Світлодіодні лампи для освітлення будинку, квартири: як вибрати, переваги, термін служби, шкода і користь, вартість, утилізація, відгуки. Як купити світлодіодні лампи для дому онлайн з Китаю в інтернет магазині Аліекспресс?

  1. Що таке світлодіодна лампа, які світлодіодні лампи для будинку краще?
  2. Світлодіодні лампи: переваги, користь і шкода
  3. Чи шкідливі світлодіодні лампи для здоров'я, зору?
  4. Теплий і холодний світло світлодіодних ламп: який для квартири, будинку краще?
  5. Як купити світлодіодні лампи для дому онлайн з Китаю в інтернет магазині Аліекспресс?
  6. Світлодіодні лампи: термін служби
  7. Утилізація світлодіодних ламп і світильників: вимога Росспоживнагляду
  8. Чи правда що світлодіодні лампи економлять електроенергію?
  9. Відео: Світлодіодні лампи для натяжних стель: які краще?

Світлодіодна лампа: плюси і мінуси, вибираємо оптимальний варіант. Купуємо світлодіодні лампи вигідно на Аліекпресс.

Освітлення в будинку грає важливу роль. Адже це і затишок, і атмосферность, і стиль будинку. При цьому варто пам'ятати, що економія це не просто слова, а сьогоднішні реалії. Для того щоб економити на оплаті електроенергії фахівці рекомендують купувати світлодіодні лампи, а для того щоб економити на придбання ламп - ми рекомендуємо замовляти на найпопулярнішою інтернет майданчику доставляється товари безпосередньо з Китаю - Аліекспресс .

Якщо ви вперше вирішили зайти і замовити в інтернет магазині Аліекпресс ми склали покрокову статтю , В якій розповідається про те, як пройти реєстрацію, а також зробити замовлення і відстежити доставку.

Що таке світлодіодна лампа, які світлодіодні лампи для будинку краще?

Світлодіодні лампи, також звані LED або світлодіод - це напівпровідниковий пристрій перетворює електро напруга в світло. З'явилися вони ще на початку минулого століття, але завдяки новітнім розробкам стали найбільш економічними лампами для будинку в даний час.

Тепер саме час переходити до вибору якісної і недорогий світлодіодної лампи. Зверніть увагу, що служити вони будуть до 20 років! Вони економічні у витраті електроенергії і при цьому надають широкий світловий потік. Але при цьому, купуючи таку лампу нам необхідно ознайомитися з їх функціоналом, так як в світлодіодних лампах витрачаються Примор'ї і кількість світла більше не взаємопов'язані. Яскравість лампи, а точніше світловий потік світлодіодів визначається іншим способом.

Світловий потік, вимірюваний в люменах або коротко лм. При виборі лампи вам необхідно знайти саме ту, яка максимально мало споживає електрики і при цьому надає вам максимальну кількість люмелей.

Для прикладу наводимо таблицю середньостатистичних світлодіодних ламп і ламп розжарювання.

Зверніть увагу, що значення приблизні і можуть значно змінюватися від виробника і серії випуску.

Також варто розуміти, що світлодіодні лампи не здатні повністю замінити світло, і ідеальні для тимчасового освітлення, коли сонячне світло перестає справлятися.

Також варто звернути увагу на колірну температуру і спектр випромінювання. Класичні лампи розжарювання випромінюють теплий жовтувате світло, до якого ми звикли і він приємний для очей, саме цей світ оптимальний для вечірнього часу, так як він пригнічує вироблення мелатоніну. Світлодіодні лампи ж випускаються як з теплим, так і з холодним світлом.

Для офісів, кухонь, залів, прихожих і ванних кімнат рекомендується холодний яскраве світло, а ось для спалень в які вранці проникає сонце, а вечорами сім'я готуватися до сну рекомендується приглушений тепле світло.

Для прикладу ми наводимо схематичне порівняння різних типів світла.

Ще одна характеристика, на яку необхідно звернути увагу - індекс передачі кольору (скорочено - CRI). Цей індекс відображає наскільки в світлі лампи видно інші кольори і вимірюється схематично від 0 до 100. Найкращі при цьому - максимально наближені до 100. Чим вище показник - тим краще перенесення кольорів при висвітленні цієї лампою. Для домашнього використання рекомендується CRI рівними або більшими 80.

Кут спрямованості світлового потоку. Також важливо в разі потреби приміщення повністю. Світлодіодні лампи більше підходять для точкового освітлення, так як мають кут не більше 120 градусів.

