Розмір дитячої шапки, таблиця розмірів, як вибрати

  1. Як визначити розмір шапки для дітей
  2. Таблиця розмірів дитячих шапок
  3. Як правильно вибрати шапку для дитини
  4. Вибір шапок на зиму
  5. Осінньо-весняні шапки

У наш час існує величезний вибір шапок для дітей. Це і звичайні шапки, і панамки, і кепки, капелюхи. Асортимент більш ніж достатній. Вони допомагають урізноманітнити гардероб, зробити зі звичайних непримітних нарядів святковий, яскравий, унікальний. Найчастіше красива оригінальна шапка може з легкістю підняти настрій. Однак, все це буває в тому випадку, якщо вона підібрана ідеально і якщо в ній не відчувається дискомфорт.

Однак, все це буває в тому випадку, якщо вона підібрана ідеально і якщо в ній не відчувається дискомфорт

На сьогоднішній день дуже складно вгадати з розміром, так як у різних виробників можуть бути свої похибки в його визначенні. В основному доводиться міряти, а потім вже приймати рішення про покупку. Як бути, якщо покупка здійснюється для дитини? Мало хто тягає своїх діток по магазинах і змушує все міряти, а вже тим більше, якщо це немовля.

З шапками трохи простіше, так як існують певні критерії у визначенні їх розміру. Це дуже важливо, тому що не можна щоб шапка здавлювала голову, або ж якщо вона буде велика, то взимку є ймовірність застудити голову.

Як визначити розмір шапки для дітей

Отже, як правильно визначити розмір дитячої шапки, спробуємо розібратися нижче. Що ж взагалі таке розмір шапки? Під ним розуміють довжину окружності голови, вимірюють її зазвичай в сантиметрах. Для визначення потрібного розміру важливо в першу чергу правильно виміряти окружність голови, так як розмір дитячої шапки або чепчики впливає не тільки на красу і естетичність, але і на здоров'я дитини. Якщо чепчик виявиться більшим, то коли дитина буде перевертатися, він зможе налезть на обличчя і дитині буде важко дихати.

Щоб визначити розмір головного убору, виробники зазвичай використовують вік і зростання дитини, як правило беруться усереднені показники. Вони є універсальними і не залежать від статі малюка, змінюватися може тільки дизайн.

Давайте розберемо, як дізнатися розмір голови дитини і правильно заміряти окружність голови. Помічником тут може стати кравецькі сантиметр або звичайна нитка з лінійкою. Обкрутити голову потрібно горизонтально, проводячи ниткою над вухами і бровами до потилиці. Таким чином, зазначена цифра і буде відповідати розміру шапки.

При цьому у різних виробників можуть бути розроблені свої визначення розміру. Деякі виробники вказують розмір шапки через 2 см або навіть 4 см. Бувають випадки використання подвійного розміру (наприклад, 36-38, 40-42), або ж додатково вказують розмір для певного віку з досягненням певного зростання. В добавок, іноді можуть вказувати букви латинського алфавіту, які означають розмір дорослої одягу.

Вгору до змісту

Таблиця розмірів дитячих шапок

Для того, щоб полегшити вибір необхідного розміру, існують таблиці розмірів дитячих шапок і чепчиків. Вік і зростання дитини найчастіше є визначальними складовими розмірної сітки. Наведемо приклад такої таблиці нижче.

ВікЗростання, см.Розмір

0-3 міс. 50 - 56 35 3 міс. 56-62 40 6 міс. 62-68 44 9 міс. 68-74 46 12 міс. 74-80 47 18 міс. 80-86 48 2 роки 86-92 49 3 роки 92-98 50 4 роки 98-104 51 5 років 104-110 52 6 років 110-116 53 7 років 116-122 54 8 років 122-128 55 9 років 128 134 56 10 років 134-140 56 11 років 140-146 57 12 років 146-152 58

Виходячи з таблиці, можна побачити, що розмір дитячих шапок за віком змінюється по-різному: до року у дитини збільшується набагато стрімкіше, ніж після року. Це потрібно враховувати, так як не варто накупати сильно багато шапок одного розміру в цей період. Одного розміру може вистачити всього лише на 1-3 місяці, тому можна відразу брати і шапки розміром побільше. У будь-якому випадку вони знадобляться трошки пізніше.

Також можна відзначити, що зазвичай обхват голови хлопчиків і дівчаток в певному віці може відрізнятися, а відповідно і розмір слід підбирати різний. Розміри шапок для хлопчиків до року зазвичай на 1-2 см більше, ніж розміри шапок для дівчаток. Далі цей показник може зрівнятися або піти більш індивідуально.

