Si të zgjidhni një sistem të mbikqyrjes me video? Si të zgjidhni një sistem vëzhgimi video

 1. Sistemi CCTV. Ai shikon, hesht dhe i kujton gjithçka.
 2. Syri i përgjumur
 3. Kapja e videos
 4. Kabllot e pajisjeve
 5. Lidhje dixhitale ose analoge
 6. përfundim
 7. Parametrat kryesorë të kamerave CCTV
 8. Si të zgjidhni një aparat fotografik?
 9. Si të zgjidhni për rrugë?
 10. video
 11. SISTEMI I MUND T T ZGJEDHNI P FORR NJ HO Shtëpi private
 12. Modelet e Kamerës me CCTV DHE ZBATIMI I TYRE

Shoqëria moderne karakterizohet jo vetëm nga "ushqimi i shpejtë" dhe supermarketet e mëdha, një nga avantazhet kryesore të saj është siguria. Parkingje të sigurta, shërbime reagimi të shpejtë dhe sigurisht sisteme të mbikqyrjes me video - e gjithë kjo e bën jetën tonë më të sigurt, dhe ju dhe unë jemi më të qetë dhe më të sigurt në veten tonë. Sot, nuk ka asnjë dyqan të vetëm, përveç ndoshta i vendosur në një fshat mjaft të largët nga qendrat rajonale, i cili nuk do të ishte i pajisur me mjete edhe të thjeshta inspektimi vizual . Në këtë artikull ne do të përpiqemi t'i shpjegojmë përdoruesit të ardhshëm të një pajisjeje të tillë se nga cilat përbërës përbëhet kjo pajisje, si ndërveprojnë me njëra-tjetrën. Ne do t'ju tregojmë në detaje në lidhje me karakteristikat kryesore të sistemeve të tilla dhe do të përpiqemi t'i përgjigjemi pyetjes - si të zgjidhni një sistem të besueshëm të mbikëqyrjes video për shtëpinë tuaj.

Sistemi CCTV. Ai shikon, hesht dhe i kujton gjithçka.

Do ditë, një person që jeton në një metropol futet në lente kamerash të paktën 30 herë (në Londër të paktën 300). Kamerat na monitorojnë në rrugë dhe në dyqane, në hyrje të ndërtesave të apartamenteve dhe zyrave qeveritare, në parkingje dhe madje edhe në shtëpinë tonë. Dhe e gjithë kjo është për sigurinë tonë. Sistemet e vëzhgimit me video ndihmojnë në zgjidhjen e krimeve dhe mbrojtjen e pronave tona. Por, duhet të kuptohet se një sistem modern i mbikqyrjes së videove nuk është vetëm një aparat fotografik, por është gjithashtu një regjistrues i imazheve (regjistrues i videove), lidhje kabllovike dhe një pajisje mbikëqyrje (monitor). Gjithçka funksionon si më poshtë: Kamera kap imazhin dhe e transferon atë, përmes kabllit ose lidhjes tjetër, në DVR, e cila përpunon dhe regjistron imazhin, dhe pastaj e shfaq atë në monitor për ta parë nga përdoruesi në kohë reale. Shtë e rëndësishme të mbani mend këto katër përbërës, sepse secila prej tyre ndryshon në karakteristikat e saj midis modele të ndryshme . Dhe me një zgjedhje vërtet kompetente të një sistemi të mirë vëzhgimi video, duhet të vlerësoni cilësinë e kompleksit të këtyre përbërësve. Shpesh sistemet e mbikëqyrjes përshtaten me kushte specifike dhe shtrirjen e tyre.


Kështu, për shembull, dalloni me kusht midis sistemeve të vëzhgimit:

 • për shtëpi;
 • për të dhënë;
 • për zyra;
 • për rrugë;
 • për një apartament;
 • për prodhimin;
 • për dyqan.

