Правила ортопедів: яке взуття повинна бути у дитини

  1. Необхідні властивості дитячого ортопедичного взуття
  2. босоноге дитинство
  3. Плоскостопість у спадок
  4. Плоскостопість, що мені дасть візит до ортопеда і куди піти?
  5. Де лікують плоскостопість у дитини в Москві?
  6. Порадьте дитячу ортопедичне взуття
  7. Коли одягати взуття?
  8. Валянки-Самовалов гроблять ніжки ..?
  9. Плоскостопість у дітей !!!
  10. плоскостопість
  11. Про ортопедичне взуття ????
  12. �кільки запас у взутті повинен бути?
  13. Скільки запас у взутті?
  14. Ортопедичне взуття
  15. Чешки в саду !!!
  16. Плоскостопість (або взуття вдома)
  17. Правила ортопедів
  18. Усім Здрастуйте! Шок від безкоштовної ортопедичного взуття
  19. Про ортопедичні устілки ще питання
  20. плоскостопість
  21. Яка повинна бути перша взуття
  22. 7 квітня питання?
  23. Ортопедичне взуття

зміст:

Вашій дитині вже набридло лежати, сидіти і повзати, він намагається встати на неміцні поки ще ніжки? Значить, прийшла пора купувати першу справжню взуття.

Прилавок з крихітними черевичками і туфельками нагадує вітрину з тістечками. Очі розбігаються - і то апетитно, і це красиво, так би і з'їв! Але вибір першої взуття для дитини - подія майже епохальна, тому підійдемо до нього серйозно. Значить, треба купити черевички ортопедичні - це ми вже точно знаємо. Але які вони, ці правильні черевики? І чим вони відрізняються? На що нам треба звернути особливу увагу?

Стопа малюка, який тільки-тільки починає робити перші кроки, м'яка і податлива, як пластилін . Для нормального розвитку цей "пластилін" потрібно тримати в правильній формі. Ортопедичне взуття якраз і призначена для правильного формування зводу стопи. І найбільша гордість виробників - наявність спеціальної устілки, яка допомагає амортизувати зіткнення ноги з твердою поверхнею при ходьбі. Найчастіше батьки, купуючи ортопедичне взуття, звертають увагу тільки на наявність валика в області поздовжнього зводу стопи або супінатора. Звичайно, супінатор свідчить про те, що взуття було правильно виготовлена, але це ще не робить її ортопедичної! А що ж тоді робить?

До змісту

Необхідні властивості дитячого ортопедичного взуття

Перше. Ортопедичне взуття завжди має високий задник, дістає до щиколоток або вище. Задник повинен бути посилений товстою шкірою або пластиковою вставкою для створення надійної фіксації стопи і гомілковостопного суглоба.

Друге. Каблук і підошва повинні бути широкими і стійкими. В ідеальному варіанті каблук продовжено зсередини для підтримки стопи в середньому відділі (ортопедичний каблук Томаса).

Третє. У підборах розташовується амортизатор, який поглинає ударні навантаження при ходьбі і бігу по асфальту, кахлю, бетону.

Четверте. Підошва повинна бути пружною, помірно еластичною, з штучним перекатом для вироблення правильного стереотипу ходьби.

П'яте. У такому взутті повинна бути підвищена повнота (розрахована на високий підйом і вкладення спеціальних ортопедичних пристосувань).

Шосте. Усередині взуття не повинно бути ніяких швів.

Сьоме. Кращим матеріалом для ортопедичного взуття є натуральна шкіра, замша і нубук.

Тимур Гришин, лікар-травматолог-ортопед-протезист, член Російської гільдії протезистів-ортопедів, директор Реабілітаційного ортопедичного центру Дитячого благодійного фонду "Подолання":
"Найвідоміші російські марки ортопедичного взуття - 'Антилопа', 'Котофей', 'Таші Орто'. Можу сказати тільки одне: наявність супінатора в цьому взутті ще не робить її ортопедичної! 'Антилопа' і 'Котофей' взагалі до ортопедії не мають ніякого відносини. 'Таші Орто' - взуття прийнятна, але підошва у неї швидко стирається, а каркас задника тріскається. Я рекомендую 'Ортек' - якісну ортопедичне взуття без 'наворотів'. Шикарна взуття німецької фірми Rabit. але не всі її моделі ортопедичні. Так і ціна за одну пару може доходити до 5000 рублів. Ідеаль е співвідношення ціни і якості - це 'Мега Ортопедік' і 'Орсетто' ".

