Подрібнювачі гілок: види, опис, характеристики

  1. Види садових подрібнювачів

Садові подрібнювачі або подрібнювачі гілок: для чого вони потрібні Садові подрібнювачі або подрібнювачі гілок: для чого вони потрібні? Дійсно, навіщо купувати дорогі пристрої, якщо садове сміття можна просто спалити у себе на ділянці або упакувати в мішки і вивезти на смітник. Але спалити садове сміття не завжди виходить, особливо якщо у вас доглянутий газон з посіяної травою або просто немає місця, де це зробити. До того ж дим шкідливий для екології, а значить для людини. Замовляти ж машину для вивозу сміття також не завжди виходить, та й коштує це не дешево. Тому багато дачників, садівників, власники приватних будинків, які часто стикаються з проблемою утилізації садового сміття, все-таки вважають за краще використовувати садові подрібнювачі. І справа не тільки в прибиранні присадибної ділянки від органічного сміття. Використовуючи подрібнювач гілок, Ви також отримуєте відмінна сировина для природних і екологічно чистих добрив. Отриманий на виході матеріал Вам просто необхідно скласти в компостну яму або ящик, і Ви назавжди забудете про необхідність використання дорогих мінеральних добрив. Це прості у використанні, практичні, безпечні і легко транспортуються пристрою. На сьогоднішній день існує велика кількість різних моделей з широким діапазоном цін, різної конструкції, функціональності, потужності. І новачкові дуже складно визначитися який садовий подрібнювач купити. У даній статті ми постараємося описати основні особливості садових подрібнювачів, які представлені на нашому ринку, щоб допомогти Вам зробити дійсно правильний вибір.

Види садових подрібнювачів

Такі показники як потужність, діаметр подрібнюють гілок, захист від перевантажень, вага, наявність реверсу і автоматичної подачі матеріалу в воронку, а також сміттєзбірника, безумовно важливі критерії, на які слід звертати увагу вибираючи подрібнювач гілок. Однак існує принципово важливий момент, який відрізняє одні садові подрібнювачі від інших. Це вид ріжучої системи. Вона буває двох видів:

  • дискова ножова система (рис. 1)
  • фрезерна ножова система (рис. 2)

Перша має вигляд диска, на якому встановлені сталеві ножі, як правило їх два, але може бути і більше. Вал надає руху диск, ножі якого подрібнюють подається в воронку матеріал. Якість і швидкість подрібнення залежать від матеріалу, що переробляється. Садовий подрібнювач з такою системою відмінно підійде для подрібнення свіжозрізаних гілок, бур'янів, опалого листя або трави. Він також впорається і з сухими гілками, однак ножі будуть тупіться швидше. В результаті обсяг переаботанного матеріалу зменшується в кілька разів, а на виході виходить дрібна фракція сміття, яка швидше переробляється в добрива.

В результаті обсяг переаботанного матеріалу зменшується в кілька разів, а на виході виходить дрібна фракція сміття, яка швидше переробляється в добрива

Фрезерна ріжучий система має вигляд шестрёнкі, вона цільнолита, і набагато міцніша ніж дискова система. Такі садові подрібнювачі призначені для перероблення сухих і товстих гілок до 45 мм в діаметрі. Велика перевага фрезерних подрібнювачів полягає в наявності самовтягуюча функції: Вам необхідно лише розмістити гілки в воронці і все оснальное за Вас зробить ріжучий механізм. Також дуже зручна функція реверсу, яку можна включити, якщо Ви завантажили занадто багато гілок. Однак свіжа зелень, листя, бур'яни та інше будуть подрібнюватися не так якісно як на дисковому ножі. На деяких моделях ( Gruntek EL 25X ) Можна регулювати зазор фрези і не тільки подрібнювати дрібні гілки, але і домагатися зменшення фракції виходить матеріалу.

Виникає справедливе запитання: чи існують універсальні моделі, які однаково ефективно будуть справлятися як зі свіжими гілками, листям і сорнякакмі, так і з великими сухими залишками. Такі подрібнювачі гілок існують, вони оснащені комбінованої ріжучої системою і коштують недешево. Хочемо також звернути Вашу увагу, на модель Bosch AXT 25 TC , Яка оснащена так званим ріжучим механізмом «Turbine-Cut». Це універсальний пристрій, який однаково ефективно дозволяє подрібнювати різний садовий сміття від свіжих гілок і листя, до сухих палиць.

У нашому магазині представлений широкий вибір подрібнювачів від провідних світових виробників, з різними технічними показниками і вартості. Якщо Ви все ще не впевнені у виборі моделі, ви можете зателефонувати нашим консультантам, які дадуть відповідь на всі Ваші питання, допоможуть підібрати і купити подрібнювач гілок найбільш підходящий під Ваші вимоги.

Новости