Disa nga përbërësit brenda këtyre sistemeve CCTV mund të mos ndryshojnë fare (monitorët, DVR, sistemi kabllor), por mund të ndryshojnë shumë. Ne do t'ju tregojmë se si të zgjidhni sistemin më të mirë të mbikëqyrjes video për qëllime të ndryshme. Kështu, për shembull, nëse për rrugë keni nevojë për kamera me një kënd të gjerë shikimi, dhe për një dyqan me qartësi të imazhit të rritur, atëherë kjo nuk është e nevojshme për prodhim. Dhe nëse një version i lirë, por i mirë dhe i besueshëm i pajisjeve është i përshtatshëm për shtëpinë, atëherë për të monitoruar prodhimin e satelitëve, mund t'ju duhet më e mira.

Syri i përgjumur


Syri i përgjumur

Shtë e arsyeshme të filloni të merrni parasysh sistemet CCTV me kamera, sepse më së shpeshti zgjedhja e të gjithë sistemit bazohet në një vlerësim të karakteristikave të tyre. Kur zgjidhni një aparat fotografik, së pari duhet të vendosni se ku do të jetë - brenda ose jashtë.

Sistemet CCTV në natyrë ndryshojnë nga ato të brendshme në mbrojtjen e rritur të rastit nga ndikimet e jashtme: bora, shiu, kalldrëmi i hedhur nga një sulmues. Ata kanë një pamje pak më të rëndë. Si rregull, pajisjet e tilla vendosen në një rast izolimi të nxehtësisë, i cili është i rëndësishëm për Rusinë në temperaturat mesatare të dimrit prej -27 gradë Celsius. Sistemet e brendshme CCTV janë të lira nga kërkesa të tilla, prandaj, ata shpesh bëjnë pa ndonjë mbrojtje të jashtme, gjë që ndikon në koston e tyre. Ato mund të kushtojnë 1,5 ose 2 herë më lirë se ato të rrugës. Prandaj, kompletet për kontrollin e videos janë përpiluar duke marrë parasysh numrin minimal të kamerave për rrugë dhe lokale. Një sistem prej 4 kamerash për rrugë dhe 2 kamera të brendshme, të përshtatshme për një zyrë të vogël, dhe nga 8 të brendshme dhe 4 të jashtme - për dyqanin mesatar. Pas përcaktimit të vendndodhjes së instalimit të sistemit të vëzhgimit të videove, është e arsyeshme të shkoni në pyetjen e karakteristikave të vetë pajisjeve, pasi ato janë parametrat që ndikojnë më shumë në çmimin e sistemit.


Pra, karakteristikat kryesore të kamerave janë:

 • ngjyra; Kamerat janë ose me ngjyra ose të zeza dhe të bardha. Modelet e zeza dhe të bardha janë më të lira, dhe përdoren për të shtënë në kushte me dritë të ulët, ose dukshmëri të kufizuar. Pajisjet me ngjyra janë më të shtrenjta dhe janë të nevojshme për të gjitha rastet e tjera.
 • ndriçim minimal; Matur në Lux (Lx). Sa më e ulët të jetë kjo cilësim, aq më shumë detaje mund të kapë kamera kur fotografon. Treguesi minimal mbi të cilin nuk duhet të blini është 0,1 Lx.
 • fuqi zgjidhëse; Matur në linjat televizive (TVL). Isshtë përgjegjës për qartësinë e figurës. Sa më i lartë ky parametër, aq më i mprehtë është imazhi dhe më e kushtueshme është pajisja. Treguesi më i mirë për një sistem të besueshëm të mbikëqyrjes video është 420 TVL.
 • karakteristikat e matricës; Matrica është një element elektronik i kamerës që përpunon imazhin e kapur dhe e shndërron atë në një sinjal për transmetim të mëtejshëm. Vëmendja është tre karakteristika të elementit: madhësia, lloji i sensorit dhe markës. Sa më e madhe të jetë madhësia, aq më mirë. Informacionet për markat dhe llojet e sensorëve mund të gjenden në forume të specializuara.
 • Këndi i shikimit; Matur në shkallë, sa më i gjerë këndi i shikimit, aq më shumë imazhe mund të kapin kamera komplekse dhe sa më e ulët të jetë cilësia e figurës.

