Сорти на метални загатки

Металните загатки изненадуваат со нивната разновидност, сложеност и дизајн, па затоа не е чудно зошто е неподготвен купувач да избере нешто интересно.

Ironелезни загатки - силен трик за силен ум. Вака можете накратко да го карактеризирате овој вид забава. Овие неволји ни се познати уште од детството, единственото нешто што со текот на времето стана се повеќе, тие станаа подобри и поразновидни. Во повеќето продавници, металните загатки се поделени на леани, жица и кадрави. Металик загатки купат во Киев тоа е лесно во наше време, тие се скоро насекаде.
Загатките со улов имаат најатрактивен изглед. Тие го добија своето име од техниката: обично таквите загатки имаат сложени облици со многу обрасци кои можат да се создадат само со лиење метал.
Во повеќето онлајн продавници можете да најдете серија на загатки кои се точно копирање на добро познатата јапонска марка Cast Puzzle од Ханајама. Овде треба да се забележи дека копијата не е полоша од оригиналот, но е поевтина поради она што се прави во Кина. Таквите загатки од железо (и да бидат попрецизни, месинг или силумин) изгледаат многу убаво, па затоа често се купуваат како подарок.
Ironелезни загатки - силен трик за силен ум
Wireичарските загатки по својот изглед личат на свиткани нокти, куки и прстени изработени од цврста жица. Таквите играчки често се купуваат за подароци за момци, колеги и деца. Задачата на сите овие интелектуални игри е иста - да ги одделите деловите, а потоа да ги поврзете назад. Можеби на некои им се чини дека овие загатки се лесно да се пробијат или да ги испукаат со исправање на нив - верувајте ми, тоа нема да успее. Производи направени од цврст челик, така што решавањето на ваквите загатки треба да се потпираат само на вашиот ум.

Кадрави метални загатки - навистина уникатна работа! Како и во жицата zamorochkah, од апстрактни куки и кадрици добиени доста препознатливи предмети и фигури на животни. Задачата е иста - да се ослободи прстенот или јамката, а потоа да се врати на своето место. Сепак, ваквите метални загатки, покрај директната дестинација, можат да бидат и убави ситници, кои често се купуваат за подарок или за колекција.

Како што можете да видите, ако не земете во предвид разни метални загатки, како што е неокуба или 3Д загатка, металните загатки од жица само може да се сметаат за околу 100 видови.
Купете метални загатки - значи да се направат прекрасни подароци за деца и возрасни кои ќе го воодушеват и окото, и раката и мозокот. Ironелезните загатки се мазни, пријатни на допир и многу издржливи. Купувајќи ги, не можете да се плашите дека ќе пропаднат следниот ден. Фрлените комплексни трикови не само што ќе помогнат да го украсите вашето слободно време, туку и да станете добар изложба на полицата на кој било колекционер.