Si të rivendosni cache në Windows 8 për të rritur shpejtësinë e sistemit

Një nga arsyet që sistemi juaj po lëviz është më i vështirë në disa situata, cache ndoshta është shumë i zënë. Megjithëse rivendosja e sistemit operativ të sistemit operativ nuk garanton shpejtësinë e tij supersonike ( shpejtësia e përgjigjes së llogaritjes varet kryesisht nga konfigurimi dhe përputhshmëria e kësaj nga versioni i Windows-it të instaluar në kompjuter), në shumicën e rasteve rezultati është shpejtësia e OS-së të përmirësuar dukshëm .

Windows 8 gjendja është pak më e komplikuar për shkak të dy ndërfaqeve të pranishme në këtë sistem operativ, përkatësisht: desktop , aplikacionet që funksionojnë në "trashëgiminë" nga sistemi i mëparshëm i Windows dhe ndërfaqja e re metro me ekran Start , faqet e pllakave dhe vende të tjera të reja kanë të tilla si Charms Bar , Windows Store si aplikacionet moderne janë në dispozicion të saj, që do të thotë që ju duhet të rivendosni cache si një "mesatare" të punës.

Rivendos cache për aplikacionet desktop dhe amtare (shfletues, dritare explorer, mjete, etj).

  • Përdorimi i pastrimit të diskut për të rivendosur miniaturat e kujtesës (dhe hapësirën e lirë të hapësirës së diskut ). Për të hapur pastrimin e diskut në Windows, shtypni 8 cleanmgr në krye të ekranit dhe shtypni Enter.

Për të hapur pastrimin e diskut në Windows, shtypni 8 cleanmgr në krye të ekranit dhe shtypni Enter

  • Përdorni Linjën e Komandës Për të rivendosur DNS Cache dhe për të riparuar Internetin (Ndonjëherë, edhe nëse lidhja është aktive, shfletimi dhe shkarkimi i faqeve të internetit mund të shkaktojë probleme në Internet). Hap CMD me të drejtat e administratorit (Lloji: CMDekran Start , Djathtas-klikoni mbi të dhe zgjidhni Run as administrator ), dhe pastaj futni komandën IPCONFIG / flushdns dhe le të hyjë

Hap CMD me të drejtat e administratorit (Lloji: CMD në ekran Start , Djathtas-klikoni mbi të dhe zgjidhni Run as administrator ), dhe pastaj futni komandën IPCONFIG / flushdns dhe le të hyjë

  • krijoni rruga më e shkurtër Për të rivendosur kujtesën e kujtesës duke përdorur udhëzimet këtu .

krijoni rruga më e shkurtër Për të rivendosur kujtesën e kujtesës duke përdorur udhëzimet   këtu

Reset cache dhe ndërfaqja e aplikacioneve moderne (Windows Store, IE moderne, pllakë e gjallë, kërkim modern)

  • Përdorni programin për të rivendosur Windows Store cache (Përdorni kombinimin e Windows + R për të hapur programin , pastaj klikoni WSReset.exe dhe jepni OK ). Dyqani i aplikacionit do të hapet dhe do të shfaqë "Cache të pastruar për dyqanin. Tani mund të shfletoni dyqanin për aplikacione".

Tani mund të shfletoni dyqanin për aplikacione

  • Përdorni Pendants Bar Settings për të rivendosur cache të versionit të tanishëm të Internet Explorer (hapni IE Moderne përdorni Tile nga ekrani Start, pastaj lëvizni miun në cepin e sipërm të djathtë të ekranit për të shfaqur menunë Pendants dhe klikoni ikonën Settings , pastaj zgjidhni Opsionet e Internetit nga menyja). Në Cilësimet e Internet Explorer, klikoni në butonin Fshi Skedar më poshtë Fshij Historinë e Shfletimit .

Në Cilësimet e Internet Explorer, klikoni në butonin Fshi Skedar më poshtë Fshij Historinë e Shfletimit

  • përdorni të gjitha Charms Bar për të rivendosur cache Live Tile Links (hapni magjinëekran Start pastaj klikoni në butonin Settings> Tile ). Në panelin e djathtë shfaqet duke klikuar në Pllakën e Ekranit Pastro më poshtë për të dhënat e mia personale .

Në panelin e djathtë shfaqet duke klikuar në Pllakën e Ekranit Pastro më poshtë për të dhënat e mia personale

  • Përveç kësaj, në Bar Charms ju mund të rivendosni cache dhe Modern search (përdorni Windows + C për të hapur magjinë, pastaj klikoni butonin Settings> PC Settings ). Në seksionin Settings Settings, klikoni Fshini historinë më poshtë Historia e kërkimit në Windows .

Në seksionin Settings Settings, klikoni Fshini historinë më poshtë Historia e kërkimit në Windows

Duke përdorur metodat e përshkruara më sipër, duke rivendosur manualin e udhëzimeve të cache sistemit , do të shihni një përmirësim në shpejtësinë e përgjigjes së tij , si dhe një lidhje më të qëndrueshme (ose funksionale) të Internetit.

VENDIMET E STEALTH - Si të instalosh Windows 8 cache për të rritur shpejtësinë e sistemit

Si mund ta rivendosim cache në Windows 8 në shpejtësinë e sistemit