Смартфон Lenovo K6 Note

  1. зміст
  2. Основні характеристики Lenovo K6 Note (Модель К53а48)
  3. Комплект поставки
  4. Зовнішній вигляд і зручність використання
  5. екран
  6. Камера
  7. Телефонна частина і комунікації
  8. Програмне забезпечення та мультимедіа
  9. продуктивність
  10. Теплоснімкі
  11. відтворення відео
  12. Час Автономної роботи
  13. підсумок

Планшетофони середньої цінової категорії з тривалим часом автономної роботи

зміст

Минулої осені в Берліні на виставці IFA 2016 компанія Lenovo представила своє оновлене сімейство доступних смартфонів, що включає три моделі: K6, K6 Power і K6 Note. Свого часу представник даної категорії, смартфон К3 Note, зумів придбати чималу популярність, ставши на той момент одним з найбільш обговорюваних мобільних апаратів виробника. На жаль, легендарна модель так і не дісталася офіційно до російського ринку, а ось її послідовник, про який сьогодні піде мова, продається у нас цілком офіційно, хоча і не дешево. Саме К6 Note став, завдяки найбільш просунутим характеристикам, найцікавішим з нової трійці, тому саме він був обраний нами для сьогоднішнього огляду, хоча в цілому можливості всіх трьох моделей схожі, включаючи однаковий дизайн і матеріали, на яких, до речі, сьогодні теж буде привід зупинити увагу.

Основні характеристики Lenovo K6 Note (Модель К53а48)

  • SoC Qualcomm Snapdragon 430 (MSM8937), 8 ядер Cortex-A53 @ 1,4 ГГц
  • GPU Adreno 505 @ 450 МГц
  • Операційна система Android 6.0.1
  • Сенсорний дисплей IPS 5,5 ", 1920 × 1080, 401 ppi
  • Оперативна пам'ять (RAM) 3 ГБ, внутрішня пам'ять 32 ГБ
  • Підтримка Nano-SIM (2 шт.)
  • Підтримка microSD до 128 ГБ
  • Мережі GSM / GPRS / EDGE (850/900/1800/1900 Мгц)
  • Мережі WCDMA / HSPA + (850/900/1900/2100 Мгц)
  • Мережі LTE Cat.4 FDD (B1 / 3/5/7/8/20); TDD (B38 / 40/41)
  • Wi-Fi 802.11b / g / n (2,4 ГГц)
  • Bluetooth 4.1
  • GPS, A-GPS, ГЛОНАСС
  • Micro-USB, USB OTG
  • Основна камера 16 Мп, автофокус, f / 2,0, відео 1080p
  • Фронтальна камера 8 Мп, f / 2,2, фікс. фокус
  • Датчик наближення, освітлення, магнітного поля, дактилоскопічний, акселерометр, гіроскоп, детектор кроків
  • Акумулятор 4000 мА · год
  • Розміри 151 × 76 × 8,4 мм
  • Маса 169 г

Середня ціна Роздрібні пропозиції

Комплект поставки

Lenovo K6 Note не претендує на приналежність до розряду іміджевих, і вже тим більше преміального рівня моделей, тому все тут, починаючи з упаковки, має спокійний, нічим особливо не примітний дизайн. І в той же час, все виконано акуратно, практично, якісно. Добротна невелика коробка з твердого матового картону оформлена недоладно, але при цьому функціональна: всередині вміст не накидано купою, а дбайливо розкладене по окремих коробочках.

Комплектація стандартна: крім звичних мережевого адаптера і кабелю в коробці знайшлися простенькі стереонавушники без гумових накладок, плівка на екран, а також ключик для вилучення карт. Зарядний пристрій досить потужне: заявлені максимальні напруга і струм складають 5,2 У 2 А, а на ділі виявляється, що апарат при зарядці отримує навіть 5,3 В при 2 А.

Зовнішній вигляд і зручність використання

Що стосується дизайну Lenovo K6 Note, то тут ніяких художніх одкровень не виявилося: звичайний сильно опудало з усіх боків айфоноподобний «змилок» з сильно закругленими кутовими частинами і боковинами. Дизайн, до речі, сильно нагадує сучасні апарати Meizu - майже що копія.

Корпус Lenovo K6 Note в повному обсязі виконано з металу: торцеві частини в цілому пластикові, тобто це не смужки-вставки в металі, а саме цілі частини корпусу, в яких змонтовані всі інтерфейсні роз'єми, що прикривають динаміки решітки, зроблено отвори мікрофонів. Відповідно, і кути корпусу, які найчастіше облупляться і піддаються ударам при падіннях, тут саме з пластмаси, а не з металу. Можливо, це й на краще, оскільки пластик краще гасить енергію при ударах і падіннях, тоді як метал всю цю руйнівну міць передає на внутрішню начинку.

