Розумні пристрої Xiaomi. Частина 3: IP-камера MiJia White Smart і світлодіодна RGBW-лампа Yeelight

Ми вже встигли познайомитися з цілим спектром «розумних» пристроїв самої Xiaomi і споріднених їй компаній: електрочайником-термостатом MiJia , Очищувачем повітря Mi Air Purifier 2 , подовжувачем Smart Power Strip і датчиком Flower Care для моніторингу рослин, а також парою LED-світильників , Включаючи настільну лампу MiJia. У третій частині огляду «розумного» будинку Xiaomi поговоримо лише про двох пристроях: ще однієї лампочки - Yeelight з цоколем E27 - і IP-відеокамери MiJia White Smart. Як завжди, для початку рекомендуємо ознайомитися з першою частиною огляду, в якій було розказано про ПО Mi Home і про світлодіодному нічнику Yeelight. Ось з Yeelight - тільки іншого - і почнемо. Для всіх продуктів цього бренду є одне уніфіковане додаток, а, крім того, функціонально нічник і лампочка розрізняються несильно.

# RGBW-лампа Yeelight LED Bulb Color (YLDP02YL)

В описі продукту присутня деяка плутанина. На сайті Xiaomi і китайської версії Yeelight , А також на Gearbest , Де лампа і була придбана, зазначено, що вона має цоколь E27 і розрахована на живлення від мережі 220 В 50 Гц. А ось на сторінці для США йдеться, що у неї цоколь E26 і харчується вона від 120 В 60 Гц, хоча індекс продукту всюди один і той же. Є підозра, що фактично існує всього одна універсальна модель. Втім, на форумі розробники ще в минулому році говорили, що буде створена окрема версія на 100 В, а поки можна використовувати модель на 220 В, просто максимальна яскравість у неї буде менше. Тим дивніше спостерігати на сайті одну і ту ж модель лампочки Yeelight LED Bulb White (YLDP01YL) з різною колірною температурою - їх, схоже, теж не дві, а одна.

Ми вже встигли познайомитися з цілим спектром «розумних» пристроїв самої Xiaomi і споріднених їй компаній: електрочайником-термостатом   MiJia   , Очищувачем повітря Mi Air   Purifier 2   , подовжувачем   Smart Power Strip   і датчиком   Flower Care   для моніторингу рослин, а також   парою LED-світильників   , Включаючи настільну лампу MiJia

RGBW-лампа Yeelight LED Bulb Color (YLDP02YL)

Ну да ладно, це не так важливо - в будь-якому випадку в характеристиках зазначено, що RGBW-версія споживає 9 Вт, а заявлений термін служби складає 25 000 годин. У лампі встановлені 19 світлодіодів: 9 білих і 10 кольорових. Ні виробник (ймовірно, CREE), ні значення CRI ( індексу передачі кольору ) Для них не вказуються. Для змішування кольорів (до 16 млн відтінків) використовується якась запатентована технологія SLiX, докладний опис якої відсутній. Колірна температура може варіюватися від 1 700 до 6 500 K, а заявлений рівень світлового потоку складає до 600 люмен (при 4 000 K). За суб'єктивними відчуттями, перехід між квітами у даній лампи все ж «м'якше» і плавніше, ніж у нічника, і з ростом яскравості основний колір краще «зберігається», а не просто розбавляється білим. І так, кольору у них не зовсім збігаються при однакових налаштуваннях.

Сама по собі лампа значно більші і масивніші звичних «колб» під цоколь E27, так що можливі випадки, коли вона просто не влізе в світильник чи виявиться занадто важкою для нього. Висота лампи дорівнює 120 мм, а діаметр найширшої частини - 55 мм. Маса: 180 г. Зверху лампа накрита Світлорозсіювачі з молочно-білого пластику. Підстава зроблено, як стверджується, з алюмінію і покрито пластиком ... під алюміній. Управління здійснюється за допомогою Wi-Fi 802.11n (2,4 ГГц). Процес установки гранично простий - лампу треба вкрутити в патрон і подати харчування, після чого її можна буде підключити в додатку Yeelight. Для скидання налаштувань треба п'ять разів поспіль включити і вимкнути лампу з інтервалом в три секунди між перемиканнями.

Управління лампою здійснюється так само, як у Yeelight Bedside , - переміщенням точки по площині для вибору кольору або температури і яскравості. Режими роботи не змінилися: вибір кольору (в тому числі з уже наявних зображень або прямо з камери телефону), вибір температури, переливи з чотирьох обраних кольорів, а також вибір одного з шаблонів освітлення. Правда, за час, що минув з моменту виходу першого огляду, додаток злегка оновився. У ньому якраз змінилася організація шаблонів - збережені користувачем шаблони і встановлені тепер знаходяться на різних вкладках.