Kapja e videos


Kapja e videos

Nga shumë pajisje për kapjen e sinjaleve video në sistemet e mbikëqyrjes video, më të zakonshmet janë kartat e kapjes së videove dhe regjistruesit e videove (DVR). Të parat janë pajisjet më të thjeshta që nuk janë në gjendje të punojnë jashtë një PC të palëvizshëm dhe pa një speciale program . I përshtatshëm vetëm për opsionet që nuk kërkojnë një numër të madh kamerash. Për shtëpinë - kjo është një nga opsionet më të mira për sa i përket raportit të çmimeve - cilësisë. Regjistrimi i videos kryhet drejtpërdrejt makinë e vështirë pra merakoseni sa duhet hapësirë ​​e lirë mbi të Përveç numrit të kamerave të lidhura, kur zgjidhni një bord, duhet t'i kushtoni vëmendje formatit të kompresimit të videos, rezolucionit të videos së kapur dhe shpejtësisë së kapjes.

Regjistruesi i videove të sistemit të vëzhgimit të videove bëhet në formë pajisje e pavarur . Karakterizohet nga të njëjtat parametra si për kartat e kapjes video. Funksionaliteti i tij është dukshëm më i gjerë. Kjo pajisje është e aftë të transmetojë të dhëna në një kompjuter, ka memorje të integruar për ruajtjen e videos, mbështetëse protokollet e rrjetit për të transferuar të dhënat në një pajisje të largët. Ky lloj pajisje për kapjen përdoret aty ku duhet të lidhni një numër të madh kamerash, dhe gjithashtu kur kërkohet sinkronizimi me një pajisje të largët për ruajtjen e videos, për shembull, në një supermarket të madh.

Kabllot e pajisjeve


Kabllot e pajisjeve

Kabllot ndahen në:

 • me bosht të përbashkët
 • Kabllo çift i përdredhur
 • Fibra optike

Kablli koaksial është i përshtatshëm kur lidhni kamerat në pajisjen e kapjes, nëse distanca midis tyre nuk tejkalon 200 m. Kjo ju lejon të lidhni drejtpërdrejt pajisjet e analogjisë së kompleksit. Pairifti i përdredhur përdoret kur lidhet, mbi 200 metra i gjatë, megjithatë, kërkon një marrës shtesë dhe transmetim të sinjalit (nuk kërkohet për kamerat dixhitale), i cili rrit koston e një sistemi të mbikëqyrjes video. Një opsion më i shtrenjtë është një lidhje fibër optike. Ky opsion gjithashtu ka të mirat dhe të këqijat. Pro: po aq i përshtatshëm për të dy pajisje dixhitale - dhe analoge; cilësi të lartë sinjal, distanca të mëdha lidhjeje. Më pak në çmim - për 1 m kabllo ju duhet të paguani deri në 7 dollarë. Vlen të përdoret vetëm në komplekset e sistemeve të mbikqyrjes me video, ku më shumë se 16 kamera dhe shpejtësia e lidhjes janë thelbësore të rëndësishme. Koaksial është i përshtatshëm për shtëpi, për një dyqan mesatar palë e përdredhur , në prodhim shpesh përdorni një lloj të përzier (palë koaksiale + e shtrembëruar).