Вгору до змісту

Як правильно вибрати шапку для дитини

Таким чином, з визначенням розміру ми розібралися, але питання як вибрати шапку для дитини залишається відкритим. Вибір дуже великий. На полицях магазинів можна знайти шапки різних розмірів, форм, фасонів, кольорів, тому визначити часто досить складно.

В першу чергу потрібно розуміти, що існують такі види дитячих шапок: демісезонні (осінь-весна) і зимові. Бажано спочатку придбати верхній одяг, а потім вже під неї підбирати шапку, адже так буде набагато простіше. Поєднання стилю і кольору тут досить важливо. Це не тільки буде гармонійно виглядати, але і сприяти розвитку смаку у дитини.

Не потрібно вибирати шапку такого тону, як комбінезон. По-перше - це зайва трата часу, а по-друге - досить нудно. Краще поєднувати 3-4 кольору в загальному вбранні, головне не переборщити.

Щоб правильно підібрати шапку, потрібно дивитися на фасон верхнього одягу, звертати увагу на наявність капюшона, щоб визначити необхідний ступінь її теплоти. У ній повинно бути і не жарко, і не холодно. Для діток до року шапки повинні бути більш щільні, що прикривають лоб до брів, а для дітей старшого віку можна трошки відкрити лоб. Також важливо, щоб вона щільно прикривала вуха.

Вгору до змісту

Вибір шапок на зиму

Отже, зимова шапка для дітей вибирається залежно від наявності капюшона на верхньому одязі. Якщо він відсутній, то варто підібрати дві шапки, з яких одна буде тепла вушанка на випадок сильних морозів, а друга - звичайна вовняна для більш теплої погоди.

При наявності капюшона також слід поміряти його поверх шапки, так як бувають випадки, що він просто може не налезть. Також якщо горловина зимового комбінезона щільно прилягає, то з фасонів можна вибрати звичайні шапки з вушками або на завязочках. Якщо ж горловина широка, то зручніше буде купити шапку-шолом.

Шапку обов'язково слід одягати по погоді. Зимову шапку дитині необхідно одягати восени вже при + 2 ° C, а новонародженому - при + 4 ° C. Якщо температура опускається до -10 ° C і нижче, то слід одягати вже утеплену хутряну шапку, або одягнути зверху капюшон.

Навесні слід знімати зимову шапку при температурі 0 ° C - + 2 ° C, а новонароджених - при + 2 ° C - + 4 ° C. Перегрів може спричинити за собою застуду, тому необхідно уникати виділення поту через спеку. Переважно, звичайно, натуральні матеріали, так як в них голова дихає, але на жаль і ціни на такі вище.

Простота застібки теж грає важливу роль. Чим простіше шапка застібається, тим краще, а в ідеалі, щоб взагалі не було ніяких застібок, як наприклад, в шапці-шоломі, щоб дитина могла самостійно її одягати.

Вибираючи зимову шапку дитині, слід звернути увагу також, яким чином її можна прати, так як за зиму як мінімум один раз це доведеться зробити. Якщо шапка була куплена з натурального хутра, то вона підлягає тільки хімчистці. Що стосується вовняних шапок, то більшість з них дозволяється прати в машинці при низькій температурі (до 30 ° C).

Вгору до змісту

Осінньо-весняні шапки

Демісезонні дитячі шапки бувають з таких матеріалів, як шерсть, фліс або бавовна. Тож не дивно, що на весну і осінь рекомендуються натуральні матеріали. В даний сезон ще більш важливо щоб шкіра дихала. При наявності капюшона кращим варіантом буде бавовняна шапка, вовняну ж взагалі купувати не обов'язково. Решта критеріїв вибору мало чим відрізняються від вибору зимових шапок.

Демісезонні шапки зазвичай одягають при температурі нижче +15 ° C і вище 0 ° C - + 2 ° C. При цій температурі слід одягати щільно закривають вуха шапки. Трохи тепліше до 16 ° C можна одягнути вже більш легку тканинну шапку. Звертати увагу також слід і на застібку, і на особливості прання.

Загалом кажучи, завжди можна підібрати модні шапки для хлопчиків і стильні шапки для дівчаток. Різноманітність фасонів, кольорів, прикрас радує око на вітринах багатьох магазинів. Однак, потрібно пам'ятати, що краса звичайно добре, але найголовніше - це тепло, затишок і зручність, які повинен відчувати кожна дитина, надягаючи ту чи іншу шапку. Правильно підібраний розмір вкрай важливий для цього, тому підходити до вирішення даного завдання потрібно вкрай серйозно, адже це запорука здоров'я і комфорту вашого малюка.

Як бути, якщо покупка здійснюється для дитини?
Що ж взагалі таке розмір шапки?

Новости