Готових шаблонів для Yeelight LED Bulb Color більше, ніж для нічника, - вісім штук. Першими йдуть сценарії імітації заходів і сходів сонця - поступова зміна кольору і яскравості протягом 15 хвилин. Це нібито полегшить процес засинання і ранкового підйому. У сучасних містах з їх світловим забрудненням і збитим режимом дня комусь ці імітації дійсно зможуть допомогти. Всі інші шаблони зводяться все до тих же переливам або фіксованому кольором. До першої категорії відносяться «Романтика» (Romance, варіації на тему рожево-фіолетового освітлення) і «Свято» (Happy Birthday, відтінки жовтого і помаранчевого).

Шаблони «Ніч» (Night) і «Побачення» (Dating Night) - це неяскравий світло жовтих тонів, без домішки синьої компоненти. У «Кіно» (Movie), навпаки, упор на синій колір. Нарешті, шаблон «Домашній» (Home) - єдиний «безбарвний» режим з температурою 3200 K. Нарешті, є ще одна цікава функція - Music Mode. Якщо смартфон підключений до домашньої мережі Wi-Fi, як і лампа, то при активації цього режиму мікрофон смартфона «слухає» звуки навколо і в залежності від них змінює колір лампи. Виходить така собі простенька система світломузики, яка, правда, не завжди коректно працює.

RGB (W) -Пристрої можна об'єднувати в групи і управляти ними одночасно. В цьому випадку будуть доступні тільки підтримувані усіма пристроями шаблони. Лампи можна об'єднувати в групи і задавати для них сценарії автоматизації освітлення, яких за замовчуванням всього чотири: втеча з дому і прихід додому, відхід до сну і пробудження. Вони доступні тільки для пристроїв з управлінням по Wi-Fi. Крім того, є звичні розкладу включення / вимикання, а також таймер зворотного відліку (до 60 хвилин). Лампа вміє запам'ятовувати і відновлювати своє попереднє стан після скидання харчування, але можна і вибрати режим освітлення за замовчуванням.

Також можна скористатися стандартними засобами автоматизації Mi Home, але набагато цікавіше те, що лампа надає відкритий API для інтеграції з іншими системами управління «розумним» будинком або окремими додатками. А з недавніх пір підтримується і IFTTT , Але поки не в усіх регіонах, а на китайських серверах цей сервіс не буде доступний. Розробники активно спілкуються з користувачами на форумі , Де обговорюються проблеми і пропонуються нові ідеї. Питання безпеки всього цього добра поки залишається відкритим. Усередині локальної мережі управління здійснюється по незахищених каналу, а ось з взаємодією з хмарою у Yeelight начебто все не погано .

Лампу Yeelight LED Bulb Color можна купити приблизно за тисячу-півтори рублів. Багато це чи мало? Ну, наприклад, ціна на схожі лампи Philips HUE доходить до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за штуку. Найпростіші кольорові LED-лампи з керуванням по Wi-Fi в китайських онлайн-магазинах коштують менше тисячі рублів, але з ними не все так просто в плані якості, рівня підтримки ПЗ та можливості інтеграції з іншими елементами «розумного» будинку. Так що варіант від Yeelight в цілому хороший. Окреме питання - чи так уже потрібна подібна система освітлення, тому що навіть повне переоснащення однієї кімнати може обійтися в круглу суму. І так, як зазвичай нагадаємо, що в РФ офіційно ці лампи не продаються і гарантійними зобов'язаннями виробника не покриває. Але купити всього одну лампочку і погратися з нею, мабуть, варто.

Технічні характеристики RGBW-лампи Yeelight LED Bulb Color (YLDP02YL) Матеріал корпусу пластик, алюміній Колірна температура, К 1700-6500 Потік, лм 600 (при 4000 K) CRI Немає даних Світлодіоди, шт. 19 Число кольорів 16 млн Габарити, мм Ø 120 × 55 Маса, кг 0,18 Харчування 220 В 50 Гц, цоколь E27 Управління Wi-Fi 802.11 b / g / n (2,4 ГГц) Ціна, руб. 1 100 (на момент написання статті)

Якщо Ви помітили помилку - виділіть необхідний текст і натисніть CTRL + ENTER.

Багато це чи мало?

Новости