Lidhje dixhitale ose analoge


Lidhje dixhitale ose analoge

Sot, ekspertët në instalimin e sistemeve të mbikëqyrjes video janë të prirur në mënyrë të paqartë drejt një opsioni të lidhjes dixhitale, për shkak të shkallëzimit, fleksibilitetit, sigurisë, disponueshmërisë dhe fizibiliteti ekonomik të këtij lloji. E mundur këtu lidhjet e rrjetit në mungesë të plotë të kabllove. Aftësia për të ruajtur të dhënat e videos në ruajtje në re , ndryshoni dhe zgjeroni disa përbërës të kompleksit, pa pasur nevojë të ndryshoni tërësinë.

përfundim

Kështu që artikulli ynë se si të zgjedhim sistem i mire CCTV për shtëpi, vilë ose dyqan. Gama e opsioneve është shumë e gjerë. Cilin të zgjedhësh? Kur zgjidhni zgjidhje të gatshme (kamera + tela DVR +), para se të blini, shikoni modelet me një vlerësim të lartë dhe vlerësime pozitive A është kjo këshilla të mira zgjedhja e një sistemi të besueshëm të mbikëqyrjes video. Për shtëpi, zgjidhni opsione të gatshme, ato janë të lehta për t'u instaluar sipas udhëzimeve, në raste të tjera, përdorni kriteret e përzgjedhjes të dhëna nga ne, duke përcaktuar qartë hapësirën e grupit të ardhshëm të pajisjeve.

Për t'iu përgjigjur saktë kësaj pyetjeje, ne drejtohemi te parametrat kryesorë të kamerave të mbikqyrjes.

Parametrat kryesorë të kamerave CCTV

1. Formati i matricës

Format - një parametër që karakterizon madhësinë e matricës video të kamerës. Fatkeqësisht, ky parametër pasqyron pak nga dimensionet fizike të matricës së videos dhe është i lidhur historikisht me tubat e rrezeve katodë. Formati tregohet në inç dhe ju lejon të përcaktoni këndin e pamjes së kamerës kur përdorni lentet me një gjatësi të veçantë fokale. Sa më i lartë të jetë formati i matricës, aq më të mëdha janë dimensionet fizike të tij dhe aq më i madh është këndi i shikimit që mund të sigurojë. Ky parametër nuk është i lidhur ngushtë me dimensionet fizike dhe matricat video që kanë të njëjtin format mund të kenë dimensione gjeometrike paksa të ndryshme.

Ne japim, për shembull, dimensionet e disa matricave video:

1 "(gjerësia - 12.7 mm; lartësia = 9.5 mm).

1/3 "(gjerësia - 4.8 mm; lartësia = 3.6 mm);

1/2 "(gjerësia: 6.4 mm; lartësia = 4.8 mm);

2/3 "(gjerësia 8,8 mm; lartësia = 6.6 mm);

1 "(gjerësia - 12.7 mm; lartësia = 9.5 mm)

Ndërsa niveli i teknologjisë zhvillohet në treg, ekziston një tendencë e qëndrueshme drejt një rënie të vazhdueshme të formatit, pasi çmimi i kamerave televizive ulet. Aktualisht, matricat video të formatit 1 "dhe 2/3" janë zhdukur praktikisht, dhe më të zakonshmet janë 1/2 ", 1/3" dhe 1/4 "(ka pasur raporte për krijimin e matricave video në formatin 1/5").

Prodhuesit e pajisjeve të mbikqyrjes me video ofrojnë konsumatorit një asortiment të madh të kamerave të vëzhgimit me video që ndryshojnë dukshëm nga njëri-tjetri në vetitë operative. Dhe midis gjithë këtij diversiteti, mund të jetë shumë e vështirë të zgjidhni pajisjet e nevojshme, dhe megjithatë nga të zgjedhura saktë dhe me kompetencë pajisje të instaluara varet nga efikasiteti i sistemeve të sigurisë, përfshirë sistemet e mbikëqyrjes video. Merrni këshilla se si të bëni mbikëqyrjen e videove përmes një Webcam.

Zgjedhja e sistemeve të mbikqyrjes video nuk është e lehtë

Instalimi i sistemeve të vëzhgimit të videove për një shtëpi private ka specifikat e veta, pasi është e nevojshme të sigurohet, d.m.th., të marrë nën kontroll jo vetëm mjediset e banimit, por edhe territorin me ndërtime dhe hapësira të gjelbërta përreth shtëpi private . Lexoni një përmbledhje të pamjeve të kamerës mbikëqyrje video e fshehtë .