До змісту

босоноге дитинство

Всі знають, що ходити босоніж корисно, адже стопи - це величезна рецепторное поле. Саме тому багато фахівців бачать в ходінні босоніж панацею від усіх ортопедичних бід. Роззуйте дитини - і його нога ніколи не дізнається, що таке плоскостопість . Чи так це? Виявляється, не все так просто. Все залежить від того, по якій поверхні зібрався побігти малюк. Паркет, асфальт, бетон? "Ні, - однозначно говорять ортопеди. - Подібні тверді покриття тільки завдадуть шкоди". Будинки взуйте малюка в сандалі (бажано ортопедичні) і не травмуйте ніжку контактом з жорстким підлогою. Стопі дитини корисно все м'яке і сипуча. Пісок, дрібна галька, гравій та навіть шишки добре тренують формується м'язово-зв'язковий апарат стопи. Нерівна, "жива" поверхню - найкраща профілактика плоскостопості. Природно, починати треба не з гравію і шишок, а з піску, скошеної трави, дрібної гальки. У зимовий час топати можна в тазі з водою, на дні якого пісок і камінчики різного розміру. І чим раніше ви поставите малюка на камінці, тим краще для його ніжок. А ось по підлозі шльопати босоніж можна лише під час гри, яка служить відмінною профілактикою плоскостопості. Розсипте олівці і спробуйте з малюком наввипередки пальчиками ніг покласти кожен олівець назад в коробку. Пограли, походили на п'ятах-носках, взули в "ортопедкі". Як довго можна в них ходити? Завжди. Нога в хорошій правильного взуття не втомлюється, вона, навпаки, відпочиває.

До змісту

Плоскостопість у спадок

Старшому вже стали великі черевички, а молодший до них поки не доріс. Нічого, кладемо взуття в коробку і - на антресолі, через рік вона знову стане в нагоді ... Ні в якому разі! Лікарі не рекомендують передавати взування "у спадок". Ношений взуття, навіть ортопедична, змушує ногу пристосовуватися до чужої їй формі, тобто не сандалі "пристосовуються" до стопи, а, навпаки, стопа до сандаль. І виходить, що ніжок молодшого нав'язують особливості будови стопи старшого. Звідси мозолі, плоскостопість і дискомфорт. Запам'ятайте: взуття - поняття індивідуальне, а не суспільне!

Анна Дубініна

Стаття надана сайтом "Health News"
Стаття надана сайтом Health News

Авторська стаття

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Обговорення

Так само брали хорошу ортопедичне взуття. У нашому місті її днем ​​з вогнем не знайти. Чоловік замовляв тут [Посилання-1] . Якість хороша, з супінатором. Дуже задоволені.

Олександрівський, "марення собачий" несете саме ви! Коли створите нерівну поверзность у себе вдома (будь це килимки з пухирцями тощо) тоді і випускайте без взуття дитини.

19.11.2008 13:37:33, Зоя

Бред собачий, якщо підходити надто серйозно. Мільйони років стопа формувалася як механізм для ходіння босоніж. У тому числі і по твердій і рівній поверхні.
Босоніж не можна ходити там, де це може реально зашкодити або забруднити ногу. Де бите скло, лайно собаче або не собача. Про будинок, взагалі, зовсім несерйозно. Якщо так турбує нерівність, створіть її. Постеліть килимок. Дешевше, ніж потім плоскостопість і викривлення пальців лікувати. Не кажучи вже про грибок. Тримати маленьку дитину постійно у взутті - садизм. Йому босоніж побігати хочеться. І корисно для нормального розвитку стопи і профілактики простудних захворювань.
Розвиток стопи йде природним, встановленим природою чином. Думати, що цього причина супінатор, навколонауковий марення.
Або форма реклами.

