Огляд планшета Huawei MediaPad M3: флагман для меломанів

Акустичні можливості цього планшета в металевому корпусі багато в чому зобов'язані технологіям Harman / Kardon. Крім потужної начинки, пристрій також отримало екран з дуже високим дозволом і дактилоскопічний сканер. Сильні і слабкі сторони Huawei MediaPad M3 постаралися виявити Весті.Hi-tech.

У новому флагманському планшеті розробники спробували зібрати все найкраще. У витонченому корпусі з алюмінієвого сплаву розмістили продуктивний процесор, великі обсяги оперативної та вбудованої пам'яті, дисплей 2К-дозволу, ємний акумулятор, датчик відбитків пальців і т.п. Особливу увагу приділили мультимедійних можливостей MediaPad M3 і в рамках довгострокового партнерської угоди з всесвітньо відомим виробником високоякісної аудіотехніки, звукові здатності елегантного планшета щедро приправили технологіями Harman / Kardon. Крім того, преміальні варіанти пристрою комплектуються спеціально створеними для MediaPad M3 дротовими наушнікамі- "вкладишами" AKG H300 від AKG Acoustics, яка теж входить в концерн Harman International Industries. У продажу є як LTE- (BTV-DL09), так і Wi-Fi-модифікації (BTV-W09) планшета, при цьому преміальні варіанти флагмана несуть на борту 64 ГБ вбудованої пам'яті, а стандартні - тільки 32 ГБ.

Технічні характеристики

  • Модель: BTV-DL09
  • ОС: Android 6.0 (Marshmallow) з оболонкою EMUI 4.1
  • Процесор: 8-ядерний 64-розрядний процесор HiSilicon Kirin 950, архітектура ARM big.LITTLE GTS, набір інструкцій ARMv8-A, (4 ядра ARM Cortex-A72, 2,3 ГГц + 4 ядра ARM Cortex-A53, 1,8 ГГц ), співпроцесор Smart i5 для роботи з датчиками
  • Графічна підсистема: ARM Mali-T880 MP4 (900 МГц)
  • Оперативна пам'ять: 4 ГБ, 2-канальна, 64-розрядна (2x32), LPDDR4 (1333 МГц)
  • Пам'ять для зберігання даних: 32 ГБ / 64 ГБ (стандартна / преміальна версія), слот для карт пам'яті microSDXC (до 128 ГБ)
  • Екран: ємнісний, IPS-матриця, діагональ 8,4 дюйми, роздільна здатність 2560x1600 точок WQXGA (Widescreen Quad eXtended Graphics Array, 16:10), щільність точок на дюйм 359 ppi, кути огляду 80/80/80/80 градусів (зверху / знизу / ліворуч / праворуч), контрастність 1500: 1, яскравість 400 ніт, десять точок одночасного дотику
  • Основна камера: 8 МП, автофокус, апертура f / 2.0, запис відео 1080р @ 30fps
  • Фронтальна камера: 8 МП, фіксований фокус, апертура f / 2.0, запис відео 720р @ 30fps
  • Інтерфейси: Wi-Fi a / b / g / n / ac (2,4 ГГц + 5 ГГц), Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.1, microUSB (USB 2.0) для заряду / синхронізації, USB-OTG, 3,5- мм для навушників
  • Зв'язок: 2G; 3G (HSPA +, до 42 Мбіт / с); 4G (LTE Cat. 4, до 150 Мбіт / с), LTE-FDD: b1, b3, b5, b7, b8, b19, b20, b28; LTE-TDD: b38, b39, b40, b41
  • Тип SIM-карти: microSIM (3FF)
  • Кількість SIM-карт: 1
  • Навігація: GPS / ГЛОНАСС, A-GPS
  • Сенсори: акселерометр, гіроскоп, компас, датчик освітленості, дактилоскопічний сканер
  • Акумулятор: незнімний, літій-полімерний 5 100 мА * ч (3,82 В; 19,48 Вт * год)
  • Габарити: 215,5x124,2x7,3 мм
  • Вага: 310 грам
  • Колір: сріблястий (стандартна версія), золотистий (преміальна версія)

