Що повинен уміти сучасний арт-директор

  1. Новий арт-директор Раніше у арт-директорів було все просто, приблизно до 2011 року. Один або два...
  2. Як стати майстром наскрізний аналітики?
  3. Як переносити журнал в веб
  4. Версія для планшета
  5. Версія для мобільного додатка
  6. Робота в соцмережах
  7. заходи
  8. Робота з ТВ-каналами: освітній контент і cторітелінг
  9. А завтра придумають щось нове

Новий арт-директор

Раніше у арт-директорів було все просто, приблизно до 2011 року. Один або два маленьких журналу, які видаються в принте: все, за чим потрібно стежити, щоб в цих журналах все було добре. Медійний ринок в Росії досить інерційний, і нові тренди входять не відразу. Тепер у арт-директора і друковане видання, і веб, програми для планшетів, додатки для смартфонів, соціальні мережі, офлайн-заходи, ТВ і радіо. За всім цим потрібне око та око. І у всіх каналів різна специфіка.

Слайд презентації Данила шерех

Нові вимоги до професії досить жорстко сформували і коло обов'язків. Зараз арт-директор повинен вміти робити масу речей. Мені як видавцеві вигідніше взяти одного арт-директора, який відповідає за різні канали медіа, ніж наймати кілька.

Як змінилася робота з друкованим виданням

Володіння цінним предметом - це найважливіше, що повинен давати читачеві журнал. Неможливо забрати у друкованого примірника відчуття, що ти тримаєш в руках реальну відчутну річ. Завдання арт-директора - зробити це відчуття максимально якісним. Сучасні європейські журнали приділяють дуже багато уваги кинестетическим відчуттям читачів: експериментують з папером, обкладинкою. Ви можете переконатися в цьому, взявши в руки журнал видавництва Numero.

Як стати майстром наскрізний аналітики?

Наскрізна аналітика - головна магія інтернет-маркетингу і найпотужніший інструмент розвитку продажів без зростання бюджету. Впровадивши її, ви відразу зрозумієте, де клієнти губляться і що в вашому маркетингу треба поліпшити.
Хочете освоїти цю магію? Ось навчальний курс де детально пояснюють, як все працює, як впроваджувати і як використовувати на практиці.
Поспішайте дізнатися подробиці , Реєстрація скоро закриється!

Реклама

Як переносити журнал в веб

Якщо ви просто візьмете і викладіть весь свій матеріал в веб, це чомусь не приверне належну увагу. Ваші читачі не будуть заходити на сайт, і рекламодавці, відповідно, не будуть прагнути купувати у вас рекламу. По-справжньому працюють лише три речі.

  • E-commerce. Журнал позиціонує себе як інтернет-магазин. Контент самого журналу - це не самоціль, а тільки інформаційне поле, утворене навколо продажу чого-небудь, наприклад, одягу, косметики і т. Д. Це повноцінна, зрозуміла і прибуткова альтернатива друкованому виданню, яку відмінно реалізував Monocle .
  • Сервіс. Найголовніше, що потрібно користувачеві сайту - отримати або продукт (ми це розглянули), або послугу. Чудовим прикладом є сайт журналу «Афіша». Тут ми в першу чергу дивимося розклад і вирішуємо, куди сходити, а по ходу читаємо супроводжуючий контент.
  • «Лонгріди». Довгі полотна контенту з використанням різних веб-ефектів, таких як паралакс, фонове відео, інтерактивна інфографіка та т. Д. Це досить революційна для вебу річ, тому що вважається, що в інтернеті люди не люблять читати довгі тексти. Першовідкривачами цього виду веб-контенту стали New York Times і National Geographic. Цей формат контенту розробляє арт-директор спільно з програмістом.

Версія для планшета

Якщо ви вважаєте, що досить створити «лісталку page-to-page» з тим же самим контентом, що і в друкованому виданні, ви сильно помиляєтеся. Коли людина бере в руки планшет, він налаштований на розвагу. Додатків журналів потрібно конкурувати в пошуку з різними іграшками. Cosmopolitan Russia, наприклад, знаходиться на 77 місці платних додатків. Щоб бути конкурентоспроможним, журнал у вигляді додатку повинен бути комбінацією відео, тексту, картинок, подкастів, т. Е. Бути інтерактивним. На доказ моїх слів наведу думку зарубіжних експертів:

Докладні висловлювання цих та інших експертів тут .

