Перший день Ради після канікул: розглядали електронний квиток і пляшку горілки

/ Фото: Сергій Ревера

Перший день Ради після канікул: розглядали електронний квиток і пляшку горілки Олександр Панченко https://cdn.segodnya.ua/img/article/7891/35_main_new.1484669565.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/7891 /35_tn.1484669565.jpg 2017-01-17T18: 11: 49 + 02: 00 Політика Депутати узаконили військові дороги і вирішили жорсткіше боротися з зайцями

Сьогодні після тривалого відпочинку на роботу вийшли українські парламентарії - відбулося перше в новому році пленарне засідання. Його відкрив спікер Андрій Парубій . На порядку денному стояло два блоку законопроектів - транспортні і екологічні. На ранковому засіданні депутати розглянули тільки перший блок, прийнявши шість запропонованих документів і відхиливши один: про звільнення на 5 років від мита судів, які перевозять вантажі по бербоут-чартеру, т. Е. Зафрахтованих за кордоном без екіпажу, але працюють в водах України. Також депутати затвердили календарний план 6 сесії: пленарні засідання розпочнуться 7 лютого і закінчаться 21 липня і відхилили проект постанови про докладному бюджеті ВР на 2017 рік як недостатньо опрацьований.

ЩО ПРИЙНЯЛИ. У найближчі 2-3 роки в міськтранспорту з'являться термінали для оплати проїзду карткою з чіпом , Як в метро, ​​це передбачено законом про запровадження автоматизованої системи проїзду в міськтранспорту. Обов'язки на її впровадження поклали на місцеві органи влади. І фінансування, до речі, теж. Зокрема, пільговикам такі картки повинні видавати безкоштовно. Вважається, що це дозволить не тільки позбутися від зайців, адже поки не сплатив, в салон не потрапиш, а й впорядкує облік пільговиків, що дозволить перейти на монетизацію безкоштовного проїзду.

А для залякування безбілетників вполовину підняли штрафи за проїзд без оплати - з 20 до 30-кратної вартості проїзду. У Києві це з 60 до 90 грн в наземному транспорті.

Для відновлення морських і річкових каботажних (між портами України) перевезень дозволили ходити закордонним суднам без дозволу Мінінфраструктури.

Закон про вдосконалення містобудівної діяльності спростить порядок реєстрації будоб'єктів, зокрема, нескладні об'єкти: павільйони, одноповерхові будинки, реєструються на підставі повідомлення, а не дозволу, як зараз.

Крім того, в Україні можуть з'явитися автодороги оборонного значення, що з'єднують військові і спецоб'єкти для перевезення військових, евакуації населення. Їх перелік встановить Мінінфраструктури, але в першу чергу це основні магістралі державного значення. У воєнний час по ним може бути заборонено або обмежено рух цивільних.

Також адаптовані до міжнародних стандартів вимоги з безпеки у цивільній авіації і перевезення небезпечних вантажів.

Розгойдувати. Перше, що кинулося в очі, - народні обранці з працею поверталися до виконання своїх обов'язків. Майже 100 парламентаріїв взагалі не з'явилися на роботу. Під час обговорення законопроектів і голосування вони затримувалися в кулуарах, ходили по залу, віталися, обнімалися, жартували, говорили за телефонами. Через це часто не вистачало 1-2 голосів за прийняття в общем-то технічних законів, і спікер Парубій кілька разів повертав їх на повторне голосування. Іноді навіть звертаючись персонально, мовляв, депутат такий-то, сядьте на місце, вашого голосу не вистачає.

А один з депутатів приніс в зал пляшку горілки , Яка вироблена на окупованій території і має акцизну марку так званої "ДНР". Депутати активно розглядали і обговорювали алкоголь.

Депутатам буде важко. Політологи кажуть, що нинішня сесія буде напруженою, так як депутатам доведеться прийняти багато законів, в тому числі і непопулярних, які б'ють як по населенню, так і за інтересами великого бізнесу. "Перш за все це стосується законів про пенсійну реформу і ринок землі, якнайшвидшого прийняття яких вимагає МВФ для надання нової фінансової допомоги, - роз'яснив нам політолог Вадим Карасьов . - Положення у депутатів важке, так як підвищення пенсвозраста не схвалять їх виборці, проти введення ринку землі виступають орендують її задешево бізнесмени. У той же час треба в цьому році повернути МВФ $ 7 млрд, що неможливо без нових позик з-за слабкого зростання нашої економіки ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Новости