Смартфон в руці лежить комфортно. Товщина і маса не позамежні, похилі боковини і кутові частини крадуть частину обсягу, апарат виглядає витончено і цілком сучасно. Матовий метал не мазкий, але досить слизький для утримання в руці, а чохли для такого роду моделей підшукати буває досить складно.

До збірки і якості матеріалів претензій немає: всі деталі чітко підігнані одна до одної, щілини і нестиковки, прогини і скрипи відсутні, корпус монолітний і міцний.

Передня панель прикрита 2.5D-склом з похилими краями. Тут звично встановлені сенсори, вічко фронтальної камери без власної спалаху, а також світлодіодний індикатор подій.

Здивування викликає лише відсутність підсвічування у нижнього ряду кнопок, вони просто намальовані срібною фарбою і в темряві невиразні.

На задній стороні круглий вічко камери ледь помітно випирає за межі поверхні, але смартфон не погойдується на столі при дотиках до екрану, лежить стійко. Спалах середньої яскравості, складається з двох різнокольорових діодів.

Під камерою встановлений дактилоскопічний датчик, майданчик цього сканера, навпаки, трохи втоплена. Майданчик невелика, має круглу форму, до чутливості сканера претензій немає, але розташування на тильній стороні не дозволяє їм користуватися, якщо апарат лежить на столі або вставлений в автомобільний тримач.

Роз'єм для установки карток тут гібридний: один з слотів призначений тільки для SIM-карти формату Nano-SIM, другий - для Nano-SIM або карти пам'яті microSD, але всі три карти встановити одночасно не можна. Підтримується гаряча заміна карток.

Бічні кнопки розташовані на правій грані, вони пластикові, гладкі і дуже тонкі. Клавіші досить жорсткі, але в цілому особливого дискомфорту це не викликає. Зате вони помітно випирають за межі поверхні і легко намацуються наосліп.

У нижньому торці встановлений роз'єм Micro-USB, підтримується підключення зовнішніх пристроїв, в тому числі флеш-накопичувачів, в режимі USB OTG. Поруч з роз'ємом в торці симетрично розташовані дві решітки, але звук виходить тільки через одну з них (ту, що правіше, якщо дивитися на екран).

Верхній торець звично відданий під 3,5-міліметровий роз'єм для навушників, тут же можна розгледіти отвір другого, допоміжного мікрофона.

Смартфон випускається в трьох кольорах: світло-сріблястому, золотистому і темно-сірому, і тут, треба зауважити, є одна неприємна відмінність. У двох світлих варіантах скло камери для чогось закрашено фарбою, це досить дивний і негарний вишукування дизайнерів, куди краще виглядає темно-сірий варіант з нормальним склом без фарби.

екран

Lenovo K6 Note оснащений IPS-дисплеєм, прикритим 2.5D-склом з похилими краями. Фізичні розміри його складають 68 × 121 мм при діагоналі 5,5 дюйма. Дозвіл - 1920 × 1080, щільність точок дорівнює 401 ppi. Рамка навколо екрану має загальну ширину з боків приблизно в 3,5 мм, екран займає значну частину площі передньої панелі, на такому великому смартфоні це виглядає органічно.

Яскравість дисплея можна підлаштовувати вручну або задавати автоматичні настройки, засновані на роботі датчика зовнішнього освітлення. Тест AnTuTu діагностує підтримку 10 одночасних дотиків мультитач. Є можливість активації екрану подвійним постукуванням.

Детальну експертизу з використанням вимірювальних приладів провів редактор розділів « Монітори »І« Проектори та ТВ »Олексій Кудрявцев. Наводимо його експертну думку про екран досліджуваного зразка.

Лицьова поверхня екрану виконана у вигляді скляної пластини з дзеркально-гладкою поверхнею, стійкою до появи подряпин. Судячи з відображення об'єктів противідблискуючі властивості екрану не гірше, ніж у екрану Google Nexus 7 (2013) (Далі просто Nexus 7). Для наочності наведемо фотографію, на якій в виключених екранах відбивається біла поверхня (зліва - Nexus 7, праворуч - Lenovo K6 Note, далі їх можна розрізняти за розміром):

Екран у Lenovo K6 Note трохи темніше (яскравість по фотографіям 107 проти 108 у Nexus 7). Двоїння відображених об'єктів в екрані Lenovo K6 Note дуже слабке, це свідчить про те, що між шарами екрану (конкретніше між зовнішнім склом і поверхнею РК-матриці) немає повітряного проміжку (екран типу OGS - One Glass Solution). За рахунок меншого числа кордонів (типу скло / повітря) з сильно розрізняються коефіцієнтами заломлення такі екрани краще виглядають в умовах інтенсивної зовнішньої засвітки, але ось їх ремонт у разі потрісканого зовнішнього скла обходиться набагато дорожче, так як міняти доводиться екран цілком. На зовнішній поверхні екрану є спеціальне олеофобним (жіроотталківающее) покриття (по ефективності трохи краще, ніж у Nexus 7), тому сліди від пальців видаляються значно легше, а з'являються з меншою швидкістю, ніж у випадку звичайного скла.

