Росавіація анулює сертифікат авіакомпанії "Татарстан"

Фото: LuisJouJR / flickr.com

Федеральне агентство повітряного транспорту відкликає сертифікат експлуатанта ВАТ «Авіакомпанія" Татарстан "» з 31 грудня 2013 року. Рішення було прийнято після перевірки авіаперевізника, розпочатої, в свою чергу, після краху літака в Казані.

Те, що Росавіація відкличе дозвіл «Татарстану», можна було припустити на початку грудня, - зробити це запропонувала спеціальна комісія федерального агентства. Менеджери авіакомпанії просили чиновників почекати і не відбирати сертифікат до 15 січня, щоб завершити програму польотів і уникнути проблем з уже проданими квитками, але чиновники не прийняли прохання до уваги.

Авіакатастрофа, через яку Росавіація вирішила перевірити «Татарстан», трапилася 17 листопада . Пасажирський Boeing 737 при заході на посадку втратив швидкість і врізався в землю, загинули всі 50 осіб, що знаходилися на борту.

Компанія «Татарстан» - національний перевізник Республіки Татарстан, була створена в 1999 році. Перевізник літає як в міста Росії, так і в Азію і Європу, всього обслуговує 40 напрямків. У 2012 році послугами авіакомпанії скористалися 473,8 тисячі пасажирів.

Читайте також - Авіакомпанія "Татарстан": довга дорога до катастрофи →

- Катастрофа в Казані: відео катастрофи літака →

- «Татарстан»: здається, пілот вперше в житті йшов на друге коло →

Новости