Таксі Баварія - не треба боятися!

Службі таксі з промовистою назвою «Баварія» всього близько трьох місяців, проте цього вистачило, щоб голосно заявити про себе. Нам, звичайно, цікаво було дізнатися, як виникла сама ідея такого таксі. Нагадаємо, мова про таксі, в якому весь автопарк складається виключно з автомобілів марки BMW 5-ої серії не старші 2013 року випуску. Виявилося, що ніякої романтичної історії, натхнення або інсайту, як зараз прийнято говорити, не траплялося - просто все зважили і вирішили, що саме такого таксі не вистачало вітчизняному ринку пасажирських перевезень. Виходили з того, що в Мінську не було служби, яка працювала б на хороших автомобілях і гарантувала відповідний рівень сервісу: приємні ненав'язливі водії в костюмах або милі молоді дівчата-водії. Звичайно, є ще таксі п'ятниця , Але вона працює на автомобілях класом нижче. І тим не менше, Баварія не позиціонує себе як бізнес-таксі, заявляючи, що це скоріше «таксі для друзів». Чи не саме зрозуміле позиціонування, треба зізнатися)) Службі таксі з промовистою назвою «Баварія» всього близько трьох місяців, проте цього вистачило, щоб голосно заявити про себе

Фото з архіву служби

Наполегливе згадка про друзів не випадково. Воно має на увазі якийсь теплий коло дружелюбно настроєних по відношенню один до одного людей. Почасти це пояснюється відносно невеликим порівняно з масовими службами таксі автопарком. Той випадок, коли «малий золотник, да дорог»)) У службі намагаються зберегти підкреслено камерну атмосферу дружелюбності і взаємної поваги зі своїми клієнтами, ласкаво називаючи їх друзями. До речі, за волею долі так сталося або ще як, але з однойменною рестораном-броварнею Друзі у служби також склалися дружні і партнерські відносини.

Друг таксі Баварія (фото з архіву служби)

Виділенню в окрему службу передував не в усьому вдалий досвід співпраці з сервісом Uber Black, який, з одного боку, зручний і пасажирам і перевізникам, але ось чимала комісія за таке посередництво в білоруських реаліях зжирає і без того незначну рентабельність перевезень. Можливо тому сервіс Uber Black так і не зумів закріпитися на ринку республіки і на даний момент не функціонує. У той же час важливо сказати, що стартувала тоді ще майбутня Баварія з цими водіями і з цими автомобілями саме в Uber Black. Це було зроблено для того, щоб оцінити свою затребуваність ринком і перейняти стандарти якості клієнтського сервісу у всесвітньо відомої преміальної служби.

Це було зроблено для того, щоб оцінити свою затребуваність ринком і перейняти стандарти якості клієнтського сервісу у всесвітньо відомої преміальної служби

Тааак, здається, щось пішло не так - це ж ніякий не чоловік в костюмі! Точно: в даний час в Баварії працюють 8 прекрасних дівчат-водіїв. Тільки не питайте, як їм довіряють такі дорогі авто - зрозуміло ж, що засновники у Баварії відчайдушні - в наші перманентно кризові часи пускатися в таку авантюру! Ні, у них, звичайно ж, є бізнес-план та інші аксесуари)

Ні, у них, звичайно ж, є бізнес-план та інші аксесуари)

Для довідки: посадка коштує 5 рублів і 85 коп. за 1 км. пробігу. Поїздка в аеропорт обійдеться в 39 рублів. Дивно, але часто наші співвітчизники, заздалегідь припускаючи найгірше), обходять машини Баварії стороною, побоюючись набагато більш негуманних тарифів. На ділі ж поїздка в аеропорт на практично новому BMW в приємній компанії може обійтися навіть дешевше, ніж з не дуже принциповим звичайним таксистом.

На ділі ж поїздка в аеропорт на практично новому BMW в приємній компанії може обійтися навіть дешевше, ніж з не дуже принциповим звичайним таксистом

В середньому поїздка з Баварією обходиться на 20% дорожче, ніж з однією з традиційних служб, і це якщо говорити про офіційні тарифах і верхівку айсберга. На ділі ж все ми знаємо, що чим нижче в службі тариф, тим, як правило, нижчий рівень контролю за його дотриманням. Не будемо показувати пальцем, але в деяких службах діє принцип: «за перевищення тарифу покараємо, якщо клієнт поскаржиться» - в інших випадках просто закриваємо очі на свавілля «власних» водіїв - жити ж якось людям треба. В даному випадку «власних» - недарма взято в лапки. У більшості служб - це абсолютно різномаста публіка з різною організаційно-правової структурою (ТОВ, ІП та ін.), І різними уявленнями про етику, естетику і моралі. Єдина духовна скріпа між традиційною диспетчерською службою і таксистом - це абонентська плата за радіопідтримку. І поки таксист не доставляє проблем, тобто поки на нього не поскаржилися, а з цим доведеться щось робити, службі, як правило, немає справи, в якому стані людина виїхала на лінію, пройшов він медичний, транспортний контроль, і ще менше справи - чи чиста у нього машина, чи дозволяє він собі палити, розмовляти по мобільному і слухати шансон при пасажирах. Жорсткий контроль за цими моментами реалізують справжні служби таксі з власним автопарком, які дорожать своєю репутацією, де машини у власності служби, а водії - звичайні наймані співробітники. Якщо такий співробітник зробить щось не по стандартам служби - він буде звільнений. Таких служб в Мінську, по суті, дві: Баварія і п'ятницю.

Таких служб в Мінську, по суті, дві: Баварія і п'ятницю

Важливо: таксі Баварія недавно випустила мобільний додаток для iOS і Android, яке так і називається Taxi BAVARIA. Круто, що при першому замовленні через додаток вам дарують 7 рублів (чимось схоже на промо-коди Uber), і за кожну поїздку через додаток вам нараховується ще 1 рубль. Така ось програма лояльності.

Середній час очікування - 10-15 хвилин, але буває і 3-5 хвилин, якщо пощастить, - в службі намагаються тримати машини ближче до центру міста в години пік. У всіх машинах стоять термінали і можна розплатитися банківською картою. Через тиждень можна буде прив'язати карту до додатка, як в Uber'е, і гроші будуть списуватися автоматично за схожим принципом.

Служба потихеньку росте, обходячись в основному рекламою за допомогою сарафанного радіо. До більш агресивного росту компанія поки не готова.

Напевно, більшість користувачів мучить невисловлене питання «невже це все окупається». У службі чесно відповіли, що поки працюють в збиток, що, загалом, було передбачено бізнес-планом. У компанії ставляться до цього факту спокійно, посилаючись на те, що це звичайна практика для будь-якого стартапу.

Підсумовуючи, в компанії попросили зазначити, що не варто боятися тарифів таксі Баварія. Ціни в даному випадку цілком демократичні, а в співвідношенні ціна / якість - помітну перевагу на боці якості. Крім того, важливо, що вас тут не обдурять: тариф завжди передбачуваний і лічильник включений в ста відсотках випадків.

Обговорити таксі BAVARIA на форумі Обговорити статтю на форумі

Новости