Представлений смартфон Nokia X6 з безрамковий дизайном

Це перший телефон Nokia, який отримав виріз у верхній частині екрану Це перший телефон Nokia, який отримав виріз у верхній частині екрану.

Компанія HMD Global представила в Китаї модель під назвою Nokia X6 з безрамковий дизайном і вирізом екрану в стилі iPhone X.

Смартфон Nokia X6 отримав 5,8-дюймовий дисплей FHD + (1080 x 2280 пікселів) з співвідношенням сторін 19: 9, захищений шаром Corning Gorilla Glass 3, пише інтернет-видання Хроніка.інфо з посиланням на Новий час .

Це перший телефон Nokia, який отримав виріз у верхній частині екрану. Там розташувалися розмовний динамік, фронтальна камера на 16 Мп (f / 2,0) і різні датчики.

На задній панелі встановлена ​​подвійна камера, яка складається з стандартного 16-мегапіксельного модуля з діафрагмою f / 2.0 і 5-мегапіксельного монохромного сенсора з об'єктивом f / 2.2. Всім камерам обіцяють підтримку штучного інтелекту для розмиття фону і розпізнавання осіб.

Апаратної основою Nokia X6 став восьміядерний процесор Qualcomm Snapdragon 636. Модель отримала 4 або 6 ГБ оперативної і 32 або 64 ГБ вбудованої флеш-пам'яті з можливістю розширення картками microSD. Акумулятор має ємність 3060 мАг з швидкою зарядкою Qualcomm Quick Charge 3.0.

Також в гаджеті встановлені 3,5-мм роз'єм для навушників і порт USB Type-C. Смартфон працює на базі операційної системи Android 8.1 Oreo, обіцяна можливість поновлення до Android P, яка поки перебуває на стадії тестування.

Читайте також: Представлений смартфон з рекордним обсягом пам'яті

Nokia X6 можна купити з 21 травня в Китаї, за ціною від $ 204 за найскромніший варіант 4 ГБ / 32 ГБ. Версія з 4 гігабайтами оперативної пам'яті і 64 вбудованої оцінена в $ 236, а топовий варіант на 6ГБ / 64Гб обійдеться в $ 266. Варіанти кольорів - синій, чорний і сріблястий. Продажі гаджета за межами Китаю поки не підтверджені.

Новости