Перевірити штрафи ГИБДД за номером автомобіля онлайн на офіційному сайті

  1. Переваги онлайн системи платежів
  2. Недоліки послуги електронного сервісу оплати штрафів ГИБДД
  3. Як уточнити наявність боргу перед ГИБДД за номером автомобіля?
  4. Перевірка за допомогою нашого сайту
  5. Перевірка штрафів на офіційному сайті ГИБДД
  6. Перевірка і оплата штрафів на сайті ГИБДД (Відео інструкція)
  7. Перевірка і оплата штрафів в Яндексі (Відео інструкція)
  8. Перевірити і сплатити штрафи ГИБДД онлайн через держпослуг
  9. Перевірка і оплата штрафів ГИБДД на сайті держпослуг (Відео інструкція)
  10. Погасити штраф гибдд онлайн через Тінькофф
  11. Корисні поради

Удосконалення системи електронних послуг, які дозволяють оперативно дізнаватися інформацію і здійснювати платежі без відвідування державних органів доступні і на сайті ГИБДД з минулого року. Система в даний час не змінилася і в 2016 році будь-який власник ТЗ, будучи користувачем інтернету може легко дізнатися про наявність боргових зобов'язань перед державою.

Система в даний час не змінилася і в 2016 році будь-який власник ТЗ, будучи користувачем інтернету може легко дізнатися про наявність боргових зобов'язань перед державою

Система дуже зручна ще й тим, що не потрібно вручну заповнювати квитанції, ризикуючи допустити помилку і потрапити на пені за несвоєчасне внесення платежу.

Досить внести дані в електронну форму, заповнивши всього три графи:

  • Внести інформацію про номерному знаку автомобіля;
  • Вказати серію і номер реєстраційних даних свідоцтва на право володіння ТЗ;
  • Вірно внести кодову інформацію (капчу).

Пропонована стаття допоможе оцінити переваги електронного сервісу і підкаже деякі деталі, які дозволять уникнути помилок при внесенні платежів.

Переваги онлайн системи платежів

Систему електронних послуг вже по достоїнству оцінило більшість водіїв, зокрема:

  • Сервіс не передбачає обов'язкової реєстрації та оповіщення службою мобільного зв'язку;
  • Відкриває інформацію про штрафи за кожним з територіальних регіонів Російської Федерації;
  • Перевіряються штрафи будь-якого з водіїв, що знаходиться за кермом автомобіля.

Головним достоїнством, зрозуміло, залишається можливість оперативної оплати боргових зобов'язань без значних витрат часу. Однак непогано враховувати і мінуси системи.

Недоліки послуги електронного сервісу оплати штрафів ГИБДД

Мінуси системи відповідають тим, які є у аналогічних електронних ресурсів.

  • Немає можливості конкретизувати інформацію кому саме був виписаний штраф в ситуації, якщо управління автотранспортом здійснювалося різними особами на конкретних ділянках шляху, у часових проміжках.
  • Умовно, проте до недоліків оперативності отримання інформації через онлайн-сервіс можна віднести необхідність наявності на момент запиту інформації номера реєстраційного свідоцтва на транспорт.
  • При наявності даних про автомобіль інформація може бути доступна третім особам, що не завжди є правомочним і не служить інтересам власника автомобіля.

Якщо і можна говорити про вади сервісу, то з кожним роком рівень безпеки збереження особистих даних і комфортність його використання підвищуються. Залишається лише психологічний бар'єр недовіри певного кола осіб, які недостатньо обізнані про призначення та особливості онлайн послуг.

Для тих, хто таких бар'єрів недовіри не має, корисно бути в курсі змін норм в законодавстві і зміну умов настання відповідальності за порушення при управлінні автомобілем.

Як уточнити наявність боргу перед ГИБДД за номером автомобіля?

Як уточнити наявність боргу перед ГИБДД за номером автомобіля

Для того, щоб оперативно отримати інформацію про наявність заборгованості перед ГИБДД, потрібно підготувати реєстраційне свідоцтво на транспорт і мати доступ до інтернету.

Перевірка за допомогою нашого сайту

Зручно буде скористатися нашим електронним сервісом і дізнатися про наявність боргу прямо зараз, без необхідності пошуку інформації в складних системах переходів офіційних сайтів державних служб. У запропонованій формі необхідно буде ввести три параметра, які підвищать якість перевірки інформації про наявність боргу перед ГИБДД.

Буде потрібно вести номера і дані: посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію та державний номер ТЗ. Сервіс досить простий, адаптований для користувачів з різним рівнем володіння електронними службами онлайн.