19.10.2008 00:45:10, Олександрівський

А як на рахунок валянок? вони не псують дитячі ніжки?

18.10.2008 14:02:58, Ія

ортопедичні функції - не означає для хворих)
я теж живу в маленькому місті, але знайти таке взуття не проблеми, були б фінанси ...

12.08.2008 22:32:54

А з чого це здоровій дитині радити носити взуття з ортопедичними функціями ???? Це спецвзуття при проблемах з розвитком стопи. Це як в гіпс руку одягнути на всякий випадок, раптом буду бігати і зламаю.

Все це звичайно правильно. Але з такими претензіями взуття дитині знайдеш напевно тільки до школи. Можливо в болше містах ці поради прийнятним, а я просто туфлі з жорстким задником 19 розміру шукала місяць. І знайшла тільки в секонд хенді

На жаль тільки носіння ортопедичного взуття не врятує від плоскостопості, треба ще робити масаж стопи: поглажіваюжіе руху від великого пальця до п'яті, і розминати литкового м'яза. Ми спробували кілька сандалики. Підійшли тільки передані у спадок: у доньки дуже маленька ніжка, а купувати Еко за 2000р ми не можемо, та й, до речі, ціна зовсім не виправдовує якість.

.

Коментувати можут "Правила ортопедів: яке взуття повинна бути у дитини"

Плоскостопість, що мені дасть візит до ортопеда і куди піти?

У мене сильне плоскостопість, 3 ступеня по рентгену. Терапевт каже, що це не лікується. Спеціальні на замовлення я поки не потягну матеріально, які за зліпком роблять, і взуття моя Насамперед купила додому тапочки з ортопедичною устілкою, у всю взуття поклала ...

Де лікують плоскостопість у дитини в Москві?

Дитині 7 років поставили діагноз: плоско-вальгусні стопи. лікували в звичайній дитячій поліклініці по ОМС: ЛФК, масаж, фізіопроцедури і правильна взуття Як боротися з плоскостопістю у дітей? Профілактика і лікування плоскостопості зазвичай здійснюється при ...

Порадьте дитячу ортопедичне взуття

Порадьте дитячу ортопедичне взуття. - посиденьки. Дитина від 3 до 7. Виховання, харчування, режим дня, відвідування дитячого садка і взаємини з вихователями, хвороби і фізичний розвиток дитини від Правила ортопедів: яке взуття повинна бути у дитини.

Коли одягати взуття?

Правила ортопедів: яке взуття повинна бути у дитини. Але мені порадили, що потрібно обов'язково одягати черевики, коли діти встав. Це важливо для формування стопи. Основні правила по вибору взуття для малюка: розмір, каблук, супінатор, матеріал, якість.

Валянки-Самовалов гроблять ніжки ..?

Одежа взуття. Дитина від 3 до 7. Виховання, харчування, режим дня, відвідування дитячого У моєї дитини плоскостопість, зараз вже 1 ступеня. Зимове взуття зі спец.стелькой. Чи так це? Плоскостопість у спадок. Старшому вже стали великі черевички, а молодший до них ...

Плоскостопість у дітей !!!

Плоскостопість у дітей !!!. Лікарі, поліклініки, хвороби. Дитина від 7 до 10. Було все - супінатори, спеціальна гімнастика, плавання. У сухому залишку: ця бяка передається у спадок (слабкість сполучної тканини, зазвичай в комплекті ще й зі сколіозом) ...

плоскостопість

Плоскостопість. Медицина / діти. Усиновлення. Обговорення питань усиновлення, форм влаштування дітей в сім'ї, виховання Врятувало тільки постійне носіння ортопедичного взуття, зараз і бід не знає, йому 28 років. У мене самої було плоскостопість, кілька років ...

Про ортопедичне взуття ????

Одежа взуття. Дитина від 1 до 3. Виховання дитини від року до трьох років: загартовування і розвиток, харчування і хвороби, режим дня і розвиток побутових навичок. Правила ортопедів: яке взуття повинна бути у дитини. "Ні, - однозначно говорять ортопеди.

�кільки запас у взутті повинен бути?

