Опубліковано відео скидання "розумної" ядерної бомби США

Нею хочуть замінити всі чотири варіанти В61, що стоять на озброєнні

Що потрапив на відео тест складався з двох етапів. Спочатку відпрацьовувалася стабілізація обертання бомби після скидання, після - випуск гальмівного парашута після скидання з 300-метрової висоти. Для випробувань застосовується інертний прототип B61, рівнозначний по масі макет без боєзаряду.

Тонопа є не тільки випробувальним полігоном для нового зброї американських Військово-повітряних сил, а й вимірювальним комплексом. Розташована посеред пустелі апаратура фіксує параметри помітності літальних апаратів в різних областях оптичного, теплового та електромагнітного спектра, створюючи їх електронні "портрети".

B61-12 - дванадцята і новітня різновид головною бомби США з ядерною боєзарядів. Від попередніх модифікацій вона відрізняється хвостовим оперенням, яка дає можливість 3-метрової бомбу подолати десяток кілометрів від місця скидання, коректуючи траєкторію за допомогою GPS. Гальмівний парашут робить падіння B61-12 повільніше, що дозволяє літаку-носієві покинути зону ураження.

"Нова" розумна "бомба B61-12 знаходиться в глибокій розробці. Нею планується замінити всі чотири варіанти В61, що стоять на озброєнні. Програма настільки дорога, що кожен зразок буквально на вагу золота", - повідомив військовий оглядач The Drive Тайлер рогів.

Він також розповів, що на відео представлені зразки вимірювальної апаратури полігону: як новітні датчики, так і старовинні старі прилади, додавши, що Тонопа підтримує ядерний арсенал Сполучених Штатів протягом 61 року.

Очікується, що перша партія керованих ядерних бомб надійде на озброєння в армію США до 2020 року.

Читайте матеріал: "У США успішно випробували керовану ядерну бомбу"

Новости