Світлодіодна стрічка 220 вольт

  1. Переваги світлодіодних стрічок на 220 вольт
  2. Монтаж світлодіодної стрічки 220 вольт
  3. Де купити світлодіодну стрічку 220 вольт?

Оновлене: 16.05.2019 Оновлене: 16

Світлодіодна стрічка 220 вольт або стрічка LED 220V - це вузька гнучка друкована плата знапаяними світлодіодами, поміщена в силіконову оболонку.

Світлодіодна стрічка може різатися на шматки і гнутися в одній площині (уздовж ходу стрічки перпендикулярно довжині). Ці властивості роблять її незамінним елементом при організації різних декоративних підсвічувань. Світлодіодні стрічки відрізняються один від одного типом використовуваних світлодіодів і їх кількістю на 1 метр довжини, а також колірною температурою і кольором.

Переваги світлодіодних стрічок на 220 вольт

Спочатку світлодіодні стрічки виготовлялися розрахованими на напругу 12-24 вольт постійного струму. Але в останні роки широке поширення набула світлодіодна стрічка на 220 вольт.

Пояснюється це зручністю - для підключення такої стрічки не потрібні трансформатори, не потрібно пайка. Все дуже просто - під'єднали випрямляч і включили в розетку. Вся процедура займає менше однієї хвилини.

Стрічка 220 вольт укладена в силіконову оболонку, так що її можна, наприклад, просто покласти на фальш-стелю - і ніяких неприємних кріплень.

Монтаж світлодіодної стрічки 220 вольт

Перед покупкою і монтажем стрічки потрібно обов'язково познайомитися з деякими конструктивними особливостями, що випливають з того факту, що харчується стрічка від мережі 220 вольт.

За основними струмопровідних контактів стрічки тече 220 вольт, тому вона завжди повинна бути в захисній ізолюючої оболонці. А це збільшує товщину стрічки. І в деяких випадках це недолік. Зверніть увагу на товщину і висоту стрічки!

Стрічку можна гнути в своїй площині - тільки впоперек. Тому, якщо стрічка лежить горизонтально і світить вгору або вниз, то організувати кут 90 градусів буде дуже проблематично.

Крім того, світлодіодна стрічка 220 вольт не може бути порізана на шматки менше 1 метра довжиною (для деяких моделей - 0.5 метра). Це обумовлено тим, що кожен метр стрічки є неподільний джерело світла, все світлодіоди в якому з'єднані послідовно, що і дозволяє живити їх безпосередньо від 220 вольт. Тобто проліт довжиною в 2.3 метра повністю стрічкою накриття, або доведеться зайві 20-70 см кудись ховати.

Випрямлячі
для стрічки
220 вольт

Також потрібно пам'ятати, що хоча для підключення світлодіодної стрічки на 220 вольт і не потрібен трансформатор, така стрічка не повинна включатися безпосередньо в електромережу. Для підключення потрібен випрямляч - маленький блок розміром із сірникову коробку. До одного випрямителю можна під'єднати до 20 метрів стрічки. Випрямляч набагато менше трансформатора за розмірами і за ціною на порядки дешевше, але при проектуванні монтажу світлодіодним стрічки на 220 вольт потрібно пам'ятати, що для нього теж потрібно місце. І іноді це створює суттєві незручності.

Для кріплення стрічки до поверхні можна використовувати двосторонню клейку стрічку (яка використовується для приклеювання дзеркал) або наявні у нас в продажу пластикові кріпильні кліпси .

Де купити світлодіодну стрічку 220 вольт?

У нашому інтернет-магазині Ви можете прямо зараз вибрати і купити світлодіодну стрічку 220 вольт. Ми здійснюємо доставку по Росії і СНД. По Москві і Підмосков'ї - кур'єрською службою і власним автотранспортом.

Кожен тип білої світлодіодним стрічки представлений в двох варіантах колірної температури : З теплим і з холодним світлом.

Якщо Ви зупинили свій вибір на світлодіодним стрічці 220 вольт, то не забудьте купити відповідний випрямляч: 3528 або 5050 .

Де купити світлодіодну стрічку 220 вольт?

Новости