При ручному управлінні яскравістю і при виведенні білого поля на весь екран максимальне значення яскравості склало близько 470 кд / м², мінімальне - 6 кд / м². Максимальна яскравість висока, і, з огляду на відмінні від осліплення властивості, читаність навіть в сонячний день поза приміщенням повинна бути на гідному рівні. У повній темряві яскравість можна знизити до комфортного значення. В наявності автоматичне регулювання яскравості по датчику освітленості (він знаходиться правіше прорізи фронтального гучномовця). В автоматичному режимі при зміні зовнішніх умов освітленості яскравість екрану як підвищується, так і знижується. Ця функція залежить від положення повзунка регулювання яскравості. Якщо він на 100%, то в повній темряві функція автояркость зменшує яскравість до 190 кд / м² (дуже яскраво), в умовах освітленого штучним світлом офісу (близько 550 лк) встановлює на 400 кд / м² (зависоко), в дуже яскравому оточенні ( відповідає висвітлення ясним днем ​​поза приміщенням, але без прямого сонячного світла - 20000 лк або трохи більше) яскравість підвищується до 470 кд / м² (до максимуму - так і треба); якщо регулювання приблизно на 50%, то значення наступні: 60, 330 і 470 кд / м² (перші два значення занадто високі), регулятор на 0% - 10, 240 і 470 кд / м² (прийнятні значення). Виходить, що функція автопідстроювання яскравості працює більш-менш адекватно. На будь-якому рівні яскравості значуща модуляція підсвічування відсутній, тому немає і ніякого мерехтіння екрану.

В даному смартфоні використовується матриця типу IPS. Мікрофотографії демонструють типову для IPS структуру субпикселей:

Для порівняння можна ознайомитися з галереєю мікрофотографій екранів, які використовуються в мобільній техніці.

Екран має хороші кути огляду без значного зсуву кольорів навіть при великих відхиленнях погляду від перпендикуляра до екрану і без інвертування відтінків. Для порівняння наведемо фотографії, на яких на екрани Lenovo K6 Note і Nexus 7 виведені однакові зображення, при цьому яскравість екранів спочатку встановлена ​​приблизно на 200 кд / м², а колірний баланс на фотоапараті примусово переключений на 6500 К.

Перпендикулярно до екранів біле поле:

Відзначимо хорошу рівномірність яскравості і колірного тону білого поля.

І тестова картинка:

Кольори на екрані Lenovo K6 Note мають природну насиченість, колірний баланс у Nexus 7 і тестованого екрану розрізняється несильно.

Тепер під кутом приблизно 45 градусів до площини і до сторони екрану:

Видно, що кольори не сильно змінилися в обох екранів, але у Lenovo K6 Note контраст зменшився в більшій мірі через сильний висветленія чорного.

І біле поле:

Яскравість під кутом біля екранів зменшилася (як мінімум в 5 разів, виходячи з різниці в витримці), але у Lenovo K6 Note зображення все ж трохи темніше. Чорне поле при відхиленні по діагоналі висветляєтся сильно і набуває легкий зеленуватий відтінок. Фотографії нижче це демонструють (яскравість білих ділянок в перпендикулярному площині екранів напрямку однакова!):

І під іншим кутом:

При перпендикулярному погляді рівномірність чорного поля хороша:

Контрастність (приблизно в центрі екрану) висока - близько 1300: 1. Час відгуку при переході чорний-білий-чорний одно 28 мс (13 мс вкл. + 15 мс викл.). Перехід між півтонами сірого 25% і 75% (за чисельним значенням кольору) і назад в сумі займає 52 мс. Побудована по 32 точкам з рівним інтервалом за чисельним значенням відтінки сірого гамма-крива не виявила завалу ні в світлі, ні в тінях. Показник апроксимуючої статечної функції дорівнює 2,24, що близько до стандартного значенням 2,2. При цьому реальна гамма-крива мало відхиляється від статечної залежності:

У цьому апараті є якась динамічна підстроювання яскравості підсвічування відповідно до характеру зображення, що виводиться, і хоча її вплив мінімальний, краще б її не було зовсім.

