Огляд і тестування SSD-накопичувача Kingston SSDNow KC400 512 Гбайт (SKC400S37 / 512G)

  1. Упаковка і комплектація
  2. Зовнішній огляд та розтин

Обсяг 120/128 Гбайт 240/256 Гбайт 480/512 Гбайт SSDNow KC300 2417 3187 3718 SSDNow KC400 тисячу сто сімдесят два тисячу сто сімдесят два 1562 Таблиця побудована з розрахунку в десяткової, а не двійковій системі.

Насправді, тут пояснення просте: під час свого перебування контролери SandForce створювалися з розрахунку на роботу з стисливими даними, за рахунок чого фактичний обсяг записи в масив флеш-пам'яті (Total NAND Writes) іноді опинявся менше, ніж надходило на накопичувач по інтерфейсу SATA ( Total Host Writes). Тоді як ресурс, що приводиться в характеристиках накопичувачів, вважається саме за другим показником. Саме тому він навіть вище, ніж прийнято зазвичай вважати (3 000 циклів для MLC NAND, виробленої по техпроцесами 19-20 нм).

Реалії сьогодення такі, що багато даних вже спочатку непогано упаковані. Наприклад, нині використовується офісним пакетом Microsoft Office формат зберігання даних Office Open XML такий, що файли, йому відповідні, вже є zip-архівами, не відстає від нього і OpenOffice.org XML, що використовується у відкритому офісному ПЗ. А тому користь від роботи алгоритмів компресії даних активно знижується. Хоча ті ж системні файли операційних систем сімейства Windows і по сей день непогано піддаються компресії.

Контролер Phison S10, навпаки, з самого початку не мав подібної функціональністю (хоча в нього і закладена специфічна обробка блоків з безперервного потоку нулів) і розраховувати на виграш тут і зовсім не доводиться, а так званий Write Amplification, крім зовсім вже специфічних випадків, на кшталт згаданих блоків з нулів, завжди буде більше одиниці. Відповідно, в будь-якому випадку ресурс буде менше горезвісних 3 000 циклів. Причому WA, рівний 2, не є таким вже незвичайним, особливо при переважанні мелкоблочной випадкового запису і, судячи з наведених значень в характеристиках, Kingston вважає типовим WA саме рівним 2.


Але з чого раптом ми взагалі говоримо про Kingston SSDNow KC400? Адже в тексті вже не раз згадувалося про його корпоративної орієнтації. Насправді тут все просто: як і їх попередники SSDNow KC300, ці накопичувачі вільно продаються в роздрібній торгівлі, забезпечені повноцінною «ритейловому» упаковкою і ніяк не обмежуються в умовах гарантії. Мало того, вони (аналогічно SSDNow KC300) отримали кілька варіантів поставки, серед яких є версія у великій, фактично подарунковій упаковці, з товщають з 7 до 9.5 мм рамкою, інструкцією, зовнішнім USB-боксом, SATA-шлейфом і перехідником харчування.

За фактом Kingston SSDNow KC400 виявляються прямими конкурентами власних же накопичувачів Kingston під ім'ям Kingston HyperX Savage, причому це ще питання, чому віддати перевагу. Наприклад, SSDNow KC400 128 Гбайт на момент написання цих рядків в московському роздробі коштує в середньому 4560 рублів, тоді як HyperX Savage 120 Гбайт - 4670 рублів. Про різницю в обсягах, напевно, говорити вже нема чого.

Упаковка і комплектація

Незважаючи на те, що існує згадувана вище розширена комплектація Kingston SSDNow KC400, для оглядів компанія Kingston вирішила поширювати «полегшену» версію, де покупцеві пропонується тільки сам накопичувач.

Незважаючи на те, що існує згадувана вище розширена комплектація Kingston SSDNow KC400, для оглядів компанія Kingston вирішила поширювати «полегшену» версію, де покупцеві пропонується тільки сам накопичувач


Під стать їй і упаковка: це просто пластиковий футляр на картонній підкладці.

Під стать їй і упаковка: це просто пластиковий футляр на картонній підкладці

Зовнішній огляд та розтин

Kingston SSDNow KC400 виконаний в металевому корпусі з алюмінієвого сплаву з гладким покриттям, що імітує гласасфальт, в форм-факторі 2.5 "заввишки 7 мм і оснащений інтерфейсом SATA 6 Гбіт / с.

5 заввишки 7 мм і оснащений інтерфейсом SATA 6 Гбіт / с


Конструкція корпусу оригінальна. Аналогів у інших виробників просто немає.

Аналогів у інших виробників просто немає

А етикетка, наклеєна на верхню частину накопичувача, фактично є і пломбою, приховуючи ще один фірмовий прийом, властивий тільки Kingston.

А етикетка, наклеєна на верхню частину накопичувача, фактично є і пломбою, приховуючи ще один фірмовий прийом, властивий тільки Kingston

Так, для скріплення половинок корпусу використовуються гвинти Torx Tamper Resistant T6, які, як показує практика, є відмінним захистом від допитливого користувача - пошук такого ключа у продажу може зайняти тривалий час.


Втім, компанія Kingston, будучи самостійним виробником своїх моделей SSD, може дозволити собі індивідуальний конструктив.

Перед тим, як потрапити до нас, даний зразок побував у іншого оглядача і перед нами наочний посібник невдалого тестера: ключа у нього не виявилося, і для розкриття користувалися «підручними» засобами. У підсумку зірвані головки, подряпаний корпус та інше.

Новости