Шолом віртуальної реальності для ПК - що за звір і з чим його їдять.

  1. Що таке шолом віртуальної реальності для ПК.
  2. Віртуальна реальність і шолом - як це працює
  3. Популярні шолом віртуальної реальності
  4. А є дешевий шолом віртуальної реальності?

У сьогоднішній статті я пропоную трохи торкнутися теоретичної частини, перейшовши від часткового до загального. Зазвичай вважається надходити навпаки, але ось так виходить, що спершу було написано безліч статей про конкретні речі, і тільки тепер я вирішив охопити картину в цілому. Перш за все, слід розрізняти поняття шолом віртуальної реальності для ПК, шолом віртуальної реальності для смартфона і окуляри віртуальної реальності. Перше ми зараз і розглянемо, по другому і третьому статті будуть трохи пізніше.

Що таке шолом віртуальної реальності для ПК.

Шолом віртуальної реальності, або як прийнято писати скорочено - VR шолом, являє собою пристрій, що дозволяє ілюзорно перенестися у віртуальний світ. Всім відомо, що у людини є кілька основних почуттів - зір, слух, нюх, дотик, смак. Так ось, шоломи віртуальної реальності дозволяють обманювати зір, а при використанні їх разом з навушниками і слух. І цього досить, щоб ні-ні, та й повірити на мить, що ти знаходишся в гущі подій, в які тебе поміщають розробники в своїх VR іграх або VR середовищах ( дивись в моїй групі вконтакте ). Нехай на секунду-дві, але ти здригаєшся і лякаєшся вискочив зомбі, крутого спуску з гірки і інших речей. Найбільш сприйнятливі люди лякаються сильніше, практично повністю переносячи в віртуальну реальність.

Насправді, ігри не єдина можливість застосування віртуальної реальності. Їх десятки, якщо не сотні. Це і нові фільми і освіта і медицина і торгівля - в рамках однієї статті все це не охопити, як-небудь розпишу докладніше про застосування шоломів віртуальної реальності для ПК в різних областях. А поки, ось одна зі старих новин, про автомобільну нішу .

Віртуальна реальність і шолом - як це працює

Коли людина використовує шолом віртуальної реальності для ПК, йому буде потрібно цей самий ПК - персональний комп'ютер. Варто відразу зауважити, що на сьогоднішній день, для повноцінного використання VR шолома для комп'ютера, потрібно досить потужний пристрій , З ціною близько 700-800 доларів США. Перевірити свій комп'ютер для віртуальної реальності . Сам ВР шолом теж пристрій дуже дороге , Тому поки віртуальна реальність залишається долею людей з достатком.
VR пристрій являє собою шолом, всередині якого встановлено один широкий екран або кілька поменше. Щоб збільшувати зображення, в шоломі присутні лінзи. Різні датчики, для відстеження поворотів і нахилів голови. А також, в деяких шоломах присутні датчики відстеження користувача в просторі. Шолом віртуальної реальності для ПК з'єднується з системним блоком проводами, по яких надходить в тому числі і відеосигнал. Слід згадати, що грати можна тільки в спеціально розроблені для віртуальної реальності гри, втім, умільцями випускаються модифікації для різних популярних ігор, а також спеціальний універсальний софт, що виконує ту ж задачу.

Слід згадати, що грати можна тільки в спеціально розроблені для віртуальної реальності гри, втім, умільцями випускаються модифікації для різних популярних ігор, а також спеціальний універсальний софт, що виконує ту ж задачу

Шолом віртуальної реальності для ПК - HTC Vive Pre

Популярні шолом віртуальної реальності

Як і в будь-якій галузі, в світі віртуальних пристроїв є свої лідери і послідовники. Прийнято вважати, що він тримається на трьох китах: Oculus Rift, HTC Vive і Sony Playstation VR Project Morpheus . Всі ці три пристрої виходять в 2016 році - той же Oculus Rift вже доступний для попереднього замовлення . Пристрої дорогі, по кишені далеко не кожному. Кожне з цих VR пристроїв відрізняється один від одного технічними характеристиками і можливостями. Наприклад, Oculus Rift робить упор на якість картинки і повноту занурення, а ось HTC Vive змогу відстежити людини в просторі, що безсумнівно дає більше занурення - керувати своїм тілом куди краще, ніж керувати джойстиком. Не всі VR гри будуть сумісні з усіма шоломами, Playstation VR - взагалі шолом для приставки. Так що до покупки варто підійти обдумано, особливо якщо немає можливості купити все три шолома віртуальної реальності.

Так що до покупки варто підійти обдумано, особливо якщо немає можливості купити все три шолома віртуальної реальності

Зовнішній вигляд Oculus Rift

А є дешевий шолом віртуальної реальності?

Так, є, як не бути. Якщо хочеться зовсім дешевих - варто звернути свою увагу на шолом віртуальної реальності для смартфона - в них потрібно вставляти відповідний для віртуальної реальності телефон , Який і комп'ютер і екран і датчики - три в одному. Але якщо хочеться купити шолом віртуальної реальності для ПК, але дешевше трійці лідерів - варто поглянути на аналоги, що як гриби після дощу полізли на світло. Працювати вони, зрозуміло, будуть трохи гірше, підтримувати ігри, скоріше за все, теж будуть через одне всім відоме місце. Зате дешево, так. Як варіант такого шолома можу привести OSVR від Razer. Як то кажуть - скупий платить двічі, але якщо є бажання ризикнути - вперед =) Можете навіть ще крутіше зробити - купити китайський шолом віртуальної реальності для ПК - на аліекспрессе їх повно.

Як то кажуть - скупий платить двічі, але якщо є бажання ризикнути - вперед =) Можете навіть ще крутіше зробити - купити китайський шолом віртуальної реальності для ПК - на аліекспрессе їх повно

VR шолом OSVR від Razer comments powered by HyperComments

Новости