Перевірка штрафів на офіційному сайті ГИБДД

Для отримання інформації на офіційному джерелі потрібно перейти на сайт ГИБДД . Якщо скористаєтеся нашої сторінки, то вам не потрібно блукати по лабіринтах віртуального ресурсу, ви потрапляєте прямо на потрібну сторінку, де міститься інформація про штрафи фізичних осіб.

Вам необхідно ввести дані в пошукову форму і активувати функцію пошуку натиснувши на клавішу «Запит». Якщо раніше сервіс працював в тестовому режимі, то в 2016 році збоїв вже немає, функція пошуку інформації відрегульована.

Якщо з яких-небудь причин пошуковик не відповідає на запит, необхідно уточнити правильність введених даних. Єдина помилка при введенні - і інформація не відкриється. При наявності помилки запит слід продублювати, в цьому немає ніяких складнощів.

Кілька сценаріїв відповідей на запит при використанні сервісу:

Помилка вводу

Система сама підкаже, якщо ви невірно введи реєстраційні дані (це стосується будь-яких даних - посвідчення, свідоцтв або гос номера). Форма видає віконце з уточнюючої інформацією, де допущена помилка.

відсутність даних

Найпозитивніший варіант розвитку подій, коли в системі відсутні будь-які записи про допущені порушення і, відповідно немає боргу по штрафам перед ГИБДД з боку власника автомобіля.

Найпозитивніший варіант розвитку подій, коли в системі відсутні будь-які записи про допущені порушення і, відповідно немає боргу по штрафам перед ГИБДД з боку власника автомобіля

Інформація про наявність боргу

Якщо в системі є запис про наявність зафіксованого правопорушення, виникає відповідне інформаційне вікно про неоплачений борг перед ГИБДД.

Інформація містить дані за шістьма показниками:

  • Порядковий номер штрафу;
  • Дата порушення;
  • Стаття КпАП РФ;
  • Підрозділ ДАІ, представник якого склав протокол;
  • Номер і число постанови;
  • Сума оплати в рублях.

Пункти, які активні (виділені синім кольором шрифту) відкриваються при наведенні на них курсору. Пройшовши по ним можна отримати додаткову необхідну інформацію про штраф, а також контактні дані підрозділи, яким складено протокол порушення ПДД.

Простота використання сервісу полягає також в тому, що, клікнувши по відповідній кнопці можна перерахувати кошти в системі онлайн, і не витрачати час на відвідування державних органів, як і на очікування в чергах офісів банку.

Але і наш ресурс, і офіційний сайт інспекції дорожньої безпеки не вичерпують всіх варіантів, з використанням яких можна безпроблемно виконати свої зобов'язання.

Перевірка і оплата штрафів на сайті ГИБДД (Відео інструкція)

Перевірка і оплата штрафів ГИБДД в Яндексі

Яндекс пропонує спеціальний сервіс , Який рівноцінний з іншими джерелами інформації про наявність заборгованості перед інспекцією ГИБДД, а також дозволяє сплатити наявні штрафи.

Більш того: з 1 січня 2016 надається можливість заощадити фінанси при своєчасній оплаті штрафів. Для цього дається тайм ліміт в 20 днів, при оплаті в цей період штрафник може знизити розмір платежу на 50%. Це зроблено не з почуття альтруїзму, а для стимулювання громадян з метою своєчасної оплати заборгованості.

Це зроблено не з почуття альтруїзму, а для стимулювання громадян з метою своєчасної оплати заборгованості

Щоб не витрачати час на перевірку інформації про наявність боргу перед державою, досить при заповненні форми перевірки заборгованості, після внесення необхідних реєстраційних даних, поставити галочку про згоду отримувати повідомлення про наявність боргу. Такий сервіс дозволить моментально отримувати інформацію про борг і своєчасно його оплачувати, не пропускаючи терміни.

Перевірка і оплата штрафів в Яндексі (Відео інструкція)

Перевірити і оплатити штраф ГИБДД через «Сбербанк Онлайн»

При наявності карти Ощадбанку і відкритому особистому кабінеті для використання електронних способів перерахування коштів через функціонал Ощадбанку, можна оперативно вирішити питання з допомогою отримання інформації, і сплатити штрафи ГИБДД. Для цього потрібно відкрити особистий кабінет Ощадбанку . Попередньо бажано уточнити наявність коштів на картці. Після знаходження рядка меню «Операції», вибрати вкладку «Оплатити». Сервіс відкриє сторінку з переліком опцій для оплати.

Важливо правильно вибрати потрібний адресат. В даному випадку це буде ГИБДД. З 2016 функція оплати штрафу за порушення правил дорожнього руху стала доступна для всіх жителів Російської Федерації. Раніше скористатися послугою мали можливість тільки громадяни, зареєстровані в Москві і Московській області.

