Шлейка або нашийник - що вибрати?

Вибираючи амуніцію для свого вихованця, кожен господар собаки стикався з питанням: «Що краще: нашийник або шлею для собак?»

Шлейка для собак являє собою систему ременів і лямок. Основна її перевага в тому, що вона дозволяє зняти навантаження з шиї собаки і розподілити її на плечі і грудну клітку. Однозначної відповіді на питання, що ж слід купувати, немає: на цей рахунок існує не одна думка.

Якщо ваш улюбленець - крихітний той-тер'єр або чихуахуа, однозначно, краще придбати шлею. Повідець може пошкодити крихку шию тварини. Шлейки для маленьких собак грамотно розподілять навантаження, а цікавий дизайн прикрасить вашого вихованця.

Найчастіше купують шлейки для цуценят. Проте фахівці не рекомендують носіння шлейки до 6-10 місяців, щоб не нашкодити тварині в період формування організму.

Щоб правильно підібрати шлею, потрібно не забути про декілька моментів. Найважливіший параметр - розмір. Шлейка повинна досить щільно прилягати до тіла собаки, але при цьому не здавлювати і не утрудняти рухів. Зверніть увагу на застібки: вони не повинні упиватися в тіло тварини і стирчати. Форма застібки повинна відповідати фігурі собаки і бути увігнутою. Подивіться, як шлейки сидить на вашого вихованця, бічний ремінь не повинен притискатися до пахвових западин, для великих і середніх собак відстань між ними має бути не менше ширини долоні, а для маленьких собак - приблизно два-три пальці.

Спочатку шлейки застосовувалися для собачої упряжки, такий вид спортивних шлеек активно використовуються і зараз. Вони, як правило, мають спеціальну конструкцію і шиються з парусини або нейлону. Існують так само спеціальні шлейки для слідової роботи, шлейки з вантажами, медичні шлейки та інші. Для підбору подібних шлеек краще порадитися з професіоналом: у кожної породи є свої особливості.

Фахівці не рекомендують носити шлею постійно: у собаки утворюється інший центр ваги, ніж чим в нашийнику, тому звикнувши до шлейки, в нашийнику тварина буде відчувати себе некомфортно.

Правильне рішення, в чому ж вигулювати вашого улюбленця, вам підкажуть ветеринар і інші досвідчені власники собак, а також сам вихованець: деякі відмовляються від нашийників і з задоволенням гуляють в шлеї, інші - навпаки.

В інтернет-магазині «ЗооДруг» багатий асортимент амуніції для чотириногих друзів. Купити шлею для собаки не займе у вас багато часу, а зручний і стильний аксесуар обов'язково сподобається вашому вихованцеві.

Вибираючи амуніцію для свого вихованця, кожен господар собаки стикався з питанням: «Що краще: нашийник або шлею для собак?

Новости