Стратегія внутрішньоденної торгівлі на ринку Форекс

  1. Переваги і недоліки
  2. переваги
  3. недоліки
  4. Види внутрішньоденної торгівлі
  5. Торгівля проти тренда
  6. Торгівля на проривах
  7. Поради щодо ефективної торгівлі всередині дня
  8. Орієнтуйтеся на H1
  9. Не поспішайте входити в угоди
  10. Обмежте торговий список
  11. Ретельно опрацювати систему ризику
  12. Відстежуйте час виходу новин
  13. Тримайте під контролем старший таймфрейм
  14. Встановіть ліміт на прибуток
  15. Знаходьте закономірності (час, ринки, новини)
  16. Контролюйте волатильність і АТР
  17. Закривайте позиції всередині дня

Практично 70% всіх приватних трейдерів на ринку Форекс працюють по внутрішньоденним стратегіям. Торгівля в середині або як її ще називають дейтрейдинг або інтрадей (day trading, intraday) супроводжується величезною кількістю переваг, що робить дану систему найбільш затребуваною, перспективною і популярною.

Торгівля в середині - це така техніка торгівлі на фінансових ринках, яка передбачає здійснення декількох угод протягом однієї торгової сесії. На відміну від стратегії скальпинга , Дейтрейдинг є більш позиційним - угоди тримаються від 10 хвилин до декількох годин. Але на відміну від свінг-трейдингу з усіма угодами закриваються в рамках однієї торговельної сесії і не переносяться, не утримуються протягом декількох днів. Трейдери, що використовують дану стратегію, зазвичай закривають наявні позиції в кінці кожного торгового дня, підраховуючи прибуток або збитки щодня.

Використання стратегії внутрішньоденної торгівлі оптимально для трейдерів, які мають протягом дня достатньо часу для того, щоб відстежувати і аналізувати торгові операції. Якщо ви вважаєте, що особисто для вас стратегія скальпування занадто динамічне, а стратегія свінг-трейдингу занадто млява, в такому випадку дейтрейдінг - то, що вам потрібно.

Якщо ви вважаєте, що особисто для вас стратегія скальпування занадто динамічне, а стратегія свінг-трейдингу занадто млява, в такому випадку дейтрейдінг - то, що вам потрібно

Для торгівлі по внутрішньоденним стратегіям Форекс підходять будь-які інструменти - акції, ф'ючерси, валютні пари та інше, а для аналізу і входу в угоду використовуються, як правило, графіки від М5 до години. Крім того, безліч торгових стратегій для внутрішньоденної торгівлі на Форекс базуються на основі зіставлення картини на декількох таймфреймах (Як по стратегії три екрана Елдера ) Тому внутрішньоденної трейдер може використовувати і денний графік - для визначення загального фону, часовий графік для орієнтиру за напрямками і рівнями і 5-хвилинний графік для пошуку точки входу в угоду.

Переваги і недоліки

З огляду на високу популярність і поширеність внутрішньоденних стратегій Форекс професійними трейдерами, варто детальніше ознайомитися з перевагами та недоліками цього принципу торгівлі.

переваги

  • Не потрібно цілоденних зайнятість. На відміну від скальпинга, інтрадей трейдинг передбачає всього кілька входів за день, тому трейдер може лише зрідка поглядати в термінал, а після відкриття позиції покинути робоче місце зі встановленим стоп-лосс і тейк-профіт ордерами.
  • Точні сигнали входу в угоду. Як правило, торгові системи для внутрішньоденної торгівлі на Форекс дають не більше 5 сигналів за день, що дозволяє мінімізувати зайві входи і відповідно збитки.
  • Ідеальний варіант для новачків - з огляду на вище означені переваги, а також чіткі та зрозумілі патерни Price Action для входу і мінімум напруженості.
  • Консервативний ризик - стратегії по внутрішньоденної торгівлі не вимагають пересиджувати затяжні просадки , Як це може бути в свінг-трейдингу. Саме тому ризики тут завжди чітко позначені і досить консервативні. Дуже часто не більше 2-5% в день на можливі втрати.
  • Оптимальна прибутковість - професіонали вибирають торгівлю всередині дня за рахунок оптимального співвідношення зусилля / витраченого часу і прибутковості. Даний метод дозволяє брати самі затяжні руху навіть по простій стратегії внутрішньоденної торгівлі на Форекс, а входити в позицію на самих ранніх етапах формування тренда .

Стратегія внутрішньоденної торгівлі оптимальна для вас, якщо:

  • Ви віддаєте перевагу починати і завершувати всі торгові угоди протягом одного дня.
  • У вас достатньо часу, щоб постійно протягом торгового дня відстежувати і аналізувати події на ринку.
  • Ви, в будь-якому випадку, постійно цікавитеся, чи був торговий день для вас прибутковим або ж збитковим.

