Розміри духової шафи вбудованого

  1. стандартні габарити
  2. нестандартна висота
  3. нестандартна ширина
  4. глибина
  5. Відеоматеріал

Купуючи будь-яку кухонну техніку, господині, в першу чергу, звертають увагу на її габарити. Це цілком розумно, оскільки ще на стадії проектування інтер'єру потрібно заздалегідь знати кількість і місце розташування всієї побутової техніки. У цій статті ми розглянемо розміри духової шафи вбудованого, критерії його вибору, адже практично кожна господиня любить, якщо не кожен день, то час від часу балувати своїх домочадців цікавими запеченими стравами. до змісту ↑

стандартні габарити

Велика частина модифікацій духовок, що є у продажу, має стандартні параметри:

  • Ширину - 600 мм.
  • Глибину від 500 до 550 мм. Максимальна глибина жарочного пристосування становить 60 см. В іншому випадку - вбудувати духовку в меблевий гарнітур буде навряд чи можливо.
  • Розміри по вертикалі становлять 60 см, якщо дивитися по зовнішньому габариту.

Важливо! Проектуючи дизайн кухні, слід ретельно продумати місце установки духової шафи. Щоб отримати дійсно комфортну обстановку, скористайтеся корисною інформацією з наших постів:

Важливо! При цьому, в продажу нерідко можна зустріти агрегати з відхиленням параметрів в ту або іншу сторону. Духовка може мати невелику ширину і глибину, або - навпаки, бути надмірно високою в порівнянні зі стандартами, але, в той же час, цілком влаштовувати конкретного покупця.

до змісту ↑

нестандартна висота

До цієї категорії відносяться, наприклад, все багатофункціональні прилади, що виконують одночасно роботу мікрохвильової печі. Вони відрізняються невеликою висотою:

  • Яскравий приклад - жарова прилад Samsung FQ115T002 з розмірами 460х599х525 мм (висота-ширина-глибина). Але це - далеко не рекордно маленька висота з можливих варіантів.
  • Для тих споживачів, які хочуть придбати малогабаритне багатофункціональний пристрій, слід звернути увагу на Foster 7170052, з висотою 36 см.

Важливо! Можливий варіант, коли габарити духової шафи вбудованого по вертикалі можуть бути більше стандартних. Перш за все, це відноситься до конструкцій, що складається з двох духовок: одна - побільше розмірами, інша - над нею, служить додатковим, не така велика і має базовий набір програм. Розмістити 2 камери без шкоди для функціональності при стандартній висоті 600 мм, нереально. Тому, висота подвійних духовок становить 90 см. При цьому, по ширині і глибині такі прилади укладаються в стандарт. Приклад подібної техніки - Candy DUO 609 X.

до змісту ↑

нестандартна ширина

Нестандартні розміри духової шафи вбудованого електричного по ширині - досить часте явище. Особливо зручна вузька техніка, якщо має бути її вмонтувати в компактні меблі. Типовий приклад - Simfer B 4104 ZERM, з шириною всього 450 мм. При цьому треба віддавати собі звіт в тому, що і за іншими параметрами така електродуховка буде далеко не гігантської. Про запіканні цілком гусячої туші, різдвяної індички або пирозі в кілька ярусів доведеться забути.

Важливо! У ряді країн, де велика квартира - це норма, стандартними вважають духовки 900 і 1200 мм. Однак в пострадянських країнах духові шафи електричні вбудовуються, розміри яких такі великі, не набули великого поширення. Але при бажанні такі прилади можна придбати без проблем.

Яких би розмірів не була духовка, в процесі її експлуатації на стінах залишаються краплі жиру. Їх обов'язково потрібно періодично очищати. Дізнайтеся відмінності різних систем очищення духовки .

до змісту ↑

глибина

Оптимальна по ергономічності, стандартна глибина стільниці становить 600 мм. Цей параметр був встановлений дослідним шляхом, як найбільш зручний. Але що робити, якщо доводиться вбудовувати духовку не під стільницю, а в невеликій підвісна шафка? Природно, що стандартна глибина тут не підійде. Для компактних електродуховок цей параметр становить 450 мм. Kronasteel IGG тисячі шістсот тридцять чотири EG INOX - наочний приклад. У цій та подібних моделей ширина і висота трохи менше, ніж у звичайних модифікацій.

Важливо! Чи плануєте купити духову шафу і ніяк не можете вибрати? Ми підготували для вас окремий огляд кращих моделей духовок .

до змісту ↑

Відеоматеріал

При проектуванні кухонного приміщення приділяйте питань габаритів побутової техніки, якщо не першорядне, то вже точно важливе значення. Якщо заздалегідь не продумати ці питання, то вбудувати конструкцію в меблі буде або проблематично або зовсім не можна. Обміняти товар в магазині або щось придумати з уже наявними меблями, в принципі, можна, але досить накладно і зажадає додаткових витрат часу.

Але що робити, якщо доводиться вбудовувати духовку не під стільницю, а в невеликій підвісна шафка?
Чи плануєте купити духову шафу і ніяк не можете вибрати?

Новости