Ергономіка, дизайн

У планшеті MediaPad M3 простежується unibody-стиль "смартфонного" дизайну Huawei, коли задня панель охоплює торці і бокові ребра пристрою. В якості основного матеріалу для нового девайса використовується легкий і міцний авіаційний алюміній, а по всьому периметру корпусу проходять блискучі від алмазної шліфовки фаски. Матова задня панель, де передбачені радіопрозорих вставки для антен, має форму "човники", плавно звужуючись по краях. Колір металевого корпусу повинен, очевидно, підкреслювати ще й "крутизну" пристрою, тому преміальна версія MediaPad M3 отримала золотистий окрас, а більш скромна, стандартна комплектація планшета - сріблястий. Габаритні розміри і вага нового 8,4-дюймового пристрою (215,5x124,2x7,3 мм і 310 г) на рекорди явно не претендують. Значення аналогічних параметрів у випущеного два роки тому Samsung Galaxy Tab S 8.4 складають 212,8x125,6x6,6 мм і 298 г, відповідно.

4 складають 212,8x125,6x6,6 мм і 298 г, відповідно

Зауважимо, що основна орієнтація екрану MediaPad M3 - портретна, хоча для деяких додатків в пріоритеті виявляється альбом-па. Вся лицьова панель планшета покрита захисним склом, виробник якого не уточнюється. Відношення площі екрану до всієї фронтальної поверхні становить 82%.

Відношення площі екрану до всієї фронтальної поверхні становить 82%

Об'єктив фронтальної камери над екраном оточують логотип Huawei і світлодіодний індикатор зарядки / подій (зліва), а також датчик освітленості (праворуч).

Об'єктив фронтальної камери над екраном оточують логотип Huawei і світлодіодний індикатор зарядки / подій (зліва), а також датчик освітленості (праворуч)

Панель навігації з системними кнопками "Назад", "Додому", "Недавні додатки" тут наекранной. В налаштуваннях легко змінити порядок проходження цих піктограм, а також додати до них ще й четверту - для виклику панелі повідомлень.

У центрі під екраном помістили дактилоскопічний сканер з металевою обведенням навколо ємнісний панелі довгастої форми. Крім своєї основної функції цей датчик, після активації в налаштуваннях, емулює всі три кнопки панелі навігації: "Назад" - звичайний тап, "Додому" (на робочий екран) - тап з утриманням, "Недавні додатки" - свайп вправо / вліво.

Ліве ребро апарата пустує, а на правому знаходяться сильно відрізняються за розміром гойдалка регулювання гучності і кнопка включення / блокування. При цьому поверхня останньої прикрашена дрібною насічкою, що дозволяє легше відрізнити її навпомацки.

На нижньому торці зібрали разом отвір для мікрофона, роз'єм microUSB, декоративну решітку (у вигляді семи круглих отворів) одного з стереодинамиков, а також закритий слот, ключ для якого входить в комплект з планшетом. Одне місце в цьому слоті призначене для модуля ідентифікації абонента в форматі nanoSIM (4FF), а інше - для карти розширення пам'яті microSD.

Декоративна решітка для другого мультимедійного динаміка зайняла своє місце на верхньому торці, де також не забули про 3,5-мм коннектор для аудіо-гарнітури.

На металевій задньої панелі, прикрашеної логотипами Huawei і Harman / Kardon, передбачили широку пластикову вставку для антен, де влаштувався об'єктив основної камери.

З напису в нижній частині цієї панелі можна дізнатися назву фірми-виробника, номер моделі і країну виробництва.

При утриманні в долоні планшета неприємних відчуттів не виникає, чому значною мірою сприяють його ергономічна форма і покриття корпусу. А ось одночасно ще й управляти пристроєм такого розміру однією рукою, звичайно, незручно. Почасти в цьому зможе допомогти "Кнопка управління", яка стала неодмінною опцією смартфонів (особливо з великим екраном) від Huawei. Зауважимо, що взаємодіяти з дактилоскопічний сканером, при цьому, все одно доведеться другою рукою.

Екран, камера, звук

Екран MediaPad M3 виконаний на базі 8,4-дюймового IPS-матриці з 2К-дозволом - 2560x1600 точок (WQXGA, Widescreen Quad eXtended Graphics Array). З урахуванням розміру діагоналі, щільність пікселів на дюйм становить 359 ppi. Як відомо, співвідношення сторін екрану 16:10 вважається особливо зручним для перегляду розважального контенту. Дисплей нового планшета відрізняється природною передачею кольору, хорошою контрастністю і великими кутами огляду. Так, за даними виробника, найбільша контрастність становить 1500: 1, а кути огляду зверху / знизу / ліворуч / праворуч - 80/80/80/80 градусів (тобто, близько 160 градусів на площині).

