Si për të hartuar një kuzhinë të vendosur në shtëpi. Ergonomia e duhur e kuzhinës: projekti me rregullimin e mobiljeve. Galeria e fotove - si te planifikoni nje hapesire kuzhine.

 1. Zgjidhni llojin e kuzhinës
 2. Puna me furnizuesin e kabinetit
 3. Vendosja e një kuzhine të vogël
 4. Filloni punën në dizajnin e kuzhinës
 5. Konfiguracionet e ndryshme të dizajnit të kuzhinës së restoranteve

Për të planifikuar kuzhinë, disa ftojnë profesionistë të projektimit. Por është e mundur të bëhet vetë. Para së gjithash, mos harroni se dizajni i kuzhinës duhet të jetë funksional. Por, sigurisht, interesante. Pra, le të kuptojmë se si të planifikojmë siç duhet kuzhinën.

Designers dallojnë në mes të gjashtë opsioneve për planifikimin e kuzhinës:

Planifikimi i një kuzhine është mjaft sfidë për shkak të shumë faktorëve të ndryshëm që duhet të merren parasysh. Kjo është gjithashtu një fushë në të cilën kërkohet buxhetim strikt, pasi një pjesë e konsiderueshme e kostos së kuzhinës bie jo vetëm në kabinete, por edhe në kohën dhe koston e instalimit. Do të varet gjithashtu nga sa doni të bëni vetë.

Pajisje Vendosni se cilat pajisje do të keni në kuzhinë. Shumica e gatimit të kuzhinës është e lidhur me një sobë, lavaman dhe frigorifer. Si rregull, paraqitja trekëndore e tre elementeve kryesore konsiderohet ideale - qasja është e thjeshtë dhe ekziston një vend për të përgatitur ose ruajtur pranë çdo zone.

 • linear;
 • dy-line;
 • L-formë;
 • U-formë;
 • gadishullor;
 • ishull.

Konsideroni secilën prej këtyre opsioneve.

Nëse mobiljet në kuzhinë ndodhen përgjatë një prej mureve, atëherë ata flasin për një shtrirje lineare. Përdoreni këtë paraqitje për kuzhina të vogla, ose në ato kuzhina që kombinohen me dhomën e ngrënies.

Zgjidhni llojin e kuzhinës

Është më mirë të mos e vendosni frigoriferin pranë sobës, pasi frigorifer do të duhet të punojë më shumë për shkak të ajrit të ngrohtë rreth tij kur punon sobë. Nëse keni nevojë për një ishull në dizajnin tuaj, është më mirë nëse nuk e bllokon rrugën tuaj midis lavamanit, frigoriferit dhe sobës. Fuqia elektrike për ishullin mund të punojë nën dysheme, veçanërisht nëse jeni ende duke instaluar një dysheme të re. Shumë njerëz përdorin hapësirë ​​shtesë të kundërshtarit për të mbajtur një sobë.

Magazinimi Mendoni për atë që dëshironi të ruani në kuzhinë dhe si e përdorni kuzhinë tuaj. Dhomat e magazinimit dhe dollapët që shtrihen në tavan janë mënyra të mëdha për të rritur magazinimin në kuzhinë. Prodhuesit e kabinetit të kabinës gjithashtu ofrojnë një gamë të gjerë të opsioneve të magazinimit nga listat e ngurta në kanaçe të integruara të mbeturinave.

Paraqitja me dy rreshta është e përshtatshme për kuzhinat e gjata të ngushta. Megjithatë, mos harroni se me këtë opsion distanca midis kabineteve duhet të jetë më e madhe se 1.2 metra. Nëse kjo distancë është më e vogël, do të ishte e papërshtatshme për ju të hapni dyert e kabineteve në të dy anët e kuzhinës: ata do të ndërhyjnë me njëri-tjetrin. Është mirë të vendosni një lavaman dhe një furrë në njërën anë të një kuzhine të tillë, dhe një frigorifer në anën tjetër.

Countertops Countertops janë thelbësore për të dy gatim dhe vendosjen e pajisjeve elektrike, të tilla si toasters, blenders, krijuesit e kafe dhe furrat e pavarur mikrovalë. Për shembull, countertops gjithashtu mund të sigurojë një vend për të ngrënë në formën e një bar mëngjes. Pjesa e poshtme mund të lihet e hapur, ose kutitë e gadishullit mund të instalohen nga poshtë. Në këtë të fundit, një pjesë e gjerë e tabelës së sipërme siguron një mbivendosje të madhe.