Kur zgjidhni një sistem vëzhgimi video për një shtëpi private, duhet t'i kushtoni vëmendje pikave të mëposhtme:

 • Numri i kamerave të përfshira në sistemin e vëzhgimit të videove (struktura e sistemit të vëzhgimit të një shtëpie private duhet të përfshijë të dy kamerat e mbikëqyrjes në natyrë dhe kamerat e vëzhgimit të videove në ambiente) përcaktohet nga zona e zonës së mbrojtur.
 • Kamerat duhet të jenë në gjendje të qëllojnë në errësirë, domethënë të pajisura me ndriçim infra të kuqe.
 • Mbani në mend se kohëzgjatja e sistemit të mbikëqyrjes do të varet nga sasia e kujtesës.

  Nëse supozohet një mungesë e gjatë e banorëve në shtëpi, rekomandohet të blini kamera me sensorë të integruar të lëvizjes.

  Në këtë rast, video do të regjistrohet vetëm nga momenti kur sensorët e lëvizjes zbulojnë çdo lëvizje të njerëzve në territorin e kontrolluar dhe për tridhjetë sekonda të tjera nga momenti kur objekti pushon së lëvizuri.

 • Për të blerë një aparat fotografik për mbikëqyrje me tel ose me tel varet nga dëshirat e pronarit të zonës së mbrojtur, sepse ato nuk ndryshojnë në cilësinë e figurës dhe tingullit të regjistruar. Avantazhi i kamerave pa tel është i dukshëm - mungesa e telave, domethënë, një proces i thjeshtë instalimi, përveç kësaj, aftësia për të ndryshuar, nëse është e nevojshme, vendndodhjen e kamerës.

Ekzistojnë dy lloje të sistemeve të mbikëqyrjes me tel pa video:


Ekzistojnë dy lloje të sistemeve të mbikëqyrjes me tel pa video:

Si të zgjidhni një aparat fotografik?

Me zhvillimin e teknologjive të Internetit, zhvillimi dhe sigurimi i një numri të gjerë të pajisjeve të ndryshme (smartphone, tablet, laptop, etj.), Sistemet e mbikqyrjes së videove IP janë bërë të njohura. Kamerat IP të instaluara ju lejojnë të gjurmoni se çfarë po ndodh në territorin e kontrolluar në kohë reale. Kamera të ngjashme mund të shihen në ndërtesat e zyrave, në vende publike , në institucionet arsimore, etj.

Midis gjithë shumëllojshmërisë së kamerave IP, ekzistojnë disa lloje kryesore:

 • Kamerat IP fikse (mund të instalohen si në ambiente të jashtme ashtu edhe në ambiente të mbyllura). Kamerat IP në natyrë dallohen nga prania e një kutie të veçantë mbrojtëse që mbron pajisjen nga dëmtimi kur ekspozohet ndaj kushteve të motit;
 • Kamerat IP kundër vandalit janë të pajisura me një strehë të përforcuar të bërë prej çeliku, të dizajnuara për të mbrojtur pajisjen video nga dëmtimet mekanike.

 • Kamerat PTZ IP karakterizohen nga një zonë e madhe mbulimi. Kamerat nxiten dhe rrotullohen në drejtimin e incidentit të regjistruar nga sensorët e lëvizjes dhe tingullit të ndërtuar në pajisje;
 • kupolë;
 • Modelet PTZ zakonisht përdoren për ndjekjen video të vendeve të mbushura me njerëz (hekurudha dhe stacione autobusësh, qendra tregtare, etj.), Pasi që kamerat e tilla kanë aftësinë për tiganisje dhe pjerrësi, sipas një programi të paracaktuar të gjurmimit;
 • për automjetet . Kamerat janë të vendosura në sallonet e transportit rrugor publik.