недоліки

  • Трудомісткість. Для ефективної торгівлі буде потрібно вивчити внутрішньоденні стратегії, виконувати заздалегідь ретельний технічний аналіз і відслідковувати закономірності на ринку, щоб розробити торгову систему. Але даний недолік не істотний, враховуючи, що на даний момент існує маса внутрішньоденних стратегій Форекс в відкритому доступі.
  • Психологічне навантаження. Необхідно себе дисциплінувати, щоб не входити зайвий раз в угоду і не змінювати позицію після входу.

Стратегія внутрішньоденної торгівлі не є оптимальною для вас, якщо:

  • Ви віддаєте перевагу більш довгострокові / короткострокові торгові операції.
  • У вас недостатньо часу для того, щоб відстежувати і аналізувати події на ринку протягом усього торгового дня.
  • У вас є основне місце роботи (з повним робочим днем).

Види внутрішньоденної торгівлі

T рендтрейдінг (торгівля по тренду)

Тренд трейдинг - стратегія, при використанні якої трейдер переглядає графіки з великим таймфрейме. Визначивши загальний тренд, можна переходити до розгляду графіків з меншим таймфрейме, виглядаючи на них оптимальні можливості, щоб відкрити позицію в напрямку тренда. Використовуючи індикатори на графіках з більш коротким таймфрейме, ви отримаєте більш точне уявлення про те, в якій точці краще відкривати позицію.

Спочатку необхідно визначити загальний тренд на графіках з великим таймфрейме. індикатори Форекс допоможуть вам отримати підтвердження тренда.

індикатори Форекс   допоможуть вам отримати підтвердження тренда

Виявивши загальний тренд, ви можете перейти до розгляду графіків з меншим таймфрейме і знайти оптимальні для себе точки входу в тому ж напрямку. Пам'ятайте про це? Це, так званий, мультіперіодний (мультітаймфрейм) аналіз!

Це, так званий, мультіперіодний (мультітаймфрейм) аналіз

Торгівля проти тренда

Торгівля проти тренда - практично те ж, що і торгівля по тренду, за винятком того, що в разі використання даної стратегії Форекс , Виявивши загальний тренд, ви будете шукати можливості для входу в напрямку, протилежному руху тренда. Ідея в тому, щоб визначити кінець тренда і здійснити вхід відразу після розвороту тренда (настільки, наскільки це можливо). Це досить ризиковано, однак може принести вам величезний прибуток.

На даному прикладі (4 графік) ми можемо спостерігати тривалий спадний (ведмежий) тренд. Це може бути свідченням того, що ринок, швидше за все, готовий до розвороту.

Так як ми розглядаємо стратегію торгівлі "проти тренда", ми будемо шукати можливості для входу в угоду в напрямку, протилежному напрямку загального тренда, використовуючи графіки, розраховані на нетривалі періоди часу, наприклад, 15 хвилин.

Пам'ятайте, що вести торгівлю проти тренда досить небезпечно, але якщо ви все зробите правильно, то зможете отримати величезний прибуток!

Навчання на форекс з нуля

Торгівля на проривах

Використовуючи стратегію торгівлі на проривах, ви дивитеся на діапазон валютної пари, що виникає в певний час дня, проводячи торгові операції в надії зловити прорив в тому чи іншому напрямку. Така стратегія особливо ефективна, якщо діапазон руху цієї валютної пари досить вузький, оскільки це показник того, що пара готова зробити великий стрибок. У цьому випадку ваша задача полягає в тому, щоб, коли такий стрибок відбудеться, бути готовим зловити «хвилю»!

Використовуючи стратегію торгівлі на проривах, вам необхідно визначити діапазон, в рамках якого найбільш часто застосовувалася підтримка і опір. Визначивши даний діапазон, ви зможете розмістити точки входу над і під рівнями прориву. Як правило, трейдери хочуть отримати кількість пунктів , Складових певний раннє діапазон. Якщо ви вже вивчили уроки присвячені "Торгівлі на проривом" , Для вас не складе особливих труднощів засвоїти інформацію наведену вище!

Поради щодо ефективної торгівлі всередині дня

Для успішного трейдингу по внутрішньоденної торгівлі недостатньо підібрати або розробити ефективну торговельну стратегію, потрібно ще напрацювати практику і усвідомити безліч аспектів. На щастя для вас ми зібрали найбільш значущі аспекти, які необхідно враховувати в своєму трейдингу і поради які необхідно дотримуватися. Дані правила і рекомендації були зібрані на базі коментарів досвідчених трейдерів інтрадейщіков, тому прислухатися до них має сенс.

Орієнтуйтеся на H1

Часовий графік є найпопулярнішим - на нього орієнтуються мільйони трейдерів, а значить саме по ньому можна визначити оптимальну картину цінового руху. Причому це актуально не тільки для торгівлі всередині дня.