Në kuzhinat e vogla, madhësia dhe forma e dhomës shpesh e diktojnë paraqitjen. Në dhomat më të mëdha ka më shumë mundësi për të parë. Shumica e kuzhinave janë një mundësi për një nga këto shembuj. Layouts tipike janë treguar më poshtë me "trekëndëshat e punës" që tregojnë vendosjen e mundshme të pajisjeve. kuzhine e madhe kjo mund të lejojë hapësirë ​​për ngrënie në kuzhinë.

Paraqitja më e shpeshtë e kuzhinës është L-formë. Ky plan urbanistik përshtatet në mënyrë të përkryer në një kuzhinë të madhe dhe një të vogël. Me këtë marrëveshje të mobiljeve, ju mund të përshtatshme të pozicionuar zonën ngrënie.

Planimetri në formë U do të jetë ideale për ata amvise që shpenzojnë shumë kohë në kuzhinë. Në fund të fundit, pajisjet shtëpiake dhe mobiljet me këtë opsion janë të vendosura përgjatë tri anëve të kuzhinës, dhe ka shumë hapësirë ​​për ruajtjen e enëve të ndryshme të kuzhinës.

Ky plan urbanistik ofron hapësira dhe hapësira të mjaftueshme për ruajtje dhe prandaj është ideale për jetë të gjallë familjare. Në një kuzhinë të vogël, kjo paraqitje siguron kapacitetin dhe kapacitetin maksimal të pajisjes, por dhoma e dhomës është e kufizuar.

Është mirë që të mbani frigoriferin pranë derës. Në planin e galerisë, ka hapje të drejtpërdrejta të kabineteve në mure të kundërta në një kuzhinë të ngushtë. Shtrirja e ishullit zakonisht përdoret ose në kuzhina të mëdha ose si element strukturor në ato të vogla. Kur pajisjet janë instaluar në ishull, teoria e "trekëndëshit të punës" nuk zbatohet. Shërbimet e rrugetimit mund të jenë të ndërlikuara me këtë dizajn layout.

Në kuzhinën gadishullore ka një sipërfaqe shtesë të punës ose një lavaman me një sobë, dhe nganjëherë vetëm një bar counter lidhur me mobilje kryesore.

Puna me furnizuesin e kabinetit

Kur keni disa ide se çfarë dizajni dhe stili jeni duke kërkuar, hapi tjetër është të flisni me furnizuesin tuaj të dollapit. Bëni matje të sakta të dhomës. Përfshini niches ekzistuese, lartësi dhe gjerësi të dhomës, si dhe lartësinë dhe gjerësinë e dritareve dhe dritare. Furnizuesi juaj mund të krijojë një dizajn kompjuterik për t'ju dhënë një ide se si do të duket kuzhina juaj.

Disa prodhues kanë kabinete në magazinë, por me të tjerët, porositë mund të zgjasin disa javë apo edhe muaj. Mos harroni këtë në planifikimin tuaj të përgjithshëm. Koordinimi i shpërndarjes së materialeve është kritik për drejtimin e projektit, prandaj planifikoni përpara dhe konfirmoni kohën e dorëzimit.

Ajo ka qenë prej kohësh në mënyrë të zakonshme që kuzhina është vatër, shpirti i shtëpisë, kështu që është kaq e rëndësishme që ta planifikoni siç duhet. Brendësia e tij duhet të jetë e balancuar dhe harmonike. Këtu familja merr së bashku për të ngrënë dhe për të biseduar. Këtu zonjë shpenzon shumë kohë për përgatitjen e ushqimit. Kjo është arsyeja pse kuzhina duhet të jetë e rehatshme dhe e projektuar mirë, e dizajnuar në mënyrë ergonomike.

Kabinete të rregullta dhe gjysmë standarde janë ndërtuar sipas standardeve të industrisë. Nëse blini kabinete rezervë, përdorni si vijon si udhëzues për planifikimin e kuzhinës tuaj. Dimensionet janë të dizajnuara në bazë të lartësisë së tavanit prej 8 këmbësh. Gjithmonë kontrolloni me prodhuesit për dimensione.

