Що нового в яндекс.браузер 18.7.0 (бета). Спрощений режим яндекс.браузер. перекладач

  1. 1. Гібридний перекладач слів і фраз
  2. Нейромережевий перекладач веб-сторінок

Нова бета-версія Яндекс.браузер для Windows, в якій сфокусувалися на доопрацювання вже існуючих компонентів.

бета-версія

Деякі користувачі досить давно просили нас навести порядок в диспетчері закладок. Сказано зроблено. Зустрічайте оновлений диспетчер, який і виглядає краще, і користуватися ним зручніше.

Зустрічайте оновлений диспетчер, який і виглядає краще, і користуватися ним зручніше

Інша зміна також засновано на відгуках користувачів і робить процес синхронізації більш прозорим. У головному меню браузера з'явився віджет, який містить не тільки точне число закладок, паролів і доповнень, а й час останньої синхронізації. При бажанні його можна відключити в налаштуваннях.

При бажанні його можна відключити в налаштуваннях

До речі, віджет - не єдине зміна в головному меню. Звернули увагу на нове оформлення?

Завантажити нову бета-версію яндекс.браузер 18.7.0 для Windows можна з browser.yandex.ru/beta . Будь ласка, повідомляйте нам про будь-які проблеми і помилки, які можуть бути знайдені під час тестування. Зробити це просто за допомогою пункту « Повідомити про проблему »В головному меню.

Колись інтернет складався з простих текстових сторінок, але сучасні сайти і сервіси більше схожі на важкі додатки. З кожним роком вони створюють все більше навантаження на комп'ютери, і власникам не самих потужних пристроїв доводиться миритися з повільною роботою. Новий спрощений режим яндекс.браузер допоможе таким користувачам.

Як працює спрощений режим?

Нещодавно яндекс.браузер навчився економити енергію при роботі від батареї ноутбука. Для цього використовується цілий комплекс заходів. Наприклад, Браузер знижує активність фонових вкладок і оновлює картинку не 60, а 30 раз в секунду. Ці заходи знижують навантаження на пристрій, тому корисні не тільки для ноутбуків, але і для комп'ютерів з дефіцитом ресурсів.

Спрощений режим заснований на технології енергозбереження, але включає в себе і інші заходи. У звичайній ситуації Браузер завантажує не більше 10 вкладок при перезапуску. У спрощеному режимі відновлюється тільки активна вкладка (решта - по кліку). Також Браузер відмовиться від деяких графічних ефектів і оптимізує роботу js-скриптів по споживаної пам'яті, а не за швидкістю виконання.

Наскільки корисний спрощений режим?

Новий режим пройшов повноцінне тестування на пристроях з невеликим об'ємом системних ресурсів. З його допомогою вдалося знизити навантаження на CPU і GPU, прискорити запуск яндекс.браузер і відкриття веб-сторінок.

Як включити спрощений режим?

Спрощений режим включається автоматично в яндекс.браузер (18.4.1 і новіше), якщо комп'ютеру є не більше 2 гігабайт оперативної пам'яті або не більше 1 ядра процесора.

У сучасному інтернеті понад 630 мільйонів сайтів, але лише 6% з них містять російськомовний контент. Мовний бар'єр - головна проблема поширення знань між користувачами мережі, і вирішувати її потрібно не тільки навчанням іноземним мовам, але і за допомогою автоматичного перекладача в браузері.

Сьогодні ми розповімо про дві важливі зміни в новому яндекс.браузер , Які допоможуть подолати мовний бар'єр і читати будь-які тексти в інтернеті. До речі, ви можете залишити свій коментар в кінці цієї новини - розробники його прочитають і дадуть відповідь.

1. Гібридний перекладач слів і фраз

Яндекс.браузер вміє перекладати не тільки сторінки цілком, але і окремі слова і фрази. Раніше перекладач використовував виключно статистичний метод перекладу слів і фраз. Це означає, що перекладач самостійно навчався на великій кількості статей і їх перекладів. Але цей метод не враховує природу слів і зв'язку між ними, через що результат перекладу міг виглядати неприродно.

Зазвичай цю проблему вирішують за допомогою нейронних мереж, які допомагають враховувати взаємозв'язку між словами. Але і у них є недолік - з перекладом рідкісних слів нейромережі можуть не впоратися. Що робити?

новий яндекс.браузер об'єднує гідності обох методів і використовує гібридну модель перекладу. Коли Браузер отримує від користувача текст, він віддає його на переклад обом системам - і нейронної мережі, і статистичному перекладачеві. Потім спеціальний алгоритм оцінює, який переклад краще. Переклад, визнаний кращим, показується користувачеві.

Нейромережевий перекладач веб-сторінок

У закордонних публікацій в мережі багато особливостей. Наприклад, в англійських заголовках більшість слів пишеться з великої літери. Крім того, англійські заголовки часто являють собою довгі фрази з спрощеної граматикою, в яких деякі слова опущені, а у деяких не очевидна частина мови. Для їх переведення не підходить перекладач звичайних текстів.

Інший тип тексту на веб-сторінках - навігаційні елементи. Вони виконують службові функції: відкривають меню, повертають користувача на попередній екран або додають товар в корзину. Ці написи також слід переводити з урахуванням їх розташування. Наприклад, слово «back» на кнопці сайту слід перекладати як «назад», а не «відступати» або «спина».

Новий яндекс.браузер дивиться, де розташований текст і як він оформлений, визначає його тип - навігаційний елемент, заголовок або основний текст - і враховує це при перекладі.

Нова технологія перекладу в яндекс.браузер працює не тільки точніше, але і швидше, так як перекладається не вся сторінка цілком, а тільки та частина, яку зараз бачить користувач.

Завантажити яндекс.браузер з перекладачем веб-сторінок (для Windows і Android) ви можете за посиланням: browser.yandex.ru

https://zen.yandex.ru/media/yandexbrowser/iandeks-primenil-iskusstvennyi-intellekt-dlia-perevoda-saitov-5b3b3106717cd900a833e119?from=feed

Звернули увагу на нове оформлення?
Як працює спрощений режим?
Наскільки корисний спрощений режим?
Як включити спрощений режим?
Що робити?
Ru/media/yandexbrowser/iandeks-primenil-iskusstvennyi-intellekt-dlia-perevoda-saitov-5b3b3106717cd900a833e119?

Новости