Крім того, часовий графік є більш точним на увазі мінімальної кількості цінових шумів і помилкових рухів, які спостерігаються на М5 або М1.

Не поспішайте входити в угоди

Вам потрібно зробити всього кілька угод, але вони повинні бути ретельно опрацьованими і виконані за всіма критеріями системи. При цьому дуже важливо не реагувати на ринкові імпульси і лже-руху, які покликані збити з пантелику початківців трейдерів і заманити в пастку.

Намагайтеся не знаходити сетапи для відкриття позиції, а чекати потрібних формацій, заздалегідь визначивши найбільш ймовірні сценарії розвитку подій.

Важливим зауваженням є дисциплінування себе на мінімізацію кількості входів. Багато інтрадей трейдери страждають переторговкой, що погано впливає на ефективність роботи.

Обмежте торговий список

Не прагніть контролювати весь ринок і бути в курсі подій по всіх фронтах. Не потрібно постійно гортати список з інструментами і перемикатися по всіх валютних парах. Так ви свідомо налаштуєте себе на пошук, і будете знаходити сетапи на вхід там, де їх насправді і немає. Відберіть кілька найбільш зрозумілих, простих для вас або будь-яких валютних пар і спостерігайте виключно за ними.

Ретельно опрацювати систему ризику

Ви повинні чітко визначити свої можливі втрати по всіх фронтах. Повинен бути позначений ризик на угоду, ризик на день, ризик на тиждень і ризик на місяць. Кожен ліміт повинен супроводжуватися системою покарань. Наприклад, досягнення ліміту на день призводить до зупинки торгів і пропуску торгів на наступний день. Важливо детально опрацювати систему ризик-менеджменти з урахуванням своєї внутрішньоденної стратегії Форекс і передбачуваної частоти відкриття позицій, а також неухильно дотримуватися даної методології управління ризиками.

Відстежуйте час виходу новин

Протягом дня виходить різна кількість макроекономічних даних, новин і заяв, які можуть привести до різких імпульсам, зміну тренда або неадекватним рухам в будь-яких валютних парах. Тому необхідно заздалегідь визначити найбільш значущі економічні події для вашого списку інструментів на поточний день, виписати час і не входити в позиції за деякий час до і після цих новин.

Тримайте під контролем старший таймфрейм

На старшому таймфрейме завжди бачиться ситуація під іншим кутом. Якщо торгівля здійснюється всередині дня, то не зайвим буде орієнтир на денний графік. Таким чином, ви зможете визначити ключові рівні на денному таймфрейме або будь-які інші патерни.

Встановіть ліміт на прибуток

Як це дивно не звучить, але ліміти повинні бути не тільки на втрати, але і на заробіток. Оскільки багато трейдерів втрачають частину зароблених грошей в спробах вичавити з ринку по максимумах. Не варто цього робити - встановіть оптимальний розмір для прибутку, і після його досягнення відпочиньте або зовсім припиніть торгівлю на поточний день.

Також важливо встановити ліміт «відскоку» - це відсоток втрат від прибутку, якщо ви продовжуєте торгувати і починаєте втрачати вже зароблене.

Знаходьте закономірності (час, ринки, новини)

Торгівля в середині постійно супроводжується закономірностями, які вам слід відстежувати і визначати. Такий аналіз дозволить успішніше і ефективніше торгувати всередині дня. Серед закономірностей можуть бути певний події, в якусь частину дня - наприклад, флет в обід по Американському часу або різкі імпульси при переході на Європейську сесію з Азіатської.

Контролюйте волатильність і АТР

Всі інструменти мають свою зумовлену денну волатильність і запасу ходу. Контролюючи дані параметри, ви зможете встановлювати своєрідний фільтр, завдяки чому, мінімізувати кількість потенційно збиткових угод. За волатильності можна визначати орієнтовні помилкові пробої і періоди сильних сплесків, а індикатор ATR показує середній потенціал руху протягом однієї торгової сесії.

Закривайте позиції всередині дня

Навіть проста стратегія внутрішньоденної торгівлі на Форекс, як і взагалі вся методологія інтрадей не припускав перенесення угод на наступну торговельну сесію, тому не робіть цих помилок. Після закриття останньої позиції, ви повинні відключити термінал і «очиститися» від поточного торгового дня.

Залишивши позицію на наступний день, ви вже будете упереджено ставиться до аналізу по даному інструменту, і неправильно спрогнозуєте руху.

Також не слід комбінувати внутріденну торгівлю з скальпинга або, навпаки, зі среднесроком, оскільки, таким чином, ви заплутаєтеся і наробите багато помилок в усіх напрямках.

Читайте далі - Свінг-трейдинг

Пам'ятайте про це?

Новости