Pazar për kabinetet e kuzhinës ofrojnë shumë mundësi. Materialet, përfundimet, profili i derës, konfigurimet, aksesorët dhe pajisjet e derës janë vetëm fillimi. Para se të ëndërroni tuajin kuzhinë të përsosur , do të duhet të vendosni për buxhetin dhe nëse do të instaloni kabinetet. Shumica e dyqaneve të riparimit dhe të shitjes me pakicë ofrojnë instalim tavoline nga stafi ose referime për instaluesit e pavarur. Nëse vendosni të punësoni dikë për të punuar, gjithmonë kërkoni një referim.

Dizajni i brendshëm duhet të fillojë me përkufizimin - për atë që, në fakt, do t'i shërbejë kësaj dhome. A do të jetë kjo një vend për tubime të shpeshta me miqtë mbi një gotë verë apo do të bëhet një laborator për prodhimin e kryeveprave të kuzhinës? Sa njerëz do të jenë në tryezën e madhe në të njëjtën kohë, sa shpesh do të duhet të gatuaj diçka? Në varësi të përgjigjeve të këtyre pyetjeve, duhet të filloni të planifikoni brendësinë e kuzhinës dhe të zgjidhni pajisje shtëpiake.

Nëse planifikoni të krijoni një kuzhinë për të përmbushur nevojat tuaja të përjetshme, ju mund të konsideroni përfshirjen e veçorive të disponueshme. Konsideratat më të rëndësishme janë se dyert janë mjaft të gjera për karriget me rrota që janë në dispozicion për zyrën dhe kundër, dhe se ka hapësirë ​​të mjaftueshme për të lëvizur nëpër kuzhinë. Aparatet përfshijnë përdoruesit e mbeturinave të starterëve në afërsi të pjesës së përparme të lavamanit, ndriçimin e ndjesorit të lëvizjes dhe dorezat e levës.

Kjo kuzhinë në hije të bardhë dhe kremë është projektuar me qasje të lehtë. Layouts ofrojnë karakteristika të tilla si dyert që janë mjaft të gjera për karriget me rrota, disponueshmëria e kabinetit dhe qëndrimi, dhe se ka hapësirë ​​të mjaftueshme për të lëvizur nëpër kuzhinë.Është vlerësuar se pronari i shtëpisë 60% të kohës së kaluar në kuzhinë, punon në lavaman. Pika tjetër është sobë, pastaj frigorifer. Dhe distanca e udhëtuar nga një grua në procesin e gatimit llogaritet jo në metra, por në kilometra.


Kuzhina është qendra e shtëpisë tuaj dhe shpesh ky është vendi ku kaloni më shumë kohë
Kuzhina është qendra e shtëpisë tuaj dhe shpesh ky është vendi ku kaloni më shumë kohë. Prandaj, është e rëndësishme që kuzhina juaj të funksionojë mirë dhe është një vend i këndshëm për të kaluar kohën e lirë. Ka shumë këshilla për planifikimin e kuzhinës, por si e dini se çfarë do të funksionojë në kuzhinën tonë? Një nga mënyrat më të mira për të kuptuar këtë është me planin e kuzhinës online.

Krijoni plane dyshemeje, vizualizoni paraqitjet e ndryshme të veshjeve dhe gjeni opsionet e montimit dhe montimit. Karakteristikat e integruara të ndarjes e bëjnë të lehtë për ju të ndani dhe shpërndani dizajnin tuaj të kuzhinës me familjen dhe miqtë, si dhe me çdo profesionist të kuzhinës ose kontraktorë që ju nevojitet.

Në fillim të shekullit të kaluar, u përcaktua sundimi i "trekëndëshit të artë" - kjo është formula për vendndodhjen ideale të pikës më të rëndësishme të kuzhinës. Ju nuk duhet të zbuloni timon, sepse ju thjesht mund të aplikoni këtë rregull në tuaj metra katrore . Më e mira është distanca prej 1.2 deri në 2.7 m midis vertices të "trekëndëshit të artë".