Маркування патрона і маркування лампи обов'язково повинні збігатися для тривалого і безлопатева використання лампи.

Гарантований термін служби. Тепер не потрібно накупати лампи «про запас», так як на кожну лампу виробник видає гарантію на 20 000- 50 000 годин роботи. Звичайно ж в реальності лампа прослужити менше годин, так як вона не завжди буде включена, але все ж термін служби світлодіодної лампи перевищує термін найстійкішою лампи розжарювання в десятки разів.

Звичайно ж в реальності лампа прослужити менше годин, так як вона не завжди буде включена, але все ж термін служби світлодіодної лампи перевищує термін найстійкішою лампи розжарювання в десятки разів

Пульсація. Хороша світлодіодна лампа не пульсує, але все буває, тому ми рекомендуємо перевірити лампу на пульсацію і в разі потреби зробити повернення або обмін в перші ж дні служби. Перевірка елементарна - запишіть відео, на ньому добре видно найменші коливання світла.

Світлодіодні лампи: переваги, користь і шкода

Звичайно ж, при виборі лампи виникає безліч питань, в тому числі про користь і шкоду світлодіодної лампи.

Отже, розглянемо переваги:

  • Тривалий термін служби - в середньому при роботі 8 годин на день термін служби може досягати до 34 років! Пам'ятайте, що якщо користуватися лампою в приміщеннях, де температура вище кімнатної - термін її служби значно скорочується;
  • Колосальна світловіддача - до 146 люмен за 1 ват!
  • Висока вібростійкість і механічна міцність через відсутність нитки розжарювання, а також крихкого сікла.
  • Низька інерційність. При натисканні на вимикач ви відразу ж отримуєте яскравий стійкий світло;
  • Кількість загорянь і виключень не має ніякого значення для терміну служби лампи;
  • Відсутність чутливості до низьких і високих температур і може працювати в будь-якому середовищі. Але варто враховувати, що термін служби в гарячому приміщенні скорочується;
  • Екологічність продукту досягається за рахунок відсутності в лампі ртуті і фосфору.

Ну і, звичайно ж, не можна обійтися і без недоліків:

  • Є дослідження підтверджені вченими, що від яскравого світлодіодного світла можливо відшарування сітківки ока, особливо ризику, піддаються діти. Тому не варто їх встановлювати в дитячих спальнях і кімнатах де постійно проводять час діти, а ось якщо дитина пройде по передпокої чи буде перебувати в убиральні 5-10 хвилин - шкоди це не завдасть однозначно;
  • Пульсація або мерехтіння світла. Лампи новітніх технологій не пульсують, а відповідно проблема дана вирішена, але перед початком експлуатації обов'язково перевіряйте лампу;
  • Яскраве світло і нервова система. Даний недолік швидше пов'язаний не з лампою, а з тим як її експлуатують. Якщо ви перебуваєте в приміщенні і для роботи і для відпочинку то придбайте регулятор яскравості світла, тим самим вирішите проблему;
  • Комахи. Вони просто обожнюють яскраве світло, і якщо лампа розжарювання відлякує їх температурою, то до LED лампам вони летять з задоволенням, а також обліплюють їх.

І, незважаючи на це можна сміливо стверджувати - світлодіодна лампа одне з найважливіших винаходів людини за останнє сторіччя!

Чи шкідливі світлодіодні лампи для здоров'я, зору?

Згідно численних досліджень дійсно, світлодіодні лампи можуть завдати шкоди сітківці ока, а от все інше легко усувається за допомогою свідомої експлуатації.

Теплий і холодний світло світлодіодних ламп: який для квартири, будинку краще?

Теплий краще сприймається очима людини, а так само більш сприятливий у вечірній час і коли людина бажає розслабитися.

А ось для активного способу життя, кропіткої роботи та навчання оптимальний яскравий холодний світло.

Якщо ви працюєте і відпочиваєте в одному приміщенні, вихід є - встановіть кілька джерел світла та регулюйте світловий потік в своїй кімнаті в залежності від потреб.

Як купити світлодіодні лампи для дому онлайн з Китаю в інтернет магазині Аліекспресс?

Аліекспресс це просто знахідка для тих, хто бажає заощаджувати. Хочете купити світлодіодні лампи безпосередньо з Китаю - Аліекспресс допоможе! Безліч світлодіодних ламп і трубок ви знайдете по засланні .

Ви хочете придбати фітолампи світлодіодні? Шукайте їх на Аліекпресс по засланні .

Підбираєте світлодіодні лампи для рослин? Відвідайте цей розділ Аліекпресс і підберіть оптимальну модель по засланні .