Заявлена ​​максимальна яскравість досягає 400 ніт. При цьому, рівень підсвічування пропонується регулювати, або на власний розсуд, вручну, або автоматично, базуючись на інформації від датчика освітленості ( "Автонастройка"). Діапазону регулювання цілком достатньо, щоб комфортно працювати з планшетом, як вдень, так і вночі. Одним з цікавих програмних рішень, на думку виробника, стала технологія Huawei ClariVu 3.0, яка допомагає настроїти установки зображення (яскравість і контрастність), виходячи з умов використання планшета. Сенсорний ємнісний екран розпізнає до десяти одночасних натискань. Результати програм AnTuTu Tester і MultiTouch Test повністю підтверджують такий мультитач. В налаштуваннях ( "Управління") можна скористатися опцією збільшення чутливості сенсорного шару, щоб управляти планшетом, не знімаючи рукавичок.

У налаштуваннях екрану легко змінити колірну температуру. Для цього в розпорядженні надаються три пресета ( "За замовчуванням", "Теплий", "Холодний"), а також ручний вибір точки на колірному колі. Під час читання електронних книг на планшеті, особливо у вечірній час, рекомендується активувати опцію "Захист зору", коли за рахунок більш теплих кольорів знижується навантаження на очі. Опції режиму перегляду ( "Дрібно", "Стандарт", "Крупно") задають розмір елементів інтерфейсу, в тому числі зображень і символів. В налаштуваннях є також опція перемикання з звичайних на яскраві (насичені) кольору.

Основна і фронтальна камери MediaPad M3 отримали 8-мегапіксельні сенсори і светосильние об'єктиви з апертурою f / 2.0. Спалахи немає в обох фото-модулях, а ось фронтальну камеру обділили ще і автофокусом. Максимальна роздільна здатність знімків становить 3264х2448 пікселів (8 МП) при класичному співвідношенні сторін (4: 3) і 3264х1840 точок (6 МП) для широкоформатного кадру (16: 9).

Основна камера вміє знімати відеоролики в Full HD-дозволі (1920х1080 пікселів, 16: 9) при 30 fps, фронтальна ж обмежена HD-якістю (1280x720 точок) при тій же частоті кадрів. При цьому, весь контент зберігається в файлах-контейнерах MP4 (AVC - відео, AAC - звук).

Перейти до додатка "Камера" можна прямо з екрану блокування планшета. Інтерфейс цієї програми досить простий - на початковому екрані видошукача в звичайному режимі знаходяться піктограми початку зйомки, перемикання "Фото" / "Відео", на дисплей список фільтрів для зображення, а також зміни основної на фронтальну камеру і навпаки. Свайп вліво - перехід на сторінку налаштувань, свайп вправо - на сторінку вибору режимів. Перед зйомкою можлива роздільне фокусування і завмер експозиції. Для основної камери передбачено 16 режимів, включаючи, наприклад, такі, як HDR, "Нічна зйомка" "відрізок часу", "Фокус", а також професійні "Фото" та "Відео". При цьому, "таймлапси" можна записувати з якістю HD (720p). Для фронтального фото-модуля кількість доступних режимів зменшили вдвічі, зберігши, зрозуміло, "Прикраса" і "Прикраса відео".

Для фронтального фото-модуля кількість доступних режимів зменшили вдвічі, зберігши, зрозуміло, Прикраса і Прикраса відео

Незважаючи на достаток фото-можливостей, практично корисним на планшеті зазвичай виявляється режим "Сканування", який в смартфонах частіше називається "Розпізнавання тексту". Насправді, в ньому розпізнається не саме текст, а межі його області, при цьому, отриману рамку зображення можна підкоригувати вручну. Це дуже зручно, наприклад, при зйомці окремих сторінок з книги або журналу.

