Рістретто як правильно готувати

  1. Рецепт правильного ристретто від професіоналів

Опубликованно 24 липня 2014 р 11:35:15 в рецепти

рецепти

Секрет здорової бадьорості італійців поміщається в глотці густого ароматного ristretto, який часто називають «коротким еспресо». При однаковій дозі меленої кави порція ристретто вдвічі менше еспресо і майже наполовину швидше готується. Завдяки цьому з зерен виділяються тільки найцінніші речовини і масла, що роблять напій корисним і насиченим. Саме за фортецю і багате післясмак ристретто в Італії вважають справжнісіньким з усіх видів натуральної кави.

Рецепт правильного ристретто від професіоналів

Розкрити переваги справжнього ристретто під силу тільки досвідченому бариста. Оскільки в приготуванні напою дуже важливо витримувати режими температур і часу, що дозволяють домогтися потрібної концентрації смаку і ароматів. Пропонуємо рецепт правильного ристретто від професіоналів - експертів в питаннях технології і якості гарячих напоїв.

Для приготування порції популярного у італійців ристретто необхідні 7 г меленої кави. Переважно зерна темної або середнього обсмаження. Обсяг використовуваної води - в межах 20 мл, тому кава вистачає приблизно на два ковтки.

Обсяг використовуваної води - в межах 20 мл, тому кава вистачає приблизно на два ковтки

Від еспресо ристретто відрізняє практично повна відсутність кофеїну, який не встигає виділитися за 15-20 секунд приготування напою. Саме тому ристретто менш гіркий, але дуже багатий на смак. 20 секунд цілком достатньо, щоб в каві потрапила концентрована суміш вітамінів, мінералів і кавових масел, що наділяють ристретто неповторними щільністю, насиченістю і ароматом.

Посуд для напою повинна бути прогрітій, щоб разом з віддачею тепла ристретто не позбавився свого яскравого смаку. Стакан-шот дозволяє краще розгледіти його високу і більш щільну, ніж у еспресо пінку. У правильно завареного ристретто не повинно бути видно білих плям, які свідчать про вміст у напої кофеїну.

Рівне 7 г мелених кавових зерен рівномірно розподіляються в ріжку-холдері. Поверхня темперою до формування спресованої кавовій таблетки. Необхідні для приготування напою 90 ° досягаються попередніми проливання води через групу. Екстракція смакових речовин і аромамасел в кавомашині відбувається під тиском 9 бар.

Закріпивши холдер з кавою і підставивши розігрітий стакан-шот, включаємо протоку до 20 секунд. Після припинення протоки ретельно очищаємо ріжок і закриваємо групу кавомашини. Тепер можна сміливо пробувати на смак маслянистий ристретто.

Варто пам'ятати, що приготований таким способом кава підсилює обмін речовин, тому їм краще насолоджуватися після щільного сніданку чи обіду.

Устаткування для приготування кави представлено в нашому магазині в розділах « Кавові »І« кавомолки »

Варто звернути увагу:Варто звернути увагу:

Виробник: Nuova Simonelli, Італія. Напівавтоматична кавоварка з капучинатором. Продуктивність: 60 чашок / день. Панель для підігріву чашок. Обсяг бойлера: 5 л. Колір чорний. Потужність: 2кВт

Варто звернути увагу:Варто звернути увагу:

Виробник: Iberital, Іспанія. Вбудована кавомолка: немає. Капучинатор. Платформа для підігріву чашок: так. Обсяг бойлера: 10,5 л. Напруга: 220 / 380В. Потужність: 3,0 кВт

Варто звернути увагу:Варто звернути увагу:

Виробник: Nuova Simonelli, Італія. Продуктивність: 9г / год. Ємність бункера: 1 кг. Металеві жорна: 65мм. Колір чорний. Потужність: 0,29кВт

Новости