Kur zgjidhni një aparat fotografik për mbikëqyrje IP, duhet të përqendroheni në karakteristikat kryesore operative:

 • Ndjeshmëria ndaj fotosesionit përcaktohet nga lloji i matricës (CCD dhe CMOS). Kamerat CCD kanë një ndjeshmëri më të lartë.
 • Rezoluta. Në varësi të modelit, treguesit e rezolucionit variojnë nga 640x480 në 2592x1944.
 • Shpejtësia e formimit të kornizave (5 - 25 korniza për sekondë).
 • Prania e memorjes së brendshme.
 • Prania e një sensori të lëvizjes së integruar.

Si të zgjidhni për rrugë?


Si të zgjidhni për rrugë


Kur zgjidhni një aparat fotografik për instalim në rrugë, mbani në mend se kamerat CCTV që riprodhojnë një imazh me ngjyra, në kontrast me kamerat njëngjyrëshe, japin një pamje të paqartë në errësirë.

Kamerat CCTV në natyrë duhet të kenë një numër karakteristikash të rëndësishme:

 • Gama e temperaturave të funksionimit duhet të jetë nga -10ºС deri + 50ºС (disa modele të kamerave video janë të afta të mbështesin një gamë të temperaturave të punës nga -30ºС deri + 50ºС).
 • Kamerat në natyrë duhet të jenë të pajisura me një dritë prapa.
 • Kamerat duhet të jenë të pajisura me një mbulesë mbrojtëse me një tel. Lexoni.

Kur zgjidhni një kamerë mbikëqyrëse në natyrë, duhet t'i kushtoni vëmendje kritereve të mëposhtme:

 • ndjeshmërisë ndaj dritës;
 • këndi i shikimit;
 • tiparet e funksionimit.

video

Shikoni videon se si të zgjidhni një sistem vëzhgimi video:

Nëse dëshironi të zgjidhni sistemin e duhur të mbikëqyrjes me video, atëherë duhet të përdorni sa duhet algoritëm i thjeshtë që nënkupton:

Nëse dëshironi të zgjidhni sistemin e duhur të mbikëqyrjes me video, atëherë duhet të përdorni sa duhet  algoritëm i thjeshtë  që nënkupton:

 • formulimi i detyrave me të cilat përballet sistemi;
 • zgjedhja e llojit të saj - analog ose rrjet (IP);
 • përcaktimi i karakteristikave teknike, projektimi i pajisjeve.

Sa për pikën e parë, për një shtëpi private, vilë apo apartament, përparësia, si rregull, është zbulimi i hyrjes së paautorizuar në territorin e kontrolluar personat e paautorizuar me mundësinë e identifikimit të tyre të mëvonshëm. Kjo përcakton krijimin e detyrueshëm të një arkivi video, domethënë përdorimin e pajisjeve të regjistrueshme. Optimal këtu është përdorimi i një regjistruesi dixhital video. Aplikimi për këto qëllime kompjuter personal Alsoshtë gjithashtu e mundur, por atëherë do të duhet të mbahet vazhdimisht.

Shtë gjithashtu e nevojshme të përcaktohen zonat e vëzhgimit dhe të specifikohen detyrat për secilën prej tyre. Për shembull, një aparat fotografik i vetëm vëzhgimi mund të sigurojë një përmbledhje të përgjithshme të territorit. Për të detajuar situatën në zonat e saj individuale, duhet të përdorni kamera shtesë që kanë karakteristikat e përshtatshme.

E gjithë kjo ka të bëjë me hartimin e një sistemi të mbikëqyrjes me video, dhe faza fillestare e këtij procesi është përgatitja e specifikimeve teknike.

Injorimi i këtyre pyetjeve dekurajohet fuqimisht. Ata përcaktojnë përbërjen optimale të pajisjeve, dhe për këtë arsye efektivitetin maksimal të mbikëqyrjes video me kosto minimale . Për më tepër, se sistem më i madh , përfitimi më i madh mund të nxirret nga optimizimi i tij kompetent.