Колірний обхват близький до sRGB:

Спектри показують, що світлофільтри матриці в помірному ступені підмішують компоненти один до одного:

У підсумку кольору мають природну насиченість і відтінок. Баланс відтінків на шкалі сірого неідеальний, так як колірна температура помітно вище стандартних 6500 К, але відхилення від спектру абсолютно чорного тіла (ΔE) на більшій частині шкали сірого нижче 10, що для споживчого пристрою вважається прийнятним показником. При цьому обидва параметри мало змінюються від відтінку до відтінку - це позитивно позначається на візуальній оцінці колірного балансу. (Найтемніші області шкали сірого можна не враховувати, так як там баланс кольорів не має великого значення, та й похибка вимірювань колірних характеристик на низькій яскравості велика.)

У цьому пристрої є можливість включити режим, в якому трохи підвищується колірної контраст, але причин це робити з нашої точки зору немає.

Підіб'ємо підсумки: екран має високу максимальну яскравість і володіє відмінними антивідблисків властивостями, тому пристроєм без особливих проблем можна буде користуватися поза приміщенням навіть річним сонячним днем. У повній темряві яскравість можна знизити до комфортного рівня. Режим з автоматичною підстроюванням яскравості, працює більш-менш правильно. До переваг екрану потрібно віднести наявність ефективного олеофобним покриття, відсутність повітряного проміжку в шарах екрану і мерехтіння, високий контраст, хорошу рівномірність чорного поля, близький до sRGB колірний обхват і прийнятний баланс кольорів. До недоліків - низьку стабільність чорного до відхилення погляду від перпендикуляра до площини екрану. Проте, з урахуванням важливості характеристик саме для цього класу пристроїв, якість екрану можна вважати високим.

Камера

Фронтальний модуль тут має сенсор 8 Мп і об'єктив з максимальною діафрагмою f / 2,2, з фіксованим фокусом і без власної спалаху. Є два режими зйомки: автоматичний і ручний, і потрібно розуміти, що в авторежимі буде проводитися повна ретуш портрета, наскільки це в силах вбудованої програми щодо поліпшення зображення. Тому щоб отримати недоторкане бьютіфікатором зображення, необхідно вибрати саме ручний режим і вивести в ньому повзунок поліпшень в нульове значення, оскільки після роботи даного покращувача особа стає мало схожим на людське. В цілому ж знімає камера непогано: до різкості, деталізації і передачі кольору претензій немає, камера швидка, а чутливості матриці вистачає навіть для не самих насичених світлом навколишніх умов.

Основна камера використовує модуль з датчиком 16 Мп і об'єктив з максимальною діафрагмою f / 2,0, вона оснащена цілком швидким фазовим автофокусом. Є двотональна різнобарвна спалах середньої яскравості, а ось системи стабілізації немає.

Меню управління в смартфонах Lenovo своє власне, воно досить лаконічне. Не можна навіть вибрати конкретний дозвіл фотографії, є лише вибір між стандартним і максимальним, також можна вибрати співвідношення сторін кадру і спосіб визначення експозиції (усереднений або центрально). Окремо виведені в меню швидкого доступу нічний режим зйомки, а також панорамний і HDR. Останній має цілих 4 різновиди, але у всіх видає досить дивні підсумкові зображення в яскравих кислотних тонах, що не мають в плані передачі кольору нічого спільного з реальністю.

Зліва режим HDR, праворуч звичайний автоматичний режим зйомки без HDR

Як завжди, в налаштуваннях є два режими управління, автоматичний і професійний, але навіть в авторежимі можна змінити світлочутливість (ISO) і вплинути на баланс білого. Якщо ж включити професійний режим, то з'являться дугоподібні повзунки із змінними значеннями витримки, ISO (до 1600), ручного фокусування, балансу білого і шкалою експокоррекциі. За допомогою Camera2 API можна передавати управління камерою стороннім додаткам, а також не можна зберігати знімки в RAW.

Камера може знімати відео з максимальною роздільною здатністю Full HD при 30 fps, є режим сповільненої зйомки. Присутня функція стабілізації для відео, включати її можна у всіх дозволах зйомки, але результати її роботи не дуже помітні. В цілому з відеозйомкою камера справляється непогано: різкість, перенесення кольорів і деталізація в нормі, яскравості теж вистачає. А ось до запису звуку є претензії: звук тихий, присутні спотворення у вигляді луни, що виникають внаслідок не зовсім коректної роботи системи шумозаглушення.

Далі представлені приклади фотографій з нашими коментарями за якістю. Роботу фотокамери прокоментував наш фахівець Антон Соловйов.

Роботу фотокамери прокоментував наш фахівець Антон Соловйов

Хороша різкість по полю і за планами.