Після проходження по вкладці особистого кабінету Ощадбанку «Штрафи ГИБДД» буде доступна функція оплати.

Якщо за вами числиться борг, то відкриється вікно з інформацією про можливості його оплати. Слід врахувати, що функція орієнтована на оплату штрафу, тому інформація про штраф надано мінімально, якщо порівнювати з даними, доступними на нашому сайті або офіційному ресурсі ГИБДД. Тому краще розглядати сервіс Ощадбанку саме через функцію оплати.

Після відкриття вкладки з можливістю оплати штрафу слід вибрати той, який підлягає оплаті (їх може бути декілька) і активувати функцію «Продовжити» за допомогою курсору. Вказуємо коректну суму платежу і знову активуємо функцію «Продовжити».

Після цього кроку ми знаходимося на фінальній стадії оплати, коли потрібно перевірити коректність внесених даних і натиснути вкладку «Підтвердити по SMS».

Після цього кроку ми знаходимося на фінальній стадії оплати, коли потрібно перевірити коректність внесених даних і натиснути вкладку «Підтвердити по SMS»

Важливо: послуга оплати за допомогою сервісу Ощадбанку платна. За неї Банк зніме 1% з ваших коштів.

Перевірити і сплатити штрафи ГИБДД онлайн через держпослуг

Сайт gosuslugi.ru відрізняється високою універсальністю, навігація по ньому і реєстрація - процеси досить ємні за часом. Тому для використання його у вузькому форматі - наприклад, як в нашому випадку, для уточнення інформації по наявності штрафу ГИБДД, зручніше користуватися більш спеціалізованими ресурсами, про що говорилося вище.

на сайті держпослуг необхідно увійти в особистий кабінет. Якщо ви зареєстровані, то буде потрібно ввести логін і пароль, якщо немає - пройти повну реєстрацію для їх отримання.

Після входу в особистий кабінет потрібно знайти на головній сторінці, внизу, популярні послуги. На першому місці буде вказано сервіс «Штрафи ГИБДД».

Після натискання кнопки «Отримати послугу» вказуємо номерний знак ТЗ. Важливо звернути увагу, що набір реєстраційного номера автомобіля потрібно робити без пробілів. Вказуємо до цього дані водійського посвідчення (номер) і активуємо «Подати заявку».

Держпослуги, завдяки універсальності формату, дають повну інформацію про ваших штрафи, дажже на ті автомобілі, які вам вже не належать. Повнота інформації вигідно відрізняє цей ресурс від аналогічних.

Перевірка і оплата штрафів ГИБДД на сайті держпослуг (Відео інструкція)

Оплата штрафів ГИБДД через сервіс банку Тінькофф

Для перевірки інформації оплати штрафу ГИБДД на сервісі банку Тінькофф буде потрібно через меню «Передплати» ввести інформацію в поля вікна.

Будуть потрібні дані:

  • Номер реєстраційного свідоцтва.
  • Номер посвідчення водія.
  • Логін або номер мобільного телефону.

У сервісі доступна послуга інформування по телефону. Оформити її можна для отримання у вигляді СМС повідомлень або на електронну адресу.

До зручностей сервісу відноситься те, що тут можна не тільки отримати інформацію, але і моментально погасити заборгованість, причому платіжка оформляється автоматично.

До зручностей сервісу відноситься те, що тут можна не тільки отримати інформацію, але і моментально погасити заборгованість, причому платіжка оформляється автоматично

Якщо недостатньо власних коштів, зручно скористатися кредитними ресурсами карти банку Тінькофф.

Погасити штраф гибдд онлайн через Тінькофф

Перевірка штрафів за допомогою додатків до телефонів

Для власників ТЗ розроблені додатки на основі iOS і Android, використовуючи які можна швидко дізнатися про наявність штрафів та навіть оплатити їх.

Офіційні додатки ГИБДД:

Корисні поради

Бажано перевіряти значаться за вами штрафні санкції по таблиці ГИБДД з актуальними даними по сумі штрафу. Є випадки виписки штрафів, які перевищують реальні, визначені КпАП.

Зберігайте підтвердження факту оплати штрафу. Досить зробити копію, скріншот або продублювати факт транзакції на електронну пошту. Рекомендується зберігати копії платіжних документів не менше 3-х років. Не допускайте порушень ПДДД, в цьому випадку не буде потрібно витрачати час і гроші на оплату штрафів!

Як уточнити наявність боргу перед ГИБДД за номером автомобіля?

Новости