Сорти на чевли на англиски јазик

Секој знае колку се важни чевлите во животот на секоја жена. Мерилин Монро, исто така, рече дека со еден пар добри чевли може да го освои светот. И кој меѓу нас не сонуваше за голема гардероба исполнета со најелегантни и софистицирани модели? Тука е - вистински луксуз.
Размислете денес за видовите на чевли на англиски јазик.

Но, постојат многу модели, но сепак многу од нас знаат само еден збор на англиски јазик - чевли . Но, има толку многу од нив. Земи барем обувки . Се чини дека тоа би било најлогично, бидејќи тоа не значи ништо повеќе од чевли. Во англискиот речник ја наоѓаме дефиницијата: работи што ги носите ( носете - носете) на нозе . Но, на англиски јазик на рускиот народ, ние го среќаваме многу ретко.

Исто така постои и терминот " чизми ", односно чизми. Во овој случај, англиско-англискиот речник ќе појасни дека овој тип на обувки е подобро да се заштитат, на пример, од снег или дожд. Зборувајќи за гумени чизми, не заборавајте да додадете гума за претходно споменатиот збор.
На пример
Таков убав пар гумени чизми ! - Кои се убави гумени чизми!

Но, во случај на важен настан, сите ние им даваме предност на облекување на чевли , односно на чевли и високи потпетици , односно на високи потпетици. Друга многу модерна опција е пумпите или пумпите . Но, чевлите на стилот што ги нарекуваме " tiletto" или " шпицки" потпетици . Но, доаѓа летото, и сè почесто гледаме линкови што пенливи на нашите нозе, односно сандали. И за оние кои не сакаат да им дадат дополнителен товар на своите нозе , поинтересни се сандали , со други зборови, сандали. Исто така неодамна, мокасините мокасини и б алеринските станови балетски станови се многу популарни. Но чевлите со ниски потпетици се нарекуваат станови .

Се разбира, луѓето кои се занимаваат со било каков вид на спорт, како чевли нема да бидат секогаш удобни. Патики понекогаш се порелевантни за нив. И, се разбира, кој сака да носи непријатни чевли дома по напорниот ден на работа? Затоа, кога ќе дојдеме до нашето гнездо, ние ги менуваме чевлите на лизгачите . Лесно е да се погоди кој не препознава такви пријатни и сакани влечки?

Ова се интересни моменти. Прочитајте, запаметете и носете со задоволство! Учете англиски со Лингва авиокомпании , и ние сигурно ќе ве запознаам со нови колекции на интересни факти и особини од англискиот свет.

И кој меѓу нас не сонуваше за голема гардероба исполнета со најелегантни и софистицирани модели?
И, се разбира, кој сака да носи непријатни чевли дома по напорниот ден на работа?
Лесно е да се погоди кој не препознава такви пријатни и сакани влечки?