Vendosja e një kuzhine të vogël

Fillimi është i lehtë: këtu është se si. Filloni të planifikoni kuzhinën tuaj. Filloni planifikimin e kuzhinës me një plan të katit. Ju mund të vizatoni një plan të katit të kuzhines nga e para ose të zgjidhni një formë bazë të dhomës për të filluar. Bojini muret, rregulloni madhësinë e dhomës dhe shtoni dritat dhe një mbulesë duke përdorur vegla të thjeshta të pikturimit. Në këtë video do të mësoni se si të vizatoni një plan të katit të parë. Bordi i Planifikimit Kuzhine. Ju mund të dëshironi të krijoni dy kate të kuzhinës - një nga kuzhina ekzistuese dhe një nga planet tuaja të reja të kuzhinës.

Ndërtimi i brendshëm në këto parametra do të ndihmojë në minimizimin e aktivitetit fizik dhe në optimizimin e procesit të gatimit.

Ndërtimi i brendshëm në këto parametra do të ndihmojë në minimizimin e aktivitetit fizik dhe në optimizimin e procesit të gatimitKjo do t'ju kursejë kohë dhe para kur planifikoni një kuzhinë. Pasi të keni një plan kuzhinë, ju mund të shtoni përfundon në dysheme, mure dhe tavan. Kjo video do t'ju tregojë se si të pikturoheni dhe të dekoroni muret në dizajnin tuaj të kuzhinës. Nëse doni të shtoni një përfundim vetëm në mure të caktuara, për shembull, pas një pllake, mund të vizatoni një mur. Filloni duke shtuar kabinete bazë në planin tuaj të kuzhinës. Pastaj shtoni kabinetet tuaja mur. Kabinetet futen në mur dhe me njëri-tjetrin. Dimensionet e kabinetit janë rregulluar sipas matjeve të sakta të vendndodhjes së dëshiruar.

Një pasuri e zgjedhjes mobilje kuzhine dhe pajisje të ndryshme dhe pajisje mund të ngatërrojnë edhe zonjën më praktike. Unë dua të blej gjithçka menjëherë. Por ju nuk duhet të nxitoni: konsideroni me kujdes ngarkesën funksionale të secilit artikull, e konsideroni atë nga këndvështrimi i komoditetit dhe estetikës.


Kjo video do t'ju tregojë se si të punoni dhe zgjidhni elemente për dizajnin tuaj të kuzhinës. Kur kabinetet tuaja janë në vend, ju mund ta ndryshoni materialin ose ngjyrën kabinete kuzhine dhe countertops duke përdorur funksion Replace Materials. përpiqem opsione të ndryshme dhe krahasoni se si shkoni.

Zgjidhni pajisjet e kuzhinës, llambat dhe mobiljet. Tani shtoni pajisje, mobilje dhe pajisje në planin e kuzhinës. përpiqem stile të ndryshme tavolina ngrënie , karrige, counter-stools, sirtar, paneli dhe shumë më tepër për të dhënë dizajnin tuaj të kuzhinës një vështrim individual. Dhe mos harroni për ndriçimin. Ka një mjet të ndërtuar në kamera që mund të përdorni për të marrë fotografi të dizajnit tuaj të kuzhinës dhe për të parë ndonjë pjesë të kuzhinës tuaj sikur të ishit në të vërtetë atje. Kjo është shumë e dobishme kur planifikoni një kuzhinë.

Kjo është shumë e dobishme kur planifikoni një kuzhinë

Urdhri në kuzhinë - baza e rehati. Për të mbajtur sendet shtëpiake në mënyrë të përsosur nuk është aq e vështirë. Mjafton të përcaktohet një vend i caktuar për secilin artikull dhe të respektohet rreptësisht rregulli: vendoseni aty menjëherë pas përdorimit. Ka mjaft mundësi për ruajtjen kompakte të veglave dhe aksesorëve: kabinete, rafte, rafte të hapura, organizatorë të ndryshëm.

Filloni punën në dizajnin e kuzhinës

Mund ta rregulloni lartësinë dhe hapjen e kamerës për të marrë një pamje të gjerë të kuzhinës tuaj ose për të zmadhuar për të parë hollësitë e ngushta. Ruani imazhet tuaja të preferuara në galerinë e imazhit për të krahasuar opsionet e ndryshme të dizajnit të kuzhinës dhe për të gjetur ato që i përshtaten më mirë kuzhinës tuaj. Filloni dizajnin tuaj të kuzhinës sot me këtë projektues kuzhine të lehtë për përdorim online.

