ews Sa e lehtë është të ndryshosh foshnjen e pelenës

Новости

Виды арт терапии
Термин «арттерапия» («art» — искусство, «arttherapy» — терапия искусством) значит исцеление пластическим изобразительным творчеством с целью выражения собственного психоэмоционального состояния. В первый

Организация свадеб в москве
Оформление и http://isp.dn.ua/video/131516-proekty-ban-3-na-4-iz-brusa/ 16-11-2013, 17: 36 Решили заняться свадебным делом? Тогда читайте, что для этого нужно и сколько

Мониторинг серверов майнкрафт 1
Сервера Minecraft - что все-таки это такое? Обычно, все люди, которые играют в игру Minecraft по онлайну проводят все свое игровое время на каком или сервере. Наш веб-сайт посвящается конкретно данным

Сделать силиконовую форму своими
В строительстве нередко употребляют формы, чтоб создавать разные изделия и продукцию. Самые главные из их — это полимерные и силиконовые. В их может быть заливать не только лишь гипс и бетон, их также

Что лучше подарить маме на новый
Просто волшебно, что посреди окружающей нас сероватой и скучноватой обыденности находятся такие примечательные и волшебные празднички, как Новый год, когда у нас возникает красивый повод для того, чтоб

Свадебное платье в стиле ампир
Свадебные платьица в стиле ампир популярны во все времена! Но в последние пару лет они пользуются просто большой популярностью посреди невест! Они легкие, воздушные, комфортные, женственные, обыкновенные,

Оса эгида купить
  «Стражник» и «Эгида» представляют собой бесствольные пистолеты 1-го класса, под один и тот же патрон, который, пожалуй, является самым действенным для травматического орудия, в плане законной самообороны.

Html купить юнкер 5
Юнкер - 3 очами обладателя. Вступление. редисловие. Для начала привожу типовое описание Юнкера - 3 с 1-го из веб-сайтов (нужно отметить, что описания на различных веб-сайтах отличаются очень некординально,

Проверить штрафы по номеру водительского
Проверка осуществляется по данным тс. Необходимо отметить, что, используя этот сервис, не надо вводить никаких индивидуальных данных водителя, потому проверку может произвести хоть какой, у кого есть

Грин плаза донецк адрес
«Green Plaza» — новый торгово-офисный центр формата LIFE STYLE, расположенный в самом центре Донецка — на скрещении улицы Артёма и Садового проспекта. Здание центра гармонически вписывается в общую композицию

Новогодняя упаковка
Подарочные пакеты в коллекциях
Бумага подарочная
Коробки
Крафт пакеты
Ленты атласные
Папирусная бумага тишью
Рафия
Упаковка для вина
Целофан
Шнуры
Коллекции

 

Sa e lehtë është të ndryshosh foshnjen e pelenës

 1. Ditët e para të fëmijës Trupi i fëmijës në tre ditët e para merr shpagimin e feces origjinale, feces...
 2. Kur të ndryshoni një pelenë - para se të ushqeni ose pas
 3. Gjumi i shëndoshë është një garanci për shëndetin
 4. Përfitim ose dëm
 5. Si ta ndryshoni vajzën e pelenës
 6. Si të ndryshoni djalë pelenë

Ditët e para të fëmijës

Ditët e para të fëmijës

Trupi i fëmijës në tre ditët e para merr shpagimin e feces origjinale, feces ndodhin më shumë se nëntë herë në ditë. Konsistenca është mjaft e trashë, kështu që duhet të përdorësh pelena. Ndryshimi i pampers do të ketë mjaft shpesh: një herë në çdo dy - tre orë. Sa më shpejt të jetë rregulluar dieta, frekuenca e lëvizjeve të zorrëve do të ulet.

Si të ndryshoni një pëlhurë me lajle për një të porsalindur ? Nëse fëmija ka prekur, menjëherë duhet të hiqni pelenën e ndotur dhe të lani gomarin e foshnjës dhe organet gjenitale me sapun të butë të foshnjës, nëse është e nevojshme, përdorni pluhur ose një krem ​​të veçantë nën pelenat.

Zgjedhja e pelenës

Zgjedhja e pelenës

Blerja e pelenave duhet të jetë me cilësi të mirë, sipas madhësisë dhe peshës së foshnjës. Për fëmijët e ditëve të para të jetës, paketat kanë etiketën NB, që do të thotë në përkthim nga anglishtja - porsala. Ekspertët rekomandojnë përdorimin e tyre. Për pyetjen: sa ju nuk mund të ndryshoni pelenë , një përgjigje e caktuar nuk ekziston. Me kalimin e kohës, nëna dhe fëmija zhvillojnë taktikat e tyre individuale.