Хороша різкість по полю і за планами

З макрозйомкою камера справляється погано.

З макрозйомкою камера справляється погано

Текст відпрацьований непогано.

Текст відпрацьований непогано

Хороша деталізація на середніх планах.

Хороша деталізація на середніх планах

Непогана різкість по полю кадру.

Непогана різкість по полю кадру

Номери найближчих машин помітні.

Номери найближчих машин помітні

У режимі HDR камера працює досить агресивно.

Камера вийшла досить хорошою. Вона приділяє багато уваги деталям, при цьому добре відпрацьовуючи і центр кадру, і краю. Однак, текст і макрозйомка - явно не її коник. Втім, для документальної зйомки її цілком вистачить, особливо добре вона впорається із загальними планами.

Телефонна частина і комунікації

Комунікаційні можливості у героя огляду не так вже багаті: у смартфона є модем Qualcomm X6 з підтримкою LTE Cat.4 (до 150 Мбіт / с), підтримується 6 діапазонів частот LTE FDD, в тому числі 3 цікавих нам діапазону (band 3, 7, 20), є підтримка частот LTE TDD. В межах міста московського регіону апарат поводиться впевнено, якість прийому сигналу нарікань не викликає, а от до чутливості модуля Wi-Fi є деякі претензії. Підтримується лише один діапазон Wi-Fi (2,4 ГГц), є Bluetooth 4.1. Можна організувати бездротову точку доступу через канали Wi-Fi або Bluetooth, модуля NFC в апараті немає. Роз'єм USB Type-C підтримує підключення зовнішніх пристроїв в режимі USB OTG.

Навігаційний модуль працює і з GPS (з A-GPS), і з вітчизняної Глонасс, без підтримки китайської Beidou. Перші супутники при холодному старті під час відсутності бездротового підключення для передачі даних виявляються протягом не менше хвилини - робота модуля не блискавична, але подальша точність позиціонування висока і не викликає претензій. Смартфон оснащений датчиком магнітного поля, на основі якого зазвичай функціонує цифровий компас навігаційних програм.

Телефон додаток підтрімує Smart Dial, тобто во время набору телефонного номера відразу здійснюється и поиск за дерло літерами в контактах. Є вбудований чорний список для небажаних контактів. Способи сортування і настройки відображення контактів стандартні для інтерфейсу Android.

У розмовному динаміці голос знайомого співрозмовника залишається впізнаваним, сторонніх шумів немає, звук натуральний, але не дуже гучний. Є можливість автоматичного запису телефонних розмов з лінії. Вібродзвінок по силі нижче середнього, ручні регулювання не передбачені.

Смартфон не підтримує роботу з двома SIM-картами 3G / 4G одночасно. Тобто, наприклад, SIM-карта оператора Tele2 в Москві не буде працювати в 3G для голосового зв'язку, якщо для передачі даних в мережах 4G призначена друга карта, оскільки в 2G вона працювати не вміє, а 3G одночасно обома слотами тут не підтримується. Це типовий в минулому варіант, але деякі сучасні платформи вже підтримують одночасну роботу двох карт в 3G. Інтерфейс дозволяє вибрати для кожної з функцій певну карту заздалегідь або прямо під час з'єднання. Працюють карти в режімі Dual SIM Dual Standby, радиомодем тут один.

Програмне забезпечення та мультимедіа

Як програмна платформа в Lenovo K6 Note використовується ОС Android версії 6.0.1 з власної фірмовою оболонкою Vibe UI. Як і у випадку з ZenUI в смартфонах Asus, Vibe UI - важка і часом пригальмовує через свою громіздкість оболонка, з якої процесори невисокого рівня, на кшталт Qualcomm Snapdragon 430, справляються не дуже добре, їм потрібно «розігнатися». Тобто є певна неспішність, задума у ​​всіх діях, іноді трапляються пригальмовування при відкритті нових програм. Та й візуально інтерфейс недоладний, усюди різнобарв'я, він, що називається, перевантажений елементами.

У той же час, дизайнери явно ведуть роботу в потрібному напрямку, оболонка з кожним разом стає легше, розрядження, зрозуміліше і лаконічніше, зникають гори непотрібних встановлених програм. Хоча без цього не обійшлося і цього разу: безкоштовні Evernote, UC Browser, McAfee Security присутні і навіть розкладені по окремих папок. А ось меню налаштувань стало схоже на фірмове меню з оригінальною Android. Налаштувань стало менше, але розташування їх тепер більш логічно і впорядковано, та й все необхідне є. Всі додаткові можливості, начебто жестової управління, інтерактивної смарт-кнопки, управління однією рукою і тому подібного зібрано в розділі Спеціальних налаштувань. Там же можна знайти популярну функцію по роботі з двома різними профілями для соцмереж.

