Швейцарія почала заарештовувати активи «Газпрому» на користь Києва

«Нафтогаз» може отримати 2,6 млрд доларів

Влада Швейцарії почала заарештовувати активи «Газпрому» в рамках судового позову українського «Нафтогазу». Першою під приціл потрапила дочірня компанія енергетичної компанії - Nord Stream 2 AG, яка є оператором «Північного потоку-2».

Першою під приціл потрапила дочірня компанія енергетичної компанії - Nord Stream 2 AG, яка є оператором «Північного потоку-2»

фото: pixabay.com

Nord Stream 2 AG, зареєстрована в Швейцарії, вже отримала постанову про заморожування активів «Газпрому». Також заблоковані акції російської корпорації в дочірньому підприємстві.

Тим часом в самому «Газпромі» підтвердили, що «Нафтогаз» намагається стягнути 2,56 млрд за транзитним контрактом відповідно до рішення стокгольмського арбітражу. Однак офіційних повідомлень в компанії поки не отримували.

«Газпром буде захищати свої права відповідно до чинного законодавства», - підкреслили в компанії.

Відзначимо, що на Україні святкують перемогу. Наприклад, керівництво «Нафтогазу» вирішило виділити співробітникам, які брали участь в процесі проти «Газпрому», премію в розмірі 46,3 млн на всіх .

Раніше стокгольмський арбітраж виніс два рішення за взаємними позовами «Газпрому» і «Нафтогазу». По першому з них «Нафтогаз» зобов'язали виплатити «Газпрому» 2,019 млрд доларів, а «Газпром» «Нафтогазу» - понад 4 млрд доларів.

З урахуванням різниці «Газпром» повинен виплатити «Нафтогазу» 2,56 млрд доларів.

Новости