Што е DRL

 1. Дефиниција за водење светла
 2. Варијации DRL: што се користи за да се однесува на автомобили?
 3. Кои треба да бидат светлата што работат?
 4. Како изгледаат дневните светла?
 5. Водечки производители на DRL: карактеристики на производот
 6. Заклучок

Од 2011 година, Економската комисија на ООН за Европа донесе закон со кој се обврзуваат сите возачи да патуваат дури и во текот на денот со светлата или да го монтираат DRL.

Од 2011 година, Економската комисија на ООН за Европа донесе закон со кој се обврзуваат сите возачи да патуваат дури и во текот на денот со светлата или да го монтираат DRL

Дефиниција за водење светла

DRL се уреди за надворешно осветлување кои се поставени пред автомобилот и функционираат како обележување и истакнување на надворешноста на автомобилот. Така, DRL служат за безбедност на автопатот, подобрување на привлечноста на автомобилот во текот на денот. Честопати, многу возачи го збунуваат ДРЛ со светлата за паркирање. Но, вие не треба да го направите ова, бидејќи димензиите имаат помала осветленост на светлината и се наменети само да ги назначите димензиите на автомобилот ноќе дневно и под услови на слаба видливост на патот.

Затоа, кога прашувате какви се светла за возење во автомобил, треба да разберете дека станува збор за уреди за осветлување кои се користат само во текот на денот. Исто така, за целосно да разберете што е DRL на автомобил, треба да знаете дека ова се LED уреди што мора да се стават на автомобили со закон. Светлата може да се постават на автомобилот или нормално, за време на склопување, или откако ќе го купат автомобилот одделно. Затоа, во прашањето што е DRL во автомобил, треба да знаете дека има редовни и универзални уреди или адаптивни уреди што се поставени на која било марка и модел на автомобил од вас лично. Така, дефиницијата на дневните светла сега сигурно ја знаете.

Така, дефиницијата на дневните светла сега сигурно ја знаете

Варијации DRL: што се користи за да се однесува на автомобили?

Во некои земји, светлината се користи близу и далечни фарови, како главен вид на DRL. Но, вреди да се напомене дека ова е непрактично, бидејќи автомобилот троши повеќе енергија и се намалува работниот век на светлата на фаровите, ксенон или халоген. Така, за да не се користат фарови за идентификација на автомобилот и беа развиени индивидуални уреди. Таквите уреди трошат малку енергија, се инсталираат одделно од главната оптика и што е најважно, имаат зголемен интензитет на светлина и осветленост. Индивидуалните DRL се практични, безбедни, па дури и стилски.

Кои треба да бидат светлата што работат?

Првично, ДРЛ се произведуваа нормално на автомобили и обични халогени ламби од 6-21 W се користеа како шекер на светлина. Иновативната форма на DRL е LED која овозможува максимална осветленост, светлосен интензитет, а исто така има и минимална потрошувачка на енергија. Затоа, ако одите да го вооружите автомобилот дневни светла тогаш тие мора да бидат LED за да се обезбеди максимална безбедност на патот.

Како изгледаат дневните светла?

Уредите за дневно возење се достапни во различни варијации, затоа, не постои консензус и канон, што точно означува какви треба да бидат ДРЦ. Уредите од различни производители се развиваат во различни форми. Тие можат да бидат правоаголни, тркалезни, квадратни, да се состојат од посебни елементи. Исто така, секој производител произведува модели со посветла светлина со користење на голем број на LED диоди и обратно. Особеноста на DRL е исто така стилски изглед, благодарение на што овој уред може да се нарече уред кој ја модернизира надворешноста на автомобилот. Иновативните DRL се одделни LED диоди кои се меѓусебно поврзани со флексибилна изолациска жица.

Водечки производители на DRL: карактеристики на производот


 • Филипс . Германската компанија произведува високо квалитетни и моќни DRL кои се одликуваат со осветленост, бело светло и различен број на LED диоди. Тие се со висок квалитет и апсолутно универзални, соодветно, се погодни за која било марка на автомобили.
 • Осрам . Германски изработени DRL, кои имаат не само карактеристичен број диоди, туку и тркалезна, правоаголна форма, можат да бидат тенки, што овозможува монтирање на мини-автомобили. Обезбедете снежно-бело светло што совршено го истакнува автомобилот на патеката.
 • Хела . Германската компанија развива бели и светли ДРЛ кои служат за истакнување на автомобилот. Достапно во обликувана кутија, како и индивидуални LED диоди.
 • Ксенит . Кинеската компанија развива универзални DRL за автомобили кои можат да се користат на која било марка и модел. Уредите се со кружен или правоаголен облик и се квалитетен производ.
 • Шо-ме . Кинески DRL, кои се со добар квалитет и светла светлина. Достапно во обликувана кутија со различно присуство на LED диоди и функционалност. Облечете ги сите автомобили, без оглед на марката и моделот.

Постојат и други производители на DRL, кои произведуваат уреди кои исто така се разликуваат едни од други по квалитет, присуство на LED диоди, моќност, осветленост и температура на светлина. Можете да се запознаете со производителите и моделите на DRL на нашата веб-страница, со кликнување на оваа врска .

Заклучок

Така, ако го цените животот, тогаш тоа мора јасно да го сфатите DRL - практичен и корисен. Уредите за дневно возење со ЛЕР ќе ви овозможат максимална привлечност на автомобилот при проток на вкупната маса, а исто така ќе го модернизираат изгледот. Во моментов, употребата на независни ДРЛ е предуслов за напуштање на патеката во текот на денот.

Кои треба да бидат светлата што работат?
Како изгледаат дневните светла?
Варијации DRL: што се користи за да се однесува на автомобили?
Кои треба да бидат светлата што работат?
Како изгледаат дневните светла?