Для прослуховування музики тут призначений лише штатний програвач Google Music з пресетами вбудованого еквалайзера системи Dolby Atmos. Звучить смартфон для свого рівня непогано, з перших вражень відразу після виходу моделі були претензії, але з оновленнями, мабуть, багато було виправлено. Звук все одно не може похвалитися глибокими басами і великим запасом гучності, але він при цьому цілком чистий, без помітних шумів і спотворень. У навушниках, природно, звучання цікавіше, ніж в основному динаміці, звук не такий писклявий, чутні середні і низькі частоти, хоча гучності все ж не завжди достатньо.

Диктофон і FM-радіо в смартфоні є. До звукозапису на диктофон, як і під час запису відео, є претензії: звук надмірно тихий, присутній ефект луни. Радіо працює нормально.

продуктивність

Апаратна платформа Lenovo K6 Note будується на однокристальної системі Qualcomm Snapdragon 430, виконаної по 28-нанометровій технології. До складу цієї SoC входять вісім 64-бітових ядер ARM Cortex-A53 з частотою до 1,4 ГГц, за обробку графіки відповідає відеоприскорювач Adreno 505 з частотою ядер до 450 МГц. Обсяг ОЗУ становить 3 ГБ, а вбудованої флеш-пам'яті 32 ГБ. З них вільно близько 24 ГБ і приблизно 1,7 ГБ ОЗУ (після очищення пам'яті і закриття всіх додатків).

Можливість збільшення пам'яті за рахунок установки карт microSD є, але тоді доведеться вилучати одну з SIM-карт. Можна відформатувати карту пам'яті так, щоб встановлювати на неї додатки. Також можна підключати зовнішні флеш-накопичувачі в режимі USB OTG.

Qualcomm Snapdragon 430 - це далеко не самий потужний з сучасної лінійки мобільних чіпів виробника. До того ж, більш старші Snapdragon 625 і 652 виконані по новітньому техпроцесу 14 нм, а дана SoC не може похвалитися навіть цим, вона виконана за застарілим техпроцесу 28 нм. Snapdragon 430 призначена для смартфонів нижньої / середньої цінової категорії, але за рівнем продуктивності вона все ж нижче середнього, набираючи в комплексному тесті AnTuTu всього лише близько 44К очок. Таким чином, від сучасних топових платформ Snapdragon 430 далека, проте її продуктивності поки в цілому вистачає для виконання основних завдань, в тому числі для актуальних ігор, хоча великого запасу на майбутнє у такої платформи немає.

Тестування в комплексних тестах AnTuTu и GeekBench:

Всі результати, отрімані нами при тестуванні смартфона в найсвіжішіх версіях популярних бенчмарков, ми для зручності звелено в табліці. У таблиці зазвічай додається кілька других апаратів з різніх сегментів, такоже протестованіх на аналогічніх останніх версіях бенчмарков (це робиться лишь для наочної ОЦІНКИ отриманий сухих цифр). На жаль, в рамках одного порівняння можна представіті результати з різніх версій бенчмарков, тому «за кадром» залішаються много гідніх и Актуальні моделі - через ті, что смороду свого часу проходили «смугу перешкоду» на попередніх версіях тестових програм.

Lenovo K6 Note
(Qualcomm Snapdragon 430)Asus Zenfone 3
(Qualcomm Snapdragon 625)Honor 6X
(HiSilicon Kirin 655)Umi Plus
(MediaTek Helio P10 (MT6755))Meizu MX6
(MediaTek Helio X20 (MT6797))

AnTuTu (v6.x)
(Більше - краще) 44418 63146 56991 48490 77406 GeekBench (v4.x)
(Більше - краще) 635/2071 831/4092 787/3300 682/2603 1346/3271

Тестування графічної підсістемі в ігрових тестах 3DMark, GFXBenchmark и Bonsai Benchmark:

При тестуванні в 3DMark для найпродуктівнішіх смартфонів тепер є можлівість запускаті додаток в режімі Unlimited, де Дозвіл рендеринга фіксоване на 720p и відключеній VSync (через что ШВИДКІСТЬ может підніматіся вищє 60 fps).