взуття - скільки треба? Дитина від 1 до 3. Виховання дитини від року до трьох років: загартовування і розвиток Зараз нога 20го розміру, але з урахуванням теплих носок, запасу в 1.5см, і зростаючої ноги, беремо 23р. дивлячись яка взуття. Правила ортопедів: яке взуття повинна бути у дитини.

Скільки запас у взутті?

Правила ортопедів: яке взуття повинна бути у дитини. Виробник: Санкт-Петербург (Трівес) Розміри в наявності 18-40 (довжина устілки від 11 см до 25,4 см) ... Якою має бути устілка в дитячому черевичку: з супінатором або без? У дітей до двох років сплощення зводу ...

Ортопедичне взуття

Ортопедичне взуття. Батьківський досвід. Дитина від 1 до 3. Виховання дитини від року до трьох років: загартовування і розвиток, харчування і хвороби, режим дня і розвиток побутових Подивіться інші обговорення: Правила ортопедів: яке взуття повинна бути у дитини.

Чешки в саду !!!

Чешки в саду !!!. Одежа взуття. Дитина від 3 до 7. Виховання, харчування, режим дня, відвідування дитячого садка і взаємини з Чешки в саду носять мізерно мала кількість часу. і якщо дитина страждає високим ступенем плоскостопості, то нехай носить ортопедичну ...

Плоскостопість (або взуття вдома)

Дитина від 1 до 3. Виховання дитини від року до трьох років: загартовування і розвиток, харчування і хвороби, режим дня і розвиток побутових Плоскостопість - це не від ходіння босоніж, а від спадковості. Коли я була маленькою, з ортопедичною, та й взагалі будь-яким взуттям ...

Правила ортопедів

Правила ортопедів .. Дитина від 1 до 3. Виховання дитини від року до трьох років: загартовування і розвиток, харчування і хвороби, режим дня і Не знайшли, що шукали? Подивіться інші обговорення на тему "Дитяче ортопедичне взуття. Плоскостопість у дітей у спадок"

Усім Здрастуйте! Шок від безкоштовної ортопедичного взуття

Правила ортопедів: яке взуття повинна бути у дитини. Порадьте дитячу ортопедичне взуття. - посиденьки. Дитина від 3 до 7. Виховання, харчування, режим дня, відвідування дитячого садка і взаємини з вихователями, хвороби і фізичне ...

Про ортопедичні устілки ще питання

Правила ортопедів: яке взуття повинна бути у дитини. У дітей до двох років сплощення зводу у нас холодну підлогу, так що в сандалях або кроксах. Там на першому поверсі (не пам'ятаю номер кабінету) дивиться лікар ортопед, потім робляться мірки і замовляється взуття.

плоскостопість

У дітей до 3-х років плоскостопість це фізіологічне. Кажуть, що ходити малюкам без взуття (в шкарпетках) або босоніж по рівній поверхні (будинки, наприклад) постійно не варто, тому що це Так що є багато діток, які успішно ходять в шкарпетках і плоскостопості у них немає.

Яка повинна бути перша взуття

Правила ортопедів: яке взуття повинна бути у дитини. Взуття для початківців ходити. - взуття повинна бути м'якою, на гнучкій підошві, щоб не заважати природним рухам стопи.

7 квітня питання?

Правила ортопедів: яке взуття повинна бути у дитини. Якою має бути дитяча ортопедичне взуття? Профілактика плоскостопості у дітей. 7 квітня питання?

Ортопедичне взуття

Ортопедичне взуття. . Дитяча медицина. Здоров'я дитини, хвороби і лікування, поліклініка, лікарня, лікар, щеплення. Підкажіть, де в Москві можна замовити таке взуття для дитини! Массжістка сказала, що явне плоскостопість (хоча лікар вважає діагноз ...

Де лікують плоскостопість у дитини в Москві?
?кільки запас у взутті повинен бути?
Скільки запас у взутті?
Але які вони, ці правильні черевики?
І чим вони відрізняються?
На що нам треба звернути особливу увагу?
А що ж тоді робить?
Чи так це?
Паркет, асфальт, бетон?
Як довго можна в них ходити?

Новости