Zgjedhja e një pelenë, ju duhet të marrin në konsideratë: kapacitet, gome me rregullueshme, hypoallergenicity e këtij lloji të produktit për fëmijët. Për fat të keq, alergjia e pelenave shpesh është më e zakonshme se ushqimi.


Do të jetë gjithashtu interesante për të lexuar Si të largojmë një fëmijë nga duart

Kur të ndryshoni një pelenë - para se të ushqeni ose pas

Është e këshillueshme që të kryeni të gjitha procedurat e një plani të tillë përpara se të ushqeheni, kështu që ndërsa hahet foshnja, asgjë nuk shqetësohet dhe nuk shkëputet. Ka raste kur është e nevojshme për të ndryshuar pelenë edhe gjatë ushqyerjes, por kjo ndodh rrallë.

Gjumi i shëndoshë është një garanci për shëndetin

Gjumi i shëndoshë është një garanci për shëndetin

Ndryshimi i pelenës është i nevojshëm mesatarisht një herë në dy orë. Por a duhet ta zgjojmë foshnjën dhe ta ndërroj pelenë gjatë natës? Përgjigjja është e thjeshtë: nëse nuk ka nevojë, nuk shihni shenja të dukshme të shqetësimit dhe gjumi i fëmijës është i shëndoshë, nuk duhet ta zgjoni fëmijën.

A duhet ta ndryshoj pelenën nëse fëmija është duke fjetur gjatë orëve të ditës? Shumë nënave ankohen se pas ndërrimit të pelenës, foshnja nuk bie mirë dhe bëhet e kapriçuar. Këtu zbatohet e njëjta princip si gjatë natës: ndryshimi në rast nevoje urgjente.

Përfitim ose dëm

Eksperimentet dhe studimet e shumta kanë treguar se me përdorimin e duhur të efektit serrë nuk ndodh. Kjo nuk do të thotë se i porsalinduri mund të jetë në pelenë gjatë tërë kohës. Pelenë duhet të ndryshohet rregullisht.

Besohet se përdorimi i zgjatur i pelenave për djemtë është i dëmshëm për shkak të mbinxehjes së testiseve dhe për vajzat është e mbushur me infeksione për shkak të baktereve që shumëfishohen në një mjedis me lagështi.

Nëse shpesh ndërroni pelenë, rreziku i komplikimeve pas përdorimit reduktohet në zero.

Si ta ndryshoni vajzën e pelenës

Si ta ndryshoni vajzën e pelenës

Moms e vajzave duhet t'i kushtojnë vëmendje të veçantë higjienës:

 • për të larë gomarin dhe organet gjenitale duhet të jenë ujë të ngrohtë;
 • fshij nevojën e labirintës në drejtim të priftërinjve, në mënyrë që të mos bartin bakteret në mitër;
 • për të shmangur marrjen e sapunit brenda, në mukozën, në moshë të re për të përdorur sapun sa më rrallë të jetë e mundur;
 • për acarim përdorni ilaçe speciale anti-inflamatore.

Duhet mbajtur mend se vajza juaj do të jetë një nënë, kështu që duhet të kujdeseni për shëndetin tuaj nga djepi dhe lani fëmijën më shpesh .

Si të ndryshoni djalë pelenë

Si të ndryshoni djalë pelenë

Prindërit e djalit duhet të jenë po aq të ndjeshëm ndaj shëndetit të fëmijës së tyre. Sapo të pastrohen pelenat e përdorura, ju duhet:

 • fshij testikujt dhe penis në anën e gomarit;
 • përdorni ujë të ngrohtë për larje dhe, nëse është e nevojshme, përdorni sapun ose fshin me lagështi;
 • lëkura në organet gjenitale nuk tërhiqet;
 • pas vendosjes në pelenë të pastër, organi seksual duhet të vendoset në mes, në mënyrë që të mos ketë rrjedhje.

Nëse zbuloni efektet negative të pelenave në lëkurën e foshnjës, nuk dini të ndihmoni fëmijën, kontaktoni dermatologun tuaj për ndihmë.

Ne rekomandojmë të lexoni

Por a duhet ta zgjojmë foshnjën dhe ta ndërroj pelenë gjatë natës?

 

 

 

 

 

 

 

 

+38 (097) 907 58 68;     skype: dyimovochka84;       ICQ: 586 315 593
Недвижимость