільки з внутрішньої сторони (з боку руки). Крім того, капсула не виступає, навпаки, краю виїмки в браслеті підносяться над нею, захищаючи екран. Це виправляє два найбільш серйозних нестачі конструкції - геть подряпини і втрати!

Це виправляє два найбільш серйозних нестачі конструкції - геть подряпини і втрати

Оскільки оновлений девайс істотно більшими першої моделі, з'являються певні проблеми при використанні. Наприклад, дитині його вже не надіти. На мініатюрної жіночої руці браслет Mi Band 2 виглядає громіздко і може бути великий.

На мініатюрної жіночої руці браслет Mi Band 2 виглядає громіздко і може бути великий

Через збільшилися габаритів пристрій часто може за щось зачіпати. Рятує тільки міцний браслет.

Рятує тільки міцний браслет

Слідом за зміненими габаритами капсули змінилося і зарядний пристрій. Воно стало глибше і ширше, Піни зарядки стали довшими. Старого зарядного пристрою не підійде. Встановити Mi Band 1 або 1s в гніздо для другої моделі більш реально, але тільки з використанням будь-яких прокладок для забезпечення контакту батарей зарядки і модуля.

Встановити Mi Band 1 або 1s в гніздо для другої моделі більш реально, але тільки з використанням будь-яких прокладок для забезпечення контакту батарей зарядки і модуля

функціональність

На відміну від попередніх версій, новинка здатна працювати в автономному режимі або через додаток. При цьому загальний набір функцій практично не змінився.

Браслет все так же вміє стежити за активністю, частотою серцевих скорочень, рахувати калорії, кроки, відстань, а також відстежувати фази сну. Крокомір у новинки вдосконалений і, за словами виробника, більш точний. Різниця показань Mi Band 1s і Mi Band 2 досягає 10-15%. На прості помахи рукою пристрій вже не реагує.

Оскільки оновлення торкнулося і пульсометра, тут теж можна чекати підвищення точності. Похибка при тестуванні не перевищувала 5%.

Сповіщення працюють в тому ж обсязі, але їх набір залежить від програми. При вхідні дзвінки й СМС браслет вібрує. При оповіщенні від програми відбувається подвійна вібрація і виводиться піктограма App.

Як і попередні моделі, Xiaomi Mi Band 2 може розблокувати пов'язаний з ним смартфон по Bluetooth, якщо обидва пристрої знаходяться в радіусі дії інтерфейсу. За фактом розблокування працює на відстанях, що не перевищують 5 м.

Браслет здатний працювати в складних температурних умовах від +70 до -20 ° C. У разі переохолодження час автономної роботи скоротиться до 128 годин. Xiaomi Mi Band 2 здатний витримати падіння на тверду поверхню з висоти 1,2 м.

Автономний режим: можливості екрану і жестів

На екран Mi Band 2 виводить найбільш значущу інформацію: час, кількість пройдених кроків, серцевий ритм. Для відображення використовується сенсорна кнопка. Перше натискання на неї включає годинник. За другим натискання гаджет показує кількість кроків. По третьому на екрані відображається сердечко і запускається вимірювання пульсу або показується його значення, якщо пульс змінювався протягом останньої хвилини. Якщо не тапнуть по кнопці після того, як було проведено вимірювання, і дочекатися виключення екрану, то при першому торканні кнопки відобразиться не на часі, а значення серцевого ритму. Так само станеться і зі статистикою кроків.

Всі дані оновлюються за допомогою вбудованих датчиків. Пристрій потребує синхронізація зі смартфоном тільки в тому випадку, якщо сталася розрядка акумулятора. Якщо заряджати Mi Band 2 вчасно, смартфоном і додатком можна користуватися дуже рідко і то тільки для перегляду статистики.

Дуже зручно реалізована функція відображення часу. Щоб дізнатися його, досить різко повернути руку - екран пробуджується і показує час незалежно від останнього типу переглянутих даних. Працює це навіть при друкуванні на клавіатурі, коли рука знаходиться на столі. Відривати її від поверхні не потрібно, спрацьовує завжди.

Додатки та сумісність

Як і раніше, функціональність пристрою залежить від обраної програми. Крокомір, пройдену відстань, відстеження сну і докладна статистика присутні в версіях програми для будь-яких пристроїв і ринків.

