"Газпром" починає ревізію своїх зарубіжних активів

  1. Орфографічна помилка в тексті:

30 липня 2015 року, 13:16 Переглядів: 30 липня 2015 року, 13:16 Переглядів:   Газпром перегляне активи

"Газпром" перегляне активи. Фото: gazprom.ru.

Російська група "Газпром" оголосила про реструктуризацію зарубіжних активів внаслідок зміни політичної та економічної ситуації. Про це стало відомо з річного звіту, підготовленого групою "Газпром Німеччина ".

"У 2014 році в світі склалася напружена геополітична ситуація. Ослаблення курсу рубля в другому півріччі, а також падіння цін на нафту призвели до уповільнення темпів економічного зростання в Росії. В зв'язку зі зміною економічних і політичних умов Група" Газпром "здійснює реструктуризацію своїх зарубіжних активів ", - йдеться в звіті.

Також повідомляється про ліквідацію оператора толінгові поставок газу в Сербії Russian-Serbian Trading Corporation ad (RST), який деякий час забезпечував до половини газового балансу країни. RST розпочала свою діяльність у 2010 році, акціонерами якої є дві швейцарські компанії: Gazprom Schweiz AG з Цузі (25,05%) і A-Energy Holding SA з Лугано (74,95%).

Крім того, повідомляється про остаточне закриття проекту газосховища Солтфлітбі (Saltfleetby) на базі колись найбільшого сухопутного газового родовища в Великобританії. Відмова від реалізації проекту викликала необхідність знецінення балансової вартості пайової участі асоційованої компанії Wingas Storage UK Ltd - СП Wingas Storage і ZMB Gasspeicher Holding GMBH розмірі 37,7 млн євро .

Нагадаємо, "Газпром" витратив 2,4 трлн рублів на незатребувані проекти . Серед них - будівництво системи газопроводів "Південний коридор", освоєння Штокманівського родовища і газопровід " Алтай ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "" Газпром "починає ревізію своїх зарубіжних активів". інші бізнес новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости