Сердолік камінь, його властивості та характеристики

  1. природа сердоліку
  2. Класифікація сердоліку
  3. Сфера застосування сердоліку
  4. Лікувальні властивості сердоліку
  5. Сердолік і магія
  6. Зодіак і сердолік

Багато мінерали привертали увагу людей з давніх часів своїми унікальними неповторними кольорами і властивостями Багато мінерали привертали увагу людей з давніх часів своїми унікальними неповторними кольорами і властивостями. Таким природним каменем, що вражає своєю красою є сердолік. Напівпрозорий мінерал з колірною гамою від червоно-коричневого до жовтого кольору, з туманними розлученнями, має цікаві магічними властивостями.

природа сердоліку

Для геологів сердолік є однією з різновидів   халцедону   , Який являє собою оксид кремнію з домішками заліза, кількість якого визначає спектр його забарвлення від червоно-коричневих до помаранчевих тонів Для геологів сердолік є однією з різновидів халцедону , Який являє собою оксид кремнію з домішками заліза, кількість якого визначає спектр його забарвлення від червоно-коричневих до помаранчевих тонів. Залежно від переважання того чи іншого відтінку халцедон називають:

  • сердоліком - мінерали оранжевого кольору з відтінком червоного, жовтого або рожевого;
  • КАРНЕОЛ - темні камені, з переважанням червоно-бурого кольору.

У природі сердолік зустрічається разом з іншими різновидами халцедонов, що утворилися в потоках вулканічної лави і їх жерлах У природі сердолік зустрічається разом з іншими різновидами халцедонов, що утворилися в потоках вулканічної лави і їх жерлах. За твердженням геологів забарвлення халцедону з'являється на поверхні вулканічних порід, під впливом сонячних променів.

Основні родовища сердоліку на території Росії, східних районах Сибіру, ​​в якутській регіоні, Бурятії, Читинської і Амурської областях. Родовища самоцвітів групи халцедону перебувають в Індійських штатах, Монголії, США в Основні родовища сердоліку на території Росії, східних районах Сибіру, ​​в якутській регіоні, Бурятії, Читинської і Амурської областях штаті Монтана, на Мадагаскарі, Уругваї, Бразилії.

Сердолік - це мінерал, що відрізняється великою різноманітністю забарвлень. Нікому не вдавалося знайти навіть близько схожі за забарвленням камені. Мінерали, в залежності від їх родовища мають особливі властивості, характерні тільки для певних місць:

У давнину камінь сердолік використовувався як засіб: для зміцнення серця, при захворюваннях щитовидної залози, лікування ясен полосканням водою, з витриманими в ній протягом 2 годин шматочків сердоліку, для лікування хронічного нежитю і гаймориту.

Класифікація сердоліку

Виготовлені обрядові вироби з сердоліку з вирізаним листочками конюшини, вважалися символом богині Ізіди Виготовлені обрядові вироби з сердоліку з вирізаним листочками конюшини, вважалися символом богині Ізіди. Такими прикрасами висловлювалося прохання до великої богині в заступництві, захист при житті і після смерті.

Колірний спектр халцедону кваліфікує цей камінь на кілька груп:

За своєю структурою халцедони можна розділити:

  • агати, мінерали з концентричними і прямолінійними смугами, Глазкова малюнком, з обрисами квітки і чорнильною плями;
  • енгідрос - різновид халцедону всередині кристалу має простору, заповнені водою;
  • дендрагат мінерал з включеннями кристалів марганцевих і залізних сполук.

Сфера застосування сердоліку

Використовують сердолік з давніх часів для виготовлення талісманів і амулетів, надаючи йому магічні властивості Використовують сердолік з давніх часів для виготовлення талісманів і амулетів, надаючи йому магічні властивості. При створенні ювелірних виробів вважалося обов'язкове обрамлення цього каменю золотом і сріблом. Цей мінерал своєї цінністю не перевищував тільки алмази , смарагд , перли і опал .

Цьому каменю особлива увага приділяється на Сході з давніх часів до сьогоднішніх днів. Персні, талісмани, амулети виготовляють не лише мусульмани, з століттями цей камінь, маючи властивості самоцвіту, став надбанням поціновувачів унікальних халцедонов. Цьому каменю особлива увага приділяється на Сході з давніх часів до сьогоднішніх днів

Сердоліки служили для прикраси статуеток, кубків, камеї, виготовлення різьблених печаток, ювелірних і ритуальних прикрас. Особливості кольору сердоліку використовували ювеліри на Русі. Вони обрамляли оклади ікон, митр і панагій сердоліком. У музеях можна милуватися витвором російських майстрів-ювелірів.

Лікувальні властивості сердоліку

Стародавні лікарі широко використовували властивості сердоліку в лікуванні багатьох захворювань Стародавні лікарі широко використовували властивості сердоліку в лікуванні багатьох захворювань. Застосовували самоцвіт в складі мікстур і різних складів в якості:

  • заспокійливий засіб;
  • відновлює сили компонента;
  • лікувальний засіб для захворювання легенів і сечостатевих органів;
  • компонента, що поліпшує дію ендокринної системи організму;
  • покращує роботу кровообігу.

З глибоких часів народні лікарі рекомендують носіння намиста, перснів, браслетів для попередження і лікування захворювань хребта, селезінки. Тим, хто страждає захворюванням щитовидної залози рекомендують носити намисто з сердоліку.

Використання властивостей сердоліку як очищає організм кошти не є перебільшенням або фантазією Використання властивостей сердоліку як очищає організм кошти не є перебільшенням або фантазією. Поранені, що носили на тілі камінь, швидко оправлялись від ран.

Бактерицидну дію сердоліку використовується медиками і народними цілителями в даний час. Настоянка розтертого в порошок оранжевого халцедону зміцнює зуби і дезінфікує порожнину рота після прийому їжі. Сучасні літотерапевт здатні підібрати для кожної людини свій камінь, який захистить від хвороб.

Сердолік і магія

Наділяючи кожен камінь певними якостями, древні люди вважали сердолік каменем захисником від чорної магії, охороняє власника від передчасної втрати життєвих сил Наділяючи кожен камінь певними якостями, древні люди вважали сердолік каменем захисником від чорної магії, охороняє власника від передчасної втрати життєвих сил.

У всіх країнах сердоліку надавали магічні здібності зберігати сім'ю і любов. Русичі використовували цей камінь як любовний талісман. Для греків сердолік - матеріал для створення весільних прикрас.

Особливе ставлення до сердоліку в країнах Сходу. Він служить до сьогоднішніх днів каменем для створення амулетів, для захисту його господаря від впливу недобрих чарів, наведення псування, впливу людей, пов'язаних з чорною магією.

Зодіак і сердолік

Всі звичаї, пов'язані з камінням прийшли до нас із давнини Всі звичаї, пов'язані з камінням прийшли до нас із давнини. Людині властиво бажання заглянути в майбутнє, знайти способи вберегти себе і своїх близьких від бід, неприємностей і хвороб. Тому в навколишньому світі він шукав такі можливості.

Красу природних каменів, їх загадковість люди пов'язували з магічним їх впливом. Деякі види каменів, стикаючись з тілом людини, надавали видиме вплив.

Теплий, притягальний вид мінералу наділений древніми здатністю зберегти силу таких прекрасних сил, як любов, вірність Теплий, притягальний вид мінералу наділений древніми здатністю зберегти силу таких прекрасних сил, як любов, вірність. Власники каменю, за повір'ями древніх магів, володіють здатністю до невгасаючим сильному почуттю, одночасно камінь служить захистом від дії привороту. Використовують магічні властивості і силу каменю, створюючи амулети, для захисту власника від негативу зовнішніх сил.

Мінерал має такі магічні якості:

Маги всіх часів рекомендують людям з творчими нахилами носити персні та браслети з сердоліком. Вважається, що цим забезпечується підживлення власника енергією з космосу.

Вони застерігають носіння каменю в підвішеному стані, так як в цьому варіанті у сердоліку проявляються такі властивості, як посилення гніву.

Камінь з вкрапленнями, волокнистих, туманним малюнком, має негативною енергетикою Камінь з вкрапленнями, волокнистих, туманним малюнком, має негативною енергетикою.

Кожен знак зодіаку наділений особливими символами, власними камінням, металом, деревом. Сердолік сприятливий за своєю дією Овнам, Тельцям, Близнюкам, Левам і Дівам. Всім, народженим під цими знаками забезпечено заступництво сонячного каменю.

Скорпіону недоступні позитивні властивості сердоліку. Для цього знака камінь надає зайве збудження. Але в момент кризових ситуацій в роботі, творчості, можна вдивляючись в малюнок придбати позитивну енергетику. (Читайте також - Магічні властивості сердоліку )

Новости