Огляд Xiaomi Mi Band 3: кращий фітнес-браслет в своїй ціновій категорії

  1. Дизайн Mi Band 3
  2. Екран Mi Band 3
  3. Можливості Mi Band 3
  4. Автономність Xiaomi Mi Band 3
  5. Підведемо підсумки

З першою версією популярного фітнес-браслета Mi Band ми познайомилися ще в 2014 році. Його ключем до успіху стала доступність: він коштував всього 15 доларів, що набагато дешевше, ніж коштував будь-який інший гаджет зі схожими характеристиками. Не дивно що Mi Band 2 , Випущений в 2016 році, також став одним з найпопулярніших фітнес-трекерів на ринку, і, до того ж, одним з найпопулярніших продуктів цього виробника. Завдяки Mi Band 2 Xiaomi зайняла друге місце по продажах носяться гаджетів в світі після Apple .

В кінці травня 2018 року Xiaomi представила нову версію цього гаджета - Xiaomi Mi Band 3. У порівнянні з попередником, він отримав більший OLED-екран, покращене відстеження частоти серцевих скорочень і водонепроникність до 50 метрів. Цінова політика Xiaomi не змінилася, і Mi Band 3 при ціні близько 25 доларів США, є одним з найдоступніших на ринку.

Що вміє новий фітнес-браслет, чим він відрізняється від попередника, і чи варто міняти Mi Band 2 на Mi Band 3 ви дізнаєтеся з цього огляду.

Дизайн Mi Band 3

Конструкція третьої версії мало чим відрізняється від попередніх моделей. Це все та ж знімна капсула, яка вставляється в силіконовий ремінець. Ремінець має 12 отворів для регулювання в діапазоні від 155 до 216 мм, тобто його можна одягати на руку практично будь-якого розміру.

Прислухавшись до численних скарг користувачів, у яких капсула випадала з ремінця під час носіння, Xiaomi допрацювала і саму капсулу і ремінець. Тепер по колу трекера є виїмка, яка забезпечує більш надійне кріплення. Тримається капсула тепер дійсно добре, принаймні, поки він новий.

Для зарядки акумулятора капсулу доведеться щоразу виймати з ремінця, тому з часом кріплення буде не таким щільним. Але це не можна назвати проблемою, так як придбати новий ремінець не є великою проблемою. У будь-якому китайському інтернет-магазині на вибір незліченну кількість всіляких ремінців з різних матеріалів і різних кольорів, причому, як оригінальних, так і від сторонніх виробників.

Екран Mi Band 3

Екран - це та частина браслета, яка отримала найбільше змін. У попередній версії поверхню екрану була абсолютно плоскою, а в Mi Band 3 екран захищає опукла пластикова панель, трохи виступає за межі ремінця. Виглядає це набагато симпатичніше, але, в той же час, подряпати екран буде значно простіше.

Крім розміру капсули збільшився і сам OLED-дисплей (0,78 дюйма проти 0,42 дюйма у Band 2). Він став не тільки більше, але і яскравіше, хоча, під прямими сонячними променями все так же майже нічого не видно. Опукла форма скла дуже сильно відблискує, тому екран Mi Band 2 видно не набагато гірше. До речі поверхню екрану прекрасно збирає пух і пил навіть з тих місць, де ні того ні іншого бути за визначенням не повинно бути, тому доводиться його постійно витирати.

Можливості Mi Band 3

Mi Band 3 - це фітнес-браслет з можливістю підрахунку пройдених кроків, відстані і витрачених калорій, а також оцінки якості сну і вимірювання пульсу (в автоматичному або ручному режимі). Налаштовується браслет і синхронізуються дані в безкоштовному додатку Mi Fit. Також при бажанні можна підключатися до додатка Google Fit.

Радує, що крім збільшення екрану він тепер став сенсорним. Навігація з його допомогою проста і інтуїтивно зрозуміла. Переміщатися по меню можна свайпамі вгору, вниз, вліво і вправо. Для повернення і вибору певних опцій використовується кнопку внизу екрана.

Екран став більш інформативним, тепер на нього можна вивести крім часу також дату і кількість кроків, а взагалі можна вибрати з трьох різних варіантів відображення дисплея. Для покращення роботи екрана не спрацьовував випадково, передбачена його блокування. Що б розблокувати його досить провести по екрану знизу вгору.

Що б розблокувати його досить провести по екрану знизу вгору

З нових функцій - прогноз погоди та секундомір. Також з'явилася можливість читати на екрані трекера повідомлення і повідомлення з соціальних мереж. З моменту запуску Mi Band 3 він вже встиг отримати кілька оновлень. Одне з найбільш значущих - можливість відключати звук смартфона і відхиляти вхідний дзвінок. Ще додалася функція пошуку смартфона, а ось розумного будильника як і раніше немає.

Mi Band 2 вміє рахувати тільки кроки, в той час як Mi Band 3 навчився більш точно розрізняти ходьбу, біг і їзду на велосипеді. Є можливість встановити граничні значення пульсу під час активності, при виході за межі яких браслет буде вібрувати.

Незважаючи на водонепроникність до 5 АТМ, Xiaomi Mi Band 3 не вміє відслідковувати параметри плавання, хотілося б отримати таку можливість з майбутніми оновленнями.

Перші покупці цього гаджета зіткнулися з незручністю у вигляді меню на китайській мові. Тому багато хто намагався виправити цю проблему прошивками. 25 липня вийшла нова версія додатка Mi Fit 3.4.4 з міжнародної російської прошивкою для цього браслета. Тому мовних проблем більше немає.

Автономність Xiaomi Mi Band 3

Час автономної роботи - одна із сильних сторін цього фітнес-браслета. Він живиться від акумулятора ємністю 110 мАг. За заявою виробника, одного його заряду може вистачати до 20 днів використання. Але в реальності час автономної роботи буде залежати від інтенсивності використання. Мені вистачило однієї зарядки майже на два тижні, точно так же, як і в попередній версії. Для повної зарядки батареї потрібно приблизно дві години.

Підведемо підсумки

Цілеспрямовано змінювати Mi Band 2 на Mi Band 3 я б не став. Так, він однозначно краще і зручніше, але нічого революційного в ньому ви не знайдете. Я, наприклад, з тих користувачів, кому зручніше читати повідомлення та інформацію на екрані смартфона, а про фітнес-браслет забуваю вже через кілька днів носіння. Тому, крім зовнішніх відмінностей, особисто я, принципової різниці між цим і минулим поколінням не бачу.

Версія Mi Band 3 з NFC, яка повинна з'явитися ближче до осені змогла б мене переконати. Але не факт, що можливість NFC буде підтримуватися за межами Китаю, так як платіжної системи Mi Pay у нас поки немає. Ну а якщо ви купуєте фітнес-браслет вперше - Mi Band 3 - один з кращих фітнес-браслетів в своїй ціновій категорії.

Що стосується ціни, то на момент написання огляду Xiaomi Mi Band 3 можна купити на Аліекспресс за 30 доларів з додатковим ремінцем і двома захисними стеклами для екрану в комплекті або за 23 долари в стандартній комплектації ( ось тут ).

Відповіді на найчастіші запитання щодо Mi Band 3 можна знайти в статті Xiaomi Mi Band 3: інструкція російською мовою. Як включити, налаштувати і підключити Mi Band 3 до телефону?

Читайте також: Порівняння Xiaomi Mi Band 3 і Mi Band 2

Як включити, налаштувати і підключити Mi Band 3 до телефону?

Новости