SISTEMI I MUND T T ZGJEDHNI P FORR NJ HO Shtëpi private

Jo më shumë më parë, ju mund të thoni se mund të kërkoni për mbikëqyrje mua video me përkufizimin e lartë që ju siguron rezolucione megapixel në shtëpi, ju dëshironi të zgjidhni një sistem IP (r Kur në radhë të parë ështja e kostos sárastjeve - opsione mé i mirë do të bëjmë mbikëqyrja analoge e videos. Sidoqoftë, zhvillimet e fundit të standardeve të reja kanë çuar në krijimin e kamerave analoge CCTV (përkatësisht, dhe DVR), të cilat nuk janë inferiorë ndaj pajisjeve IP në cilësinë e figurës.

Bëhet fjalë për teknologjitë HDCVI, HDTVI dhe AHD. Për më tepër, mbikëqyrja me video AHD është më interesante për përdoruesit. nË cilësi e shkëlqyeshme kamerat regjistruese dhe riprodhuese dhe DVR të këtij sistemi kanë mjaft çmim i përballueshëm si dhe jashtëzakonisht e thjeshtë për t’u instaluar, konfiguruar dhe mirëmbajtur. Quiteshtë mjaft e mundur të zgjidhni një shtëpi private, për të mos përmendur vilën.

Kështu që, çështja e cilësisë së imazhit gjatë zgjedhjes midis analogut dhe IP nuk ishte kritike. Përdorimi i vëzhgimit me video të rrjetit mund të jetë i përshtatshëm në rastet e mëposhtme:

 • lidh kamerat e mbikqyrjes direkt me një kompjuter (shpesh përdoret në apartamente);
 • organizata transmeton pa tel transmetime video;
 • zbatimi hyrje të largët te kamerat e mbikqyrjes përmes Internetit.

Nga rruga, mos mendoni se vetëm pajisjet IP mund të funksionojnë përmes Internetit. modern dvrs analoge gjithashtu mjaft përballen me këtë detyrë. Për më tepër, ata ju lejojnë të kontrolloni situatën në modën ONLINE dhe të shikoni arkivin nga të ndryshme pajisje celulare . Konsideroni këtë kur zgjidhni pajisje specifike.

Në mungesë të lidhje teli në internet, i cili është mjaft tipik për një shtëpi të vendit, detyra e hyrjes në distancë është disi më e ndërlikuar. Këtu tashmë duhet të blini pajisje që mund të punojnë me të internet wireless . Kjo do të thotë, ne po flasim, për shembull, për mbikëqyrjen e videos 3G.

Modelet e Kamerës me CCTV DHE ZBATIMI I TYRE

Modelet e kamerave të brendshme janë mjaft të larmishme në tyre shfaqje , për të mos përmendur karakteristikat. Dizajni i tyre ka shumë mundësi të ndryshme. Përparësitë, disavantazhet dhe veçoritë e tyre të aplikimit merren parasysh në materialin në lidhje me llojet e kamerave CCTV.

Dizajni është, natyrisht, një moment i rëndësishëm, por fillimisht ju duhet të zgjidhni një kamerë video bazuar në karakteristikat kryesore të tij teknike. Gjithashtu, për një zgjidhje të plotë nga sistemi i vëzhgimit me video të detyrave me të cilat përballet, është jashtëzakonisht e rëndësishme të siguroni këndin e kërkuar të shikimit dhe shkallën e detajeve të imazhit. Rreth saj

Kështu, nëse e lexoni këtë artikull deri në fund, atëherë zgjedhja e një sistemi të mbikëqyrjes video si një e tërë ose një aparat fotografik në veçanti për shtëpinë ose apartamentin tuaj do të jetë, nëse jo i thjeshtë, atëherë mjaft i përballueshëm.


* * *

© 2014-2017 Të gjithë të tregojnë e rezervuara.
Materialet në këtë sit janë vetëm për qëllime informative dhe nuk mund të përdoren si udhëzues dhe dokumente normative.

Si të zgjidhni për rrugë?
Cilin të zgjedhësh?
Si të zgjidhni për rrugë?