Крім вибору дозволу знімків і якості відео, для зйомки коригуються такі параметри, як насиченість, контраст і яскравість. Для професійної зйомки є можливість ручного вибору на "орбітальному" інтерфейсі способу виміру експозиції, ISO, витримки, експокоррекциі, фокусування (в тому числі ручної) і балансу білого. В налаштуваннях варто ще зазначити функції "Автофокус в русі" (об'єкт зйомки постійно залишається у фокусі) і "Посмішка" (спуск затвора при виявленні посмішки). Опція "Ідеальне Селфі" поряд зі звичайними засобами прикраси, дозволяє регулювати такі параметри, як "Згладжування", "Відбілювання", "Великі очі", "Яскраві очі" і "Вузьке обличчя". Накласти ефект на зображення допомагає набір з восьми фільтрів типу "Монохром", "Ностальгія", "Світанок" і т.п. Саму зйомку можна активувати за допомогою гойдалки регулювання гучності, яку також легко призначити відповідальною за масштабування зображення або ручне фокусування.

Аудіосистему нового планшета розробники Huawei створювали спільно з інженерами з Harman International Industries, якій і належить бренд Harman / Kardon. Потужність кожного мультимедійного динаміка, розгойдуватися підсилювачем Smart PA, становить один ват. При цьому, ефект об'ємного звуку забезпечує технологія SWS 3.0 (Super Wide Sound). У фірмовому плеєрі "Музика", що підтримує, в тому числі, і формат FLAC, передбачена можливість простий активації цієї опції. "Серцем" аудиотракта став 2-канальний (стерео) 32-розрядний цифро-аналоговий перетворювач AK4376 з вбудованим підсилювачем для навушників від японської компанії Asahi Kasei Microdevices (AKM). Ця мікросхема передбачає 4 типи цифрової фільтрації і два режими роботи (продуктивний і енергоефективний). Частота вибірки у неї досягає 384 кГц, коефіцієнт нелінійних спотворень з урахуванням шуму (THD + N) - мінус 106 дБ, а відношення сигнал / шум - 125 дБ. Як уже зазначалося, преміальна версія MediaPad M3 комплектується спеціально створеними під нього дротовими наушнікамі- "вкладишами" AKG H300 від AKG Acoustics (нині один з брендів Harman International Industries). У гарнітури в наявності три кнопки - одна для відповіді на виклик і дві управління гучністю. Симпатичний екстер'єр цього аудіо-аксесуара поєднується з досить приємним звучанням. Не дарма, мабуть, кажуть, що навушники- "вкладиші" у AKG Acoustics виходять особливо добре.

А ось за допомогою програми "Диктофон" свої бесіди можна зберегти в файлах формату M4A (48 кГц, AAC-LC).

Начинка, продуктивність

Планшет MediaPad M3 базується на кристалі HiSilicon Kirin 950, який виробляється на потужностях тайванської компанії TSMC по 16-нм техпроцесу FinFET +, що дозволяє уникнути проблем з перегрівом. Наприклад, за даними Huawei, в порівнянні з Kirin 925 продуктивність процесора у Kirin 950 збільшилася до 100%, графічного прискорювача - до 125%, а енергоефективність - до 70%.

Наприклад, за даними Huawei, в порівнянні з Kirin 925 продуктивність процесора у Kirin 950 збільшилася до 100%, графічного прискорювача - до 125%, а енергоефективність - до 70%

В Kirin 950 використовується 8-ядерний 64-розрядний процесор з чотирма ядрами ARM Cortex-A72 з тактовою частотою до 2,3 ГГц і чотирма ядрами Cortex-A53 з максимальною частотою 1,8 ГГц в конфігурації ARM big.LITTLE GTS. За обробку графічних даних відповідає прискорювач ARM Mali-T880 MP4 з чотирма виконавчими блоками, тактова частота яких зросла до 900 МГц. А ось співпроцесор Smart i5 займається обслуговуванням дактилоскопічного сканера і решти набору датчиків. Крім нового сигнального процесора ISP для обробки зображень, на чіпі також інтегровані 2-канальний контролер пам'яті LPDDR3 / LPDDR4 і LTE-модем, що підтримує категорію мобільного терміналу Cat.6 (300/50 Мбіт / с). Незалежно від версії планшета (стандартна або преміальна) базову конфігурацію доповнюють 4 ГБ 2-канальної 64-розрядної оперативної пам'яті LPDDR4 (1333 МГц).

Незалежно від версії планшета (стандартна або преміальна) базову конфігурацію доповнюють 4 ГБ 2-канальної 64-розрядної оперативної пам'яті LPDDR4 (1333 МГц)

На синтетичному бенчмарке AnTuTu Benchmark новий планшет легко набирає близько 90 тисяч "віртуальних папуг".