Просте і елегантне додаток журналу Letter to Jane .

Версія для мобільного додатка

Мобільні додатки це не те ж саме, що і додатки для планшетів. Контент для мобільних версій повинен бути найактуальнішим і стислим. Тобто користувач, зайшовши в додаток, повинен отримати найважливішу інформацію на своєму екрані.

Наприклад, журнал Style.com зробив окремий додаток під телефони, в яке викладають новини з останніх модних показів.

com зробив окремий додаток під телефони, в яке викладають новини з останніх модних показів

додаток Style.com

А шеф-кухар Джеймі Олівер (Jamy Oliver) створив додатки, за допомогою яких можна вивчити різні види різання і навчитися готувати смачні страви.

додаток Jamy Oliver

New Yorker створив унікальне додаток з геолокації. Якщо його відкрити і прогулюватися по Нью-Йорку, то аудіогід розповідає про визначні пам'ятки, які знаходяться поруч з вами.

Якщо його відкрити і прогулюватися по Нью-Йорку, то аудіогід розповідає про визначні пам'ятки, які знаходяться поруч з вами

додаток New Yorker

Робота в соцмережах

Найголовніша проблема в роботі з соцмережами - їх не можна монетизувати. Ви можете скільки завгодно постити хороший контент, але не отримаєте з цього ніяких грошей. Цю проблему вирішили інфотізери. На стрічці викладаються інформаційні тизери, які ведуть на ваш сайт. Навіщо арт-директору знати про те, як робити інформаційні тизери? Насправді, в стрічці новин теж потрібно виділятися і дотримуватися фірмовий стиль, щоб читачі відразу ідентифікували тизер з брендом. Відмінний приклад - оформлення рубрики «Є питання» на «The Village».

The Village

The Village

заходи

Офлайн-заходу теж вимагають чуйного уваги арт-директора. Оформлення залів, брендинг роздавальних матеріалів створюють в учасників заходу відчуття причетності до чогось масштабного.

Найбільша акція журнального бренду в Росії - без сумніву, Виставка Dust & Stratches, яку провів Esquire, - придумана і реалізована Максимом Никанорова, арт-директором журналу. Плюс офлайн-захід об'єднано з e-commerce: ви можете замовити і придбати постер з виставки в високій якості .

Плюс офлайн-захід об'єднано з e-commerce: ви можете замовити і придбати постер з виставки в   високій якості

Слайд презентації Данила шерех

Слайд презентації Данила шерех

Слайд презентації Данила шерех

Робота з ТВ-каналами: освітній контент і cторітелінг

Для того щоб ефективно використовувати ТВ, потрібно володіти мистецтвом сторітелінга, вміти створювати цікаві шоу і, звичайно, додати навчання в формі гри. Арт-директор тут відповідає за оформлення каналу, заставки.

Самий класний кейс, звичайно, National Geographic. Зараз для нас цей бренд асоціюється з відмінним відеоконтентом, а починалося все з друкованого видання. Фірмова жовта рамка дозволяє нам завжди ідентифікувати контент з брендом. Адже це теж колись арт-директор придумав.

Адже це теж колись арт-директор придумав

Слайд презентації Данила шерех

Радіо - це не той канал, який забирає багато часу і сил у арт-директора, але на сайтах радіостанцій теж потрібно робити пости і оформляти матеріал - не забувайте про це.

А завтра придумають щось нове

Ми часто говоримо своїм батькам: «Це ти що, по телевізору, чи що, побачив?». Неначе телебачення - це минуле століття і йому вірити не можна. А адже наші діти колись нам скажуть: «Ти що, це в інтернеті прочитав?». Будьте в тренді і враховуйте вплив і формати нових каналів.

Слайд презентації Данила шерех

Як стати майстром наскрізний аналітики?
Як стати майстром наскрізний аналітики?
Хочете освоїти цю магію?
Навіщо арт-директору знати про те, як робити інформаційні тизери?
А адже наші діти колись нам скажуть: «Ти що, це в інтернеті прочитав?

Новости