Për më shumë ide, këshilla dhe frymëzim në kuzhinë - shikoni postimet e rekomanduara më poshtë. Frankie Elmqvist është një arkitekt i brendshëm dhe specialisti ynë kryesor i dizajnit. Ajo punon në të gjithë botën për disa nga firmat më të mira të dizajnit në botë, dhe tani ajo sjell përvojën e saj për ju.

Ajo punon në të gjithë botën për disa nga firmat më të mira të dizajnit në botë, dhe tani ajo sjell përvojën e saj për juÇfarë duhet të dini për të zgjedhur dizajnin më efektiv të kuzhinës në përputhje me nevojat e restorantit tuaj? Pajisje për një kuzhinë komerciale që plotëson të gjitha standardet. Por nëse përfitoni nga dëshirat e tyre, ata do të jenë më të kënaqur.

Jepu atyre një shans, le të shpjegojnë përfitimet e përdorimit të disa veglave të kuzhinës dhe pastaj vendosin nevojën e tyre. Ventilim i mirë. Puna në kuzhinë është e pamundur pa ventilim shumë të mirë. Prania e avullit dhe tymit në kuzhinë të restorantit është e papranueshme, nëse jo e rrezikshme dhe e sëmurë për punonjësit tuaj. Përveç kësaj, ju nuk dëshironi që mysafirët tuaj të "nuhasin" si ushqim pas largimit nga restoranti juaj.

Kohët e fundit, është bërë shumë në modë për të hartuar një kuzhinë "ishull" - duke kombinuar në mes të një dhomë të një tavoline, lavaman, sobë. Sigurisht, është shumë mbresëlënëse. Por ishulli bëhet i përshtatshëm vetëm nëse ka të paktën 1 m rreth perimetrit. hapësirë ​​të lirë për kalimin. Prandaj, para se të instaloni një "kërcitje të modës" në shtëpinë tuaj, duhet të llogarisni me saktësi të gjithë parametrat dimensionale të "ishullit" të ardhshëm.

Sa e lehtë është ruajtja e të gjithë kuzhines varet nga materiali që është bërë kuzhina, vendndodhjen e elementeve dhe mënyrën e ruajtjes së enëve të kuzhinës në kuzhinë. Për shembull, raftet janë shumë zgjedhje e mirë për shkak të disponueshmërisë së ushqimit gjatë gatimit dhe shërbimit, por një dollap me dyer është shumë më e lehtë për tu ruajtur.

Konfiguracionet e ndryshme të dizajnit të kuzhinës së restoranteve

Çdo restorant dhe çdo kuzhinë në restorant janë pajisje individuale dhe të nevojshme që plotësojnë disa kërkesa. Gjithmonë zgjidhni pajisje të dizajnuara për një kuzhinë profesionale. Tabelat për gatim Pajisje elektrike për gatim, pjekje, tiganisje Frigoriferë, ngrirës, ​​makina për akull Pajisjet për larje të enëve Kabinete, mbathje dhe rafte për ruajtjen e enëve. Tavolinat e punës në kuzhinat e restoranteve komerciale duhet të kenë një sipërfaqe prej çeliku inoks dhe janë të pajisura me kabinete për ruajtjen e enëve të kuzhinës ose të mbathjeve.Nga këndvështrimi i inxhinierisë së sigurisë, nuk mjafton një ndriçim i përgjithshëm i përgjithshëm për kuzhinë. Sigurohuni që të jeni dritë drejtues në tavolinën e punës, lavaman dhe pllakë. Është e nevojshme që në të njëjtën kohë rrezja të bjerë nga përpara ose nga ana.

Është e nevojshme që në të njëjtën kohë rrezja të bjerë nga përpara ose nga ana


Materialet tematike:

Përditësuar më: 08/07/2018

103583

Nëse vëreni një gabim, zgjidhni fragmentin e tekstit dhe shtypni Ctrl + Enter

A do të jetë kjo një vend për tubime të shpeshta me miqtë mbi një gotë verë apo do të bëhet një laborator për prodhimin e kryeveprave të kuzhinës?
Sa njerëz do të jenë në tryezën e madhe në të njëjtën kohë, sa shpesh do të duhet të gatuaj diçka?
Ka shumë këshilla për planifikimin e kuzhinës, por si e dini se çfarë do të funksionojë në kuzhinën tonë?
Çfarë duhet të dini për të zgjedhur dizajnin më efektiv të kuzhinës në përputhje me nevojat e restorantit tuaj?