На синтетичному бенчмарке AnTuTu Benchmark новий планшет легко набирає близько 90 тисяч віртуальних папуг

При оцінці кількості "кінських сил" і ефективності використання процесорних ядер (Geekbench 4) планшет впевнено зайняв своє місце в середній групі.

При оцінці кількості кінських сил і ефективності використання процесорних ядер (Geekbench 4) планшет впевнено зайняв своє місце в середній групі

У візуальному тесті Epic Citadel на змінних налаштуваннях High Performance і High Quality (продуктивність на шкоду якості і навпаки) середня частота кадрів (при дозволі 2440х1600 точок) не змінювалася - 58,2 fps і 58,2 fps. А ось на налаштуванні Ultra High Quality цей показник виявився істотно гірше - 33,6 fps.

А ось на налаштуванні Ultra High Quality цей показник виявився істотно гірше - 33,6 fps

На універсальному ігровому бенчмарке 3DMark, де смартфон тестувався на рекомендованому наборі Sling Shot (ES 3.1), зафіксований непоганий результат в 754 балів.

1), зафіксований непоганий результат в 754 балів

Загальна кількість балів, зароблених MediaPad M3 на кроссплатформенную бенчмарке Base Mark OS II, склало 1548.

Загальна кількість балів, зароблених MediaPad M3 на кроссплатформенную бенчмарке Base Mark OS II, склало 1548

Залежно від модифікації (стандартна або преміальна) кількість вбудованої пам'яті на планшеті варіюється - 32 ГБ або 64 ГБ. Оскільки на тест нам дісталася преміальна версія, доступним в сховище виявилося 54,21 ГБ. Розширити цей обсяг пропонується картами пам'яті microSD / HC / XC ємністю до 128 ГБ. Завдяки підтримці технології USB-OTG до MediaPad M3 можна підключати ще й флешки.

Завдяки підтримці технології USB-OTG до MediaPad M3 можна підключати ще й флешки

Як уже зазначалося, в слоті на нижньому торці корпусу виділили місце для установки модуля ідентифікації абонента в форматі nanoSIM. Наявність вбудованого стільникового модему дозволяє планшету працювати в мережах 2G, 3G і 4G, при цьому, для четвертого покоління є з'єднання по LTE Cat.4 (150/50 Мбіт / с). Зауважимо, що підтримується, в тому числі, і "російська трійка" діапазонів частот LTE-FDD: b3 (1800 МГц), b7 (2600) і b20 (800 МГц).

Крім стільникового зв'язку, в переліку бездротових комунікацій - 2-діапазонний (2,4 і 5 ГГц) Wi-Fi a / b / g / n / ac і Bluetooth 4.1. У свою чергу, реалізація Wi-Fi Direct дозволяє планшету спілкуватися з іншим Wi-Fi-пристроєм безпосередньо, без маршрутизаторів і хот-спотів. Для підвищення швидкості роботи опція Wi-Fi + покликана забезпечити "розумне" перемикання між мережами Wi-Fi і мобільними мережами передачі даних. А ось технологія "Сигнал +" допомагає смартфону вибирати найбільш оптимальний режим зв'язку, покращуючи якість з'єднання, наприклад, на кордоні мережі або під час руху на транспорті з великою швидкістю.

Зауважимо, що системне додаток "Телефон" дозволяє здійснювати за допомогою MediaPad M3 голосові виклики. Однак при відсутності виділеного "розмовного" динаміка, бесіда здійснюється або за "гучного" зв'язку, або через гарнітуру. Останньою в потрібну хвилину може просто не виявитися під рукою, що поставить під загрозу конфіденційність розмови.

Для позиціонування або навігації варто сміливо розраховувати на супутникові системи GPS і ГЛОНАСС. Також доступний і режим A-GPS.

Ємність незнімної батареї MediaPad M3 становить 5 100 мА * ч. Наприклад, про що йдеться вище Samsung Galaxy Tab S 8.4 свого часу дістався більш скромний за обсягом акумулятор на 4 900 ма * ч. Швидкої зарядки новий планшет від Huawei не передбачає, а за допомогою звичайного адаптера харчування (5 В / 2 А) для 100% наповнення батареї буде потрібно не менше двох годин.