Lenovo K6 Note
(Qualcomm Snapdragon 430)Asus Zenfone 3
(Qualcomm Snapdragon 625)Honor 6X
(HiSilicon Kirin 655)Umi Plus
(MediaTek Helio P10 (MT6755))Meizu MX6
(MediaTek Helio X20 (MT6797))

3DMark Ice Storm Sling Shot ES 3.1
(Більше - краще) 288 466 378 415 969 GFXBenchmark Manhattan ES 3.1 (Onscreen, fps) 4 6 5 5 10 GFXBenchmark Manhattan ES 3.1 (1080p Offscreen, fps) 4 6 5 5 10 GFXBenchmark T-Rex (Onscreen, fps) 15 22 19 17 34 GFXBenchmark T-Rex (1080p Offscreen, fps) 16 23 19 17 -

Браузерні крос-платформні тести:

Що стосується бенчмарков для ОЦІНКИ швідкості движка javascript, то Варто всегда делать знижку на ті, что в них результати істотно залежався від браузера, в якому запускаються, так что порівняння может буті Істинно коректний только на однаково ОС и браузерах, а така можлівість є при тестуванні НЕ всегда. У випадка з ОС Android ми всегда намагаємося використовуват Google Chrome.

Lenovo K6 Note
(Qualcomm Snapdragon 430)Asus Zenfone 3
(Qualcomm Snapdragon 625)Honor 6X
(HiSilicon Kirin 655)Umi Plus
(MediaTek Helio P10 (MT6755))Meizu MX6
(MediaTek Helio X20 (MT6797))

Mozilla Kraken
(Мс, менше - краще) 11298 8179 9587 9808 12420 Google Octane 2
(Більше - краще) 3191 5036 4428 3994 2981 SunSpider
(Мс, менше - краще) 1365 877 1084 1179 1278

Результати тесту AndroBench на ШВИДКІСТЬ роботи з пам'яттю:

Теплоснімкі

Нижчих наведено теплоснімок задньої поверхні, отриманий после 10 хвилин роботи тесту акумулятора в Програмі GFXBenchmark:

Видно, что нагрів более локалізована у верхній части апарату, что, мабуть, відповідає Розташування мікросхеми SoC. За даними теплокамера, максимальний нагрів склав всього 32 градуса (при температурі навколишнього повітря в 24 градуси), це зовсім мало.

відтворення відео

Для тестування «всеїдності» при відтворенні відео (включаючі підтрімку різніх кодеків, контейнеров та спеціальніх можливий, например субтітрів) нами застосовуваліся найбільш пошірені формати , Які складають основнову масу наявний в Мережі контенту. Зауважімо, что для мобільніх прістроїв важліво мати підтрімку апаратного декодування відеороліків на Рівні чіпа, оскількі обробіті сучасні варіанти за рахунок одних лишь процесорніх ядер найчастіше Неможливо. Такоже НЕ Варто чекати від мобільного пристрою декодування Всього-Всього, оскількі лідерство по гнучкості Належить ПК, и ніхто НЕ собирается его оскаржувати. Всі результати Зведені в таблицю.

За результатами тестування випробовуваний, до радості, виявився забезпечений усіма необхідними декодерами, які потрібні для повноцінного програвання більшості найбільш поширених в мережі мультимедійних файлів. Для успішного їх програвання навіть не доведеться вдаватися до допомоги стороннього програвача. Але навіть MX Player звуковий формат АС3 програє самостійно без необхідності вручну доставляти кодеки.

Формат Контейнер, відео, звук MX Video Player Штатний відеоплеєр 1080p H.264 MKV, H.264 1920 × 1080, 24 fps, AAC відтворюється нормально відтворюється нормально 1080p H.264 MKV, H.264 1920 × 1080, 24 fps, AC3 відтворюється нормально відтворюється нормально 1080p H.265 MKV, H.265 1920 × 1080, 24 fps, AAC відтворюється нормально відтворюється нормально 1080p H.265 MKV, H.265 1920 × 1080, 24 fps, AC3 відтворюється нормально відтворюється нормально

Подалі тестування відтворення відео виконан Олексій Кудрявцев.

Інтерфейсу MHL, як и Mobility DisplayPort, ми в даного смартфоні не виявлено, тому довелося обмежітіся тестування Виведення зображення відеофайлів на екран самого пристрою. Для цього ми вікорістовувалі набір тестових файлів з переміщаються на одну поділку за кадр стрілкою и прямокутник (див. « Методика тестування прістроїв відтворення и відображення відеосігналу. Версія 1 (для мобільніх прістроїв) »). Знімкі екранах з Витримка в 1 з допомоглі візначіті характер Виведення кадрів відеофайлів з різнімі параметрами: варіюваліся Дозвіл (1280 на 720 (720p), 1920 на 1080 (1080p) и 3840 на 2160 (4K) пікселів) и частота кадрів (24, 25, 30, 50 и 60 кадр / с). У тестах ми вікорістовувалі відеоплеєр MX Player в режімі «апаратно». Результати тесту Зведені в таблицю:

Примітка: Якщо в обох стовпчики Рівномірність и Пропуски віставлені зелені ОЦІНКИ, то це означає, что, швідше за все, при перегляді фільмів артефактів, вікліканіх нерівномірнім чергування и пропуском кадрів, б або не буде видно зовсім, або їх Кількість и помітність НЕ впліватіме на комфортність перегляду. Червоні Позначки вказують на Можливі проблеми, пов'язані з відтворенням відповідніх файлів.