Вибираєте світлодіодні лампи для акваріума - знайти широкий асортимент ви можете по засланні .

Підсвічування меблів грає сьогодні ключову роль в оформленні приміщень. Знайти світлодіодні лампи для меблів ви зможете в цьому розділі на Аліекпресс.

Встановлюєте підвісна стеля? Не обійтися без світлодіодних ламп стельових які ви зможете знайти за засланні .

Робочий стіл - найважливіше місце, де необхідне яскраве світло. Знайти світлодіодні лампи настінні для свого робочого місця ви зможете по засланні .

Також є спеціальні рішення для підлітків. Знайти світлодіодні лампи для школяра ви можете на Аліекпресс .

Готові рішення, а також їх комплектуючі світлодіодні лампи-лупи на Аліекпресс розташовані в цьому розділі.

Шукайте світлодіодні лампи на струбцине? знайдете їх тут .

Світлодіодні лампи на прищіпки - відмінне рішення для будинку, так і будь-якого місця для відпочинку. Знайти цікаві рішення ви можете по засланні .

Моно рішення на батарейках виручать як в дорозі, так і в постійних видозмінах свого будинку. Знайти світлодіодні лампи на батарейках на Аліекпресс ви зможете по засланні .

Вирішили вибрати модель лампи з можливістю регулювання яскравості і насиченості світла? Світлодіодні лампи з регулятором яскравості представлені на Аліекпресс в широкому асортименті за демократичними цінами.

Хочете заощаджувати ще більше? Купуйте світлодіодні лампи з датчиком руху на Аліекпресс по засланні .

Світлодіодні лампи: термін служби

Звичайно ж, всі дані носять довідковий характер і термін служби тієї чи іншої лампи залежить від виробника, якості лампи, способу експлуатації та багатьох інших факторів. Але в середньому якщо лампа буде працювати 8 годин на день, вона може прослужити до 34 років! Переконливо, чи не так?

Утилізація світлодіодних ламп і світильників: вимога Росспоживнагляду

Так як світлодіодні лампи не містять важких металів і вважаються екологічно чистими продуктами то їх утилізація простіша, ніж лампи розжарювання. Але все ж світлодіодні лампи відносяться до утилізації 4-5 рівня, і потребує утилізації фахівцями.

До переліку робіт входить:

  • Демонтаж світильника або лампи;
  • Від'єднання алюмінієвої частини і відправка її на вторинне виробництво;
  • Подрібнення скла і відправка на виробництво для виготовлення стеклосодержащіх предметів;
  • Утилізація світлодіодних трубок.

Чи правда що світлодіодні лампи економлять електроенергію?

Так звичайно. При споживанні 25-28 Вт світлодіодні лампи подають світло як лампи розжарювання 150 Вт! Детальна схема споживання і економії розміщена на упаковці і в характеристиках ламп.

Відео: Світлодіодні лампи для натяжних стель: які краще?

Відео: Чому блимає світлодіодна лампа при вимкненому світлі: як прибрати мерехтіння?

Відео: Чому горить світлодіодна лампа при вимкненому вимикачі: що робити?

Світлодіодні лампи для будинку: відгуки покупців

Максим: поставив светодіодкі спочатку в своєму магазині, а коли побачив реальну економію - поставив у себе вдома, а також у батьків. Рік стоять - краса!

Ростислав: сумнівався через негативних відгуків про шкоду здоров'я, але подумали з дружиною - вдома ми включаємо світло тільки ввечері і на кілька годин. Поставили світлодіодні лампи - економія на обличчя.

Відео: Чому швидко перегорають світлодіодні лампи?

Відео: Енергозберігаючі лампи або світлодіодні: чим відрізняються, що краще?

Що таке світлодіодна лампа, які світлодіодні лампи для будинку краще?
Теплий і холодний світло світлодіодних ламп: який для квартири, будинку краще?
Як купити світлодіодні лампи для дому онлайн з Китаю в інтернет магазині Аліекспресс?
Відео: Світлодіодні лампи для натяжних стель: які краще?
Що таке світлодіодна лампа, які світлодіодні лампи для будинку краще?
Чи шкідливі світлодіодні лампи для здоров'я, зору?
Теплий і холодний світло світлодіодних ламп: який для квартири, будинку краще?
Як купити світлодіодні лампи для дому онлайн з Китаю в інтернет магазині Аліекспресс?
Ви хочете придбати фітолампи світлодіодні?
Підбираєте світлодіодні лампи для рослин?

Новости