Швидкої зарядки новий планшет від Huawei не передбачає, а за допомогою звичайного адаптера харчування (5 В / 2 А) для 100% наповнення батареї буде потрібно не менше двох годин

На тестах акумулятора AnTuTu Tester планшет зароб 10 691 бал. За данімі виробника, MediaPad M3 при 100% заповненої батареї Забезпечує автономного робота в течение 45 годин при відтворенні музики, або до 11 годин при перегляді Full HD відео, або 6 годин на 3D-Іграх. Щогодини відтворення тестових відеороликів у форматі MP4 (апаратне декодування) і Full HD-якості на максимальній яскравості зменшував заряд акумулятора MediaPad M3 в середньому на 10,2%.

Щогодини відтворення тестових відеороликів у форматі MP4 (апаратне декодування) і Full HD-якості на максимальній яскравості зменшував заряд акумулятора MediaPad M3 в середньому на 10,2%

В розширених настройках (розділ "Диспетчер батареї"), де передбачені оптимізація і моніторинг енергоспоживання, пропонується тільки два режими - "Розумний" (для повсякденного використання) і "Продуктивний" (для ігор і перегляду потокового відео).

Особливості програмного забезпечення

Новий планшет працює під управлінням операційної системи Android 6.0 (Marshmallow), інтерфейс якої замінює фірмова оболонка EMUI 4.1. Ця версія лончер добре відома за такими смартфонам Huawei, як, наприклад, Nova и Nova Plus , P9 и P9 lite и т.д. Відзначимо, що в число встановлених додатків на пристроях Huawei, із завидною постійністю входять деякі програми від "Яндекс" і Mail.Ru.

Дактилоскопічний сканер на MediaPad M3 рекомендується використовувати для розблокування екрану, а також при доступі до контенту "Приватне" і заблокованим додатків. Одна з опцій в налаштуваннях цього пристрою дозволяє визначити, відбитки яких саме пальців були зареєстровані.

Перейти в режим подвійного вікна пропонується тапом з утриманням по піктограмі "Недавні додатки", або свайпом вгору двома пальцями від нижнього краю екрану. У кожному з вікон, змінюваних за розміром, відкриваються різні додатки (наприклад, відеоплеєр і калькулятор). За допомогою меню піктограми, що на кордоні вікон, можна поміняти вміст цих вікон місцями, повернутися до вибору додатків або взагалі вийти з цього режиму.

Купівля, Висновки

Потужну начинку нового флагманського планшета MediaPad M3 помістили в елегантний металевий корпус. У числі ключових особливостей цього пристрою варто відзначити хорошу продуктивність (HD-відео, 3D-ігри), непогану автономність, швидкий дактилоскопічний сканер, а також підтримку телефонних функцій. Але, звичайно, основний акцент треба зробити на відмінний стереозвук через динаміки Harman / Kardon.

У числі прикрих мінусів MediaPad M3 виявилася відсутність швидкої зарядки, а також виділеного "розмовного" динаміка. Останній недолік можна взагалі зарахувати до неістотних дрібниць, оскільки телефонний зв'язок через планшет далеко не першорядна його функція.

Конкурентів у MediaPad M3 серед 8,4-дюймових пристроїв не спостерігається просто через відсутність подібних девайсів на ринку. На жаль, смартфони з великим екраном виявилися популярнішими компактних планшетів, так що список останніх сьогодні зовсім невеликий. Випущений в 2014 році Samsung Galaxy Tab S 8.4 з 2К-дозволом AMOLED-дисплея міг би ще якось позмагатися з новинкою, але в продажу його вже, здається, годі й шукати.

На момент тестування, за даними "Яндекс.Маркет", в великих роздрібних мережах преміальну версію MediaPad M3 8.4 64Gb LTE можна було придбати за 29 990 рублів. В офіційному магазині Huawei за новинку в стандартній комплектації просили 26 990 рублів.

Підсумки огляду планшета Huawei MediaPad М3

плюси:

  • Елегантний металевий корпус
  • хороша продуктивність
  • відмінний стереозвук
  • непогана автономність
  • Швидкий дактилоскопічний сканер
  • Підтримка телефонних функцій

мінусі:

  • Відсутня функція швидкої зарядки
  • Ні "розмовного" динаміка - по планшету не поговориш, приклавши його до вуха

Новости