За критерієм виведення кадрів якість відтворення відеофайлів на екрані самого смартфона хороше, так як кадри (або групи кадрів) можуть (але не зобов'язані) виводитися з більш-менш рівномірним чергуванням інтервалів і без пропусків кадрів. Во время відтворення відеофайлів з роздільною здатністю 1920 на 1080 пікселів (1080p) на екрані смартфона зображення власне відеофайлу виводу точно по Межі екранах, один до одного по пікселям, тобто в початкових дозволі. Відображається на екрані діапазон яскравості відповідає стандартному діапазону 16-235: в тінях відображаються всі градації відтінків, а в світлі всього пара найближчих до білого відтінків не відрізняються від нього по яскравості.

Час Автономної роботи

Незнімна акумуляторна батарея, встановлена ​​в Lenovo K6 Note, отримала вельми гідну ємність в 4000 мА · год. Але навіть для такої батареї герой огляду показав результати автономності вище очікуваних: не просто високі, але близькі до рекордних.

У реальних сценаріях використання при нормальному середньостатистичному режимі роботи герой огляду цілком здатний спокійно протриматися без підзарядки пару діб і більше. Виробник обіцяє до 45 годин в режимі розмови і до 602 годин в режимі очікування, що в цілому схоже на правду.

Тестування традиційно проводилося на звичайному рівні енергоспоживання без використання функцій енергозбереження.

Ємність акумулятораРежим читанняРежим відеоРежим 3D-ігор

Lenovo K6 Note 4000 мА · год 20 ч. 30 м. 14 ч. 00 м. 6 ч. 30 м. Asus Zenfone 3 3000 мА · год 12 ч. 00 м. 9 ч . 40 м. 6 ч. 30 м. Honor 6X 3340 мА · год 15 ч. 00 м. 10 ч. 20 м. 4 ч. 40 м. Umi Plus 4000 мА · год 17 ч. 30 м. 15 ч. 00 м. 5 ч. 00 м. Meizu MX6 3060 мА · год 14 ч. 00 м. 10 ч. 00 м. 4 ч. 00 м.

Безперервне читання в програмі Moon + Reader (зі стандартною, світлої темою) при мінімальному комфортному рівні яскравості (яскравість була виставлена ​​на 100 кд / м²) з автолістаніем тривало до повного розряду акумулятора близько 20,5 годин, а при безперервному перегляді відео у високій якості ( 720р) з тим же рівнем яскравості через домашню мережу Wi-Fi апарат функціонує цілих 14 годин. В режимі 3D-ігор смартфон може пропрацювати до 6,5 годин.

Від комплектного мережевого адаптера смартфон заряджається приблизно протягом 2,5 годин струмом 2 А при напрузі 5,3 В. Безпровідну зарядку смартфон не підтримує.

підсумок

Швидше за все, Lenovo K6 Note не стане легендою, як його знаменитий предок К3 Note. Смартфон не дешевий, при ціні в 20 тисяч рублів має досить непоганий екран і чудову автономність, але в той же час апаратна платформа для такої ціни занадто слабка, і це бентежить. Сюди більше підійшла б SoC Snapdragon 600-й серії, але ніяк не 400-й. До того ж смартфон не може похвалитися ні видатної зйомкою на основну камеру, ні широкими комунікаційними можливостями, ні, в общем-то, звуковими. Симпатичний і практичний вигляд корпус, названий офіційно «суцільнометалевим», теж на перевірку виявився частково пластмасовим. Засмучує не сам факт існування пластмасових елементів корпусу, а то, що на ринку вже давно є чимало по-справжньому цільних корпусів з металу без пластикових вставок, тому даний епітет не варто застосовувати до збірних варіантів з пластиковими торцями, як у героя огляду. Також є певні огріхи у звукозаписної системи: звук у відео і в диктофонних записах тихий і з спотвореннями. З позитивного боку можна відзначити якість роботи фронтальної камери, а також наявність сканера відбитків пальців. Загалом, є у смартфона як свої плюси, так і мінуси, інша справа, що для такої ціни плюсів, мабуть, набирається замало. Однак до моменту написання статті ціна на Lenovo K6 Note в офіційній російській роздробі вже знизилася до 17 тисяч, а при такому розкладі апарат стає цікавішим, хоча і цю ціну для моделі такого рівня все ще можна вважати завищеною.

Новости