"Укртрансгаз" і PGNiG продовжили договір на зберігання газу в українських сховищах

АТ "Укртрансгаз" і польська енергетична компанія PGNiG SA продовжили договір на зберігання природного газу в українських підземних коморах.

Про це повідомляє прес-служба «Укртрансгазу»

Як зазначається, укладення нового договору на зберігання відкриє компанії PGNiG доступ до використання потужностей українських ПСГ.

Також в "Укртрансгаз" відзначили, що до кінця 2018 очікується підписання контрактів ще з рядом провідних німецьких трейдерів зі зберігання газу в ПСГ України.

Група PGNiG SA - це лідер польського газового ринку. Компанія з лістингом на Варшавській фондовій біржі працює в напрямках розвитку і видобутку природного газу і нафти, імпорту та експорту. Крім цього, PGNiG через свої дочірніми компаніями займається зберіганням, продажем і розподілом природного газу, а також виробництвом тепла та електроенергії.

Компанія PGNiG активно поставляє природний газ в Україну, продаючи його на кордоні з 2016 року. У 2017 році PGNiG поставила на український ринок рекордні 700 млн куб.м, що вдвічі перевищує обсяги, поставлені в 2016 році.

Крім цього, в 2017 році були укладені договори на транспортування і зберігання природного газу між компанією PGNiG і АТ "Укртрансгаз", що створило необхідні умови для виходу компанії PGNiG на внутрішній ринок України.

економічна правда

Новости