Що означають написи на вудилище спінінга

  1. Що означає?
Цікавим і досить цікавим є такий вид спорту, відпочинку й туризму, як рибалка. У Росії неймовірну кількість рибалок, як любителів, так і професіоналів. І з кожним днем ​​в їх ряди вступають цілі батальйони рибалок - новачків. І дана стаття повинна допомогти у вирішенні такого простого питання - «що означають написи на вудилище спінінга»? Звичайно прийшовши в магазин, продавець просто зобов'язаний розповісти і показати, але від цього він буде шукати собі вигоду у вигляді того, що буде рекомендувати по дорожче, але це не означає якісніше. І тому елементарно необхідно йти хоча б зі знанням відповідей на таке питання «розшифровка написів на спінінгу». Звичайно, варто звернути увагу, що значення написів у різних виробників буде різний. Але спробуємо розібратися із загальноприйнятими і відомими написами і цифрами на вудилище спінінга.

Тут не буде описана конкретна розшифровка написів на вудилище якогось виробника, а будуть розшифровані написи, які зустрічаються в основному на всіх вудилищах відомих виробників.

1. Перше що може відображатися на вудилище це звичайно виробник - назва фірми. Це може бути і фірма SHIMANO, AIKO, DAIWA, NORSTREAM, BANAX, TALON, GRAPHITELEADER, MAJOR CRAFT, DAIKO, LAMIGLAS і т.д.

2. Далі можуть бути вказані така літери, як «S», що означає тип вудилища і що воно призначене для лову з безінерційною котушкою, може бути така буква, як «С», даний напис повідомляє, що котушка призначена під мультиплікатор. Але і може бути така буква - «Т», від слова «Trigger» - курок на катушкодержателе під мультиплікатор. Дані літери вказуються на кінці маркування вудилищ і входять в каталожний номер вудилища. Наприклад: «WS86MH2». Також може, вказаний клас вудилища, наприклад, «STR» - steelhead rod.

Як видно перша буква «W» - це відповідно найменування серії (Wild River) або «А» -Avid. На деяких буде серія з двох букв, наприклад: «TF» - серія серія TinFish, «FM» - серія Forse Master. Також серія може бути вказана, але нести жодної інформації, наприклад, «G1000».

Цифра «86» в цьому ж каталожної номері означає довжину вудилища в футах - 8 футів, 6 дюймів (259 см). Довжина може бути вказана в метрах, наприклад «1.80m».

Дві букви «MH» розшифровуються, як потужність. Нижче будуть дані розшифровки потужності.

І заключна цифра «2» означає кількість колін вудлища. Якщо цифри такі відсутні, то це означає, що вудилище складається з однієї частини.

3. Також буде вказано тест по волосіні в фунтах. Наприклад: «8-17 lb». 1lb дорівнює 454 грами.

4. Такі цифри, як 3 / 8-11 / 4 oz. означають рекомендований вага закидалися приманок в унціях. Одна унція приймається 28 грам. Або можуть називати по-різному, наприклад, тест приманок. Може вказуватися і в грамах.

5. Для позначення матеріалу, з якого виготовлено вудилище можуть бути такі написи, як SCII GRAPHITE, де SCII - фірмове позначення графіту. Матеріал може бути вказаний і такий - High Modul Graphite IM8.

6. Буква «F» може бути нанесена в позначення вудилища і означати «лад вудилища» - «F» -
Fast - швидкий. Строй може бути позначений і такими написами «Moderate» мул «Slow», що перекладається, як «помірний» і «повільний» відповідно.

І як було описано вище нижче буде наведено класифікацію вудилищ по потужності:

    А. Ultra Light (UL) - надлегкий клас. Вага приманок до 7 грам (1/4 унції).
    Б. Light (L) - легкий клас. Вага прімaнок до 14 грам (1/2 унції).
    В. Medium Light (ML або М) - среднелёгкій клас. Вага приманок до 28 грам (1 унція).
    Г. Medium Heavy (MH) - середньотяжкому клас. Вага приманок буде вже до 42 грам (1? Унції).
    Д. Heavy (H) - важкий клас. Вага приманок відповідно більше 42 грам.
    Е. Також виділяють Extra Heavy (XH) - надважкі вудилища, тести яких складають 3, 4 і більше унцій.

З усього описаного можна зробити висновок, що в маркуванні вудилищ для спінінга неважливо знати розшифровку серій або кількість колін (останнє і так видно), а важливо знати такі параметри, як потужність, довжину, рекомендований вага приманок і довжину вудилища, а також матеріал, з якого вона виготовлена.

Що означає?

1. Цифри, букви і слова на автошинах?

Що означає?
Що означає?
1. Цифри, букви і слова на автошинах?

Новости