Тестування iOS-додатки не проводилося. А ось з версіями для Android все не краща. Зараз офіційний додаток в Google Play працює з будь-якими Mi Band, розумними вагами і двома типами кросівок, як і китайське додаток. Є і розблокування смартфона за допомогою браслета. Коли він знаходиться поруч і пов'язаний з телефоном по Bluetooth, Не потрібно вводити його. Однак функції бігу в ньому немає, зате є синхронізація з MyFitnessPal і Google Fit.

Офіційна китайська версія додатки, що розповсюджується через фірмовий для MIUI OS магазин, не вміє синхронізуватися з іншими додатками. Зате є режим бігу, що активізується спеціальною кнопкою, а також голосовий помічник для режиму бігу (в аматорської збірці він переведений). І, за деякими даними, є можливість будувати трек прогулянки або пробіжки (цей момент не підтверджена).

Всі офіційні програми дозволяють налаштувати оповіщення (для Android 4.4 і вище і iOS) про вхідні дзвінки й повідомлення від трьох додатків на вибір. При дзвінку пристрій вібрує по два рази, робить паузу і продовжує цикл, поки йде дзвінок (до речі, можна налаштувати затримку від початку виклику, щоб не відчувати зайвого дискомфорту).

При дзвінку пристрій вібрує по два рази, робить паузу і продовжує цикл, поки йде дзвінок (до речі, можна налаштувати затримку від початку виклику, щоб не відчувати зайвого дискомфорту)

Новий додаток Mi Fit вміє вібрацією нагадувати користувачеві про необхідність рухатися протягом дня.

Новий додаток Mi Fit вміє вібрацією нагадувати користувачеві про необхідність рухатися протягом дня

На жаль, починаючи з версії Mi Fit 2.0 в додатку пропав розумний будильник. Навіть якщо він і з'являється, то все одно не працює. Тому, якщо ця функція важлива для вас, краще використовувати попередні версії або аматорські збірки.

Ціна: Безкоштовно

Ціна: Безкоштовно

існують і сторонні додатки для роботи з Mi Band. У кожного з них свої плюси і мінуси, спробуйте їх в справі і виберіть найбільш підходяще.

Ціна: Безкоштовно

автономність

Незважаючи на те, що браслет приїхав в цілій поліетиленовій упаковці, акумулятор був заряджений. Якщо вірити додатком, гаджет був заряджений 29 днів тому. При вимкненому екрані її вистачило на 29 днів.

За два дні активного тестування (3-5 синхронізацій, до 20 вимірювань пульсу, спроба заморозки, часте включення екрану, робота в якості годин) рівень заряду батареї знизився до 16%. Якщо досить часто тренуватися і носити Mi Band 2 як годинник, заряду акумулятора вистачить на 12-15 днів (з включеною функцією більш точного стеження за сном, при якій виробляються часті вимірювання пульсу). При менш активному використанні пристрій може пропрацювати 20-30 днів.

Тестування в агресивних умовах

Незважаючи на заявлену виробником захист від води і пилу за стандартом IP67, користувачі досить часто скаржилися на Mi Band 1 і 1s через протікання. Тестовий екземпляр прекрасно пережив гарячий і холодний душ і навіть спроби втопити його під прямий струменем води протягом години. Правда, було виявлено, що перше торкання струмені гарячої води активізує кнопку. Якщо потік не переривається через переміщень або виключення води, повторних спрацьовувань не спостерігається.

Кнопка працює і у замороженого до -18 ° C браслета. Причому як після вилучення з морозилки, так і прямо в ній. На холодні і мокрі пальці реагує.

підсумки

Всі користувачі Mi Band сходилися в тому, що пристрою потрібен екран. Інженери Xiaomi зробили саме те, що у них просили. Тепер Mi Band - це не привертає до себе увагу браслет, який при необхідності перетворюється в фітнес-гаджет. Брати чи не брати? Обов'язково брати.

Зараз вартість Xiaomi Mi Band 2 (там, де він дійсно є в наявності) досягає 60 доларів . Явище це тимчасове, розраховане на фанів, які хочуть швидше отримати довгоочікуваний гаджет. Протягом літа його вартість напевно знизиться.

Нагадаємо, що офіційні продажі нового Mi Band стартували 30 червня. Через пару тижнів після цього пристрої з'являться на складах магазинів, доступних для російського покупця.

Брати чи не брати?

Новости